A dekk 60 lap
Az eredménye elég jó lett, 5:1 arányt hoztam ki belőle. A lényege annyi volt, hogy a Lovag-ból csinálok egy mozdony karaktert, és mindenáron megvédve egyedül megnyeri a meccset. Igazából Greyjoynak most nagyon áll a zászló, a Horn of Dragons és a Banner of the Kraken lapok igazán ütős kombó, és legalább 3 féle módon meg lehet oldani, hogy egy karakter 7-es erejű rémisztőként korlátlanul harcoljon egy körben fixen hozva őket ellenállás nélküliként. Gyengén ugyan, de másodlagos vonalként még ott volt a lapdobatás, illetve arra a válaszok.
Plotok:
Spending the winter stores - erősen épít a dekk a csatolt lapokra, mindig lesz olyan ami még kell
Summoning season - attól mert a The Knight a kulcsfigura nem biztos, hogy 3x elég a dekkbe, kell a support.
Loyalty money can buy - habár 12 mentéssel játszom, van az úgy, hogy nem elég
Valar Morghulis - asztaltakarítás mindig kell, és 12 mentéssel játszom
Rise of the Kraken - kivégzőplot. Jó ütemben felfedve 8 pont három harcból + hírnév...
Fury of the Kraken - általános jó plot, nincs hátránya, és kell az arany
Take them by surprise - kell az arany, nem elég az olcsóbbítás, és a kezdemény ebben a dekkben meccset dönthet el
Karakterek 27 db. Mikor elkezdtem Trónok Harcát játszani olvastam egy cikket amit az akkori világbajnok írt. Nagyon hosszan levezette, hogy miért 27 karakter kell, meggyőzött. Ehhez azóta szentírásként tartom magam. Se 26, se 28, MINDIG pont 27-tel játszom.
3x The Knight - Sajnos nem lord, és jelképe sincs, néha drága, de alapvetően egy szörnyeteg. Sokszor feledkeztek el arról, hogy a képességéhez nem kell részt vennie a harcban.
2x Theon Greyjoy (Tale of Champions) – követeléselnyelő, és illik a dobatás témához, ezen kívül olcsó
2x Alanny Greyjoy (Toc) – Ebben a pakliban pillanatok alatt összejön a 3 dobott lap, és aki még játszott a régi Töviskirálynővel, az tudja mekkora hatalom egy tetszőleges kiváltott hatást érvényteleníteni. Mentést, választ, olcsóbbítást, ölést, akármit!
2x Asha Greyjoy (ToC) – Ász lap vitán felül. Igazából 3 is elfért volna benne, mindegy, hogy ő vagy a The Knight a mozdony, bármelyikük hozza a meccset. Annyi, hogy lady és egy Red Wedding tud váratlanul jönni
3x Aeron Damphair (Beyond the Narrow sea) – 12 mentés mellett kötelező lap, jellemzően 3 lapot húzol vele körönként, illetve egyszer egy baltás harcban meghal, utána viszont jöhet újra lopakodóként. Ha nem hajlandó baltázni az ellenfél, akkor többszörösen nyertem, és legrosszabb esetben plottal úgyis megölöm.
2x Tarle, the thrice-drowned – Ő egészen a verseny napjáig nem volt benne. Aztán rájöttem, hogy ment is, a power rusht is segíti. Mi kell még?
3x Euron's mongrel – brutális lap. Volt amikor célzott öléssel őt vitték le, és nem a The Knight-ot. A pakli csak minimálisan dobat a dekkből, de igazából ha már egyszer bejött, akkor már több mint megérte. Egyik meccsen Viseriont dobott pölö. Ja, és olcsó, ha kell baltázik
3x Maester Wendamyr – ez egy buzi. 2x ment. Mindentől. Dobástól is. Eleinte csak kettő volt, de ő annyira táp, hogy fel kell húzni. Ha nagyon jól állsz mentéssel besegít a szemes harcokban. De ezt csak a legvégső esetben. Sosem szabad támadásra használni, neki állni kell, és inkább ne használd. Nem szabad mohónak lenni. Ő védekezik.
2x Euron's Crow Eye (core) – Greyjoy dekk nincs Euron nélkül. Eleinte 3 volt benne a lapdobatósból. De ő semmire nem kell. A hírnévre nincs szükség, védelme nincs, a dobatás meg csak ráadás. Amit viszont ez a fazon tud az meccset nyer. Ha az ellenfél kezd, nálam senkit nem lehet kilopakodni. Ha én kezdek szinte tuti beviszem a harcot. És immúnis. Háaáahaáhahaha
3x Banner of the Kraken – Ingyen (!) rémisztőt csinál valakiből, aki után jó eséllyel 7-es erővel mindent megnyer támadóként.
3x Herald of the sea – olcsó, hullik baltában, keresi akit kell
Csatolt lapok 7 db. Ez mindig egy kritikus rész. Ha kevés egy csomó előnytől elesel, ha viszont hullik a karakter alóla, akkor csak az aranyat dobtad ki...
2x Horn of Dragons – sajnos/szerencsére egyedi lap, és csak egyedire lehet tenni, ez talán élvez némi védelmet, de az erőn kívül, más jelentősége nincs. Az, hogy a versenyen két sárkányos paklival is összekerültem az brutális táp volt
3x Driftwood crown – Ebben a lapban elképesztő mennyiségű kombó van. A jelkép az csak egy plusz amit most nem használtam ki, de szerintem egy lap ami 6 -féle dolgot tud annak mindenben helye van. Ashának hatalmi ikon, a Lovagnak intrika, az összes többinek amit épp a Martell elvesz.
2x Captain of the Iron Fleet – Csak a hírnév miatt, rágyorsít a lovagra, kevesebb ideje van az ellenfélnek összeszednie magát, illetve akár 3 helyszínt is levisz egy körben. Rush és lefolytás egy lapban.
Helyszínek 19 db
Ezen sokat agyaltam jellemzően 15-20 körül szoktam játszani helyszínekkel, és túlnyomórészt az olcsóbbítások javára. A mostani 0 aranyas olcsóbbításokkal akár 6-7 lapos kezdést is lehet produkálni, illetve egy asztaltakarítás után is fel lehet állni. Itt most azért nem volt annyi olcsóbbításom, mert a mentések miatt talán nem kell annyit toborzni.
1x Street of silk
2x gatehouse
3x iron mines – egy szopatás van benne, hogy le kell térdeltetni. Ezt egy szemfüles ellenfél ki tudja használni, és akkor mi meg benézzük
3x sunset sea
3x scouting vessel – Két dolog. Tízből kilencszer elfelejtik. Az első használat előtt mindig felhívtam rá az ellenfeleim figyelmét. De sokan így is elfelejtették. Szinte mindig tudtam használni, a másik előny meg, hogy a „joust”-os lovaggal fix egy ellenállás nélküli akkor is ha nincs csatolt lap. Érdekes pszichó hatása van. Ha felhívtam rá az ellenfelek figyelmét sokszor nem is álltak bele a harcba. Így nem kellett használjam, és annál a harcnál ahol igazán számított, még mindig megvolt a hajó
3x the iron cliffs – ha nincs wendamyrunk, akkor csak ezzel kell menteni, és nem az iron mines-sal, nem és sosem másodpéldánnyal. Az, hogy egy használat után még mindig van rajta pénz, pont jó arra, hogy ha le akarja szedni akkor valamit használjon fel rá. És nekünk még mindig megvan az Iron mines. Illetve a street of silknek ideális dobólap.
1x river row
1x street of sisters
1s street of steel
1x shadowback lane
Események 6 db
Ezen agyaltam a legtöbbet. Inkább még valami olcsó helyszín a jó kezdés miatt? Vagy egy jó csatolt lap, hogy biztosabban jöjjön ki a mozdony karakter? Aztán úgy voltam vele, hogy a meglepetés ereje az játékfordító tud lenni, és focis példával élve a kis gól is gól, azaz nem kell minden harcot rémisztőként ellenállás nélkül hírnevesen nyerni.
3x risen from the sea – a plusz erő egy rémisztő koncepcióban mindig biztosabb győzelmet jelent, és TÉNYLEG minden áron meg kell védeni a Lovagot.
3x nighttime raid – ez a lap is a meccs reggelén került bele. És nagyon jó döntés volt! Ez a ház nem dúskál a csatolt lapos megoldásokban, így kell valami a milk of the poppy, bowl of brown, motley, stinking drunkok ellen, ha csak a negatívat nézem, és igazából jól jön a taste for blood, widowmaker és hasonló bénák ellen. Ez a lap legalább két meccsemet mentette meg, és volt amikor csak a lopakodásra volt szükségem belőle.
Ennyi.