Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.

Szerepjátékos Google plus

- - - - -

• Nem írhatsz ebbe a témába
15 hozzászólás érkezett eddig

# 1952293
Urban

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 974 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPett-moondevil írta 2012.05.29, 12:04 -n:

A "ki dobjon?" kérdésköréhez: miért nem jó a MapTool beépített kockája? Úgy nem kell semmit bemondani. A "kockacsörgés" miatt?
Igen. Van, akinek jó egy kockadobó program, valaki pedig inkább a bemondást választja, de ragaszkodik a valódi dobáshoz (akár mesélőként). És van olyan is, akinek a kockáival nem dobhat más :) Szerintem ezen nem kell fennakadni.

# 1952289
Pett-moondevil

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 522 Hozzászólás
A "ki dobjon?" kérdésköréhez: miért nem jó a MapTool beépített kockája? Úgy nem kell semmit bemondani. A "kockacsörgés" miatt?

Módosította Pett-moondevil: 2012.05.29, 12:06

# 1948917
Daneel

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4352 Hozzászólás
Mi többnyire Skype-on játszottunk, bár pont néhány napja próbáltuk ki a Hangout-ot mert az egyik játékosunk egy másik csapattal azt szokta használni. Első tapasztalat: az Effects ökörködés csábítása első alkalommal leküzdhetetlen... (végül egyikünk kalóz maskarában kötött ki, másikunk Poirot lett, és volt még egy űrhajós is). Viszont jó hogy egy kattintás és át lehet váltani a google docs-ra. Illetve a képernyőmegosztás is jó (ugye a legtöbb szabálykönyv már pdf-ben van meg, jó ha egy valaki kikeresi és megosztja a releváns részt ha kérdés van).

Persze a docs kivételével mindezt a Skype is tudja, viszont a group video / screenshare csak prémium account-al működik, ami meg fizetős (ami amúgy nem nagy tétel, de ha valami ugyanezt ingyen is tudja, akkor viszont már sok az a 4 EUR is).

# 1947696
Avaaris

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 271 Hozzászólás
"Ha már az a szitu áll elő, hogy nem lehet megbízni a játékosokban, hogy bemondják a dobást, akkor szerintem kár velük erőltetni ezt a témát :)"

LordAo: Ha ezt nekem címezted, akkor el kell árulnom, hogy még játék előtt én döntöttem úgy, hogy egyszerűbb/jobb ha én dobok mindent, ők csak bemondják az értékeiket. (a sebzésdobásokat viszont meghagytam nekik)

# 1947547
Urban

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 974 Hozzászólás
LordAo-nál a pont, mi idegenekkel játszottunk G+ Hangoutson többször is és bemondás alapján ment.

# 1947534
LordAo

Manga-fighter

• Fórumita
  • 241 Hozzászólás
Ha már az a szitu áll elő, hogy nem lehet megbízni a játékosokban, hogy bemondják a dobást, akkor szerintem kár velük erőltetni ezt a témát :)
Mindenesetre ki fogom próbáltatni a többiekkel, mert ahányan vagyunk, annyi városban lakunk

# 1947096
strato

Lézengő ritter

• Fórumita
  • 4334 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaRorimack írta 2012.05.07, 10:07 -n:

Én erre leszek kiváncsi: Roll20
Ezt érdemes lesz szemmel tartani. Fel is iratkoztam a hírlevelükre itt:
http://roll20.net/

# 1947065
Major

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 275 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAvaaris írta 2012.05.07, 05:46 -n:

Skype+RPmaptool+minden próbát a mesélő (én) dob...

Az RPmaptool egy remek program arra, hogy helyettesíthesd a négyzet/hex-hálós lapot, illetve általa egyértelműsítve van a helyszín. Kicsit molyolós ugyan, ha teljes egászében magad készítesz egy mapot, de rengeteg tilet, meg egyebet le lehet hozzá tölteni, akár teljes térképeket. Ezen kívül importálhatsz bele bárhonnan (pl: pdf) kivágott képet (szintén moly.). A neten rengeteg tutorial, és leírás van hozzá (leginkább a saját oldalukon)

Egy kis ízelítő:

A hivatalos oldala:
http://rptools.net/

Jah, igen... ingyenes...

Jaja, mi is ezt használjuk, és persze a képpel ellentétben négyzethálósan. Mi a kamerát is mellőzzük, elég a mikrofon.

# 1947052
Rorimack

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1642 Hozzászólás
Én erre leszek kiváncsi:

http://www.kickstarter.com/projects/rileydutton/roll20-virtual-tabletop-gaming-that-tells-a-story

# 1947050
WCB

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 149 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSigmund írta 2012.05.07, 09:25 -n:

Kocka egyszerű: dobáskor a camet a kockákra kell irányítani, és kész. Jó, mondjuk a láthatósághoz kell egy kontrasztosabb fekete-fehér kocka (átlátszó színessel egy rémálom), de akkor is működik.
Vagy lehet használni ezt: http://lfg.hu/kockagurito/ :nod:

# 1947038
Sigmund

Uwel Ökle

• Fórumita
  • 3125 Hozzászólás
Kocka egyszerű: dobáskor a camet a kockákra kell irányítani, és kész. Jó, mondjuk a láthatósághoz kell egy kontrasztosabb fekete-fehér kocka (átlátszó színessel egy rémálom), de akkor is működik.

# 1947029
strato

Lézengő ritter

• Fórumita
  • 4334 Hozzászólás
A rajzolós részhez valaki egy korábbi cikk hozzászólásában a Twiddlát ajánlotta. Akkor megnéztem, és elég jónak tűnt.
Ez egy regisztráció nélkül használható közös webes munkaterület. Publikus és privát szobákat lehet vele létrehozni, amiben van egy közös rajztábla meg jegyzetfüzet. Mindenki irkálhat meg firkálhat (akár szabad kézzel, vagy szabályos alakzatok felhasználásával). A rajzlapon be lehet kapcsolni négyzetrácsot is, és ha valakinek kell, van véletlenszám-generátor is (kockadobásokhoz kiváló).
Lehet feltölteni a saját gépről képeket, dokumentumokat, és egyéb csatolmányokat is, amiket néhány másodperc szinkronizálás után közzé tehetünk a többieknek. Akár a feltöltött karakterképeket is húzkodhatjuk az egérrel rajzolt labirintusban.

http://www.twiddla.com/home.aspx

A fizetős része nyilván több funkciót tesz elérhetővé, de ingyenesen is elég sok dolog elérhető.

# 1947022
Hulla77

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 229 Hozzászólás
Szerintem a többség (mi is) erre a skype-ot használja.

A kockás lap szerepét meg a shared google docs-al oldottuk meg. Nagyon fapados, de mit vár az ember egy kockás laptól, amelyeken apró korongokat tologatnak?! Na ott épp ezt kaphatjuk.
;)

# 1947007
QuippeR

Story Gamer

• Fórumita
  • 720 Hozzászólás
Hangouthoz rpg alkalmazás: http://tabletopforge.com/

Nem használtam (még), de talán érdemes kipróbálni.

# 1946982
Avaaris

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 271 Hozzászólás
Skype+RPmaptool+minden próbát a mesélő (én) dob...

Az RPmaptool egy remek program arra, hogy helyettesíthesd a négyzet/hex-hálós lapot, illetve általa egyértelműsítve van a helyszín. Kicsit molyolós ugyan, ha teljes egászében magad készítesz egy mapot, de rengeteg tilet, meg egyebet le lehet hozzá tölteni, akár teljes térképeket. Ezen kívül importálhatsz bele bárhonnan (pl: pdf) kivágott képet (szintén moly.). A neten rengeteg tutorial, és leírás van hozzá (leginkább a saját oldalukon)

Egy kis ízelítő:

A hivatalos oldala:
http://rptools.net/

Jah, igen... ingyenes...

# 1946981
CikkBot

Régi fórumozó

• Admin
  • 4920 Hozzászólás
Nap mint nap szembesül az ember azzal, hogy bár játékosa lenne, de nehéz összehozni egy partit. Lehet akadály a távolság vagy a zsúfolt hétköznapok szorítása, hétvégén pedig a család. Erre a problémára megoldást jelenthet a Google+... Szerepjátékos Google plus

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett