Ugrás tartalomhoz

Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Warhammer könyvek

• Nem írhatsz ebbe a témába
780 hozzászólás érkezett eddig

# 1944083
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás
A Mechanicumot elolvastam de nem voltam tőle elájulva(visszolvasava a topikba írtam egy rövid szösszenetet róla). Az baj vele mint a HH könyvek felével. nem szól semmiről, ami történik nincs kihatással semmire. Oké lehet vitatkozni a most a Dark mechanicumon, de miért olvassa az ember a sorozatot? Azért h Hórusz és a császár párbaját lássa. Na ezek nem visznek közelebb.
Nálam itt állt meg a sorozat most star warst olvasok.

Módosította auer: 2012.04.25, 06:32

# 1944024
Aedalas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás
Spoiler

Melyek azok a HH könyvek, amiket a leginkább érdemes elolvasni? A BftA után valószínűleg a Mechanikumnak állok neki (remélem szokásos McNeill minőség), de nem tudom mennyire éri meg követni a kiadási sorrendet.
Mondjuk úgyis mindet elolvasnám, mert ez a sorozat tényleg a szívem egyik csücske lett.

Módosította Aedalas: 2012.04.24, 19:43

# 1943944
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás
Spoiler

Battle for the Abyss - semmitmondó üres könyv, nem túl jó befejezéssel.

# 1943927
Aedalas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás
A múlt héten kivégeztem Dan Abnett Legion című könyvét a HH sorozatból, és két kérdés merült fel bennem.

Spoiler

Már beleolvastam a Battle for the Abyssba - eddig nem nagy cucc a történet. Kíváncsi vagyok, hogy fog elboldogulni 50 Astartes egy komplett Word Bearer kompániával.

Módosította Aedalas: 2012.04.24, 14:17

# 1943509
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás
Igen ez volt eltaláltad. Többször hivatkoztak magukra mint lahmiánok én a vámpírral azonosítottam nem egy csoportjukkal. Érthetőbb lett, kösz.

# 1943436
Ravenheart

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2371 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaauer írta 2012.04.22, 17:40 -n:

Ami fura volt: Nulnban több nőről kiderül h vámpír. Oké. Férfiak ettől még nem lehetnek azok? Mármint egyrészt nincs férfi vámpír a városban, másrészt a csőcselék csak nőket hajkurássza. Ez furcsa volt.
Még nem olvastam el a könyvet, de gondolom Lahmiákról van szó, ők meg csak nőket vesznek be a soraikba. Ahogy a többi vérvonal, minden bizonnyal ők is igyekeznek a konkurenciát távol tartani a vadászterületeiktől.

# 1943410
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaYahel írta 2012.04.15, 15:34 -n:

Ma kivégeztem én is Nathan Long Vérszülöttjét. Mit mondjak. Alapvetően a történettel nincs gondom, nem várok túl nagy dolgokat, de a megvalósítás az számomra hagy kívánnivalókat maga után. Az a típusú könyv volt, amit minnél előbb szerettem volna befejezni. Spoilerezni nem szeretnék, legyen elég annyi, hogy nem hozza az utolsó két Felix és Gotrek regény színvonalát.

Még valami:

Csak engem idegesít, hogy egy vámpír főhősnek állandóan "megdobban a szíve" egy gondolatra? Mármint értem, hogy ez átvitt értelmű, de engem baromira zavart...

Y

Ma befejeztem én is. Vártnál jobb volt 5/4, pedig eléggé utálom a vámpírokat. Viszont a morális dolgok átjöttek, életszerűnek hatottak. Folytatás gyanús.
A F&G kezdett unalmas lenni, mindig jön egy horda amit alig élnek túl, aztán mégegy horda, és a végén túlélik.

Ami fura volt: Nulnban több nőről kiderül h vámpír. Oké. Férfiak ettől még nem lehetnek azok? Mármint egyrészt nincs férfi vámpír a városban, másrészt a csőcselék csak nőket hajkurássza. Ez furcsa volt.

# 1942616
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaauer írta 2012.04.19, 06:18 -n:

Én egy próbát adok neki max itt fog kikötni az eladó rovatban.

Én is megrendeltem, de nem fogom eladni akkor sem, ha szar lesz.
Y

# 1942572
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás
Én egy próbát adok neki max itt fog kikötni az eladó rovatban.

# 1942528
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás
Az Amazonos értékeléseket nézve a Dawn of War 2 rosszabb, mint az első trilógia. :$ Mondjuk a harmadik részt ott 4 és fél csillagra értékelték...
Y

# 1942333
Aedalas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaYahel írta 2012.04.17, 14:02 -n:

Aedalas!

A fantasy utolsó két része szerintem elég erős lett, de az Ulrika annyira nem volt bejövős (nekem).
Íme a jövő beli tervek a Szukits FB. oldaláról:

"Az Eisenhorn még idén elkezdődik. Lesz új Dawn of War regény is a közeljövőben.
A távlati tervek a szavazás eredményeinek fényében:
A kiadó el szeretné indítani Hours Heresy-t. A HH-vel párhuzamosan jönnek ki rövidebb sorozatok. Először a Ravenor, aztán Ciaphas Cain, és a Space Wolf.
Figyelem! A fentebb leírtak távlati elképzelések, nehogy valakiben olyan tévképzet alakuljon ki, hogy ezek jövőre máris mind jönnek. Sőt még sok minden függ a jogtulajjal való megegyezéstől is. Tehát mindezek a kiadó szándékai és a vezetés dolgozik rajta, hogy lehetőleg minden megvalósuljon belőlük."

Y

Eisenhorn és Ravenor nagy-nagy-nagy piros pont! Az új DoW regénnyel meg kitörölhetik a ..., még egyszer nem vernek át :-) Az eredeti sorozat is egy hatalmas csalódás volt.
Ciaphas Cainról sok jót hallottam, azt érdemes lesz megmustrálni, akár csak a SW sorozatot. De természetesen a HH lesz a legnagyobb durranás.
Csak győzzük kivárni, és legyen mindig elég píz a zsebben...

# 1942154
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAedalas írta 2012.04.16, 07:33 -n:

Hozzászólás olvasásaYahel írta 2012.04.15, 15:38 -n:

Aedalas, én azt javaslom, olvasd el az utolsó négy kötetet a Gaunt szellemeiből. Szerintem egyre jobb lesz a sorozat, mondom ezt úgy, hogy a Szabbat Mártírba már erősen szájhúzva kezdtem bele. A Mindhalálig, véleményem szerint, a sorozat legjobb darabja lett (eddig, a Megváltást még nem olvastam).

Y

Éppen most jött meg a 10. és a 13. rész (bármilyen furcsa csak így érte meg megrendelni őket), de remélem lesz még újdonság/akció Szukitséknál, hogy a többit is beszerezhessem (+ a Zombivadász is hiányzik, valamint elolvasnám Ulrika kalandjait is).
Az utóbbi időben ismét elkezdett foglalkoztatni a Fantasy is, de sajnos időm nem volt olvasni. Szeretném a Time of Legends sorozatot is nyüstölni már (főleg a Sigmar/HE sorozat érdekel, meg a különálló könyvek is), valamint úgy hallottam, hogy a Warhammer Heroes sorozat sem rossz. Még januárban sikerült olcsón lecsapnom a Red Duke-ra, de azóta a polcon porosodik.

Úgy tudom, hogy a Szukits kiadó tervezi a HH sorozat megindítását is magyarul. Lehet, hogy érdemes lenne beleolvasnom a fordított/ferdített változatba? :-) Angolul már a Legionnál tartok, legkésőbb szerdáig be is fejezem.

Tegnap befejeztem a Megváltást is, szerintem elég ütősre sikeredett. Nekem is nagyon tetszett az, hogy a könyv nagy részében a sereg kísérőit mutatja be, illetve az új szereplők is megfelelőek voltak. Alapvetően tényleg nem olyan sötét a könyv hangulata, mint mondjuk a Mindhalálig esetében, de azért ott van a szeren. Korrekt lett na.

Aedalas!

A fantasy utolsó két része szerintem elég erős lett, de az Ulrika annyira nem volt bejövős (nekem).
Íme a jövő beli tervek a Szukits FB. oldaláról:

"Az Eisenhorn még idén elkezdődik. Lesz új Dawn of War regény is a közeljövőben.
A távlati tervek a szavazás eredményeinek fényében:
A kiadó el szeretné indítani Hours Heresy-t. A HH-vel párhuzamosan jönnek ki rövidebb sorozatok. Először a Ravenor, aztán Ciaphas Cain, és a Space Wolf.
Figyelem! A fentebb leírtak távlati elképzelések, nehogy valakiben olyan tévképzet alakuljon ki, hogy ezek jövőre máris mind jönnek. Sőt még sok minden függ a jogtulajjal való megegyezéstől is. Tehát mindezek a kiadó szándékai és a vezetés dolgozik rajta, hogy lehetőleg minden megvalósuljon belőlük."

Y

# 1941684
Aedalas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaYahel írta 2012.04.15, 15:38 -n:

Aedalas, én azt javaslom, olvasd el az utolsó négy kötetet a Gaunt szellemeiből. Szerintem egyre jobb lesz a sorozat, mondom ezt úgy, hogy a Szabbat Mártírba már erősen szájhúzva kezdtem bele. A Mindhalálig, véleményem szerint, a sorozat legjobb darabja lett (eddig, a Megváltást még nem olvastam).

Y

Éppen most jött meg a 10. és a 13. rész (bármilyen furcsa csak így érte meg megrendelni őket), de remélem lesz még újdonság/akció Szukitséknál, hogy a többit is beszerezhessem (+ a Zombivadász is hiányzik, valamint elolvasnám Ulrika kalandjait is).
Az utóbbi időben ismét elkezdett foglalkoztatni a Fantasy is, de sajnos időm nem volt olvasni. Szeretném a Time of Legends sorozatot is nyüstölni már (főleg a Sigmar/HE sorozat érdekel, meg a különálló könyvek is), valamint úgy hallottam, hogy a Warhammer Heroes sorozat sem rossz. Még januárban sikerült olcsón lecsapnom a Red Duke-ra, de azóta a polcon porosodik.

Úgy tudom, hogy a Szukits kiadó tervezi a HH sorozat megindítását is magyarul. Lehet, hogy érdemes lenne beleolvasnom a fordított/ferdített változatba? :-) Angolul már a Legionnál tartok, legkésőbb szerdáig be is fejezem.

# 1941575
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaseti írta 2012.04.15, 16:01 -n:

Ma kivégeztem én is Nathan Long Vérszülöttjét. Mit mondjak. Alapvetően a történettel nincs gondom, nem várok túl nagy dolgokat, de a megvalósítás az számomra hagy kívánnivalókat maga után. Az a típusú könyv volt, amit minnél előbb szerettem volna befejezni. Spoilerezni nem szeretnék, legyen elég annyi, hogy nem hozza az utolsó két Felix és Gotrek regény színvonalát.

Még valami:

Csak engem idegesít, hogy egy vámpír főhősnek állandóan "megdobban a szíve" egy gondolatra? Mármint értem, hogy ez átvitt értelmű, de engem baromira zavart...

Y

Szerintem nem volt olyan rossz könyv, hogy minél előbb ki kelljen végezni. Én például gyorsan kiolvastam, de azért, mert engem lekötött, kíváncsi voltam arra, hogy ezen a világon milyenek a vámpírok.

A "megdobban a szíve" részhez: Részemről rendben volt az is, elvégre még emberként gondolkodik Ulrika, egyértelmű, hogy úgy is reagál bizonyos dolgokra, eseményekre.

A színvonalhoz: Talán azért nem volt olyan jó, mert Long még nem ismerte annyira a karaktert, mint az említett párost. Egyébként én meg pont ugyanezt éreztem, mikor Kingtől átvette a sorozatot. Valahogy nem éreztem azt, hogy eltalálta volna a figurákat. De ez a későbbiekben változott, méghozzá nagyon is jól. Az utolsó két kötetre, meg sikerült új életet lehelnie a két karakterbe. Sőt, Gotrek Long könyveiben kezdett jobban kibontakozni. és túllépni a mindenkit legyakok, morcos törpe vagyok sablonon.

Utolsó felvetésedben igazat adok. A Felix és Gotrek regények közül az Orkvadász volt az egyetlen, amit ötödik nekifutásra is képtelen voltam elolvasni.
A történettel alapvetően nincs bajom, vannak benne érdekes dolgok, de valahogy mégsem sikerül kibontakoztatni. Mindenesetre elolvasom majd a következőt is, hiszen a másik sorozatban is jelentős változás állt be a szinvonalban.
Y

# 1941573
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaauer írta 2012.04.15, 16:28 -n:

Én a Megváltást fejeztem be. Kettős élmény - egyrészt jó könyv másrészt annyira úgy promóztak h itt a végük, ehhez képest nem éreztem azt a kétségebesét, mint amit más regényekben le tudott festeni az író. Az külön tetszett h a könyv kb első fele kicsit a civil életet mutatta be.
Ami talán zavaró h behozott Abnett egy rakt új szereplőt és az mber kapkodja a fejét ez most ki. Fpleg egylövetű közlegényeket, de jött pár érdekes arc.

Spoiler

Én azt most kezdtem el, hét közepén mondok véleményt.

Y

# 1941530
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3634 Hozzászólás
Én a Megváltást fejeztem be. Kettős élmény - egyrészt jó könyv másrészt annyira úgy promóztak h itt a végük, ehhez képest nem éreztem azt a kétségebesét, mint amit más regényekben le tudott festeni az író. Az külön tetszett h a könyv kb első fele kicsit a civil életet mutatta be.
Ami talán zavaró h behozott Abnett egy rakt új szereplőt és az mber kapkodja a fejét ez most ki. Fpleg egylövetű közlegényeket, de jött pár érdekes arc.

Spoiler

# 1941522
seti

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 357 Hozzászólás

Még valami:

Y

Szerintem nem volt olyan rossz könyv, hogy minél előbb ki kelljen végezni. Én például gyorsan kiolvastam, de azért, mert engem lekötött, kíváncsi voltam arra, hogy ezen a világon milyenek a vámpírok.

A "megdobban a szíve" részhez: Részemről rendben volt az is, elvégre még emberként gondolkodik Ulrika, egyértelmű, hogy úgy is reagál bizonyos dolgokra, eseményekre.

A színvonalhoz: Talán azért nem volt olyan jó, mert Long még nem ismerte annyira a karaktert, mint az említett párost. Egyébként én meg pont ugyanezt éreztem, mikor Kingtől átvette a sorozatot. Valahogy nem éreztem azt, hogy eltalálta volna a figurákat. De ez a későbbiekben változott, méghozzá nagyon is jól. Az utolsó két kötetre, meg sikerült új életet lehelnie a két karakterbe. Sőt, Gotrek Long könyveiben kezdett jobban kibontakozni. és túllépni a mindenkit legyakok, morcos törpe vagyok sablonon.

# 1941518
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Y

# 1941517
Yahel

UFO seeker

• Fórumita
  • 330 Hozzászólás

Még valami:

Y

# 1940448
Aedalas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás
Üdv!

Azt hiszem hat évvel ezelőtt olvastam Watsont, és arra emlékszem, hogy egyszerre nagyon megfogott és nagyon meg is utáltatta magát velem. A könyv tele van nagyon meredek részekkel, néha már túlságosan "grimdark" - szinte hihetetlen, de tényleg túlzásba viszi - és olyan képekkel operál, ami az akkori valómnak időnként sok volt. Ennek ellenére én alapműnek tartom, mert ugyan rengeteg hibát talál benne az ember, iszonyatos túlzásokat, de mégis megvan a hangulata.
Maga a 40k világa változott rengeteget a könyv születése óta, és bár meg vagyok győződve róla, hogy akkor is egy kicsit "sok" volt Watson, most már annyit fejlődött az univerzum, hogy egyáltalán nem tekinthetőek aktuálisnak a benne leírtak. Szóval maximálisan egyetértek a többiekkel, és ha van rá lehetőséged, olvasd el, és ne ijedj meg a néha előtörő logikátlanságokon (az én személyes kedvencem nem az Űrgárdista vagy az Inkvizítor, hanem a Torz csillagok volt).

Gaunt szellemei igazából egy remek sorozat, persze sokak ízlésének nem felel meg. Az igazság az, hogy nem kell tőle világmegváltó tetteket várni, és akkor pozitívan csalódsz. Az első két könyv nekem is nehezen ment, de a Nekropolisztól beindulnak az események, és elég sokáig fenntartja az érdeklődést. Talán a Végső Parancs volt az, amiben éreztem, hogy kezd kifulladni, de az utolsó négy kötetet még nem olvastam, szóval nem tudom merre viszi a történetet az író.
Sokan azzal vádolják, hogy egy szimpla háborús regényfolyam, amire ráhúzták a 40k világát, szerintem azért ennél több. Azt hiszem nem hiába DA a legnagyobb/legolvasottabb név a BL-nél...

Én most a Horus Heresy sorozatot gyűröm. Ha nem probléma az angol, akkor azt mindenképpen ajánlom. Mivel tucatnyian írják, így az egyes darabok színvonala változó, de mégis érdemes végigrágnod magad rajta, mert rengeteg olyan eseményt bemutat, amire 10000 évvel később visszautalnak. Itt is Dan Abnett viszi a prímet, valamint Graham McNeill - az általam eddig olvasott könyvek közül kettejük munkái emelkedtek igazán ki.

Sajnos magyarul kevés a hozzáférhető irodalom. A Szukits elkövette azt a hibát, hogy azok helyett a könyvek helyett, amiket az olvasóközönség már időtlen idők óta kér (Ravenor, Eisenhorn), egy olyan sorozatba ölte a pénzt, ami khmmm... nem éppen a legminőségibb darab. Én becsülettel megvettem és elolvastam (na jó, átszenvedtem magam rajta) a Dawn of War könyveket, de nagyon megbántam. Se eleje - se vége történet, deszkalap-összetettségű karakterek, unalmas összecsapások, és a felszín alatti hatalmas titkok helyett 3x 350 oldal gyötrődést jelentett nekem. De legalább támogathattam a kiadót :)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett