Ugrás tartalomhoz

Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplója

Minden kezdet nehéz...

• Nem írhatsz ebbe a témába
346 hozzászólás érkezett eddig

# 810677
kunadam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 876 Hozzászólás
Kezdok kerdesei:

Ha van egy full chain mail, akkor azt lehet-e hasznalni felnek vagy hauberk-nek is. Azaz leszedhetok-e dolgok belole, ha eppen fontosabb lenne a mozgekonysag, mint a maximalis vedelem?

# 709580
Baka

Elementalista

• Fórumita
  • 717 Hozzászólás
Táltos, nem bunkóságból mondom, de ez tényleg nem erre a fórumra tartozik.
Ennek ellenére leszek olyan pofátlan, és hozzászólok :)
Nincs sok választásod, ha nem akarsz azokkal a társaságokkal játszani, akkor szedj össze egy újat. Ilyenkor fennáll a veszélye annak hogy neked kell mesélned (Én így kezdtem hat éve, és még mindig nekem kell mesélnem :D )...
Válogass össze pár értelmes embert, akit érdekel a dolog.

# 704190
taltos

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás
dave_t_I: Hát igen, lehetne ezt is mondani, csakhogy én már több mint egy éve keresek csapatot. Sajnos az a baj, hogy nem nagyon merek más szerepjátékos partykba sem beállni, mert félek, hogy nem olyasformán gondolkoznak a szerepjátékról, mint én/mi, és utána nagyon kínos helyzetbe érzem magam, ha nem szeretnék már velük játszani, és ezt meg kell nekik mondani. Reformálni senkit sem szeretnék, de olyan felesleges időtöltésbe sem szeretnék belefolyni, hogy valaki a karakteralkotós/tápolós hajlamait otthon azzal tölti ki, hogy csinál 50 karaktert, és nekem minden történet nélkül, minden sarokban meg kell küzdenem valamelyik "kedvencével", szinte saját akarat nélkül. Egyszer az egyik régi partytársamék azt csináltk (egy másik partyban), hogy csinált mindenki egy karaktert (voltak vagy 10-15 -en, ezért nem játszottak a szokványosan), és gladiátorviadalt játszottak, kieséses, vagy más alapon. Az ilyesmivel nekem sincsen gondom, de ha ezt egy kaland kapcsán kell csinálnom, akkor az elszomorít... :D Meg hát az is gond, hogy nem szeretnék kezdő partyval játszani, mert magam sem értek annyira ezekhez, hogy elvezessek egy ilyen csapatot, csak az igényem lenne már nagy (mondhatni ki vagyok éhezve :D ) egy jó kis szerepjátékra. Persze az AM csak egy álom. Szívesen játszanék én Vampire-t is, vagy CoC -t, vagy akár Ad&d -t, csak ezekből sincs sok, és sajnos a fent leírt aggodalmam pl. az ad&d -nél fokozottan fennáll. A gond talán ott van, hogy szerintem az ilyan szerepjátékoknál (mint az AM), és a nem vérpisti partyk már kialakultak és összeszoktak, pedig itt Debrecenben nincs az az isten, hogy nem lennének ilyen komolyabban gondolkodó szerepjátékosok. És visszatérve a vérpistis partykhoz. Reformálni azért sincs kedvem kezdeményezni, mert azoknak az embereknek, akik így érzik magukat jól egy szerepjátékban, azokat nem szabad bolygatni. Végülis arról szól az egész, hogy érezzük magunkat jól, és ha valakinek ehhez az olyan játék kell, akkor szerintem ott minden rendben, csak az én helyzetem nem javul... :lol:

Na jó, most megyek alukálni... :D

# 704135
Filologus

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 73 Hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudtok, valami olyan helyet ahonnan le lehetne tölteni Ars Magicás cuccokat. Sajna megszűnt a hub amit eddig használtam megszűnt. Leginkább a Hedge Magic és a Medieval Bestiary ha valaki nek meg van dobjon meg egy e-maillel légyszi.
Köszönöm

# 704087
dave_t_i

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 707 Hozzászólás
Kevesen játszanak am-t. No persze, ha a.z.z.a.l. szeretnél játszani, netán a dnd vonz, pikk-pakk találnál egy vérpisti csapatot.
Mellesleg mindegy, milyen játékhoz keresel _jó_ csapatot, mert azt mindig nehéz találni.
Na meg most kezdődött el a vizsgaidőszak, ez is betehet a dolognak.

# 702923
taltos

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás
Üdv!

Én most kicsit "panaszkodni" írok ide. Azért mégsem annyira ideilletelen...
Nekem a minden kezdet nehéz rész már ott kezdődik, hogy játékostársakat sem találok. Miért nem szeret ezzel a remek játékkal senki sem játszani??? Már sokat olvastam a témakörben, meg hírdettem is, de nem nagyon akaródzik összejönni... :)

Mindegy! KKÜ&BÚÉK

# 702480
Biohazard

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1339 Hozzászólás

Helygen írta 2004.12.24, 10:49 -n:

Meg még valami: kalandmodulokat nem igen találtam... nincsen valakinek véletlenül egy-két modulja (házi vagy hivatalos) csak úgy mintaként, amit szivesen megosztana egy kezdővel???
Udv!

Pedig nagyon sok modul van! Talan meg azt is megkockaztatnam,hogy a hivatalos kiadvanyok fele modul.. Silverland-osoknak is sokminden megvan,csak 'kisse' dragak. Viszont nem ismerek mas boltot kicsiny hazankban,ahol foglalkoznanak ARM-val.. ;)
Mi felig angolul hasznaljuk a kifejezeseket. Mindenki erti mirol van szo,mert egyreszt tudunk angolul,masreszt az osszes anyag angolul van es angol szovegkornyezetben 'ertettuk meg' az adott kifejezest,es nem akarunk magyaritassal bibelodni.
Ha nem megvenni akarod a modulokat (ejnye :D ),akkor meg ott van a DC++.. Itt szinte minden elerheto,ami megjelent.

Bio

# 702381
Thorin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1774 Hozzászólás
Szvsz lehetőség szerint magyarul érdemes használni ezeket, de ha gyorsabb és egyszerűbb (kevesebb visszakérdezést eredményez), akkor mehet angolul is. persze ez függ a partitól is, ha mindenki ért angolul, akkor gyakran félig ezt használják, mert menden anyag angolul van, és erre áll rá a nyelve, de ha kevesen vannak, akkor úgyis elmondták már háromszor magyarul a fél cuccot, megy simán magyarul is.

Hantulatrombolóbak nem mondanám, csomó cucc latinul van, és ugy is használod majd, az angol sokban hasonlíthat ehhez, illetve jól keverhető néha, persze ez már nagyon ízlés függő.

Módosította Thorin: 2004.12.24, 10:58

# 702375
_Helygen (NPC/NJK)

• Látogató
Köszönöm Thorin...
Egyébként tulajdonképpen mennyire szokták magyarra fordítani ezeket (meg más kifejezéseket)??? Valahol láttam, hogy következetesen angolul használta valaki magyar szövegben... meg mások is mondták, hogy ne rágódjak rajta, mert mehet angolul is... (szerintem hangulatrontó, de az más kérdés)
Meg még valami: kalandmodulokat nem igen találtam... nincsen valakinek véletlenül egy-két modulja (házi vagy hivatalos) csak úgy mintaként, amit szivesen megosztana egy kezdővel???

# 702080
Aingus_Og

Énekmondó

• Fórumita
  • 633 Hozzászólás
Sziasztok!

Bocsánat, nem ide szántam...

Aingus Og

# 702075
Aingus_Og

Énekmondó

• Fórumita
  • 633 Hozzászólás
Fenemód összeszedett mondataimat olvashatjátok.

# 702069
Thorin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1774 Hozzászólás
"fatigue levels, virues and flaws, botchés a három féle dobásnak mi a magyar neve?"

Fáradtság szint, előny és hátrány (ill. erény és hiba), balsiker.
A dobások:
Egyszerű,
Stressz
Minőségi, bár ez asszem magyarul hivatalosan nem fordlt elő, és lehena valami találóbbat is adni neki.

# 701862
_Helygen (NPC/NJK)

• Látogató
Üdvözletem!

Újonan csatlakozom az AM rajongók (ahogy nézem nem túl népes táborához és néhány fordítási kérdéssel van gondom. Hogyan használják magyarul a következőket.
fatigue levels, virues and flaws, botchés a három féle dobásnak mi a magyar neve?
(Ez most lehet, hogy hülye kérdés egy profi játékos szemében, de aki hamarabb tud angolul mint magyarul, annak nem olyan egyszerű...) köszönet...

# 697194
Aingus_Og

Énekmondó

• Fórumita
  • 633 Hozzászólás
Sziasztok!

Ars Arabica (370 kB)

Minden jót,

Aingus Og

# 696337
Aingus_Og

Énekmondó

• Fórumita
  • 633 Hozzászólás
Sziasztok!

Baka: fel fogom rakni az oldalamra. Ehh, mielőtt valaki félreértené: a weblapomra.

Minden jót:

Aingus Og

# 695654
Baka

Elementalista

• Fórumita
  • 717 Hozzászólás
Aingus, ha elküldenéd valahogy igen hálás lennék. ;) :szent: :( :nono: :sor: :sor:

# 695481
Aingus_Og

Énekmondó

• Fórumita
  • 633 Hozzászólás
Sziasztok!

Baka: Nekem van egy Ars Arabica kiegem (pdf), ebben is arab mágiáról lehet olvasni... nem olvastam végig, angolul van, de sztem használható.

Bye,

Aingus Og

# 693769
Shadowhawk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 263 Hozzászólás
Iszlám:
Blood and Sand

Odin rendje:
Ultema Thule
Land of Fire and Ice
(Az utóbbi kettő csak tipp, nem olvastam őket.)

# 693620
Baka

Elementalista

• Fórumita
  • 717 Hozzászólás
Ismét üdv mindenki!

Tudna valaki infot adni, hogy más varázslószervezetekről hol (milyen kiegészítőben, honlapon) tudnék olcasni a többi mágusszervezetről, mint Pl. az alapkönyvben néhol elmített "Odin rendje", vagy az "Iszlám(?) varázséórendek"?

# 685878
Raphael

Törzs-fórumozó

• Inactive
  • 589 Hozzászólás
Akkor meg egy szabaly ami nalunk nem ugy van mint a konyvben :)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett