Ugrás tartalomhoz

Az Első Magyar D20 Társaság és a Kard és Mágia tíz éves történeteÚj MAGUS, új logó, új reneszánsz, új...Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?

Horror

• Nem írhatsz ebbe a témába
1637 hozzászólás érkezett eddig

# 431476
LadyCrow

Nachtkäfer

• Fórumita
  • 2240 Hozzászólás
Aliens sorozat: Nagyon szeretem mind a 4et, viszont kérdés, hogy a horror-kategóriáma sorolhatóak e. Szerintem inkább Sci-fi jellegű. (mondjuk lehet, hogyha én is könyvben találkozok a témával, nekem se tetszett volna, de csak az Alien vs Predator két darabját volt szerencsém olvasni, és azokat se túl rég.)

Blair Witch Project: Csak az első részt láttam.Én mondjuk nem szoptam be, hogy dokumentumfilmről van szó, de lehet, hogy ennek csak az az oka, hogy egy állati megbízhatatlan illető pletykálta ezt.

Psycho: Szintén csak az első részt láttam, meg részleteiben a harmadikat (ami elég pocséknak tűnt.) Hát egen, egy klasszikus :lol:

Módosította LadyCrow: 2004.01.23, 13:59

# 431464
Crysalantanasia

A lovaghölgy

• Fórumita
  • 907 Hozzászólás
G46

Asszem a Tom Hankses börtönös fil a Halálsoron...

Igen a 2 nagy klasszikus :)
Mintha az egyik Alien filmet valaki lentebb már említette volna, de nem biztos. A Psycho filmek még ma is naggyon jók. Az Alienekről már messze nem vagyok ilyen nagy véleménnyel, pedig a könyveket kisiskolás korom óta olvasom :lol:
Az első filmen majd' elaludtam; a második szvsz jó, csak nekem hiányzott az a csapat, amit a könyvből ismertem; talán a három lett a legjobb; a négyen már csak röhögni tudtam - az elkeseredéstől...

Crysa

# 431412
G46

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2642 Hozzászólás
Üdv!
Jó ez a fórum, nem is tudom, miért nem nekem jutott eszembe létrehozni :)
Pár észrevétel: érdekes, Stephen King könyveit menyire elcseszik filmeken. Pl. a Christine könyvben letehetetlen volt, filmen meg csak annyi maradt meg, h. ezt John Carpenter rendezte? Az meg még furcsább, h. King nem természetfeletti horroros/ egyáltalán nem horror történeteiből mennyire jó filmek készültek- A remény rabjai, Állj mellém, Tortúra, vagy az a Tom Hanks-es börtönös film ( most az istennek se jut eszembe a címe). A természetfeletti horroros filmjeiből a Ragyogás klasszikus, a többi meg az erős közepestől a nagyon gyengéig terjed. Még a Kedvencek temetőjében reménykedek, h. az tényleg jó, de a K.K. vizsgaidőszak miatt már megint nem sikerült megnéznem :lol:
A Ragyogásról egy érdekesség: nem tetszett Kingnek- nagyon elrugaszkodik a könyvtől. Nem tetszett a rendezőnek, Kubricknak- túl populáris. A kritikusoknak sem tetszett. Csak a közönség imádta...
A Kör nekem igencsak tetszett- minden hibája ellenére. Ha tavaj volt jó természetfölötti horror, na az az volt.
Poison: ezek közül a japán pszicho- filmekből légyszi említs meg egy párat, ami Mo.-on is beszerezhető.
Érdekes módon a fórumon még nem bukkant fel 2 nagy klasszikus: a Psycho és az Alien. Pedig mindkettőnek itt a heje!

# 431354
daekow

Ormányosbogár

• Fórumita
  • 2798 Hozzászólás
Hali.

Poison: az a kamu dokumentumfilm tényleg üt!! Nagyon hihető...

A film meg hiperpara, szvsz. Főleg, amikor az elveszett harmadik messziről sikoltozik... aztán találnak belőle valamit, az ingjébe csomagolva... :aaaaa: :aaaaa: :rohog: :lol: :) :aaaaa:

A másodikat láttad? Szvsz az se roszz... Ilyen tinihorror cuccnak indul, de nagggyon durrrva (NEM véres!!).

A tini-horrorokkal ki hogy áll? Szvsz nem vmi nagy eresztések, semmilyen szempontból... inkább vicces, aztán egy hirtelen hanghatásra lehet összerezzenni: bizony, biztos ilyen egy igazzy horror.

:sir:

# 431150
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
daekow:

Szerintem is jó, vhogy könnyű volt elképzelni, hogy ez tényleg egy eredeti szalag. ÉS AKKOR... :aaaaa: :aaaaa: :aaaaa: :rohog:
Nem tudom, ki hogy volt vele, de én teljesen bevettem a kamu dokumentumfilmet, ami a "legendáról" és a fiatalokról szólt... jó kis összeesküvés volt :sir:

LadyCrow:

"A műfaj szvsz egész egyszerűen a félelemre, a rettegésre, a borzalmakra épít, az pedig, hogy ezt hatvan liter művér fröcsköltetésével éri el és röpködő belsőségekkel, csúnya monsztákkal vagy egyszerűen a szereplők rettegésének hiteles bemutatásával, hangulatokkal, teljesen mellékes. Imho felesleges hát pszicho- véres- ilyenolyan előtagokkal illetni a horrort."

A "boldog ( :sir: ) békeidőkben" valóban így volt és tényleg ez a műfaj alapja. Azonban igen hamar megjelentek a nem feltétlenül rossz, hangulatos, de akkor is csak "HU IJJEDJ MEG" eszközöket használó művek... Majd ebből "fejlődtek ki" azok a filmek, melyek horror mivoltát csak a SOK vér és a minél brutálisabb gyilkosságok (by szörnyek...) merítették ki... :) Tehát szvsz(!) így el lehet különíteni a valódi, lélekkel játszó story-kat (amiben akár lehet egy egész tengernyi vér is...) és a PUSZTÁN vérengzésen alapuló műveket...

"Oké, ajánljál valami igazán félelmetes filmet, megnézem egyedül éjjel, és majd nyilatkozom, hogy sikerült e megijednem"
Na majd szétnézek... :lol:

Módosította Poison: 2004.01.22, 23:28

# 431025
daekow

Ormányosbogár

• Fórumita
  • 2798 Hozzászólás
Hali.

A Blair Witch (Ideglelés) kinek hogy tetszett?

Szvsz eszeveszett jó. Rettenetesen eltalálták, szörnyű az erdő, stb. Mondjuk, az is igaz, hogy nyílt szívvel kell hozzáállni...

Ja, és nekem a második rész is tetszett...

:lol:

# 431020
_Corellon (NPC/NJK)

• Látogató
Nellas:
Az amcsi kör 2 sztem fele annyira sem lesz jó, mint a Ringu 2 volt, nagyon durva volt
:libabőr: :lol:

# 431007
LadyCrow

Nachtkäfer

• Fórumita
  • 2240 Hozzászólás

Nellas írta 2004.01.22, 19:13 -n:

Ez inkább pszihohorror, mert kevés benne a vér.
Ebbe belekötnék kicsit. Mármint hol van az törvényszerüsítve, hogy a horrorban (pszicho- nélkül) egyáltalán kell vérnek lennie? A műfaj szvsz egész egyszerűen a félelemre, a rettegésre, a borzalmakra épít, az pedig, hogy ezt hatvan liter művér fröcsköltetésével éri el és röpködő belsőségekkel, csúnya monsztákkal vagy egyszerűen a szereplők rettegésének hiteles bemutatásával, hangulatokkal, teljesen mellékes. Imho felesleges hát pszicho- véres- ilyenolyan előtagokkal illetni a horrort.

Poison: Oké, ajánljál valami igazán félelmetes filmet, megnézem egyedül éjjel, és majd nyilatkozom, hogy sikerült e megijednem :lol:

Módosította LadyCrow: 2004.01.22, 19:54

# 430970
_Nellas (NPC/NJK)

• Látogató
:lol: Tök jó, hogy készül a Kör 2. Az elsőt már vagy 5-ször láttam. Nekem is van egy jó storym ezzel kapcsolatba. A barátnőmmel voltam moziban, egy esti előadáson. Gondoltam, hogy megviccelem és felhívom, belesuttogok valamit, de ki volt kapcsolva. Én haza értem, nem volt otthon senki. Pár perccel később megcsörrent a tetefon. Én felvettem és egy suttogó hangot hallotam. Végül kiderül, hogy csak tesóm anyósa volt, akinek elment a hangaja. De ez abban a pillanatban majdnem szívinfarktushoz vezetett nálam. Mondjuk a Kör Ez inkább pszihohorror, mert kevés benne a vér.

A Kedvencek temetője első rősze tényleg jobb volt, de a Ragyogás is klasszul meg volt csinálna. Én imédom a horrol filmeket. Kiskoromban estimese helyett X-Aktákat néztem mindig.

A Félelem.com se volt rossz, de a Kört nem tudja tulszárnyalni. A Sötétség leple se rossz azzal a gyílkoló fogtündérrel. A Halálhajó Is egy jó film.
:)

Módosította Nellas: 2004.01.22, 19:14

# 430368
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
Crysalantanasia:

Dede, AZ a film volt... :sor:

A kör:

Készül a folytatás, bemutató év végén (asszem). Sokak szerint ez nagy hiba...

"A Kedvencek temetője sorozat tényleg jó volt, habár a másodi mintha csak már a hentelésről szólt volna, de ez csak azén véleményem."
A második részben a főszereplő kissrácot csíptem (Edward Furlong) - depresszív pofa, főleg ilyen szerepeket kap; talán ezért kapta a The Crow 4 főszerepét is... :D

"A horrorfilmek hangulati feszültségét a tévékészüléket (vagy egyebet) dömpingszerűen körbeülő egyének számával arányosan lehet gyilkolni"

Oh igen. A legtöbb műélvezőnek gondolom van saját receptje... :D Egyedül, min. 11 óra után este, lakásban 1 villany se ég, a hangerő pedig egy hajszálnyit erősebb, mint ami általában / nyugodt körülmények között kellemes... :buszke: Most nem rég volt szerencsém látni egy fullextrás házimozit összekötve 1 XBox-szal, amin az alant már említett Silent Hill 2 játék pergett... ;) Hatásos :sir: Volt egy jelenet, a főszereplő egy sötét udvaron botorkált, látótávolság 2 m... Egyszer csak az hallatszik, hogy egy ló tart feléje... majd megállt, de nem jött olyan közel, hogy kibontakozzon a sötétből. Hallod, amint körbe-körbe botorkál körülötted, hirtelen nekiiramodik, irányt vált... de mindig tartja a távot, sosem tudod meg pontosan mi az... :sir:
További technikai trükk a hatások terén még a mélyhangszóró... :)

LadyCrow:

"szerintem annyira nem tartozik a rémisztő filmek közé, inkább csak lenyűgöző és hangulatos" (The Cell)
Az. De gondolom kicsit leesett a testhőmérsékletük, mikor JLo vaspálcára rögzítette a ffi belét a hasa felett, majd elkezde tekerni és így kihúzni... :sir:

"Sajnos nem ismerem a játékot, de ha lesz ilyen film, megnézem."
Szubjektív vélemény, de a Silentnek sikerül vmit hozni Lovecraft-ból. Talán mert beismerten direkt koppintás... :D Bár ezért kivételesen nem haragudtam...

"Bár hozzá kell tennem, zsenge kisgyerekkorom óta nem láttam még filmet, amit ijesztőnek találtam volna"
Hm, ez kihívás... :P Majd szétnézek, a már említett japán filmek között szerintem lesz vmi. De attól tartok, ijjesztő helyett inkább hatásos kifejezés illik rájuk... :cool:

Módosította Poison: 2004.01.21, 23:27

# 430330
LadyCrow

Nachtkäfer

• Fórumita
  • 2240 Hozzászólás

Poison írta 2004.01.19, 23:35 -n:

Na igen. Most volt a Dolores Claiborne vmelyik tv-ben, szvsz sokkal jobb volt, mint amikben egy túlméretezett pók üldözte a kisgyerekeket... :cool: Pont ez a bajom vele soxor: a pararnormált túl gyakran álítja be ő is csúfnak és gonosznak...
A Dolores Claiborne nagyon jó, meg a Remény Rabjai is. Egyébként egyetértek, ez a "csúnya szmötyi hentel" stílus nem a leghatásosabb, inkább mintha önmaga paródiája lenne. :sor:

Idézet

A film alatt gyakran elképzeltem a viráglelkű Jennifer Lopez rajongók arcát, akik mit sem sejtve belültek a moziba, csak hogy lássák kedvencüket...

Egen, ez elég vicces, bár szerintem annyira nem tartozik a rémisztő filmek közé, inkább csak lenyűgöző és hangulatos. :buszke:

Idézet

Én nagy naívan a Silent Hill-től várom majd ezt...  Az első két epizód szvsz eléggé HPL gondolatvilágára hasonlít...

Sajnos nem ismerem a játékot, de ha lesz ilyen film, megnézem.

Crysalantanasia:

Idézet

Amin anno mi sokat röhögtünk, az az Alkonyattól pirkadatig volt

Na, azon én is sokat röhögtem. Tarantino paródia-jellegű filmjeit nagyon csípem. :)

Xanta:

Idézet

A Kör megint egyedi eset. Egyik haverom azt mondta, hogy állatira rémisztő, meg hogy napokig (éjjelekig) nem tudok tőle aludni. Hát nem jött össze neki, habár az is közrejátszhatott hogy nappal néztük legalább húszan a koleszban.

Én másodmagammal, éjjel néztem a Kört. Fantáziadús, érdekes, izgalmas és jó film, de egyáltalán nem ijesztő. Bár hozzá kell tennem, zsenge kisgyerekkorom óta nem láttam még filmet, amit ijesztőnek találtam volna :D

# 430329
Tiaro

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 446 Hozzászólás
A kisgyerek mondjuk nem tett rám ilyen mély benyomást- valahogy az olyan dolgok nem tudnak megrémiszteni, ami ellen fel lehet venni a harcot. Ugrál egy kisgyerek szikével. Na és? Fültövön csapod egy szekrénnyel oszt annyi. (De ugyanez vonatkozik a baltás-láncfűrészes-akármilyen emberkékre is.)
A Körről van egy jó sztorim. Haverokkal néztük meg moziban, mindenkinek tetszett, sörözgettünk utána, stb aztán hazamentünk. Egy jó barátomnak meg vettek egy TV-t aznap ballagási ajándékként, és meglepetésként berakták a szobájába. Volt is meglepi... Srác késő este hazaténfereg a film hatása alatt, majd meglát egy TV-t a szoba közepén, ami eddig nem volt ott...
Ahogy mesélte, kevés hiányzott a szívinfarktushoz... :buszke: :cool:

# 430291
Zargas

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1347 Hozzászólás
A Kedvencek temetöje nekem is nagyon bejött föleg az elsö... egyszerüen még ma is feláll a hited a hátamon amikor arra gondolok ahogy a kissrác szikével belevág a nagypapi achillesébe.... :buszke:

A Kör meg a másik.... A barátnömmel néztük meg egy éjszaka a feliratos változatot (tudni kell, hogy mi egy kis külvilágtól elzárt hegyi birtokon élünk).... Hát volt para, kint meg fújt a szél..... aztán vége a filmnek és én sem tudok aludni pedig én a horroron nöttem fel.... kint a természet minden rezdülése majd be fosatot.... az asszony meg egy hónapig csak fénynél tudott elaludni.
Nemrég megvettem a szinkronost és délután néztem meg.... persze egyedül mert az asszony sokkot kap a rá gondol és majd szét ordított ammikor meglátta, hogy megvettem.... Hát nem mostanába nézem meg mégegyszer.....
Állítólag most van valami kinai horror "A szem" ami még a kört is veri, idén kerül bemutatásra európában már nagyon várom.
A másik meg a Alien vs. Predátor, valamikor a nyár végén kell lennie annak is, álítólag az is parás lesz, bár a hasonlo stilusu "Halálhajót" szerintem azért mégsem veri le nálam, ami az én szemembe a Kör után a müfaj 2. helyezettje...!

# 430229
Crysalantanasia

A lovaghölgy

• Fórumita
  • 907 Hozzászólás
Nos, igen. A horrorfilmek hangulati feszültségét a tévékészüléket (vagy egyebet) dömpingszerűen körbeülő egyének számával arányosan lehet gyilkolni :buszke:

# 430197
Xanta

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 443 Hozzászólás
A Kedvencek temetője sorozat tényleg jó volt, habár a másodi mintha csak már a hentelésről szólt volna, de ez csak azén véleményem.

A Kör megint egyedi eset. Egyik haverom azt mondta, hogy állatira rémisztő, meg hogy napokig (éjjelekig) nem tudok tőle aludni. Hát nem jött össze neki, habár az is közrejátszhatott hogy nappal néztük legalább húszan a koleszban. :buszke:

# 430174
Crysalantanasia

A lovaghölgy

• Fórumita
  • 907 Hozzászólás
Üdv!

A Kedvencek temetője I-II valóban jó kis film, én még a Halloween filmeket szerettem nagyon :buszke:

Poison: amiben a pók kergeti a kölköket Stephen King után szabadon, az nem az "AZ" megfilmesítése akart lenni? Könyvben imádtam, de filmen nagyon nem tetszett. Ellenben a Ragyogás nagyon jól lett adaptálva :sor:

Amin anno mi sokat röhögtünk, az az Alkonyattól pirkadatig volt :cool:

Crysa

# 430100
_Nellas (NPC/NJK)

• Látogató
:buszke: [I]Én a horror filmek közül a Körre, a 13 Kísértetre
és a Kedvencek temetője I.-II.-re szavazok.
:cool:

# 428537
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
LadyCrow:

"Hmm, Stephen King regényeiből készült filmek... érdekesmód pont a nem horror műfajból valók tetszenek"
Na igen. Most volt a Dolores Claiborne vmelyik tv-ben, szvsz sokkal jobb volt, mint amikben egy túlméretezett pók üldözte a kisgyerekeket... :rohog: Pont ez a bajom vele soxor: a pararnormált túl gyakran álítja be ő is csúfnak és gonosznak...

"a Cell (ha az horrornak minősül)"
Hehe :rohog: A film alatt gyakran elképzeltem a viráglelkű Jennifer Lopez rajongók arcát, akik mit sem sejtve belültek a moziba, csak hogy lássák kedvencüket... :)

"Resident Evil: Alapvetően tetszett."
Az igazi hangulatot a game 1-2 része tartalmazza, a film egy 'oldalhajtás'. Viszont annak jó, szvsz igenis odafigyeltek a észletekre és arra, hogyan illeszkedik be ez a mellékszál az alapsztoriba...

"nyoma sincs benne a lovecrafti feelingnek"
Én nagy naívan a Silent Hill-től várom majd ezt... :) Az első két epizód szvsz eléggé HPL gondolatvilágára hasonlít...

# 428520
Tiaro

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 446 Hozzászólás
A Stephen King-féle storykból még sajna egyet se láttam ,ami valamennyire hozná a könyvek hangulatát. Pedig jókat lehetne belőle csinálni, dehát ez van... :)

# 428382
LadyCrow

Nachtkäfer

• Fórumita
  • 2240 Hozzászólás
Hmm, Stephen King regényeiből készült filmek... érdekesmód pont a nem horror műfajból valók tetszenek, bár a Ragyogás például tényleg elég jó. Ha már megfilmesített horrorkönyvekről van szó, akkor a Barker-regényeken alapuló Hellraiserre és az Éjszaka Gyermekeire tenném le a voksot. (ha az utóbbi megvan valakinek, és át tudná venni/írni, akkor plííz küldjön U2Ut!!!) Elég gagyiknak tűnnek mai szemmel, de a hangulatuk szvsz nagyon ott van :)
Amúgy még kedvencek a műfajból a Kampókéz1-2, Carpentertől a Köd, a Rémálom az Elm utcában, az Exorcist 1 és 2, a Cell (ha az horrornak minősül) és a Kör. Paródiában a Hullajó (a Braindead nevezetű verzét ismerem) imádni való még.

Resident Evil: Alapvetően tetszett. Elég sablonsztori, de tetszett. Ahogy a 13 ghosts is, bár az inkább csak a hangulatos szellemkék miatt :)

Jah, és egy citromdíjas: A Necronomicon. Négy lovecrafti elbeszélést lenne hivatott bemutatni, de a sztoriknak jóformán semmi köze az eredeti írásokhoz, oltári gagyi, és nyoma sincs benne a lovecrafti feelingnek. Mindennek ellenére valamiért kedvelem, de hogy miért, azt én se tudnám megmondani :rohog:

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett