Köszönöm a segitségeket! Sajnos a problémát nem sikerült megoldani de a játékot végigvittem igy is:)

# 1292167
Kelt 2007.09.12, 22:12
# 1286877
Kelt 2007.09.01, 13:04
hurrárom meg van köszönöm:)!
# 1286563
Kelt 2007.08.31, 13:41
valhalla:
Adatlap?
Juniblex:
Nincs baja az XP-vel, nincs baja a driverekkel, mindenféle konfiguráción fut gond nélkül (még az én dual-core-os, 7900GS-es masinámon is
). Szerintem nálad be van kapcsolva a szoftveres üzemmód, azért lassú. A grafikai opcióknál van három jelölő (szoftveres izébizé a nevük), ezek legyenek kikapcsolva. Vagy a torment.ini fájlban ellenőrizd, hogy a "Program options" részben ezek szerepelnek-e:
Translucent Shadows=1
SoftSrcKeyBltFast=0
SoftBltFast=0
SoftSrcKeyBlt=0
SoftBlt=0
SoftMirrorBlt=0
Ha nem, értelemszerűen javítsd.
A továbbiakat a Torment topikba.
Adatlap?
Juniblex:
Nincs baja az XP-vel, nincs baja a driverekkel, mindenféle konfiguráción fut gond nélkül (még az én dual-core-os, 7900GS-es masinámon is
Translucent Shadows=1
SoftSrcKeyBltFast=0
SoftBltFast=0
SoftSrcKeyBlt=0
SoftBlt=0
SoftMirrorBlt=0
Ha nem, értelemszerűen javítsd.
A továbbiakat a Torment topikba.
# 1286435
Kelt 2007.08.31, 09:48
Valszeg az új VGA driver miatt problémázik.
Megoldás:
Virtual PC 2007, aztán egy sima alap XP, valami régi VGA driverrel (vagy egyeltalán driver nélkül).
Megoldás:
Virtual PC 2007, aztán egy sima alap XP, valami régi VGA driverrel (vagy egyeltalán driver nélkül).
# 1286270
Kelt 2007.08.30, 20:09
Ja igen, emelett nagyon beszaggat a játék bizonyos területeken. Másnak is van ilyen problémája?
# 1286268
Kelt 2007.08.30, 20:06
Sziasztok!
Nemrég fölraktam a Planescapet hogy megint végigvigyem de azzal kellet szembesülnöm hogy a vadiúj gépemen kiakad a grafika ezért furcsán jelenit meg varázslatokat meg dolgokat a képernyőn. Probáltam átállitani a felbomtást de szomoruan jöttem rá hogy erre nincs lehetőség(Baldurs Gaténál sikerült igy megjavitani a grafikát). Lehet hogy a gép túl jó neki vagy a windows xp-t nem szereti. Van valamien patch vagy ilyesmi ami lebutitja a gépet a gaméhoz?Ha valaki tudna a problémámra megoldást azt megköszönném!
Nemrég fölraktam a Planescapet hogy megint végigvigyem de azzal kellet szembesülnöm hogy a vadiúj gépemen kiakad a grafika ezért furcsán jelenit meg varázslatokat meg dolgokat a képernyőn. Probáltam átállitani a felbomtást de szomoruan jöttem rá hogy erre nincs lehetőség(Baldurs Gaténál sikerült igy megjavitani a grafikát). Lehet hogy a gép túl jó neki vagy a windows xp-t nem szereti. Van valamien patch vagy ilyesmi ami lebutitja a gépet a gaméhoz?Ha valaki tudna a problémámra megoldást azt megköszönném!
# 1281791
Kelt 2007.08.20, 13:39
# 1281037
Kelt 2007.08.17, 16:29
Nézz fel a weboldalamra és mindenre választ kapsz.
(Ha az a könyv a "Vérszövetség", akkor felejtős.)
(Ha az a könyv a "Vérszövetség", akkor felejtős.)
# 1280772
Kelt 2007.08.17, 01:08
HEllo!Ha tudna valaki segiteni azt totál megköszönném...:Delég hülye vok az ilyesmihez bár nagyon tetszik...De a léneg mi aza planscape..pont most olvasok egy regényt ami planscape,és halottam valmi planscape játékrol is azt hiszem rpg..fantasy környezetben...Ennek van asztali részei is?azt hittem D&D:Dna most már látjátok mennyire nem értek hozzá sza nagyon megköszöném ha valaki felvilágositana...
Elöre is köszi!
Sziaztok!
Elöre is köszi!
Sziaztok!
# 1269283
Kelt 2007.07.16, 17:44
Idézet
Ha ki is vásárolnák a fazont, magukkal nem tudják vinni, két utcasarokkal arrébb meg úgyis elfognák, tehát az egyetlen megmentési mód, ha egy dismissal-lal hazaküldik.
Idézet
Másik kérdésem, hogy a baatorban, és egyéb külső síkokn történő meghalás még nem jár automatikusan a lélek ottragadásával, ugye? Tehát az Avernuson lemészárolt paladin lelke szépen megtérhet istenéhez.
Spell-key-eket passzolom, én mindig improvizáltam valamit, ha úgy láttam jónak.
# 1269272
Kelt 2007.07.16, 16:50
Petrus: igazság szerint egy olyan szitu lenne, hogy Disben a parti összefut egy még emberi formában lévő szerencsétlennel, aki egy petitionerekből álló munkacsoportban kaparja fel az utat a városban. Az illető felismeri a parti "élő" voltát, és térdencsúszva könyörög nekik, hogy mentsék meg az erinyestől, aki idehozta, meg úgy egyáltalán.
Az erinyes persze ott van, és hallani sem akar erről, illetve a parti nem feltétlenül szeretné magára elhívni a figyelmet. Ha ki is vásárolnák a fazont, magukkal nem tudják vinni, két utcasarokkal arrébb meg úgyis elfognák, tehát az egyetlen megmentési mód, ha egy dismissal-lal hazaküldik.
Másik kérdésem, hogy a baatorban, és egyéb külső síkokn történő meghalás még nem jár automatikusan a lélek ottragadásával, ugye? Tehát az Avernuson lemészárolt paladin lelke szépen megtérhet istenéhez. Vagy mégsem így van?
(Ez már PS-es kozmológia lenne)
A harmadik: nincs vmi kiadvány, site, ahol pontosan le vannak írva legalább a pokol első 3-4 rétegéhez tartozó spell-keyek? Nem is az, hogy hogyan néznek ki, mert majd kitalálom én, inkább az, hogy főleg milyen varázslatokra vannak.
Még a PS-es Planes of law-ban is csak annyit találtam, hogy az Avernuson egy spell key van, Disen talán 4 fajta, és lefelé exponenciálisan nő. Erről semmi többet nem írnak. Persze leírják, hogy a baatorban úgy általában milyen iskolák hogyan működnek, vagy nem működnek, de arról is említést tesznek, hogy lefelé haladva egyre kevesebb és kevesebb varázslat használható, míg Nessusban már szinte mindegyikhez külön kulcs kell.
Tehát részletesen nincs jellemezve az egész.
Mivel ezt részben DM's optionnek feltételeztem, azon filóztam, hogy gondolom, lefelé haladva először a menekülést és gyors helyzetváltoztatást segítő varázslatokhoz lenne szükséges key (pl. teleport, dismissal, és akár plane shift is), és utána következne a többi szép sorban. Logikus, nem?
De azért örülnék, ha mégis lenne vmi támpont az egészhez.
Az erinyes persze ott van, és hallani sem akar erről, illetve a parti nem feltétlenül szeretné magára elhívni a figyelmet. Ha ki is vásárolnák a fazont, magukkal nem tudják vinni, két utcasarokkal arrébb meg úgyis elfognák, tehát az egyetlen megmentési mód, ha egy dismissal-lal hazaküldik.
Másik kérdésem, hogy a baatorban, és egyéb külső síkokn történő meghalás még nem jár automatikusan a lélek ottragadásával, ugye? Tehát az Avernuson lemészárolt paladin lelke szépen megtérhet istenéhez. Vagy mégsem így van?
A harmadik: nincs vmi kiadvány, site, ahol pontosan le vannak írva legalább a pokol első 3-4 rétegéhez tartozó spell-keyek? Nem is az, hogy hogyan néznek ki, mert majd kitalálom én, inkább az, hogy főleg milyen varázslatokra vannak.
Még a PS-es Planes of law-ban is csak annyit találtam, hogy az Avernuson egy spell key van, Disen talán 4 fajta, és lefelé exponenciálisan nő. Erről semmi többet nem írnak. Persze leírják, hogy a baatorban úgy általában milyen iskolák hogyan működnek, vagy nem működnek, de arról is említést tesznek, hogy lefelé haladva egyre kevesebb és kevesebb varázslat használható, míg Nessusban már szinte mindegyikhez külön kulcs kell.
Tehát részletesen nincs jellemezve az egész.
Mivel ezt részben DM's optionnek feltételeztem, azon filóztam, hogy gondolom, lefelé haladva először a menekülést és gyors helyzetváltoztatást segítő varázslatokhoz lenne szükséges key (pl. teleport, dismissal, és akár plane shift is), és utána következne a többi szép sorban. Logikus, nem?
De azért örülnék, ha mégis lenne vmi támpont az egészhez.
# 1269248
Kelt 2007.07.16, 15:41
Nézd, használod a PS kozmológiát, vagy maradsz az FR-es változatnál, a dismissal mindkét esetben működik. A PS világban a varázslat azon kevesek közé tartozik, amelynek van ún. "planar pathway" tulajdonsága, mindjárt kettő is, ugyanis bárhonnan el tudja érni az Asztrált és az Étert, vagyis bármely síkról ugyanúgy fog működni. Ráadásul alig féltucatnyi olyan varázslat van csak (megintcsak PS kontextusban), amelyre még a síki módosítások sem hatnak, és a dismissal pont egyike ezeknek.
De rakjál be a börtönbe (vagy hova) valami kizáró varázskört dimensional anchor-ral, vagy akármivel, és a problémád meg van oldva
(és igen valószínűnek tartom, hogy minden ilyen fontos fogolyra rá van tolva egy-egy ilyen anchor).
De rakjál be a börtönbe (vagy hova) valami kizáró varázskört dimensional anchor-ral, vagy akármivel, és a problémád meg van oldva
# 1269066
Kelt 2007.07.16, 10:02
Petrus: az okés, hogy a dismissal-nál nagy a tévesztési esély, de ha pusztán kimenteni szeretnénk a célpontot, és nem lényeges egyelőre, hogy pontosan hazajuttassuk, akkor nem hatékony dolog ez? Felteszem, vkinek már az is nagy öröm, ha a baatorról egy elsődleges anyagira került.
# 1268781
Kelt 2007.07.15, 14:14
Szvsz a dismissal nem fog működni, illetve nem úgy, ahogy várnád. Gondolom, az FR-re akarnál visszahozni valakit, de a varázslat a honsíkjára dobja vissza a célpontot, az FR pedig nem sík, hanem az Elsődleges Anyagi Sík része. Vagyis a dismissal nem 20, hanem jóval magasabb %-ban fogja elvéteni a célt.
A másik kérdésre egyszerűbb a válasz: a síkváltás nem fog működni a 6. rétegről, csak a legfelsőről. Pontosabban: a plane shift-tel csak a rétegek között utazhatsz (és csak a szomszédosak között), kivéve, ha a legfelsőn vagy, mert akkor tovább is mehetsz (az Anyagira, vagy a két szomszédos Külsőre). Ugyanez igaz visszafelé is, vagyis a síkváltással csak a legfelső rétegre tudsz átlépni, a többit csak egy következő lépéssel érheted el. Az ok egyszerű: a Külső és az Elsődleges Anyagi síkok csak az Asztrállal vannak összekötve, az asztrális csatornák meg csak a Külső síkok legfelső rétegeit érhetik el.
A másik kérdésre egyszerűbb a válasz: a síkváltás nem fog működni a 6. rétegről, csak a legfelsőről. Pontosabban: a plane shift-tel csak a rétegek között utazhatsz (és csak a szomszédosak között), kivéve, ha a legfelsőn vagy, mert akkor tovább is mehetsz (az Anyagira, vagy a két szomszédos Külsőre). Ugyanez igaz visszafelé is, vagyis a síkváltással csak a legfelső rétegre tudsz átlépni, a többit csak egy következő lépéssel érheted el. Az ok egyszerű: a Külső és az Elsődleges Anyagi síkok csak az Asztrállal vannak összekötve, az asztrális csatornák meg csak a Külső síkok legfelső rétegeit érhetik el.
# 1268689
Kelt 2007.07.15, 09:30
Ugyan ez félig világfüggetlen dolog (pl. én az FR-n mesélek, amibe egy kicsit belefolyattam a Planescape-t), de csak ide tartozik:
A Baatorból legegyszerűbb úgy kimenteni valakit, hogy egy dismissalt, vagy hasonló varázslatot nyomunk rá? Mi akadályozhat meg bárkit is ebben? Vagy pont ezt a varázslatot kössem spellkey-hez? (Csak hogy kilógjon a lóláb.)
Nekem már az is elég durva, hogy a parti lemegy mondjuk a 6. bugyorig, hogy onnan aztán egy egyszerű síkváltással pattanjon meg.
A Baatorból legegyszerűbb úgy kimenteni valakit, hogy egy dismissalt, vagy hasonló varázslatot nyomunk rá? Mi akadályozhat meg bárkit is ebben? Vagy pont ezt a varázslatot kössem spellkey-hez? (Csak hogy kilógjon a lóláb.)
Nekem már az is elég durva, hogy a parti lemegy mondjuk a 6. bugyorig, hogy onnan aztán egy egyszerű síkváltással pattanjon meg.
# 1265582
Kelt 2007.07.06, 06:47
-A szleng-nyelv kapcsán ld. a weboldalam PS részlegét, van ott egy szótár is, ami a PS box-os glossary-ból, meg a Torment-ből származik.
-Én 3E szerint meséltem (akkoriban még nem volt 3.5E, de most már aszerint mesélnék). Nem nehéz átállni, hiszen a világ önmagában is működik, független a rendszertől. Konverziókra ld. a planewalker.com-ot.
-Én 3E szerint meséltem (akkoriban még nem volt 3.5E, de most már aszerint mesélnék). Nem nehéz átállni, hiszen a világ önmagában is működik, független a rendszertől. Konverziókra ld. a planewalker.com-ot.
# 1265577
Kelt 2007.07.06, 06:09
Hellóka,
Lenne egy érdekes kérdésem
. Nemrég sikerült beszereznem a régi 2kiadásu planescape cuccok nagyrészét és elterveztem hogy mesélek ilyet a játékosaimnak, mer elégé "más"
Nos nagyon tetszik az angol cant amit használ a könyv és úgy érzem dobna a feelingen ha használnék valami hasonlót... Szal , kidolgozott valaki magyar verziót a "planescape dumából" ? Ha igen hol találok ehez fogalomtárat? Ezenkivül mi a jobb ötlet használni eredeti formában a dolgokat és ad&d szabályal játszani vagy pedig nekiállni konvertálni kicsit 3. vagy 3.5 kiadásra? Kössz elöre is.
Lenne egy érdekes kérdésem
# 1253700
Kelt 2007.06.09, 17:05
A frakcióvezetők az egész frakciónak parancsolnak. Az, hogy a HQ hol van, tökmindegy, az éteri sík (vagy a többi, nem sigili HQ síkja) politikailag totálisan elszigetelt, a "főnökök" azért nem ott tartózkodnak (illetve nem mindig).
Módosította Petrus: 2007.06.09, 17:05
# 1253646
_Tadeusz (NPC/NJK)
Kelt 2007.06.09, 14:06
_Tadeusz (NPC/NJK)
Idézet
Ezesetben ugye - és szerintem ez volna logikus - az "otthonsíkon" lenne a központ és a "főnök". Az istenemberek esetében ugye az éterin.
Én azt olvastam még régen a Planes of chaosban, hogy így is van.
# 1253576
Kelt 2007.06.09, 10:43
Akkor megkérdezem még egyszer: a sigili frakcióvezetők az egész frakció irányítói, vagy csak a sigili enklávén belül parancsolnak?
Ezesetben ugye - és szerintem ez volna logikus - az "otthonsíkon" lenne a központ és a "főnök". Az istenemberek esetében ugye az éterin.
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére