köszi +nézem.

# 1053340
_halabuk ferenc (NPC/NJK)
Kelt 2006.05.07, 19:34
# 1053334
Kelt 2006.05.07, 19:27
halabuk ferenc írta 2006.05.7, 20:22 -n:
van arra lehetőségem h feltegyem fotóim az oldalra? Esetleg az ART.RPG-re? Ugyis üres a fotó mappa... Aki tud lehetőséget az legyen olyan kedves válaszoljon! Itt is lehet v e-mailben: feri_h@freemail.hu
A netalbumot javaslom.
# 1053332
Kelt 2006.05.07, 19:22
van arra lehetőségem h feltegyem fotóim az oldalra? Esetleg az ART.RPG-re? Ugyis üres a fotó mappa... Aki tud lehetőséget az legyen olyan kedves válaszoljon! Itt is lehet v e-mailben: feri_h@freemail.hu
# 1052261
Kelt 2006.05.05, 12:40
Köszi Aura!
V.
V.
# 1052102
Kelt 2006.05.05, 08:37
Köszi aura 
Az említett boltokból kettőben törzsvásárló vagyok. És szűrőből is van kissebb polgári vagyon felhalmozva már otthon. Csak újabb ötleteket várok.
Üdv, grey
Az említett boltokból kettőben törzsvásárló vagyok. És szűrőből is van kissebb polgári vagyon felhalmozva már otthon. Csak újabb ötleteket várok.
Üdv, grey
# 1051544
Kelt 2006.05.04, 11:17
grey írta 2006.03.27, 10:54 -n:
Infra szűrőt keresek infravörös fotózáshoz. Van tippetek?
Személy szerint a Soós fotóboltot tudnám javasolni. De szerintem szinte minden nagyobb fotósboltban tudnak neked ilyet adni. (Westend-Pálvölgyi fotóbolt, Ostrom utcai fotósbolt)
(remélem, ez nem számított reklámnak)
Az biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság.
# 1051535
Kelt 2006.05.04, 11:06
Nem írtad, hogy milyen jellegű fotókat szeretnél.
Maximum a google-fu harcmodor használatát tudnám javasolni...
Esetleg ez segíthet, ha valami retro cucc kell:
Retro
Amiket így kapásból ismerek (Kedvencek mappa), azok inkább (jóval) régebbiek:
Gőzösök
Régi Budapest
Régi kínai házak
Maximum a google-fu harcmodor használatát tudnám javasolni...
Esetleg ez segíthet, ha valami retro cucc kell:
Retro
Amiket így kapásból ismerek (Kedvencek mappa), azok inkább (jóval) régebbiek:
Gőzösök
Régi Budapest
Régi kínai házak
# 1051191
Kelt 2006.05.03, 19:31
Hello!
Nem tud véletlenül valaki egy olyan oldalt, ahol ilyen régi fényképek vannak? mondjuk 50-70es évek, ilyesmi? Nagyon sokat segítene, előre is ksözi!
V.
Nem tud véletlenül valaki egy olyan oldalt, ahol ilyen régi fényképek vannak? mondjuk 50-70es évek, ilyesmi? Nagyon sokat segítene, előre is ksözi!
V.
Módosította vigo: 2006.05.03, 19:31
# 1050932
Kelt 2006.05.03, 12:21
tréfarépa
# 1050847
_Oriza Triznyák (NPC/NJK)
Kelt 2006.05.03, 09:53
_Oriza Triznyák (NPC/NJK)
Fotós boltban nézted már?
# 1028572
Kelt 2006.03.27, 09:54
Infra szűrőt keresek infravörös fotózáshoz. Van tippetek?
# 1028501
Kelt 2006.03.27, 08:06
hi.
Tényleg baj lehet velem
A location-t elég gyérnek tartom..
Talán mert évekig dolgoztam még jobb helyeken.
Tényleg baj lehet velem
A location-t elég gyérnek tartom..
Talán mert évekig dolgoztam még jobb helyeken.
# 1028354
Kelt 2006.03.26, 20:06
http://gregpassmore.com/
Greg Passmore, goth-indusztriális fotók.
Nekem bejövős, főleg a location részleg
Greg Passmore, goth-indusztriális fotók.
Nekem bejövős, főleg a location részleg
# 980090
Kelt 2006.01.06, 13:28
Szaiasztok.
Ez nagyon
Bocs, nem reklámot akartam csinálni, de hátha valaki nem tudott róla.
Ez nagyon
(OFF) , de http://www.geographic.hu/fotopalyazat (/OFF)
.Bocs, nem reklámot akartam csinálni, de hátha valaki nem tudott róla.
# 978867
Kelt 2006.01.04, 20:59
Szia Fényév!
Mák, nem szoktam ide benézni, de halálos unalmamban ... na mindegy
.
A géped jó, kicsit most utánanéztem. A kategóriájában - amennyit tudok róla - nincs nagyon jobbra szükség. A funkcióit és a beállítási lehetőségeket nem ismerem, még ott lehet a kutya elásva. Puszta élességet tulajdonképpen egy 2-3 mpixeles képpel is el lehet érni, ha csak monitorra, vagy 8*13-as nyomtatásra van szánva a kép. ( jenoapu nevű felhasználó pl fotóházon képeinek egy részét ilyen kategóriájú géppel csinálta, pedig nagy fotós. egy példa http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto..../sort/1/cat/503 ). A zajosság már bajosabb, itt valóban sokat függ a kamera minőségétől, és bizonyos iso-kon még egy x százezres gépet sem lehet használni.
Általában manuálban, vagy félautomatában érdemes fotózni (pl "A" módban /ez a rekesz (aperture) prioritás = beállítod a rekesz értékét, és kiszámolja a zársebességet/).
Az iso-t, mint említettem, érdemes a legalacsonyabb fokozaton tartani. Ha rossz fényviszonyok közt fotózol, inkább tartsd ott, expózd alul, és majd a gépen felhúzod. Vagy pedig állvány. A digitális kamerák zaja nem esztétikus, mint pl az analóg gépek által kreált zaj, aminek gyakorlatilag művészi értéke van.
A rekesszel lehet, és kell variálni. Minél szűkebbre van húzva (minél nagyobb a számértéke, mert h azok a reciprokukat jelentik), annál élesebb lesz a kép, kb 9-11-es rekeszig, és minél nagyobb lesz a rekesz (minél kisebb a számérték), annál lágyabb (nem életlenebb). A mélységélesség szintén változik. Kisebb rekesznél nagyobb, nagyobbnál kisebb. Portréknál pl a háttér elmosása érdekében érdemes kis, tájképeknél nagy mélységélességet használni.
A rekesz állítgatásával tehát kigondolod, hogy milyen képre van szükséged, a gép kiszámolja (vagy te full manuálban beállítod) a zársebességet, és fotózol. Általában érvényes szabály még, hogy a záridő legfeljebb 1/fókusz legyen. Tehát ha a lencse 50 mm-es fókusznál van, 1/50 sec-nél ne exponáljon lassabban, mert belemozdul.
A kamera tartását egyébként lehet gyakorolni. (ez mégegy dolog, amiben a drágább gépek jobbak, mivel nehezebbek, kevésbé remeg az ember keze a súly alatt).
A kigondolt képszerkesztéssel, és türelmes fotózással a szabályok kb betartása mellett egészen bele lehet jönni. Ha pedig nem brutális az életlenség, photoshopban ott a sharpen (amivel vigyázni kell, mert a zajt is erősíti).
Ha van a gépeden RAW-ba mentési lehetőség, mindenképpen azt használd. Kevesebb kép fog a kártyádra férni, de nyugodtan alulexponálhatsz majd (rövidebb záridőket alkalmazva), mivel a RAW fileokat a photoshop szinte veszteség nélkül tudja módosítani, gyakorlatilag újra elsütve a képeket.
Zajt csökkenteni lehet, a Neat Image pl egy külön program, de a photoshop újabb verzióiban is van erre egy Surface Blur nevű lehetőség. Hasznos, de óvatosan kell vele bánni, mert ha durván csinálja az ember, nagyon meglátszik.
Remélem segíthettem
Mák, nem szoktam ide benézni, de halálos unalmamban ... na mindegy
A géped jó, kicsit most utánanéztem. A kategóriájában - amennyit tudok róla - nincs nagyon jobbra szükség. A funkcióit és a beállítási lehetőségeket nem ismerem, még ott lehet a kutya elásva. Puszta élességet tulajdonképpen egy 2-3 mpixeles képpel is el lehet érni, ha csak monitorra, vagy 8*13-as nyomtatásra van szánva a kép. ( jenoapu nevű felhasználó pl fotóházon képeinek egy részét ilyen kategóriájú géppel csinálta, pedig nagy fotós. egy példa http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto..../sort/1/cat/503 ). A zajosság már bajosabb, itt valóban sokat függ a kamera minőségétől, és bizonyos iso-kon még egy x százezres gépet sem lehet használni.
Általában manuálban, vagy félautomatában érdemes fotózni (pl "A" módban /ez a rekesz (aperture) prioritás = beállítod a rekesz értékét, és kiszámolja a zársebességet/).
Az iso-t, mint említettem, érdemes a legalacsonyabb fokozaton tartani. Ha rossz fényviszonyok közt fotózol, inkább tartsd ott, expózd alul, és majd a gépen felhúzod. Vagy pedig állvány. A digitális kamerák zaja nem esztétikus, mint pl az analóg gépek által kreált zaj, aminek gyakorlatilag művészi értéke van.
A rekesszel lehet, és kell variálni. Minél szűkebbre van húzva (minél nagyobb a számértéke, mert h azok a reciprokukat jelentik), annál élesebb lesz a kép, kb 9-11-es rekeszig, és minél nagyobb lesz a rekesz (minél kisebb a számérték), annál lágyabb (nem életlenebb). A mélységélesség szintén változik. Kisebb rekesznél nagyobb, nagyobbnál kisebb. Portréknál pl a háttér elmosása érdekében érdemes kis, tájképeknél nagy mélységélességet használni.
A rekesz állítgatásával tehát kigondolod, hogy milyen képre van szükséged, a gép kiszámolja (vagy te full manuálban beállítod) a zársebességet, és fotózol. Általában érvényes szabály még, hogy a záridő legfeljebb 1/fókusz legyen. Tehát ha a lencse 50 mm-es fókusznál van, 1/50 sec-nél ne exponáljon lassabban, mert belemozdul.
A kamera tartását egyébként lehet gyakorolni. (ez mégegy dolog, amiben a drágább gépek jobbak, mivel nehezebbek, kevésbé remeg az ember keze a súly alatt).
A kigondolt képszerkesztéssel, és türelmes fotózással a szabályok kb betartása mellett egészen bele lehet jönni. Ha pedig nem brutális az életlenség, photoshopban ott a sharpen (amivel vigyázni kell, mert a zajt is erősíti).
Ha van a gépeden RAW-ba mentési lehetőség, mindenképpen azt használd. Kevesebb kép fog a kártyádra férni, de nyugodtan alulexponálhatsz majd (rövidebb záridőket alkalmazva), mivel a RAW fileokat a photoshop szinte veszteség nélkül tudja módosítani, gyakorlatilag újra elsütve a képeket.
Zajt csökkenteni lehet, a Neat Image pl egy külön program, de a photoshop újabb verzióiban is van erre egy Surface Blur nevű lehetőség. Hasznos, de óvatosan kell vele bánni, mert ha durván csinálja az ember, nagyon meglátszik.
Remélem segíthettem
# 978831
Kelt 2006.01.04, 20:04
Sziasztok!
Némileg amatőr kérdést szeretnék feltenni, de remélem ettől még nem leszek lenézve
Szóval, szerintetek is a szép, éles kép titka a drága gép? Nem mondom, hogy a legolcsóbb volt, amit kaptam, inkább középkategóriás, de mégis néha nagyon zavaros lesz a kép. A profi trükköket nem ismerem, csak annyit tudok, hogy ha az ISO rosszul van beállítva, az okozza ezt. Automatára szoktam állítani, de a sötétebb képeknél így is elég csúnyán látszik. Ki lehet javítani valami képszerkesztővel, vagy más beállítást válasszak?
Egyébként Olympus mju 600-as gép.
Némileg amatőr kérdést szeretnék feltenni, de remélem ettől még nem leszek lenézve
Szóval, szerintetek is a szép, éles kép titka a drága gép? Nem mondom, hogy a legolcsóbb volt, amit kaptam, inkább középkategóriás, de mégis néha nagyon zavaros lesz a kép. A profi trükköket nem ismerem, csak annyit tudok, hogy ha az ISO rosszul van beállítva, az okozza ezt. Automatára szoktam állítani, de a sötétebb képeknél így is elég csúnyán látszik. Ki lehet javítani valami képszerkesztővel, vagy más beállítást válasszak?
Egyébként Olympus mju 600-as gép.
# 918548
Kelt 2005.10.06, 08:17
jah teljesen király. megvettem a natgeot, majd jól elolvasom a cikket is 
Idézet
Így amatőrként, nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült.
# 918535
Kelt 2005.10.06, 07:59
Egyik amatőrcsillagász barátom, aki mellesleg tanár, szervezett egy mérést Dorogon a fzika éve kapcsán. A mérés abból állt, hogy Eratosztenész módszerével (ha valakit érdekel, ezt is szívesen leírom) a diákok megmérték a föld kerületét. Ez a barátom megkereste az NG-t többféle okból, és kitalálták, hogy írnak egy rövid cikket a mérésről. Mivel egy cikk az NG-ben kép nélkül nem az igazi, megkérdezték a barátomat, hogy tud-e fotóst, ő pedig engem ajánlott. Ezek után felhívtak az NG-től, megkérdezték, hogy milyen szinten űzöm a fotózást, és kértek referenciákat, hogy eldöntsék mehet-e a dolog, vagy küldjenek mást. Azért mikor kiértem a helyszínre, már nem örültem annyira, mert egy öreg gimnázium hasonlóan öreg aszfaltozott kosárlabdapályáján lézengett néhány diák, akik három kopott vasrúd árnyékát méregették -nem éppen hálás feladat-, de megtettem minden tőlem telhetőt, és az itt készült képek közül került bele egy az októberi NG-be. A fotózás után természetesen volt még egy válogatás, mikor megnézték, hogy megfelelőek lettek-e a képek... Így amatőrként, nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült.
# 918454
Kelt 2005.10.05, 22:31
gratz!
hogy kerültél bele?
hogy kerültél bele?
Pozsgay írta 2005.10.5, 13:22 -n:
Ugyan nem egész oldalas vadászó tigris, de az októberi National Geographicban van egy fotóm.
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére