Nem olvastam a könyvet. Most már nem is fogom. Az urban fantasy-tól eleve ráz a hideg(az utóbbi évek mozi és könyvtermése, minden érdeklődésemet felemésztette :S). Azt sem igazán tudom eldönteni, hogy melyik korosztály ezeknek a célközönsége? A kritika pedig abszolút abban erősített meg, amire a címből, meg a borítóból már korábban következtettem. "I Love Rock"? Ne már!

# 1950723
Kelt 2012.05.22, 10:12
"Erre csak az lehet a magyarázat, hogy a szereplő agyát a koponyán keresztül a homloklebenybe vezetett, hajszálvékony vezetékeken keresztül kézivezérlésre vette a cselekmény." - o.O Sztem itt a cikkírónak is sikerült beleesnie, a könyv szerzőjének egyik alapvető hibájába.
Nem olvastam a könyvet. Most már nem is fogom. Az urban fantasy-tól eleve ráz a hideg(az utóbbi évek mozi és könyvtermése, minden érdeklődésemet felemésztette :S). Azt sem igazán tudom eldönteni, hogy melyik korosztály ezeknek a célközönsége? A kritika pedig abszolút abban erősített meg, amire a címből, meg a borítóból már korábban következtettem. "I Love Rock"? Ne már!
A két főszereplő, már az olvasás előtt elnyerte az unszimpátiámat. Félreértés ne essék, nem a zenei irányzattal van bajom, sőt. Egyszerűen a kép rossz és akkor még a csaj pólójára ki is van írva szöveggel egy ilyen infantilis klisé. Szinte érdekesnek találom, hogy évtizedek telnek el úgy a fantasy könyv iparban, hogy a kiadók nem képesek elsajátítani a kevesebb, több, nagyszerű elvét. Így mindenestől olyan Spar kassza mögött álló polcon hánykolódó, 300 Ft-os könyv szaga van.
# 1950722
Kelt 2012.05.22, 10:05
Marvin
minden beerkezo iras udvozolve vagyon.
# 1950718
Kelt 2012.05.22, 09:56
BePe: Én nem (és nem is fogom, rövid az élet ilyenekre). Most éppen Douglas Coupland Barátnő kómában c. műve megy, de az valszeg nem vág az oldal profiljába. Majd ha olvasok valami standard tu-fát és ráérek, írhatok róla.
# 1950713
Kelt 2012.05.22, 09:41
nem olvastam a könyvet, de az ismertető alapján nem is nagyon érdemes.. valóban, amit eddig olvastam az "írónőtől" az sem győzőtt meg, na meg amit anno az egyik szerepjátékos szeminárumon előadott, az sem győzött meg róla, hogy van lövése arról, mi a fantasztikum... sajnos.
# 1950710
Kelt 2012.05.22, 09:35
@BePe Én olvastam, terveztem írni róla az SFmagra, bár nagy vonalakban hasonló a véleményem, szóval lehet, hogy már elkéstem ezzel.
# 1950708
Kelt 2012.05.22, 09:29
BePe: Évek óta nem (alig) olvasok fantasyt.
Kritikákat pocsék könyvekről inkább.
# 1950697
Kelt 2012.05.22, 09:01
Gyors korkerdes: ki olvasta meg a cikkiron kivul a konyvet?
# 1950691
Kelt 2012.05.22, 08:49
Kar erte. A sorozat elozo tagja, az Olompegazus szerintem egesz jo es kellemes olvasmany, egyaltalan nem bantam meg, hogy belekezdtem (a szereplok megformalasa es a parbeszedek pl. szerintem igazan jol sikerultek). Bar az utolso 1/3-ban meg borulhat minden, de remelem, nem igy lesz.
# 1950687
Kelt 2012.05.22, 08:35
Patetotron.
A szerzőtől eddig még nem láttam értékelhetőt, csak a vérforralóan pocsék és az érdektelenül unalmas közti skálán voltak a dolgai, a jelek szerint nem feszegette a kereteit...
A szerzőtől eddig még nem láttam értékelhetőt, csak a vérforralóan pocsék és az érdektelenül unalmas közti skálán voltak a dolgai, a jelek szerint nem feszegette a kereteit...
# 1950685
Kelt 2012.05.22, 08:31
Üdvözlet!
A „mehh” jól összefoglalja a lényeget, de alibizés lett volna ennyit leadni kritikaként.
(Nyomokban áohoá-háhohhát is tartalmaz.)
Üdvözlettel:
Brutalis
A „mehh” jól összefoglalja a lényeget, de alibizés lett volna ennyit leadni kritikaként.
Üdvözlettel:
Brutalis
# 1950683
Kelt 2012.05.22, 08:25
@elGabor: lehet, hogy én látom rosszul, de ha jól veszem ki, a borító pontosan azt vetíti előre, amit a cikk ír a könyvről.
Ilyen szempontból persze tökéletes, feltéve, hogy az volt az instrukció, hogy csinálj valami "mehh" borítót ehhez a "mehh"-hez. Vagy félreértettem volna valamit a cikkből?
Ilyen szempontból persze tökéletes, feltéve, hogy az volt az instrukció, hogy csinálj valami "mehh" borítót ehhez a "mehh"-hez. Vagy félreértettem volna valamit a cikkből?
# 1950682
Kelt 2012.05.22, 08:14
Hát ez tényleg ennyit érhet. A borítóban viszont van valami figyelemfelkeltő, és itt nem csak a rockerpólós macára gondolok. Ígéret arra, hogy ez egy érdekes könyv lesz?
# 1950671
Kelt 2012.05.22, 07:27
se íz, se bűz?
# 1950668
Kelt 2012.05.22, 07:11
Se hús, se hal.
# 1950663
Kelt 2012.05.22, 06:40
Nekem már borítója is gyanús volt, akkor nem hiába.
# 1950662
Kelt 2012.05.22, 06:40
Önvallomással kevert merengéssel kezdem ezt a kritikát, és tartok tőle, hogy ez lesz még a legizgalmasabb része. Megvettem ugyanis a Se vas, se tűz című regényt, ami a harmadik a Zenit urban fantasy sorozatából. És nincsen nagy kedvem megforgatni benne a láncfűrészt... S. Kolozsvári Zsófia: Se vas, se tűz
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére