Ugrás tartalomhoz

Egy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New Order

Alhambra

• Nem írhatsz ebbe a témába
149 hozzászólás érkezett eddig

# 634776
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás
Vigyazz, mert a masodik nem kiegeszito, hanem egy onallo jatek!

(Ambator lehet, hogy tudod :aboci: )

# 634723
Lala-SR

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 214 Hozzászólás
én már megrendeltem a Milan-Spiele-től, mai nap óta kapható náluk:

Der Palast von Alhambra - Die Tore der Stadt (Erw.) [Okt. 2004] Queen Games EUR 10,90
Die Gärten der Alhambra [Okt. 2004] Queen Games EUR 18,10

aki tud németül és lenne kedve szabályokat magyarra fordítani szóljon! :virag:

# 628602
_Ildikó (NPC/NJK)

• Látogató
Egyszerre a Lovagok és Városok kiegészítéssel az Alhambra és ennek testvérei is megérkeztek. Az tuti, hogy a hétvégi versenyre már lesz játék, de nagy valószínűséggel csak akkor fogok tudni árat is mondani - amennyiben előbb, úgy szólok...

# 626337
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2777 Hozzászólás

Ildikó írta 2004.10.1, 11:31 -n:

Hát igen, mi tavaly aszem 16 €-ért vettük Essenben... de még ötletem sincs, hogy itt mennyibe fog kerülni.
Én már jósoltam. Most pedig várom jóstehetségem bizonyítékát. :o)

# 626250
_Ildikó (NPC/NJK)

• Látogató

h-alga írta 2004.10.1, 10:44 -n:

Hát igen, mi tavaly aszem 16 €-ért vettük Essenben... de még ötletem sincs, hogy itt mennyibe fog kerülni.

# 626129
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2777 Hozzászólás
Alhambra : $14,95

# 612366
jenoe

boardgamegeek

• Fórumita
  • 1422 Hozzászólás

jbw írta 2004.09.10, 10:18 -n:

jenoe írta 2004.09.9, 16:58 -n:

jbw írta 2004.09.9, 15:52 -n:

A vezír valóban csak valamelyest orvosolja a problémát - még nem láttam olyan játékot, ahol valaki másodszorra is használta volna. Igaz, az az egy is döntő jelentőségű lehet.
Ideje újragondolni azt a stratégiát!!! :gyagya:
Te tud(hat)sz valamit! És én nagyon kíváncsi vagyok! :D
Kérlek... :aaaaa:

A vezír, mint tudjuk egy külön akció. Amikor visszaforgatod, nem teszel mást, mint az aktuális akciódat elhalasztod egy másik fajtára. A vezíres akció elõnye, hogy a másik játékos köre elõtt hajtod végre, és tartogathatod. A vezíres akció hátránya, hogy csak pontos értékkel vásárolhatsz... és hogy nem kapsz ajándékba még egy akciót. A tapasztalatom az, hogy jó dolog egy ilyen extra akciót készenlétben tartani.

Az alhambra is olyan játék, hogy leginkább az utánad jövõ játékost tudod szivatni. (mármint tõle tudsz elsõsorban elvenni pontokat). Miért?
Egyrészt meg tudod akadályozni, hogy bizonyos típusú pénzhez jusson. Ha van a kínálatban olyan pénz, akkor elveszed. Ha nincs, akkor véletlenül se veszel el pénzt, nehogy felfordíts olyat.
Ha van fenn adott típusú épület, akkor igyekszel megvenni elõle (és erre jó esélyed van, hiszen elõtte vagy). Vagy ha nincs, akkor esetleg nem veszel épületet, nehogy felfordíts neki.

De az is elõfordul, hogy egyszerûen nem tudsz épületet venni, és pénz sincs olyan, amire elsõsorban szükséged lenne. (Sõt, óvakodnál pénzt venni, mert hátha felfordítasz valami jót a következõ játékosnak). A reserve-ben sincs semmi, amit feltolhatnál. Ilyenkor a legjobb dolog visszafordítani a vezírt, abból még baj nem volt. :dilis:

Ez nyilván nem volt egy nagyon alapos magyarázat, de talán sikerült rámutatni a vezír visszaforgatás egyes jótékony hatásaira a játék végeredményét illetõleg.

# 612245
_mzsperx (NPC/NJK)

• Látogató
tegnap végre kipróbálhattuk, egyelőre még tanuljuk, egyelőre mé a kieg nélkül (ma azért majd azt is tanulmányozom), nekem tecc.

# 607324
jbw

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 294 Hozzászólás

jenoe írta 2004.09.9, 16:58 -n:

A vezír valóban csak valamelyest orvosolja a problémát - még nem láttam olyan játékot, ahol valaki másodszorra is használta volna. Igaz, az az egy is döntő jelentőségű lehet.
Ideje újragondolni azt a stratégiát!!! ;)
Te tud(hat)sz valamit! És én nagyon kíváncsi vagyok! :lol:

# 606814
jenoe

boardgamegeek

• Fórumita
  • 1422 Hozzászólás

Ideje újragondolni azt a stratégiát!!! :buszke:

# 606809
Lala-SR

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 214 Hozzászólás
nekünk a kedvenc 2 személyes játékunk az Alhambra gyári 2 player+Dirk -es verziója.

# 606801
jbw

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 294 Hozzászólás

jenoe írta 2004.09.9, 15:14 -n:

Igen, sajnálatosan legfeljebb 4 játékosig mondható jónak az Alhambra. De addig azért tényleg nem rossz. Az első kiegészítőben viszont van 4 opcionális szabály, amelyik közül az egyik (a Vezírek) kifejezetten ezt a hibát igyekszik orvosolni, és érzesem szerint orvosolja is valamelyest.
Ezt én is alátámasztom. 4-en a legjobb. A vezír valóban csak valamelyest orvosolja a problémát - még nem láttam olyan játékot, ahol valaki másodszorra is használta volna. Igaz, az az egy is döntő jelentőségű lehet.

Én egyáltalán nem látom kaotikusnak a játékot, bár elismerem, aki úgy megy oda egy asztalhoz, hogy azon már 30 perce folyik a kiegészítőkkel teletűzdelt játék, először megzavarodhat. A játékszabály bonyolultsága és elsőre való megjegyezhetősége mindenesetre jóval könnyebb, mint mondjuk a Puerto Ricoé. Nekem például a Citadelst nehezebb volt megértenem; mindig nézegetnem kellett az egyes szerepek leírását.

A játék pörgőssé tételére (van, akik többet szeretnek tökölni) már majdnem bevezettük a homokórát. Minden újabb fordításnál egy pontot veszítene az illető. Az ötlet itt megrekedt.

# 606695
_mzsperx (NPC/NJK)

• Látogató

Bidu írta 2004.09.9, 13:53 -n:

Sünmadár és Thaur már megcsinálta a fordítást.
Letölthető Thaur oldaláról és a beleegyezésükkel az enyémről is. Köszönet érte.

Viszont nem akarlak elkeseríteni, de szerintem korántsem olyan jó játék.
Már öten játszva is kifejezetten lassú. Mi lehet, ha hatan nyomják egyszerre? :buszke:

üdv.
-Bidu-
köszi köszi :-) már nyomtatom is
na, hallod a biztatást is :ejj: :lol:

# 606686
jenoe

boardgamegeek

• Fórumita
  • 1422 Hozzászólás

Már öten játszva is kifejezetten lassú. Mi lehet, ha hatan nyomják egyszerre? :buszke:
Igen, sajnálatosan legfeljebb 4 játékosig mondható jónak az Alhambra. De addig azért tényleg nem rossz. Az elsõ kiegészítõben viszont van 4 opcionális szabály, amelyik közül az egyik (a Vezírek) kifejezetten ezt a hibát igyekszik orvosolni, és érzesem szerint orvosolja is valamelyest.

# 606685
Adhemar

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 667 Hozzászólás

Idézet

Nem is annyira a lassúság volt a problemm, hanem a az a fajta kaotikusság,

Mióta mondom ezt már :buszke:
Ezért nem szeretem.

# 606684
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2777 Hozzászólás

Attól még 3-4 fővel lehet jó. :o)

Két partit játszottam, mindkettőt 5 másik játékossal. Nem is annyira a lassúság volt a problemm, hanem az a fajta kaotikusság, ami pl a 6 fős Tongiakit jellemzi.

Módosította h-alga: 2004.09.09, 13:13

# 606659
Bidu

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 211 Hozzászólás
Sünmadár és Thaur már megcsinálta a fordítást.
Letölthető Thaur oldaláról és a beleegyezésükkel az enyémről is. Köszönet érte.

üdv.
-Bidu-

# 606658
_Ildikó (NPC/NJK)

• Látogató
Mondjuk mi rendszeresen szoktunk efféle játékokkal (többek közt ezzel is) játszani egy szerepjáték klubban. Ha előre szólsz, akkor megbeszélhetjük,és játszhatunk is akár egyet-kettőt... akkor áthidalhatjuk a szabály hiányát...

Módosította Ildikó: 2004.09.09, 12:53

# 606654
_mzsperx (NPC/NJK)

• Látogató

Ildikó írta 2004.09.9, 13:47 -n:

Nem is kell. Ha bolti forgalomba kerül a magyar Alhambra, akkor rámszólsz, és küldök egy magyar fordítást. Ha ez így jó...  :lol:
nemgyó. :fagy:

mert a milanspieles megrendeléssel jön, amit ha szerencsénk van, szombaton átveszünk. és akkor addig csak nézegessem a dobozt??? :ejj:
:buszke:

# 606653
_Ildikó (NPC/NJK)

• Látogató

mzsperx írta 2004.09.9, 14:45 -n:

jut eszembe.
hamarost mi is remélhetőleg boldog alhambra tulajok leszünk, kiegészítőstül.
lefordította a szabályokat már valaki??? ha nem muszáj, nem fogok nekiállni  :ejj:
Nem is kell. Ha bolti forgalomba kerül a magyar Alhambra, akkor rámszólsz, és küldök egy magyar fordítást. Ha ez így jó... :buszke:

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett