Előrebocsátva, hogy nem saját szerzemény:
3690-es évek - A halál hét arca (novella)
3691 - Síró fém (két kisregény)
3692 - Csillagvető (regény)
3692 - Az aquir gyűrű (regény)
3693 - Kék éjszakák árnyai (regény)
3694 körül - A bosszúlovag útja (munkacím, Sianis első útja Kránba)
3710 körül - Hollóidők (új címén "A vér ideje")
3711 - A vas ideje (Hollóidők 2.)
3711 - Eleven tűz (munkacím, Sianis második útja Kránba)
3712 körül - A holló ideje (Hollóidők 3., a ciklus befejezése)
Ez 2006-os állapot, és bár azóta nem jelent meg új O'Connor könyv, de a tervek valószínűleg azért változhattak valamennyit.
és az írói reakció:
"huh,
érdekes volt ez így, másoktól, leírva látni.
köszönöm, bár az egykor tervezett Sianis Krán 1 történettel nem tudom, mi lesz (az újra-újragondolt Árnyak Könyvébe készült volna, mikor András még szarvasos kiadót támogatta, szóval is) egy magamfajtát mégiscsak motivál, hogy követik és számon tartják terveit és ígéreteit.
Melyeket illik betartani, ugyehogy.
cels.
(aki szerint mégiscsak legközelebb a H3 várható, mármint a mostani regény után.)"
Némi vélemény tőlem:
...megint van benne repülés és sakk, ez meg nekem sok...bár önmagában nem azzal van bajom, ha egy írónál egyszer- egyszer előfordul, de ha sorozatosan, hol céllal, hol cél nélkül, csak úgy - azt már valahogy nem szívlelem.
Nem tegnap olvastam, de a gorviki főfejvadász tényleg valami khál-szerű képződmény, vagy csak én emlékszem (remélem) rosszul?
Amire megkérném a tisztelt író urat, az az lenne, hogy lehetőségekhez mérten hagyja békén Kránt, mert Gorvikban már így is nehezen visszafordítható károk keletkeztek, nem kizárólag miatta (abban egy novellával részt vett Boomen is a félidióta lovászfiúból lett főnemessel és még valaki a Warvikban kényelmesen éldegélő elf-varázsló-farkasember kombóval stb.)!
Hogy valami "jót" is mondjak: az említett Csontlitániás novellában szerepel a M.A.G.U.S. irományok történetében ritkaságszámba menő 2 db irodalmi értékkel is bíró oldal, bár ettől a novella még, - hmmm hogy fogalmazzak finoman - borzalmas marad.
Módosította Kriii: 2008.12.06, 05:18