Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

O’Connor, Alan: Kék éjszakák árnyai Sianis-ciklus IV. Valhalla Páholy (2000),Tuan (2008)

* * * * * 21 Szavazat

• Nem írhatsz ebbe a témába
18 hozzászólás érkezett eddig

# 1715871
Tekozlo_fiu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1410 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásatrufa írta 2010.03.10, 19:37 -n:

Lába kélt a könyvemnek (kék éjszakák árnyai), de kéne a hiwith rítus pontos neve, amivel Dharran majdnem megölte Sianist, és egy másik Hiwith boszi majdnem megölte Sianis anyját.
U2U ment!

# 1715799
trufa

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1273 Hozzászólás
Sziasztok!

Lába kélt a könyvemnek (kék éjszakák árnyai), de kéne a hiwith rítus pontos neve, amivel Dharran majdnem megölte Sianist, és egy másik Hiwith boszi majdnem megölte Sianis anyját.

Köszönettel
Trufa

# 1715480
McKrisz

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Na ez nekem tetszett. Végre egy tolvaj mestervizsga leírása. (Remélem ebben volt :))

# 1549314
Kriii

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 5 Hozzászólás
Előrebocsátva, hogy nem saját szerzemény:

3690-es évek - A halál hét arca (novella)

3691 - Síró fém (két kisregény)

3692 - Csillagvető (regény)

3692 - Az aquir gyűrű (regény)

3693 - Kék éjszakák árnyai (regény)

3694 körül - A bosszúlovag útja (munkacím, Sianis első útja Kránba)

3710 körül - Hollóidők (új címén "A vér ideje")

3711 - A vas ideje (Hollóidők 2.)

3711 - Eleven tűz (munkacím, Sianis második útja Kránba)

3712 körül - A holló ideje (Hollóidők 3., a ciklus befejezése)

Ez 2006-os állapot, és bár azóta nem jelent meg új O'Connor könyv, de a tervek valószínűleg azért változhattak valamennyit.

és az írói reakció:

"huh,
érdekes volt ez így, másoktól, leírva látni.
köszönöm, bár az egykor tervezett Sianis Krán 1 történettel nem tudom, mi lesz (az újra-újragondolt Árnyak Könyvébe készült volna, mikor András még szarvasos kiadót támogatta, szóval is) egy magamfajtát mégiscsak motivál, hogy követik és számon tartják terveit és ígéreteit.
Melyeket illik betartani, ugyehogy.
:D

cels.
(aki szerint mégiscsak legközelebb a H3 várható, mármint a mostani regény után.)"

Némi vélemény tőlem:
...megint van benne repülés és sakk, ez meg nekem sok...bár önmagában nem azzal van bajom, ha egy írónál egyszer- egyszer előfordul, de ha sorozatosan, hol céllal, hol cél nélkül, csak úgy - azt már valahogy nem szívlelem.
Nem tegnap olvastam, de a gorviki főfejvadász tényleg valami khál-szerű képződmény, vagy csak én emlékszem (remélem) rosszul?

Amire megkérném a tisztelt író urat, az az lenne, hogy lehetőségekhez mérten hagyja békén Kránt, mert Gorvikban már így is nehezen visszafordítható károk keletkeztek, nem kizárólag miatta (abban egy novellával részt vett Boomen is a félidióta lovászfiúból lett főnemessel és még valaki a Warvikban kényelmesen éldegélő elf-varázsló-farkasember kombóval stb.)!

Hogy valami "jót" is mondjak: az említett Csontlitániás novellában szerepel a M.A.G.U.S. irományok történetében ritkaságszámba menő 2 db irodalmi értékkel is bíró oldal, bár ettől a novella még, - hmmm hogy fogalmazzak finoman - borzalmas marad.

Módosította Kriii: 2008.12.06, 05:18

# 1536321
Vlaszov

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 305 Hozzászólás
Vigilis: az idővonal:
I.A halál hét arca a hetedik L-E kötetben. ( egyébként itt ismerkedik össze az idegesítő gnómmal, valamint Cyrgaannal, a csajával és a shadoni szerzetes-démonnal) Először még nem Boreillóval társul, hanem valami ilanori harcossal, asszem Anquol a neve (velük esik meg a kráni elfes epizód, meg a toroni sakkpartis, ahol Anquol meg is pusztul). Sianis a HHA vége felé akad össze Brammal, ekkor van a sámános epizód.
II. Síró fém
III.CSillagvető
IV.Aquir gyűrű
V. Kék éjszakák árnyai (feltételezés, de az előző négy annyira szorosan illeszkedik egymáshoz, hogy csak itt van elég "üresjárat")
V. Hollóidők (3710, azt hiszem)
VI. A vas ideje (3711)

Módosította Vlaszov: 2008.11.02, 11:27

# 1536065
Klizen

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1952 Hozzászólás
aquir gyűrűben ha jól emlékszem a könyv felét BB meséje adta ki, miközben ő oda-vissza császkált

és így, hogy jobban belegondolok, tényleg ott volt a vas idejében is, szerencsére nem túl sokat

# 1536060
Vigilis

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 11 Hozzászólás
Noakkor. Felmerült, hogy ez hanyadik regény vala-é.
Nem biztos, hogy jól írom, de megkísérlem legjobb tudásom szerint rekonstruálni Sianis életútját.
Nem, nem a ciklus regényeit sorban, hanem hogy hogyan lesz kis csivava-megfújó árva nímandból világjárt, heroikus tragikummal bíró, amnéziás, csendes szuperhíró. (Már nem mindha ezzel baj lenne, elvégre, erről szól az életút :D)

1. állomás: Sianis az a bizonyos fent említett nímand: A Halál Hét Arca (novella / antológia), megismerkedik Bram Boreilloval

Majd összeszólalkoznak mesterestül egy renegát kráni elffel, aki mindnekivel megismerteti a Csontlitánia szépségét (biztos ezért száműzték: így pocsékolni e közkincset a grashratra! bah! :pirul: ), DE a végén valakit (tán a fogadósnét? igen, tán őt) elviszik Della angyalai, az elf meg megszégyenülten elsunnyog (???). Ez ilyen epizódkaland.

Kék Éjszakák Árnyai. Szerintem.

Aztán 2 kaland, talán a Hideg Karok Ölelésében, nem ziher, de valami novellában volt:
- BB-val kísérik az utolsó potenciális Ilanori Fehér Táltos(-kezdemény)t, de Sianis elk*rja, s a srác társul
- valami sorsjátszma is bejátszik szorosan e körül - egy hajóra felkerülnek a mesterrel, ahol az Sors-sakkba kezd egy kyr nagyúrral - a végső játszma valami démonverem fölött játszódik, ahová mat uttán BB berántja magával a kyrt

kb. ez után jön asszem a Síró Fém

Aztán Csillagvető, ha jól sejtem. A NAGY TÖRLÉS.

Az Aquir Gyűrűt nem olvastam, ha helyesen hiszem, ott már függetlenül (vö. BB nélkül) tolja. Segítsetek ki!

Jelenleg "vége" a Hollóidőkben megismert Sianis, aki a Vas Ideje cselekménye alatt kis kiruccanót tesz a Fekete Bércek mögé, de még beesik a nagy fináléra (a szó szoros értelmében). Ez időszak még ismeretlen, de nagyon elkomorodva gyüt meg (a regényben legemlékezetesebb -s vsz egyetlen- megszólalása a Rashad "Hát te meg hun a Kránba vótá?" kérdésére adott "Kránban. Ott." válasz.

lehet, hogy csak nekem kéne, de lécci dobjunk már össze egy életképes idővonalat! :nos: Előre is köszönöm.

# 1536054
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Ah, nekem ez nem jött le a könyvből.

Akkor már kíváncsi lennék arra is, hogy Sianis a többi könyvben mennyire penge? :pirul:

(bár ez csak Sianis szuperképességeit magyaráza meg).

# 1536035
Noro

Anunnaki

• Fórumita
  • 4971 Hozzászólás
(OFF)Sher-Gil: Elvileg, akire egy Doldzsah-pap celebrálja a Kék hold mosolya rituálét, az hét éjszakán át képtelen bármiben is hibázni, amikor rásüt a kék hold fénye :pirul: (/OFF)

# 1536032
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Mint kiderült, már megjelenés óta ott volt a könyv a polcomon, de csak most, a kritikákat olvasva kezdtem neki.
Azt kell mondanom, hogy TNG eltörpül Sianis mellett, aki mindenhez ért, és mindenben jó... Mit jó? Nincsen nála jobb.
Nem kétlem, kettejük összecsapásából Sianis kerülne ki győztesen, és talán még nem is lihegne a végén.

TNG-nél legalább a hosszú életével megmagyarázták (vagyis igyekeztek) a dolgokat - hiszen a hosszú évek alatt volt lehetésge felszedni a tudást -, de Sianis esetében 24(?) éves létére elég VP hangulata van a dolognak (hogy a többi VP karaktert meg se említsem).
Ha ilyen "kalandozók" rohagálnak Yneven, akkor a Kráni 13-ak meg a Hatalmasok jobb ha lepattannak Ynevről, mert nekik annyi. Legalábbis, a bennem élő "kalandozó" képe nem ennyire VP és táp. Inkább csak kalandorok, vagy alig többek azoknál.

A regény cselekménye jó ötlet, és a stílusa is tetszik, így akár 4/5 is lehetne.

De így.. 0/5.

# 1521157
Ork

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1138 Hozzászólás
Nekem is tetszett, remek Gorvik hangulata van. Tényleg AoC legjobb könyve, de valami hiányzott nekem belőle, majd elolvasom újra, hogy elmondhassam, mi :lol:
4/5

# 1521134
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
AoC legjobbja, pentádos, káoszmágiás-gnómos baromkodás nélkül. Jól adja vissza a gorvik feelinget, bár néhol kissé erőltetett kezdőírós a stílus. Mindenesetre én kedvelem a könyvet, de sajnos AoC későbbi ámokfutásával (Aquir Gyűrű, Hollóidők, Síró fém) erősen lenulláza magát nálam.

# 1513327
PadreSelmo

TöKöS

• Fórumita
  • 835 Hozzászólás
Legeslegeslegeslegjobb könyv, amit valaha olvastam :ok:
5/5
Üdv! :sir:

# 1513138
Alkyr

Magiszter

• Fórumita
  • 1004 Hozzászólás
Nagyon jó Gorvikos írás :sir:

# 1512953
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3205 Hozzászólás
Ezt most olvastam, és határozottan kellemes volt. Oké, volt pár elvarratlan szál, de ne legyünk telhetetlenek: legalább gorvikos volt. Sianis egészen kedvelhető főhős, ráadásul sehol semmi Pentád, se idióta gnóm szakértő.
4,5/5

Módosította alister: 2008.08.27, 10:30

# 1511651
Marcus

Enrawellita

• Fórumita
  • 574 Hozzászólás
Az eddig megjelent Sianis könyvek közül időrendben ez az utolsó (de tervben van később játszódó is), és egyben talán a legjobb is... szerintem sokan egyetértenek ebben. Alan O'Connor-tól ez jelent meg elsőként, mint önálló regény, bár a Hollóidők eredeti változata már korábban készen volt.

A pörgős cselekmény mellett a karakterek is jók, habár kicsit sablonosak. Ebben a könyvben tudunk meg a legtöbbet Sianis-ról, hogy utána a többi regényben semmi többet ne tudjunk meg róla. Értem ezalatt, hogy itt még volt valamilyen - szerethető - személyisége is a főhösnek. Emellett világépítő érdemei is vannak a műnek, a valószínűleg nem csekély számú Gorvik-őrültnek kötelező olvasmány... és a Pentád szerencsére még sehol nincsen.

4/5

# 1511447
Tekozlo_fiu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1410 Hozzászólás
Tha'thassa!

Valaha a kedvenc könyvem volt, idővel újraolvasva azonban sok helyen kicsit gyermetegnek találtam, de továbbra is egy szórakoztató, fordulatokkal teli és izgalmas könyv. Magasan veri az újabb AoC regényeket, amik színvonala szerintem igen meredeken süllyedt a Hollóidők óta (Síró fém, A vas ideje, Aquir gyűrű). Ezt a kötetet azonban csak ajánlani tudom mindenkinek...

Tf

# 1511425
Noro

Anunnaki

• Fórumita
  • 4971 Hozzászólás
Az írótól még mindig ez, az első regénye a kedvencem. Magustól szinte már szokatlanul pörgős cselekmény, és emellett még a hangulatot és a karaktereket is képes "hozni".

# 1510139
Alyr_Arkhon

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2002 Hozzászólás
Ebben a topikban írhatod le, hogy egy adott regényről mit gondolsz.
Értékelni a regényt a téma minősítésénél tudod. (1-5-ig, 5 a legjobb)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett