Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New OrderTársasjátékos hírek – 2013 májusÉv végén új George R. R. Martin könyv érkezik

Minden kezdet nehéz...

• Nem írhatsz ebbe a témába
346 hozzászólás érkezett eddig

# 1291282
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1413 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaWalkea írta 2007.09.11, 05:19 -n:

Biohazard
Akkor ha jól értem, ehez jól illik az érhetetlen hátrány! :)

Mr Nemo
Csakhogy az is le van írva hogy beavattak a tündérmágia szertartásaiba... Vagy itt arra kell gondolni hogy mint egy résztvevő "tucat-embert/-tündéret" avattak be, s nem mint egy olyasvalakit, aki később maga is képes ezeket a varázslatokat létrehozni?

Köszönöm a segítségeteket!

Walkea
Szvsz varázsló esetén az előny tartalmazza a +1-es tündérmágia erényt is (mintha a Faeriesbe már így is került volna át).

# 1291259
Walkea

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 64 Hozzászólás
Biohazard
Akkor ha jól értem, ehez jól illik az érhetetlen hátrány! :)

Mr Nemo
Csakhogy az is le van írva hogy beavattak a tündérmágia szertartásaiba... Vagy itt arra kell gondolni hogy mint egy résztvevő "tucat-embert/-tündéret" avattak be, s nem mint egy olyasvalakit, aki később maga is képes ezeket a varázslatokat létrehozni?

Köszönöm a segítségeteket!

Walkea

# 1291038
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
Nem kapsz semmilyen mágiát 3 nyamvadt pontért.
+4 tündér tan dobásra
ismered a szokásiaikat, tudod, hogyan kell bánni velük (mint a józan ész erény)

ennyi... de ez le van írva

# 1291031
Biohazard

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1339 Hozzászólás
Udv!

En elso blikkre,kulon valasztanam,a hermetikus magiat a tunder bubajoktol. En a hermetikus magiat,ugy kepzelem el, mint azon tudas osszesiteset/szigoru szabalyokba foglalasat,amivel a vilagot befolyasolni lehet. Kvazi a statikus valosag megvaltoztatasa. Mig a tunder bubaj,inkabb affele ability..a tundek termeszetebol fakad. A rend nagy tobbsege minden bizonnyal elutasitja ezen bubaj hasznalatat es nem akarja tanoncevei alatt tanultakat szinte a kukaba dobni es uj alapokra helyezni a tudasat.
Akik megis,azok merinitak,illetve kissebb frakciok a nagy hazakon belul ;)
Tehat,a rend alltal tanitott magus es a tunderak alltal tanitott magus gyokeresen mas velemenyt alkot a magiarol.. es ami a legfontosabb,a hermetikus magianak vannak limitacioi! Nem is keves..ha a tunderek,vagy olyan szemlelettel rendelkezo magusok tanitottak ki,elofordulhat,hogy kesobb at tudod torni ezeket a hatarokat->tudsz eletet teremteni,maradando bubajt alkotni stb..
-Akkor én most ismerem a Mágia egy másik megközelítését is?
Nem,nem IS..AZT a megkozelitest ismered. Kb. a rendtarsaid(nem merinitak) szemeben sarlatan lehet ez a megkozelites.
Kb mintha megkerdeznel egy agysebeszt,hogy mi a velemenye a hipnozis utjan torteno gyogyitasrol..a nagy tobbseg elhajtana a busba :sor: De,ettol meg mukodhet :D
Remelem,tudtam segiteni.

Bio

# 1290940
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1413 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaWalkea írta 2007.09.10, 05:40 -n:

Sziasztok!

Ahogy böngésztem a AM3-kiadását rábukkantam egy Hermetikus Erényre. 3 pontos. Azt hiszem Tündérek tanítványa volt a neve. (Most nincs nálam a könyv, hogy pontosíthatnám). Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni azt a kérdést, hogy ugye írja azt hogy beavattak a Tündér Mágia szertartásaiba... Akkor én most ismerem a Mágia egy másik megközelítését is? A mágiát fel tudom használni Tündér Varázslatokhoz is? S ha már itt tartunk... én valahogy nem emléxem Tündér Mágia nevü részre az AM3-ban... :sor:
Segítsetek tisztázni a dolgot jó? ;)

Tisztelettel Walkea
Tündérmágia: külön jártasság, amelynek értéke hozzáadódik a tündéri mágiát (igen, azaz a hétköznapi hermetikus mágiától eltérő, akár sötétebb, akár világosabb, akár bohókásabb) célzó varázslás dobáshoz (példul mondjuk a reptetés során szárnyak nőnek vagy éppen seprűnyél nő ki a varázslóból, vagy mondjuk üstökös csíkot húz maga után, stb.). Segítségével akár elhagyható egyik-másik szükséges formula is (seprűnyél megjelenik, de mégsem kell a reptetéshez CrHe, ellenben templom harang hangjától lezuhansz), vagy éppen túlléphetsz a hermetikus korlátokon is (a Housesban például egy spell kimerültség szintet ad vissza).

# 1290730
Walkea

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 64 Hozzászólás
Sziasztok!

Ahogy böngésztem a AM3-kiadását rábukkantam egy Hermetikus Erényre. 3 pontos. Azt hiszem Tündérek tanítványa volt a neve. (Most nincs nálam a könyv, hogy pontosíthatnám). Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni azt a kérdést, hogy ugye írja azt hogy beavattak a Tündér Mágia szertartásaiba... Akkor én most ismerem a Mágia egy másik megközelítését is? A mágiát fel tudom használni Tündér Varázslatokhoz is? S ha már itt tartunk... én valahogy nem emléxem Tündér Mágia nevü részre az AM3-ban... :sor:
Segítsetek tisztázni a dolgot jó? ;)

Tisztelettel Walkea

# 1290518
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
Oké, akkor a láncing csak a +2 pontos, Elsőrendű fegyverzet erénnyel mehet.

A fegyverekkel megvagyok, a szablyát belőttem (seb+3/tám+4/Sebz+5/hár+3/erő-2/súly0/hossz1), a jatagán ebben a korban egy nagyon hosszú (50-55cm-es) ívelt kés volt, annak elég a rövidkard statja. Handzsár majd csak évszázadok múlva lesz, pallosra és másfélkezes kardra is várni kell, az alabárd, pedig csak a század végére lesz ismert a Rajna mentén.

# 1290495
Biohazard

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1339 Hozzászólás
Lancinget birtokolni akkoriban kb olyan lehetett,mint ma birtokolni egy helikoptert :D Nalam nem lenne eleg a szimpla +1pontos elony hozza.

Kard,szabja,handzsar es tarsai...saccolsz egyet,hogy a szabja mennyivel gyorsabb/utokepesebb mint a szimpla hosszukard es annyival modositod az ertekeit. Ennyi. Nem tudok tobbet mondani,kerem kapcsolja ki! :)

# 1290467
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1145 Hozzászólás
A láncinget sztem sem kell kilőni, ugyanis akkoriban azért használatban voltak. Nem vagyok igazán hozzáértő, de tudtommal a VIII. század végén már nem csak a törzset és a felkart védő láncingeket hordtak, hanem olyanokat is, amelyek szoknyával is rendelkeztek. Persze ezek irgalmatlan drágák voltak, viselőjüknek rangos embernek, komoly vagyonnal rendelkezőnek kellett lennie, ha saját költségen akarta felvertezni magát. Talán Dave ezért mondta, hogy lődd ki. :)

# 1290465
Birbin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1430 Hozzászólás
A láncinget többféle minőségben lehet készíteni, a korai időkben ritkásabb volt. Tehát nem kell kilőnöd, de csökkentsd a védelmét a pikkely alá. És nincs teljes láncpáncél, csak páncéling.

# 1290457
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
A láncinget miért kellene kilőnöm? Azt tudom, hogy a lovagok a XI. században kezdték tömegesen használni, de maga a páncél sokkal régebbi, ez csak a tömeges elterjedésének időpontja.
Vagy rosszul tudom?
A szablyát amúgy már belőttem, csak kíváncsi lettem volna a hivatalos verzióra.

# 1290309
dave_t_i

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 707 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMr Nemo írta 2007.09.08, 11:48 -n:

Felmerült egy újjabb probléma. Nevezetesen a IX. században más fegyvereket, és vérteket használtak, mint a XIII. hajnalán. A történelmi adatoknak már utánanéztem az egyik játékosommal, a konverziókra is vannak ötleteim, de érdekelne, hogy a szablya harcértékei megvannak-e valahol, valamelyik hivatalos kiegészítőben? Nagyon megköszönném, ha valaki leírná itt a statisztikáját (3-ik kiadás).

Nézd, mivel a harcrendszer eleve olyan, amilyen, nyugodtan határozd meg te magatoknak a szablya harcértékeit. Mondjuk lődd be a rövidkard és hosszúkard közé.
A harci felszerelés IX. századra konvertálása 'egyszerű'. A láncinget lődd ki, mint elérhető felszerelést, majd pár átlagos cuccot sorolj át drágának.

# 1290128
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
Felmerült egy újjabb probléma. Nevezetesen a IX. században más fegyvereket, és vérteket használtak, mint a XIII. hajnalán. A történelmi adatoknak már utánanéztem az egyik játékosommal, a konverziókra is vannak ötleteim, de érdekelne, hogy a szablya harcértékei megvannak-e valahol, valamelyik hivatalos kiegészítőben? Nagyon megköszönném, ha valaki leírná itt a statisztikáját (3-ik kiadás).

# 1290094
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
A linket emgnézem, köszönöm a tippet.

Az erények/hibák vonalon maradok az alapkönyvnél, talpraesett srácok ezek, akik a jég hátán is megélnek...

# 1290061
Birbin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1430 Hozzászólás
Nemo:
Most nyitottak egy új topicot az Atlas oldalán is,ami a 9. századi mágusokkal foglalkozik. Ha érdekel, itt találod:
http://www.atlas-games.com/forum/viewtopic.php?t=2870

Ezenkívül pár ötlet:
Az 5. kiadás analógiáját felhasználva talán jobban tudod érzékeltetni a korai idők kiforratlan hermetikus mágiáját, ha megengeded a játékosaidnak, hogy extra 3 pontért választhatnak természetfölötti előnyöket, melyeket hermetikus hátrányokkal kell ellensúlyozniuk. Különösen egyes művészetekbeni fogyatékosságok lehetnek alkalmasak hátránynak.
A szűk területre való specializálódás örökségét pedig mágikus érzékekkel tudod segíteni. Amúgy nem éri meg ezeket választani, hiszen túl drága előnyök alig pár pont bónuszért, de mondjuk adhatsz a játékosoknak akár ingyen is +4 bónuszt minden karakteralkotáskor választott érzékükre. Ezek nem valami nagy dolgok, az 5. kiadásban nagyon kevés pontért nagyon sok bónuszt adó előnyöket lehet választani.

# 1289269
Guildenstern

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 285 Hozzászólás
Szerintem az 5. kiadás harcrendszerében ritka a halál. Persze vannak nagggyon szerencsés dobások, amik instant halállal járnak, de inkább az az általános, hogy a vesztes fél komoly sebbekkel borítva megadja magát vagy elájul. Utána persze megfelelő ellátás híjján jó eséllyel belehal a sebesülésbe, de ez már más kérdés.

# 1289159
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
Ezek jól hangzanak, asszem adaptálom is őket.

# 1289106
ppwhere

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 61 Hozzászólás
Na kis okossag gyanant nezzuk az 5. kiadas harcrendszeret, gondolom atgondoltak ok is parszor a dolgokat... Akkor a kulonbsegek amiket en eszrevettem (mivel nem jatszottam tul sokat a 3. kiadassal boven lehet mas is, ugyhogy nyugodtan ki lehet egesziteni):
- Fegyvercsoportok bevezetese (Verekedes, Egykezes, Ketkezes, Dobo, Ijak)
- Nincs kulon a tamadas/vedekezes kepzettseg
- Nincs sebzesre dobas, nem megy bele a fegyveres kepzettseg, helyette az szamit, mennyivel talaltad el az ellenfeledet (Tam-Ved)
- Nem osszeadodo serulesek hanem kulon kulon sebek kulon kulon negativ modositokkal (10 konnyu sebbe sem halsz bele, mas kerdes, hogy a fajdalomtol es vervesztesegtol elegge szenvedni fogsz)
- Az Initiative totalbol eltunt a fegyveres kepzettseg (ezt nem is egeszen ertem miert)
- Vedekezesbe beleszamit a gyorsasag
- Kivettek a nem parviadalos harcot (Ez mondjuk akar maradhatott is volna, de most talan atgondoltabb, talan)
- Bekerult szabaly a csoportos harcra es a vedelmezesre
Ezek alapjan lehet otleteket venni a harmadik kiadashoz is.

Meg sajna nem probaltam, de ugy tunik a rendszer az extrem gyorsan extrem sebzes kiosztasat szunteti meg 2 hasonlo szintu harcos kozott... Mig a parasztot tovabbra is lehet vagni mint a pelyvat.

# 1288959
dave_t_i

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 707 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMr Nemo írta 2007.09.04, 20:19 -n:

1. Egy átlagosan képzett harcost minden nehézség nélkül meg lehet csapni. Megalkottam két csatlóst és egy bajtársat (ez utóbbi egy ütősre sikeredett lovag), nos a bajtársak egymást 3-5-ös dobásokkal már vígan eltalálják, a lovagot megütni esélyük sincs.

2. A párviadal szabályai során pedig tényleg nem nagyon számít ki milyen tehetséges, akkora a szerencsefaktor, ami a valóságban egyszerűen nem létezik...

Az addig okés, hogy egy jól képzett, tehetséges és elsőrangúan felszerelt nehézvértes úgy vágja az egyszeri kardforgatót, mint morcos paraszt a búzát, de azt már nem veszi be a gyomrom, hogy az átlag harcosok egymás elleni harca során 3-4 támadásból, ha egy fog mellé menni. Ez így nagyon nem reális.
Találat esetén a rendszer jó, akinek nincs páncélja az dögöljön meg szépen, ha oldalba akasztják egy másfél kilós pengével.

Nyugodtan használj olyan háziszabályokat, amikkel szerinted reálisabbá teheted a harcot.
Pár ötlet:
-képzettség érték duplán számít
-nincs sebzés dobás, amennyivel a támadás fölötte volt a védekezésnek, annyit ad hozzá a sebzéshez
-negatív málha módosító: azaz kevésbé terhelt az illető, mint amennyit bírna, akkor azzal a mennyiséggel növeld a kitérését
-ügyesség érték beleszámít a védekezésbe
-bónusz a kitéréshez (max.6, attól függően, hogy mennyi helye van kitérni)
-kétkezes bot értékeit csökkenteni
-pajzsok védőértékét növelni
-adott fegyverre támadás/hárítás képzettséget egybevonni
-nem egy fegyverre van vkinek képzettsége, hanem fegyvercsoportokra

Ilyenek. Vagy fogsz, és átveszel kompletten egy másik harcrendszert. :-)

# 1288890
Mr_Nemo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 924 Hozzászólás
Még egy kérdés. A házakról, hol találhatok részletesebb leírást a neten? Az alapkönyv odavetett pár mondata nem rossz, de tényleg csak ennyi támpontot adnak a karakterekhez?

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett