Ugrás tartalomhoz

Az Első Magyar D20 Társaság és a Kard és Mágia tíz éves történeteÚj MAGUS, új logó, új reneszánsz, új...Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?

Boomen, Jan van den: Fekete vizek - Valhalla Páholy (1999)

* * * * - 19 Szavazat

• Nem írhatsz ebbe a témába
13 hozzászólás érkezett eddig

# 1966123
aquer

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 31 Hozzászólás
4/5

Tetszett a könyv, főleg az önálló, de mégis egymáshoz kapcsolódó, vissza-vissza utaló novellák miatt.

Idézet

Egyszerűen az a kötet, ami kamaszkorban lenyűgözőnek tűnt, felnőtt fejjel borzalmasan rossznak, az újra olvasása szinte fizikai fájdalmat okoz.

Ez természetes dolog.
Hasonlóan jártam a Két Holddal, a megjelenésekor elolvasva nagyon nem tetszett, jó 15 évvel később elolvasva már fogyaszthatóbb volt. ;)

# 1965867
scaurus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 297 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaglad írta 2012.08.07, 11:33 -n:

miért jó ez a könyv? Most olvastam s mai szemmel hát nemigazán érte el a szintet. :(
Mert melyik ér el azt a szintet?
(Persze kinek és milyén szintjét... :gugye: )
Én az Észak lángjait úgy kb 10 éve olvastam, s most újraolvastam hirtelen felindulásból (Alexandrában 80%-os kedvezménnyel volt kapható).
Kár volt.
Egyszerűen az a kötet, ami kamaszkorban lenyűgözőnek tűnt, felnőtt fejjel borzalmasan rossznak, az újra olvasása szinte fizikai fájdalmat okoz.

# 1965663
glad

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 749 Hozzászólás
miért jó ez a könyv? Most olvastam s mai szemmel hát nemigazán érte el a szintet. :(

# 1795402
tar242

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 614 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaxinaf írta 2010.10.30, 01:45 -n:

Eretnek gondolat tőlem, tudom... de nekem ez a kedvenc M.A.G.U.S. könyvem!

Nem Gourdin, nem Geor, nem Gramacor, stb rajongó vagyok,
(OFF)Miért lenne eretnek gondolat? Sztem meglepődnél milyen sokan vannak (vagyunk), akik rosszul vagyunk a mindenható, "kiskedvenc" írói karakterektől(/OFF)

Fekete Vizek: 4/5 (Boomen egyik legjobb könyve)

Módosította tar242: 2010.10.30, 20:41

# 1795248
xinaf

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 992 Hozzászólás
Eretnek gondolat tőlem, tudom... de nekem ez a kedvenc M.A.G.U.S. könyvem!

Nem Gourdin, nem Geor, nem Gramacor, stb rajongó vagyok, ez van. Szerintem ez az a mű, aminek az elolvasása után az egyszerű ember is szerepjátékozni akar majd, még ha soha nem is tette ezelőtt!
5/5

# 1518294
G46

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2642 Hozzászólás
Üdv!
Kétszer biztosan elolvastam. Mindegyik novella önmagában is megállja a hejét, a laza összefűzöttség meg zseniális- az egyik novella főhőse egy másik főgonosza, telitalálat, na. A borszakértő fejvadász karaktere meg nekem nagyon odatett, végre nem egy hűdetáposvagyok fejvadászról kellett olvasnom. A toroni novella pedig önmagában is csillagos 5-ös. Így kéne megírni minden M*-al kapcsolatos regényt, és akkor nem sokan panaszkodnának.
5/5

# 1513511
Kilhalm

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1282 Hozzászólás
Valahol itt kezdődik az amiért nem sajnálok fizetni. A shadoni hangulat ott van. Nem rossz, sőt egész kellemes. 4/5.

# 1513112
Alkyr

Magiszter

• Fórumita
  • 1004 Hozzászólás
A legelső könyv, ami Boomentől olvastam. Nálam 5/5

# 1512791
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3205 Hozzászólás
Ezt is viszonylag régen olvastam, de jó volt.
4/5

# 1512249
Marcus

Enrawellita

• Fórumita
  • 574 Hozzászólás
Szerintem is a legjobb Boomen-könyv, ebből is látszik, hogy a mester novellák írásában van otthon a leginkább (ezt kevés MAGUS-író mondhatja el magáról). A négy történet lazán (és zseniálisan) összefügg, de önmagukban is teljesen jók.

5/5

# 1511048
Gulandro

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 809 Hozzászólás
Személy szerint Boomen mester legjobb kötetének tartom, ami még évekkel a Jó széllel... vagy a Morgena elolvasása után tudott újat mondani. A kontinensen átívelő történet szálai olyan könnyeden és szórakoztatóan szövődnek végig az egyébként önmagukban is megálló írásokon, hogy az ember elmereng, mennyi ilyen történet lapulhat még kisebb-nagyobb eseménysorozatok árnyékában. Mesebeli lények elevenednek meg (végre) a könyv lapjain, de a M*ra jellemző akciók is képviseltetik magukat, kivételesen toroni és ereni fejvadászok képében. A toroni kultúrához újabb adalékot kapnak annak rajongói és végül mindenki egy tartalmas, szórakoztató regénnyel gazdagodik.

# 1511043
Noro

Anunnaki

• Fórumita
  • 4971 Hozzászólás
Elsőre nem sok maradt meg belőle. Másodszorra rájöttem, hogy az első történet remekül "hozza" Shadon hangulatát, a második a maga morbid valójában prímán mutatja be Gorvikot, a harmadik pedig, ha nem is teljeskörűen, de figyelemfelkeltő módon ismertet meg a Gályák-tengerének pyarroni felével. Az utolsó - horribile dictu - nekem csak "egy újabb Toron-novella" :)

# 1510531
Narmi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 119 Hozzászólás
Emlékszem, hogy olvastam. De hogy mi volt benne... ?

# 1510090
Alyr_Arkhon

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2002 Hozzászólás
Ebben a topikban írhatod le, hogy egy adott regényről mit gondolsz.
Értékelni a regényt a téma minősítésénél tudod. (1-5-ig, 5 a legjobb)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett