Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Gondolatok,javaslatok

• Nem írhatsz ebbe a témába
1272 hozzászólás érkezett eddig

# 2018835
gront

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 973 Hozzászólás
mai remekles:
meccs elotti teendok soran 2x2 6 egymas utan felvaltva.
utana reszemrol 3 koponya es 3 blokk koponya 2 block-kal+2 block koponya death rollerrel 2 kor alatt .
Mind ezt offline.Es csak 1-0-ra kaptam ki elfejlodott chaos ellen (azert egy 4es eros beastment megoltunk:)).

# 2009021
roante

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 53 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBlackOrc írta 2013.04.11, 15:28 -n:

igen, erre gondoltam (:

És ha a végén Catch van SureHands helyett?

Szerintem simán :-) Kipattan a labda és a nézők visszadobják a srác kezébe?

# 2009014
BlackOrc

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 901 Hozzászólás
igen, erre gondoltam (:

És ha a végén Catch van SureHands helyett?

# 2008983
Lord-Kildarf

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 479 Hozzászólás
Discreté a jó megfejtés szerintem

Módosította Lord-Kildarf: 2013.04.11, 12:11

# 2008893
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 974 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBlackOrc írta 2013.04.10, 13:08 -n:

Egy kvízkérdés jutott eszembe.
Használhatók-e ilyenformán a skillek egy akció során? Persze kérdésben a válasz, hogy nem, de miért nem?

Leap - Dodge - SureFeet - Pro - Sprint - MightyBlow - SureHands

(ha tök evidencia, akkor bocs, de amikor FaVinak írtam másik topicban a példát, akkor csodálkoztam rá, hogy nem lehet csak úgy skilleket egymás után irogatni...)

Blitz akcióban használhatóak egymás után kivételt képez a SureHands mivel elfogyott az összes mozgáspontja a Sprint képesség felhasználásakor a saját mezőjére pattanó labda elkapására pedig nem jó a SureHands képesség.

# 2008882
-ChRiS-

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1143 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBlackOrc írta 2013.04.10, 13:08 -n:

Használhatók-e ilyenformán a skillek egy akció során? Persze kérdésben a válasz, hogy nem, de miért nem?

(ha tök evidencia, akkor bocs, de amikor FaVinak írtam másik topicban a példát, akkor csodálkoztam rá, hogy nem lehet csak úgy skilleket egymás után irogatni...)
igazából nem látom az okát hogy miért is nem ,ha nem ugyan azt akarod újradobni a pro-val amit előtte a sure feettel :)

# 2008834
BlackOrc

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 901 Hozzászólás

# 2006358
narancs

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 12 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaWolio írta 2013.03.25, 21:28 -n:

Hozzászólás olvasásanarancs írta 2013.02.21, 14:44 -n:

Rendben, nagyon köszi az infót.
VIsszanéztem, sokat, 2012 elejéig de nem találtam ilyen kezdőbb kérdéseket egyébként, Discret elf leírását maximum.

Viszont egy érdekes dolgot találtam. Chaos Dwarfnál: Zzharg Madeye, 90.000 az ára???
Apám, lehet, hogy meg van a csapatom akkor, ha igen, mert a káosz törpéknél egyedül egy ilyen dobót hiányoltam volna.
Akkor még 1 kérdés: Norse v Chaos Dwarf, szerintetek? Kezdésre, konvertálhatóságra, hangulatra és kombókra, erőre és versenyre.

Nagyon köszönöm szépen a válaszokat előre is.

UI: Human csapattal egyébként miért játszanak ilyen kevesen?

Én Norseval kezdtem pár éve, azóta is főleg velük játszom, de persze nálam nincs minden rendben ;) de én ajánlom őket, csak törpe ellen ne játssz. :)

Bár én úgy gondolom, hogy akár erős, akár gyenge csapat, olyannal érdemes játszani, akinek a hangulata tetszik, nekem ilyen az norse, dark elf, vampire...bár tény nem a Blood Bowl az első figurás játék amivel játszom, így teljesen kezdőnek, lehet tényleg jobb, valami egyszerűbb csapattal kezd... ahhoz meg a vének értenek :P

De én szivesen gyakorlok és mutatom be az alapszabályokat, ha kell. ;)

Köszi a választ! Nekem hangulatra feküdne a Norse ( sebesülések miatt elmenne a kedvem hamar ), Dark Elf ( hiányzik a 4-es erő nekem ), Hobbit, Humán ( ezekkel semmi gondom, a hobbit meghalós de hangulatos ), Chaos Dwarf ( hát igen, FUMBBL-en kipróbáltam, nagyon hiányzik hozzájuk minimum a 4 év aktív játék kb :D ) és Orc ( önmagában a legjobban ők tetszenek, csak sok ork játékos van, érthető módon.

Egyébként, orkom lesz, egyik kedves ismerősöm konvertálja 40k-ból és a Black orkokat fantasybol.
Azzal talán megtanulok játszani stabilan, és lehet sikerélményem, akár, előbb utóbb, ha sablonokat követek.
:D

Módosította narancs: 2013.03.26, 12:14

# 2006264
Wolio

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 304 Hozzászólás

VIsszanéztem, sokat, 2012 elejéig de nem találtam ilyen kezdőbb kérdéseket egyébként, Discret elf leírását maximum.

Viszont egy érdekes dolgot találtam. Chaos Dwarfnál: Zzharg Madeye, 90.000 az ára???
Apám, lehet, hogy meg van a csapatom akkor, ha igen, mert a káosz törpéknél egyedül egy ilyen dobót hiányoltam volna.
Akkor még 1 kérdés: Norse v Chaos Dwarf, szerintetek? Kezdésre, konvertálhatóságra, hangulatra és kombókra, erőre és versenyre.

Én Norseval kezdtem pár éve, azóta is főleg velük játszom, de persze nálam nincs minden rendben ;) de én ajánlom őket, csak törpe ellen ne játssz. :)

Bár én úgy gondolom, hogy akár erős, akár gyenge csapat, olyannal érdemes játszani, akinek a hangulata tetszik, nekem ilyen az norse, dark elf, vampire...bár tény nem a Blood Bowl az első figurás játék amivel játszom, így teljesen kezdőnek, lehet tényleg jobb, valami egyszerűbb csapattal kezd... ahhoz meg a vének értenek :P

De én szivesen gyakorlok és mutatom be az alapszabályokat, ha kell. ;)

# 2006235
rozo

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 27 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásamR_mU írta 2013.03.23, 18:49 -n:

Jó lehet ilyen pályán játszani. Hideg fejjel viselném még a vereséget is.
Nem lenne időszerű már, néhány táblát összerakatunk hozzáértő emberrel és azon népszerűsíteni a játékot? (Ez csupán közösség szinten érdekes.)

Én benne lennék. :D

# 2006116
roante

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 53 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásamR_mU írta 2013.03.23, 18:49 -n:

Nem lenne időszerű már, néhány táblát összerakatunk hozzáértő emberrel és azon népszerűsíteni a játékot? (Ez csupán közösség szinten érdekes.)

Ehhez csak egy gyors megjegyzés: voltam pár hete az Alkimista Laborban, van ott ilyen festő-szakkör, bemutattak az ecsetnek :-)

Az egyik srác amikor látta, hogy ember Blood Bowl figurát festek, megemlítette, hogy ő is tervez egy ideje BB pályát készíteni, de valahogy mindig a távlati tervek között szerepel. Lehet érdemes felvenni vele a kontaktot, bár nem tudom, mennyire komolyan beszélt :-)

# 2005961
scottish

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 509 Hozzászólás
Kezdőként mindkettő nehéz. A káosztörpe, mert semmi skilljük nincs a labdához, és verekedni csak akkor tudnak, ha nem hagyják ott őket. Nehéz jól játszani a két bullkentaurral, pláne, hogy a hobgoblinokat is megvédd. A csábító minotaurusz pedig csak nyűg az ember hátán, mert egész meccsen ott bőg a pálya közepén, és mivel tuti vele szeretnél mindenkit agyonverni, mérgelődsz csak.
Érdemes megnézni a mostani ligában azokat a csapatokat, ahol van nagyfiú, hogy mennyi pontot haárcsoltak össze. Általában a nulla felé tart. Még a korxi is, pedig ő a második legjobb közülük.

Az északiak mindegyike blokkos, ez legalább a verekedésnél segít, de itt is hiányzik a labdás skill (a labdás skill alatt: sure hand, pass, catch és akár a dodge-ot értem, ami ahhoz kell, hogy a labdával bejuss a TD zónába). A hatos mozgás átlag, a hetes páncél gyenge. Ugye örök dilemma, hogy akkor norse vagy amazon. Én a négy amazon blodge-os blitzer miatt a csajokat javallom. Ha tudsz hármat dobni, akkor tuti nyerők.

# 2005942
mR_mU

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 663 Hozzászólás

# 2000742
dantes

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 586 Hozzászólás
Itt érdemes nézelődni: bbtactics.com

# 2000537
horadrian

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 488 Hozzászólás
Ami gáz velük, azt Discret jól leírta. Sem nem gyorsak, se nem ügyesek, se nem erősek. Egy elf vagy törpe csapat alapból szarrá veri őket, mert a négyes ügyesség vagy a sok skill többet nyom a latban, mint a puszta létszám.

Ennek ellenére nekem tetszettek, amikor kb 5 éve játszottam ligában velük. (Újra)kezdő voltam akkoriban, és tök jól lehetett velük tanulni. Nem emlékszem velük esélytelen helyzetre, jó játékkal vagy több szerencsével majd minden helyzetet jó eséllyel megoldottam Mivel olcsók, könnyen pótolható minden játékos, az elején van pénz tartalékra, sok újradobásra, minden pozícióember belefér az alap csapatba.

A köv ligában lehet, velük indulok.

# 2000483
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 974 Hozzászólás

Káosztörpe Zzharg Madeye sztárjátékos alap esetben nem tudsz vele számolni.
Kezdésnek egyiket sem javaslom de ha már akkor inkább az északiak.
Ember csapat azért nem népszerű mert egyik játékhelyzetben sem kimagasló (értsd nem ütő csapat -az egy hozható ogre ezen nem segít, nem cselgépek a 3-as ügyes elkapó cselezéssel azért nem mondható annak, mozgásban, passzolásban átlagosak)

# 2000443
narancs

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 12 Hozzászólás

Módosította narancs: 2013.02.21, 14:48

# 2000273
roante

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 53 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásanarancs írta 2013.02.20, 14:35 -n:

Hát nagy dilemmában vagyok, mert statik alapján és a Yeti fless miatt Norse, de a páncél hiány és küllem alapján meg Chaos ( Gor konverzióval ) tetszik, de Chaosnak a szarvak vannak csak, mint mutáció, meg ugye a bika, aki vagy dolgozik valamit, vagy nem.
Szóval ha lenne 1 nyamvadt passzoló, a Chaos lenne a favorit, de nem tudom, kezdőknek nem javasolják őket.

Így lehet, hogy Norse bőrbe bújok és a Yeti Sportot fogom veretni, attól függetlenül, hogy 3 emberem lesérül kb/játék.

A káosz csapat páncélja ne tévesszen meg, a sérülés a játék velejárója :-) A legutóbb pl. vérengző berserker goblin horda cincálta szét a káosz seregemet, a 6. kör végére 3 káosz harcos és a mino maradt a pályán mindössze... A többit lecsapták az asztalról :D

# 2000270
roante

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 53 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásahoradrian írta 2013.02.20, 16:40 -n:

Érdemes lemenni a cantinás meccsekre, és megnézni, melyik csapat hogy muzsikál. Az ingyen van, és könnyebben tudsz majd dönteni.

Jaja, ezt mindenképp javasolnám, én is megnéztem pár meccset :-)

A budapesti liga OBBLM oldalát pl. itt találod, meg tudod nézni, hogy milyen csapatok vannak most a ligában, és hogy ki hogy áll éppen. A szomszédos topicba szokták is írni a srácok, hogy mikor, hol fogják játszani a meccseket.

# 2000246
horadrian

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 488 Hozzászólás
Csövi!

A káoszt kezdőnek abszolút nem javasolnám. Jóval többet szívnál vele, mint a 7-es páncéllal. Érdemes lemenni a cantinás meccsekre, és megnézni, melyik csapat hogy muzsikál. Az ingyen van, és könnyebben tudsz majd dönteni.

Ideális kezdőcsapatok a törpe, skaven, ork, sötét és high elf, de azért egy norse-szal is simán el lehet mókázni. Érdemes visszaolvasnod, hogy mit írtak erről már a többiek, nemrég is szóba került ez a téma.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett