Jump to content

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

John J. Sherwood: Hoseposz (kritika) (Attila)

- - - - -

• You cannot reply to this topic
37 replies to this topic

# 1964525
lothryen2000

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 6 posts

View Postkabal, on 2012.07.17, 06:48, said:

View Postlothryen2000, on 2012.07.17, 03:10, said:

Gondolom te inkább azokat a karaktereket szereted aki 0 IQ, 100-as erő.

Ezt pedig távkiértékelésnek hívják, és csak a tizenéves trollok szoktak vele élni. Kérlek, ne csináld!

Szerk.: Most látom csak az adatlapodon, hogy tényleg tizenéves vagy. :)
Akkor hát ne trollkodj! :D

Nem trollkodok, csak felhúztam magam. Hírtelen kiadtam magamból. :D

# 1961829
kabal

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1038 posts

View PostBePe, on 2012.07.17, 10:29, said:

Mindig izgalmas 5+ ev utan is uj hozzaszolasokat talalni.. :D

Ha nem lenne a címlapon oldalt a Hozzászólások rovat, nekem sem tűnt volna fel...

# 1961683
BePe

Admin

• Admin
  • 4191 posts
Mindig izgalmas 5+ ev utan is uj hozzaszolasokat talalni.. :D

# 1961664
Attila

Banned

• Fórumita
  • 4106 posts

View Postkabal, on 2012.07.17, 06:48, said:

Az adatlapja alapján négy éves volt, amikor a cikk megjelent.

Na, mára is megvolt a sokk, ismét kibaszott öregnek érzem magam...

# 1961652
kabal

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1038 posts

Gondolom te inkább azokat a karaktereket szereted aki 0 IQ, 100-as erő.

Ezt pedig távkiértékelésnek hívják, és csak a tizenéves trollok szoktak vele élni. Kérlek, ne csináld!

Akkor hát ne trollkodj! :D

Edited by kabal, 2012.07.17, 06:49.

# 1961650
kabal

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1038 posts

"…nem mondhatnám, hogy a Hőseposz különösebben előnyös pozícióból indult volna nálam. Egyrészt ugye főleg elfekről szól, akik mint tudjuk a második legundorítóbb faj az ismert multiverzumban, közvetlenül az ewokok után."

Semmi bajom nincs azzal, ha valaki elmondja a véleményét...de így?
Az elfek miért lennének "undorítóak"? Talán, mert szebbek vagy mert tovább élnek mint az emberek? És ezért máris hórdjuk el őket mindennek? Ha úgy lett volna leírva, hogy Szerintem... akkor még jó. De úgy lett beállítva mintha ez egy tény lenne amit mindenki tud, mindenkinek tudnia kell. Gondolom te inkább azokat a karaktereket szereted aki 0 IQ, 100-as erő.
Ez csak az én véleményem.
További szép napot!

Látszik, hogy újonc vagy, még nem ismered Attila stílusát. Nem troll, csak szeret provokálni.
Hogy mi baj van az elfekkel? Ugyanaz, ami az olaszokkal: a csajok megvesznek értük! :)
Na, komolyan: azt tudom, NEKEM mi bajom az elfekkel. A fantasy irodalom (játékvilág, stb.) szolgai módon utánozza Tolkien elfjeit (pedig nem ő találta ki őket, nem bizony). A tündék csodaszépek, jóságosak, bölcsek, örökéletűek (vagy legalábbis igen sokáig élnek), övék a legerősebb mágia, ők a legjobb kézművesek/művészek, stb. Olyanok, mint az Alkonyat Edwardja: SEMMI hibájuk nincs! Ez nem egy realisztikus faj-elképzelés, ez egy tinédzser-fantázia. Szerencsére vannak üdítő kivételek: a Dark Sun világában az elfek simlis gazfickók, az Earthdawn Vérvadonjában eltorzult, félig növény-félig humanoid lények, a Vlad Táltos-regényekben pedig kegyetlen zsarnokok. Rengeteg lehetőség rejtőzik az elfekben, de -akárcsak a vámpíroknál- a világ itt is leragadt egyetlen sztereotípiánál.

# 1961646
lothryen2000

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 6 posts

"…nem mondhatnám, hogy a Hőseposz különösebben előnyös pozícióból indult volna nálam. Egyrészt ugye főleg elfekről szól, akik mint tudjuk a második legundorítóbb faj az ismert multiverzumban, közvetlenül az ewokok után."

Semmi bajom nincs azzal, ha valaki elmondja a véleményét...de így?

Az elfek miért lennének "undorítóak"? Talán, mert szebbek vagy mert tovább élnek mint az emberek? És ezért máris hórdjuk el őket mindennek? Ha úgy lett volna leírva, hogy Szerintem... akkor még jó. De úgy lett beállítva mintha ez egy tény lenne amit mindenki tud, mindenkinek tudnia kell. Gondolom te inkább azokat a karaktereket szereted aki 0 IQ, 100-as erő.

Ez csak az én véleményem.

További szép napot! 

# 1426846
Cawin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 36 posts
Nekem az egyik kedven m.a.g.u.s. könyvem :D
Mondjuk én nem az egyes szereplők, egyének történetét tartottam fontosnak, hanem magát azt, hogy leírta az ősi fajháborúk történelmét.
Már régen olvastam, ezért nem is nagyon hivatkozok semmi konkrétra, de nekem nem volt vele problémám.
Mondjuk a borítón lehetett volna talán valami jobb kép is, de ez sem rossz :)

# 1426845
Sonko

Távgyógyító

• Fórumita
  • 3270 posts
Nem volt oly rossz sztem, és azért a kritikus személyét figyelembe véve én kissé feljebb srófolnám az értékét :D
(félreértés ne essék, nincs bajom a kritikával, bár azért jó epés lett :) )

# 1426844
Molroth

Wigant

• Fórumita
  • 336 posts
Szerintem nagyon jó a könyv. Leginkább a Szilmarilokhoz tudnám hasonlítani a történetszövését.
Végre egy jó magyar író a láthatáron!
Köszönöm Mr. Sherwood!

# 1426843
Sigmund

Uwel Ökle

• Fórumita
  • 3125 posts
Ha még valaki olvassa: nekwem nagyon bejött a könyv. A Hősepiosz résznél meg irtó jól megmutatta az író az orkok és elfek életkora meg beállítottasága közti különbséget,. Nem illett bele, de jó volt.

# 1426842
_csukan (NPC/NJK)

• Látogató
Üdv!
Én valami olyasmire emlékszem,hogyisvan...a hatodkorban Qrwella néven ismert isten megteremtette az orkokoat a másod-vagy harmadkorban,már nem emlékszem pontosan...tehát akkor még nem Orwellaként ismerték...

# 1426841
celsior

Törzs-fórumozó

• Inactive
  • 703 posts
...hallo,

batigool:
Orwella viselt múltjáról részletek a Geoframiában.

cels.

# 1426840
_batigool (NPC/NJK)

• Látogató
hi!
Elővettem a Summariumot és qrvára nem értem olyan beszólások vannak benne,hogy "Orkok gyűlölik a teremtőjüket Orwellát"
Utána leírja Bokkar féle sztorit.
A Falánkra is vonatkozik Orwella átka.
Ez azt jelenti ,hogy a Másodkorban teremtte a Kitaszított az Orkokat. ez egy másik problémát vet fel.
Ha ő már "élt" hol voltak Arelék? A kyr istenek?
???

# 1426839
mg-b

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 716 posts
batigool:

Tényleg rég olvastad a Summariumot: az orkok már abban is Cranta kortársai, sőt - gar Bokkar vezetésével a crantaiak oldalán harcoltak a kyrek ellen (persze nem baráti szeretetből, hanem csak mert az ő szállásterületeiket is fenyegették).

Ughjorbagan legendája is a Summariumban jelent meg először, miként az is, hogy az orkok teremtése jóval megelőzte a Negyed- vagy Ötödkort.

# 1426838
_batigool (NPC/NJK)

• Látogató
Hali!

Legnagyobb problémám elvi!

Az orkokat Orwella teremtette... (ha jól tudom).Nagy gonosz isten létre hozta a gonosz kis lényeit amivel szembeszált a nagy és hatlmas Kyriával!!!(ha jó tudom)

De Crantát a Kyrek elpusztították.Itt pedig már jó val a crantaiak és Orwella előtt egészen pontosan a Másod korban!!A kyreké volt az ötöd!

Ez nem egy kis gebasz vagy lehet hogy félre értettem vmit valahol... pl rég olvastam Summarium-ot, vagy az már nem aktuális iromány?

# 1426837
Attila

Banned

• Fórumita
  • 4106 posts
Zsobó:

Ja, a történet tényleg nincsen lezárva rendesen. Nemtom, hogy a koponya-dolog direkt lett-e sötétben hagyva - ez talán nem lenne rossz ötlet - de ha esetleg folytatás célzattal lett így befejezve a dolog, az kissé negatívabb nálam. Télleg nem lenne rossz ötlet megpróbálkozni az önmagukban megálló, egyrészes könyvek megírásával...

És mondom, vannak hibái a könyvnek, például a hőseposz fejezetnél komolyan fontolgattam, hogy leteszem, de végül a többi elég fogyaszthatóra sikerült.

# 1426836
media

Éjszínű Denevér

• Fórumita
  • 34 posts
AVÖASŐ!

Szerintem én beszerzem ezt a könyvet valahonnan... Ha Attila képes volt ilyet írni róla, az már egy nagyon jó könyv kell legyen :D
Kritika korrekt.

media

# 1426835
Zsobo

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 200 posts
Hát nem tudom.... Lehet hogy bennem van a hiba, de a legjobb az volt a könyvben amikor véget ért... Nem akarok megbántani senkit, mert MOKUS regénynek azért nem olyan szar, de nem ártana most már valami történetet is kitalálni. Az hogy az egész regény egy koponya köré épül, aztán a nagy semmivel fejezödik be engem zavar. De legalább nem kyrek... ez is egy szempont.

A kritika azért korrekt. Sajnos engem a történet hiánya jobban zavart mint az általa említett dolgok.

Ja ez kizárólag csak az én egyéni véleményem. szvsz, meg ilyenek...

# 1426834
Chantico

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 257 posts
Hehe, úgy néz ki, nem _minden_ MAGUS kiadványhoz kapcsolódó anyag gerjeszt többszáz hozzászólást.

Valószínűleg csak arról van szó, hogy ezzel a könyvvel végre sokan tényleg elégedettek.

Gratula.

C.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users