Metagame, kedd.
19 játékos indult, és még voltak, akik jöttek, de nem játszottak, nem illúzió a 20 fős verseny, sztem ez mindenképp jó hír.
Quest: 5 momentum. Mivel nem akartam e célból foghíjas témapaklit vinni, maradt a fajháború megnyerése opció. Amúgy ellana-hívőkből álló pap-hordát raktam össze: selmovita, salu. nővér, a régi papnő, gyönyör szolgálója, és 2 igehirdető vendégjátékosként. Ezentúl szintnövelés, éberbe forgás: szellemkiáltás, szférák, feltámasztás, gömbszentély, és törzsszövetség megkötés.
1. Halott Jövő Vándora: szoros meccs volt, mert 3 selmovita is feljött, de nem tudtam elindulni a döntő manőverre, a vándor tetemes mp-fölénye miatt – ami annak volt a következménye, hogy nem húztam se lelkesítést se szellemkiáltást, se déli kaput, se gömbszentélyt. Pedig féltem, hogy túl sok az akciólap.
2. Csontlovag: ő is szépen kezdett kiépülni, de 2 salu. Nővér elforgatta nerydát, ami kifékezte azt a 2 kört, ami nekem elég volt. Volt egy emlékezetes mozzanat: ostromerődön a salu nővér manakinyert szellemkiáltással ment keresztül, míg Neryda pihent. Törzsszövetség expedíciózva + rejtett város felkutatás + 2x2 erioni falas DP, plusz a 2 határerőd, épp elég volt.
3. Liliath, rém gagyi húzás megint, de a meccs az első körben felhúzott sarlatánon múlt. Nővér forgatta Liliathot, ostrom. A semmiből beállt egy kobragyűrűs sarlatán. Köv körben már kb. sorra se kerültem.
4. villámostrom. Sötét elf vadász kézfogás közben már elvitte a kincses kamrámat, (ja, 4-re kevertem le). A Kamrás húzásból jött egy ellana papnő és egy frissmedál. Ő jópár körig szépen kezelte az elfet, közben ő éber maradt, jött egy meridián, salu nővér besegít. Kitettem a selmovitát, kettőt lelkesítettem harc előtt, leoldottuk – volna a fajháborút – de nem tettem ki az erioni falat a momentumos kalandozók számára, úgyhogy inkább hazamentem, küldioldás nélkül mentünk haza. Kövkör. Sötét elf alszik tovább, erioni fal ki, és megyünk fajháborúzni. A 2 határerőd miatt a rejtés, a mortel az útonálló mind árnyékra vetődött, déli kapu, gömbszentély, DP megvan, quest letudva.
5. lázlátó. Pakliépítéskor kivettem 2 átokűzést, de az semmit se ért volna. A Shindart nem tudtam kezelni, mikor kijött Ughjorbagan, feladtam.
A mezőny: Hit védelmezője, Kék herceg, 2 Liliath, Páva, Rosanna, Halott Jövő Vándora, momentumos témapakli, 2 féregjáratos banya-horda (ez slágerpakli lesz?), időhomok pergető, Új korok hírnöke hanyatlás korával – ez szimpatikus pakli volt, így kívülállóként – ellene játszani nem biztos, hogy élvezetes. Hullócsillag lányok, Quirin, lázlátó, Csontlovag, a megszak ostrom, Tharr – akinek a pakliját nem láttam, és én az Ellanákkal. Mit mondjak, ez azért nagyon-nagyon jó repertoár, nagy szórás, sok pakli.
Még sok ilyen versenyt!