Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Odalent: Kalandok a Mélyben

• Nem írhatsz ebbe a témába
114 hozzászólás érkezett eddig

# 2010610
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
A célzás még a mesélőnek jó, ha nagy lénnyel támad...
Szerintem az alábbi gondolat egy közelharcosra vonatkozhat. Egy kezdő íjász, mágus, már messze nem üt akkorát, gyakran csak megsérül a szörny a támadásuktól.

Gyerekekkel már játszottam a játékot. Természetesen az összes szabályt használtuk, de sztk kollega szabálymódosítási ötletét örömmel akceptálom.

Hozzászólás olvasásablekk írta 2013.04.21, 08:36 -n:

" és ez is a problémám a játék harcrendszerével -, hogy szinte csak azon múlik, megölöd-e a lényt (többnyire az életerejének többszörösét sebezve)..

# 2010448
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásasztk írta 2013.04.21, 01:08 -n:

A gond, hogy statisztikailag mindig jobban jársz két külön támadással, mint egy "nagyon jó" támadással. Tapasztalatink alapján is mindig jobban jársz. Főleg mert az Odalent arra épít, hogy rettentő mennyiségű szörny áraszt el, olyan szörnyek, akiknek egyetlen ütéssel az életerejének 2-3x-t is leütöd. Miért lenne szükség nagyon-nagyon jó dobásokra? Egyetlen gond, ha X-et dobsz, és kudarc az ütés. De akkor meg miért célozzál, ha egy külön támadást indíthatsz helyette?

"Nagyon jó" dobásra pl olyankor lehet szükség, amikor egy távoli és magas védelemmel rendelkező lényt támadsz. Ilyenkor egyrészt kell a távolság meg a sebzés is. Két külön dobásnál kisebb a valószínűsége, hogy meglegyen mind a sebzés, mind a támadás is. Olyan ez, mint hogy egy szakadékot se tudsz átugrani két kisebb ugrással.

Nem tudom, ilyen, vagy hasonló szitu milyen gyakran fordul elő, mert ahogy írod is, alapvetően tényleg az a helyzet - és ez is a problémám a játék harcrendszerével -, hogy szinte csak azon múlik, megölöd-e a lényt (többnyire az életerejének többszörösét sebezve), dobsz-e X-et.

# 2010433
sztk

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
Ma kétszer futottak neki mesélésem alatt a Hősök az Odalent alapcsomag 9-es küldetésének. Mindkét alkalommal pengeélen táncoltak, elsőre sokat könnyelműsködve elbuktak a 3. teremben, a második nekifutásra az utolsó, 5. teremben megadták az esélyt a főgonosznak két gyenge társuk elkapására és így vesztettek.
Hogy végig izgalmas, és szerintem újrajátszhatóan érdekfeszítő volt a küldetésük, három fontos változtatásunk emelendő ki a szabálykönyvhöz képest:

- Tapasztalati pontok rendszere: a Hősök maguk dönthették el, hogy fejleszteni akarják-e extragyorsasággal képességeiket, cserébe erősítve a kazamata nehézségét is, vagy sem. Szinte mindig a fejlesztést választják, mert imádják az új képességek és bónuszkockák vásárolgatását szinte termenként. (Ha egy hős szörnyet öl, 1-5 Fenyegetésjelzőt kap. Ezekből városban vehet bónuszkockát (5FJ) vagy képességet (10FJ), de az így elköltött Fenyegetésjelzőjüket=Tapasztalati pontot megkapja a Mesélő (Overlord), és fordíthatja a Mesélői kártyákra.

- Mesélő szörnyidézése limitálva van. Maximum annyi idézést játszhat ki egy kalandban, ahány terem van összesen. És mindig maximum annyit, amennyi termet éppen felfedeztek a Hősök. Persze okos mesélő vár az első 2-3 teremnél, hogy majd a 4-5. teremben körönként érkezzen a 4-5 szörny-erősítés egymás utáni körökben, jól visszaszorítva a hősöket.

- A Szörnyhordák mesélő kártya hatását eltöröltük, újat adtunk neki, részben a limitált szörnyidézést, részben hogy az egyre erősebb kincsesláda-felszerelési tárgyakat ellensúlyozzuk. Két darab van a Mesélői lapok között. Ha az elsőt megvásárolja a Mesélő, akkor onnantól minden szörnyeknek duplán számít az életereje. (Ezzel a játékélményt fokozandó minden játékosom egyetértett eddig!)
A második Szörnyhordák lap játékba kerülésekor pedig a szörnyek védőértéke (páncél) is duplázandó!! (Ez nagy elégedetlenségére szolgál a játékosoknak, van hogy két ütés is kell egy embervadnak/varázslónak hogy meghalljon, valamint a vörös ogréval 4-5 csapásból lehet csak végezni).
Hogy miért jó? Nagyon sok rúna(fegyver) bénítja, hálózza, égeti meg a szörnyeket. De kérdem én - minek? Ha a szabálykönyv szerinti játék során minden szörny csak egyetlen csapás egy hősnek, és megdöglik? Mire fel a bénítás? Hát ha keservesen lehet csak megölni a szörnyet, akkor legalább ne támadjon vissza - pontosan ezért vezettük be a háziszabályunkat!

# 2010432
sztk

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásablekk írta 2013.04.19, 13:26 -n:

Célzásnál a hős "tetszőleges mennyiségű kockát újradobhat", ami azt jelenti, hogy az elsőre kidobott jó értékeit (pl.: magas sebzés) megtarthatja, és csak azzal dob újat, ami nem annyira jó érték. Ez akkor lehet hasznos, ha egy igazán jót kell dobnod.

A gond, hogy statisztikailag mindig jobban jársz két külön támadással, mint egy "nagyon jó" támadással. Tapasztalatink alapján is mindig jobban jársz. Főleg mert az Odalent arra épít, hogy rettentő mennyiségű szörny áraszt el, olyan szörnyek, akiknek egyetlen ütéssel az életerejének 2-3x-t is leütöd. Miért lenne szükség nagyon-nagyon jó dobásokra? Egyetlen gond, ha X-et dobsz, és kudarc az ütés. De akkor meg miért célozzál, ha egy külön támadást indíthatsz helyette?
Az elmúlt 20-30 játék során elvétve használtak Célzást a játékostársaim. Kizárólag akkor, ha egy körben amíg a többiek felzárkózására kellett egy ajtónál várni, és volt egy felesleges cselekedetük. Hiszen a Célzás átvihető köv fordulóba, és akkor is képes egy támadást segíteni. De ez nagyon ritkán jön elő, hiszen egy Őrködés mindig hasznosabbnak bizonyul, ha van még idézésre lehetősége a kalandmesternek.

# 2010261
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásasztk írta 2013.04.05, 21:22 -n:

A Hősök Célzás készenlétjelzője egészen feleslegesnek tűnik, sosem használják a hősök. Ami statisztikailag is érthető, hiszen két önálló támadás ugyanúgy duplázza a találat esélyét, de még kétszer akkora lehetséges sebzést is jelent.

Ez szerintem ebben a formában nem teljesen igaz. Célzásnál a hős "tetszőleges mennyiségű kockát újradobhat", ami azt jelenti, hogy az elsőre kidobott jó értékeit (pl.: magas sebzés) megtarthatja, és csak azzal dob újat, ami nem annyira jó érték. Ez akkor lehet hasznos, ha egy igazán jót kell dobnod.

# 2008075
sztk

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
A Hősök Célzás készenlétjelzője egészen feleslegesnek tűnik, sosem használják a hősök. Ami statisztikailag is érthető, hiszen két önálló támadás ugyanúgy duplázza a találat esélyét, de még kétszer akkora lehetséges sebzést is jelent. Miért használna bárki célzást??? Valami háziszabályt kitalált valaki eme készenlétjelző értelmessé tételére?

Ha asztali játékokhoz kevésbé érdeklődő személyeknek, kisebb gyerekeknek akarjátok megmutatni az Odalentet, akkor a gyorsabb és egyszerűbb játékmenet érdekében mit hagytok ki?
Pl.: Hősök nem kapnak/vásárolhatnak képzettségeket. Cserébe szörnyeknek sincsenek képességeik. Ez kb kellően felgyorsítja a dolgot? És kb egyensúlyozott marad a játék?

# 2004835
sztk

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
Háziszabályok kapcsán örömmel várok játékélményt javító hozzászólásokat Odalent alapdobozhoz, első kiadás.

Amivel mi már játszunk:
- automatizált mesélő (ezt kicsit hosszabb leírni, link: https://docs.google.com/file/d/0BxiohqPVQFr4Zmd5aFhkMVE4MFU/edit?usp=sharing )
A játékosok imádják, feljavult a győztes meccsek száma a javukra, valamint nagyon dinamikus a karakterfejlődés, miközben szépen erősödik a kazamata is (kampányszerűen megugrik a fenyegetésjelzők száma).
- Errata, hogy az embervadak Átütés helyett plussz sebzést kapnak (azonos mértékű, +1/+2 mint az átütőerejük volt). Valamint hogy az íjászok távolság bónusz mellé azonos mértékű átütést is kapnak. Ettől elég kellemetlen ellenfelekké válnak.
- Szörnyhordák mesélői lap: főleg rövid pályán esélytelenül drága, gyenge lap. Ezért képességét megváltoztattuk: első ilyen lap kifizetésétől minden szörny életereje duplázódik. Második darabjának játékba kerülése a szörnyek védelmét is megduplázza.

Amit most tervezek kipróbálni:
- Nagy szörnyek az útjukban lévő, mozgásukat akadályozó kőomlásokből egy 1x1-es darabot egy támadás helyett megsemmisítenek
- Szélroham lap jellegtelen képessége helyett: mint csapda aktiválódik, melynek hatására a kazamatában a látótávolság 1-re csökken. Mind a hősökre, mind a szörnyekre hatással van, és minden mesélői kör elején dobni kell rá újabb aktiválás próbát, elvétése esetén elhasználódik. (kazamatában felkavarodó pora/ködgomolya/füst van ilyen hatással, távharcos/varázsló harcmodorúak megregulázására, ugyanakkor szörnyidézésre is jótékony hatás.)
- Célzás Mesélői lap: Megváltozik a képessége: a szörny támadása a megtámadott hős fegyvere ellen irányul. A támadás során dobott tárgyszimbólumok függvényében megsemmisülhet a hős fegyvere, ki kell venni a játékból! A fegyverre az elért tárgyszimbólumok mennyiségének megfelelő számú fáradságjelzőt kell rakni. Alapfegyver/Bronzkincs/Ezüstkincs/Aranykincs megsemmisül 1/2/3/4 összegyült tárgyszimbólum hatására. Fegyvertelen hős az alapszabályban is ismertetett pusztakezes támadással támadhat. Fegyver nem javítatható a városban.
- Célzás hős készenlétjelző: az így végrehajtott támadás során elért tárgyszimbólumok felhasználhatóak a szörny sebzés képességének átmeneti csökkentésére - az erre felhasznált tárgyszimbólumoknak megfelelő számú fáradságjelzőt kell a szörny mellé rakni. Minden fáradságjelző jelenléte eggyel csökkenti a szörny által okozandó életerő sebzést. Minden mesélői kör elején minden szörny mellől egy fáradságjelző eltávolítandó. (Így eléggé ártalmatlanná lehet tenni szörnyeket, akár "elfogásra" irányuló küldetések alapja is lehet)
- Gyógyital: felhasználása esetén 5 életjelzőt gyógyít vissza.
- Pénz: a hősök átadhatják pénzüket egymásnak, minden megkezdett 100 arany érték átadása 1 mozgáspontba kerül.

A bevezetendő háziszabályoktól azt várom, hogy változatosabbá válik a harci cselekmény, a puszta szörnylegyakáson túl az összjáték, a fegyverbeszerzés, a kevésbé táp fegyverek felhasználása is jellegzetesebben megjelenik.

# 1997619
Sogron

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 90 Hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Szükségem lenne egy Tomb of Ice Quest Guide-ra, és a tomb of ice-ban megjelent Location cards-okra (pl beszkennelve 2db csak). A quest guide-ból a 4 dungeon level térképe kéne csak, azaz az is jó lenne beszkennelve...

Ha valaki tud pls segítsen!
Előre is köszönöm!

roliver@freemail.hu

Sogron

# 1993879
Kydaira

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 619 Hozzászólás
welcome in the world of DOOM!!!!

Kezdenek rájönni mi is az igazán jó játék :) :hedbeng2:

# 1993764
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Ha még aktuális a kérdésed... Azóta párszor játszottam a 2. kiadással, és kiegészíteném a véleményemet ezzel kapcsolatban.
  • A szerencsfüggősége már a játszhatatlanság határát súrolja nálam.
  • Nem életszerű, hogy a hősöknek csak az adott küldetés célját kell teljesíteni, másra nem igazán van idő: vagyis sem a karakterfejlődésre, ami még rosszabb, arra sem, hogy a saját testi épségükre ügyeljenek. Elképzelhető, hogy egy Encounterben többször elhalálozol, mert csak úgy van esélyed nyerni, ha ezzel nem törődsz. Számomra ez ellentmond a tematikával. Ráadásul a hősök halála a kalandozóknak nem különösebb hátrány.

Hozzászólás olvasásabigblue írta 2012.12.11, 19:52 -n:

Csak a sok irrrrgum.burrrrrrrgumot akartam megelőzni.

Dilemmám: korábban célkeresztemben volt a Descent. Játszottam is vele, és igencsak megtetszett. Volt 1-2 negatívum vele kapcsolatban - amelyet most nem soztok meg, mert sokan egyetértenek vele, sokan nem - , amelyet elsőre úgy tűnik, hogy a második kiadás orvosolt.

A második kiadásról eddig elérhető videó és szöveges értékelések alapján igen jókat olvastam róla. Kérdezem azokat, akiknek netán megvan mindkettő, hogy milyen különbséget látnak ők. És kérdezem azokat, akiknek csak a kettes van meg, hogy mi a véleménye.

Köszi,

BB

# 1992909
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Az Altar of Despair kártyáinak a fordítása megatlálható a Ketaklubon.

# 1989479
korte98

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 3 Hozzászólás
Köszi szépen, hogy szóltál! Ez most egy kicsit sok nekünk!
Korte

Hozzászólás olvasásagytibor írta 2012.12.29, 23:42 -n:

Hi!
Az ebayen van egy eladó példány belőle, de kicsit húzós áron van fent.
http://www.ebay.co.uk/itm/Descent-Altar-of-Despair-Expansion-/281041463695?pt=Games_US&hash=item416f60698f
Üdv.:
Tibor

Hozzászólás olvasásakorte98 írta 2012.12.29, 13:35 -n:

Sziasztok
Nagy odalent rajongók vagyunk a testvéreimmel, és megvan az összes kiegészítő a altar of despair-on kívül! Úgy tudom már nem gyártják! Ha valaki tud olyan boltot ahol még lehet kapni, vagy ismer olyan embert aki eladja, az kérem jelezze!
Előre is köszi: Korte

# 1989350
gytibor

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 117 Hozzászólás
Csak hiánycikk. Mivel már nincs forgalomban és az ebayen is mindössze 1 példány fellelhető jelenleg, ezért ennyi az ára. De nézz meg bármilyen kifutott társast az ebayen. A megjelenéskori áruk többszöröséért kelnek el. Ha csak a Descent-et nézzük, próbálj meg olcsón beszerezni egy Road to Legend-et...

Hozzászólás olvasásabigblue írta 2012.12.30, 08:20 -n:

Csak hogy segítsek: 132 USD + 32 USD szállítás = 32.000 Ft környéke. Azt hiszem, erre bátran ki lehet mondani, hogy pofátlan. De még szállítás nélküli árnál is.

# 1989329
bigblue

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 200 Hozzászólás
Csak hogy segítsek: 132 USD + 32 USD szállítás = 32.000 Ft környéke. Azt hiszem, erre bátran ki lehet mondani, hogy pofátlan. De még szállítás nélküli árnál is.

# 1989309
gytibor

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 117 Hozzászólás
Hi!
Az ebayen van egy eladó példány belőle, de kicsit húzós áron van fent.
http://www.ebay.co.uk/itm/Descent-Altar-of-Despair-Expansion-/281041463695?pt=Games_US&hash=item416f60698f
Üdv.:
Tibor

Sziasztok
Nagy odalent rajongók vagyunk a testvéreimmel, és megvan az összes kiegészítő a altar of despair-on kívül! Úgy tudom már nem gyártják! Ha valaki tud olyan boltot ahol még lehet kapni, vagy ismer olyan embert aki eladja, az kérem jelezze!

# 1989279
bigblue

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 200 Hozzászólás

Sziasztok

Próbáld meg a Keres-kínál rovatban ugyanezt feladni - hátha valaki megválik tőle.

# 1989252
korte98

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 3 Hozzászólás
Sziasztok

# 1987903
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Mostanában az 1. kiadással játszunk sokat, azonban többször az új változatot is leteszteltük... Benyomások a játékokról:

First Edition/Second Edition
  • hosszabb, a játékidő 3 órától felfelé, jellemzően 5-6 is lehet. / 2-3 óra
  • a setup mindkét esetben kb. 30 perc
  • külcsín: Az RtL sokat hozzátesz, de a 2nd szebb.
  • bonyolultabb / egyszerűsítettek rajta, így potenciálisan nagyobb réteg megkedvelheti
  • Kampány: mindkettő szerintem ebben a változatban a legjobb csak kieggel van kampány üzemmód / kampányként már az alapjátékot is lehet játszani.
  • A régi játékhoz számtalan küldetést találni a neten, amely sokkal jobb, mint amit az alapjáték küldetésfüzete tartalmaz. / Az új verzió küldetései változatosabbak.
  • Kiegyensúlyozottság:Minél kisebb a játékoszsám, annál inkább a mesélő felé billen a mérleg nyelve. 5 fővel ideális. Úgy jól kiegyensúlyozott. Ráadásul a kiegészítőkkel szabályozható a nehézség. Pl.: a ToI feat kártyái a hősöknek könnyítik a küldetéseket. / Egy-két küldetéstől eltekintve az overlord az esélyesebb. Reméljük, a kiegek majd javítanak valamit.
  • Karakterfejlődés: nem irányítható, de változatos karakterek jönnek létre, a RtL viszont egyéni karakteralakítást tesz lehetővé, / kampány módban megfelelő képességkártyákkal mi irányítjuk, azonban a keresztmetszet szűkebb és karakterspecifikusabb.

Hozzászólás olvasásabigblue írta 2012.12.11, 19:52 -n:

Dilemmám: korábban célkeresztemben volt a Descent. Játszottam is vele, és igencsak megtetszett. Volt 1-2 negatívum vele kapcsolatban - amelyet most nem soztok meg, mert sokan egyetértenek vele, sokan nem - , amelyet elsőre úgy tűnik, hogy a második kiadás orvosolt.

A második kiadásról eddig elérhető videó és szöveges értékelések alapján igen jókat olvastam róla. Kérdezem azokat, akiknek netán megvan mindkettő, hogy milyen különbséget látnak ők. És kérdezem azokat, akiknek csak a kettes van meg, hogy mi a véleménye.

Köszi,

BB

# 1986688
bigblue

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 200 Hozzászólás

Köszi,

BB

# 1986490
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásabigblue írta 2012.12.10, 17:52 -n:

Decsent 2nd edition itt mennyire off-topic?
Szerintem el tudja ezt dönteni mindenki, ha megnézi a topik nevét. Ha ez sem segít, akkor gondold végig, hogy érdemes lenne-e egy "Odalent 2. kiadás" elnevezésű topikot nyittatni. Ha ez sem segít, akkor írd le mit akarsz mondani a játékról, tedd hozzá hogy ez "Descent 2." és ha a többség úgy gondolja, ez nem ide illik, majd átirányítanak az OFF-ba! :)
(Egyébként ha konkértan engem kérdezel, ez a legjobb hely neki.)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett