Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.

Reneszánsz - MAD

• Zárt téma Téma lezárva
220 hozzászólás érkezett eddig

# 496687
_Amrod (NPC/NJK)

• Látogató
Üdv

Annyit írnék hogy ha a parti egymaga akarja megváltoztatni egy csata menetét
akkor valami feltűnőt kell csinálni. pl:
- hatalmas mágiával végigtarolni az ellenség sorain (seki nem fogja észrevenni hopgy felük sem hullott el)
- elzsákmányolni a csapatzászlót
- levágni az ellenséges hadvezért / tiszteket
- megmérgezni a kutakat
- árvíz, tornádó, szmog :gyagya:
de léteznek finomabb módszerek, ha elterjesztessz valami rémhírt az egyik táborban, vagy elhitetsz velük valami hitet adó pletykát (pl dartonitáknak hogy itt a próféta) az jelentősen befolyásolhatja az ütközetet.
Csak nehogy fellógassanak mert dezertálásra buzdítod a népet.

Nos itt van néhány ötlet, bár én a játékosokra szoktam bízni a mikéntet én mint mesélő csak az alkalom megadásáért vagy megtagadásáért vagyok felelős.

# 495738
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
Én már lemeséltem egy-két csatát, a karaktereimnek. Szal ha csak beállnak a sorba harcolni, akkor nem valószínű hogy érdemlegesen megváltoztathatják a csata végieredményét, és könnyen meghalhatnak... főleg ha az első sorban vannak. Ilyenkor, a nagy összecsapások alkalmával, lazábban kell venni a szabályokat, és csak fel alá dobálni a kockával támadások alkalmával, igazából szerintem nincs sok jelentősége. Csak kb.-ra kell megszabni, hogy mennyinél talál. Elvégre egy csatában senki nem tud mindenfele figyelni. A sebzést is csak látszatra dobálhatod, én úgy szoktam venni, hogy egy átlag katona egy komolyabb seb után harcképtelen a csatamezőn... kivéve a főmuftikat meg a kaland szempontjából fontos gonoszbácsik.
Más kérdés ha ők a sereg vezetői vagy a szembenálló fél vezetőit támadják (akár orvul). Ekkor megváltozhat a végkimenetel, már csak a vezetők elvesztése által keletkezett morális hatás miatt is. Ráadásul lehet egyéb dolgokat is ügyeskedni egy csatában. (pl.: Várostromnál aláaknázás, a ritka, de alkalmazott csapda-a-csatatéren fogás és egyéb ötletek), főleg ha csatamágussal van a karakter :)

# 495235
Ryuderval

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 63 Hozzászólás
Üdvözlet mindenkinek!

Köszönöm az ötletet Elbereth-nek.Mivel jobb egyelőre nincs-épp leköt egy nagy szabású modul írása-ezért ez megteszi.

Na de mivel itt csupa okos ember van,felteszek jó szokásom szerint egy újabb megoldatlan rejtélyt:hogyan lehet lemeséléni egy igazi,forrongós csata jelenetet.Úgy értem egy olyat amiben a JK-k is aktívan részt vesznek.Az egyértelmű,hogy nem állunk le kockával dobálózni,mivel ez értelmetlen és hosszú.Valami olyasmi kellene,amivel két sereg csatáját le lehet adni,de mivel a JK-k benne vannak a csatábnan,ezért bármi megfordulhat és nem lehet csak úgy leadni,hogy a két sereg összecsap és az egyik nyer.

Előre is köszönöm a sagítséget!

# 494838
Sogroon

Visszavonult

• Fórumita
  • 2247 Hozzászólás
Micsoda??? Hülye Ariun.
Szerintem meg a ha valamivel Darton nem tréfálkozik, akkor az a halott gyalázás.

# 494825
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
Azért Ariun rendesen élesztgette a csontvázakat a Sötét Zarándokban, és egyébként meg szerintem Dartonról nem lehet konkrétat állítani, ha jó poénnak tartja szerintem akármit megenged :rohog:

# 494427
Sogroon

Visszavonult

• Fórumita
  • 2247 Hozzászólás

Idézet

lehet szemezgetni varázslatokat (pl. egy Darton papnak/lovagnak a BM nekromancia eszköztárából
:rohog: :D Nem hiszem, hogy ezt Darton jó néven venné, még az életerő szívást SE.

# 493953
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
Harcművész Iskola:, ugyebár értelemszerű (legkifinomultabb pusztakezes kűzdés), külön kell felvenni különböző iskolákra.
Pusztakezes harcmodor: A legdurvább, legbárdolatlanabb pusztakezes harcmodorokat foglalja magába. Durvább és egyszerűbb még az öklözésnél is. Ezeket is külön harcmodorokra kell felvenni. Kevés módosítót adnak és alacsonyak a kp követelményeik is. Ez alá tartozik pl. pankráció-szerű :) , felöklelés, vérengzés (harapás, csípés, karmolás stb.), fekete-lovag (harc közben a vértet használva meglepetésszerű ütéseket visz be az alkalmazó) stb.
Az asztrológia nálam is főleg csillagászatot jelent, tájékozódás (irányérzékre ad), jövendőmondásra is ad (feltéve, ha a módszere összeegyeztethető a csillagászattal), lehet vele saccolni az időre (évre, hónapra, napra pontosan, foktól függően stb.)
Az új AK megjelenésével, kicsit belekevertem abból is jó dolgokat, így alapból 3 felvehető képesség van, amik közé bekerültek pl a vírtus, a tomboló tömeg stb., ezeket kap nélkül lehet felvenni. Itt van az oddal telített vér is, amit csak szigorú km-i engedéllyel lehet felvenni. Enélkül értelemszerűen nem lehet tanulni az od-alapú mágiahasználatot. Egyébként nem tudom mit fél mindenki a hatalomszavaktól. A Korcsnyelv szinte semmi előnyt nem, ad annak ellenére, hogy mennyi vesződséggel és veszéllyel jár megtanulni/alkalmazni.
CsakTúlvilági Tanok az a Démonológia párja, az élőholtakra vonatkoztatott megfelelője. Alapvető követelmény egy nekromantának.
Rokon Mágiahasználat, eredetileg olyan volt, hogy pl. egy adott kaszt mágiájához hasonló másik kaszt mágiájából lehet szemezgetni varázslatokat (pl. egy Darton papnak/lovagnak a BM nekromancia eszköztárából), de csak kifejezetten stílushoz illőt. Azért ROKON mágiahasználat. De valszeg ez el lesz törölve.
Jah elfelejtettem a Kétkezes Harc kétkezes fegyverekkel képzettséget :lol: , jó magas erővel lehet csak felvenni.

Módosította Nagash: 2004.04.20, 19:57

# 490447
Elbereth

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 34 Hozzászólás
Üdv!

Örülök, hogy beindult a fórum!

Ryuderval: ajánlom Amras társam oldalán található 5 fokú képzettségrendszerhez igazodó méreg készítési módszert, nagyon jól működik, és meg kell tervezni rendesen a mérget, ahogy azt valójában is kell. A cím: amras.uw.hu
Van ott egyéb anyag is, ha érdekel nézd meg (csak nem minden végleges).
Az általad adomáynozott méregre meg szerintem adódjanak úgy a helyzetek, hogy ne alkalmazhassa, vagy juttassa bajba, hogy megtalálják nála. Esetleg ha tényleg olyan jó az a méreg akkor egy fejvadászklán utazhat arra, hogy kiszedje belőle, és akkor már neki lesz célja, hogy elfelejtse... (ez mondjuk szemétség)

MAD: szvsz kell a többb támadás körönként, mert a valóságban 1 kör vagyis 10 mp alatt iszonyú sok minden történhet, míg a mi általunk használt többnyire M* rendszerben nem zajlik olyan sok dolog.

Jók ezek a harci ötletek, csak egy bajom van: szerintem mind nagyon lassítja a játékot. Azért csak így tovább, a végére biztos összerak a sok jó ötletből mindenki egy saját magának tetszőt!

bye,

# 489825
Thorin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1774 Hozzászólás
Gyorsaság és Mágia:

Ez egy gyakori gond, egy köztes megoldást használtam rá, amikor épp felmerült (bárki is gyorsulgatott): A mágia felsőbb elvek miatt annyi idő, amennyi, ezért hiába vagy te gyorsabb, nem lehet gyorsabban létrehozni a varázslatokat. (a szakrális ez alól kivétel, ha az isten tényleg akarja a spellt akkor áthágja majd a szabályokat, ő megteheti) Ezzel szemben a pszi belső képesség, így az felgyorsul szinntén, hogy hogyan, az már eseti kérdés, általában a belső idővel jött ki a dolog, ott meg egyértelmű az arány.

Egy kicsit gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megoldani egy viszonylag egyszerű viszonylag egyszerű formáját a lentebb kifejtett kezdemánezisi rendszeremnek:

Reakció (azaz amennyi idő amíg reagálni tudsz): 20-gyorsaság+k6, azaz egyetlen dobbás és egy alacsony szám öszege, amit a kari előre tud magáről, így ez gyorsan megadható, és nem kell km-i felügyelet hozzá

A fegyverek támadósebessége pedig szintén így működne, csupán néhány csoportba szétszedve

Nagyon gyors fegyverek (tőrök és hasonlók, amik egyetlen mozdulatot igényelnek, és semmi erőt nem kell hozzá) 5-fegyferforgatás szint+k6
(igen, lehetséges az egyetlen pillanat alati támadás vele)

Gyors fegyverek (rövidkardok, rpírok és hasonlók) 10-fegyverforgatás szint+k6

Normál fegyverek (a legtöbb kard és egyébb eszköz) 15-fegyverforgatás szintx2+k10

Lassú fegyverek (másfélkezes és egyébb fegyverek, amiket már lendületből lehet csak használni) 20-fegyverforgatási szintx2+k10

Nagyon lassú fegyverek (kétkezes fegyverek és minden fegyverrnek túl nagy tárgy) 30-fegyverforgatási szintx3+2k6

Így a fegyveres harc során elég gyors, gyakorlatilag az eddigi kezdeméányezés dobással egyenlő feladat a sorrend megállapítása, a harcon kívüli cselekvéseket pedig mindig is macerás volt hozzáigazítani. Az idő az természetesen tizedmásodpercben értendő.

A mágiák esetében javaslom azt, hogy legyen a gyors varázslatok esetében egy szegensel (10 tized) kevesebb az idejük, és csapjunk hozzá eg 3k6-os bizonytalansági tényezőt, ez jelzi, hogy pontosan mikor is fejelződött be. Azaz egy 6 szegmenses spell 50+3k6 idő alatt jön létre.

# 489768
Ryuderval

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 63 Hozzászólás
Üdvözlet!

Úgy néz ki,hogy jól tettem,mikor ide jöttem tanácsért.Épp a hétvégén játszottunk és megint baj volt va harccal.Ez az új rendszer nekem is tetszik,bár kicsit emlékeztet a Toroni gladiátorviadal játékszabályaira.

Na és akkor én is kérdezek valamit:mi van akkor,ha a varázsló Gyorsaságot(márminint az Időmágiát)alkalmazza magára?Úgy értem gyorsabb lesz a varázslat elkészítési ideje is?

És még egy:

Régóta töröm a fejem,hogy hogyan lehetne megszabadítani egy játékosom egy túl tápos méreg receptjétől.A gond az,hogynem én meséltem,mikor ezt kifejlesztette magának.Azt nem akarom megtenni,hogy elkveszíti az emlékeit,mert mostanában rájárt a rúd és arra kevés az esély,hogy egy varázsló pont azt foglya kitörölni az emlékeiből hogy hogyan is kell a cuccot elkészíteni.
Ha meg ezzel megvagyoki akkor kellene egy elfogadható norma,milyen tudású karakter,milyen erős (és legfőbbléppen hatású) mérfget tud készíteni.

Várom az ötleteket.

Kösz!

# 489747
Sogroon

Visszavonult

• Fórumita
  • 2247 Hozzászólás
Ez a harci metódus nagyon tetszik (mármint amit 6 pontan részleteztél), tök logikus. Szerintem mi is fogjuk használni.
Ezt a hárírítós dolgot talán ne erőltessük, legalábbis nekem nem szimpi. Realisztikus, csak éppen sokat bonyolítana a harcon (szvsz).
CoC/Kult: nem ismerem

Módosította Sogroon: 2004.04.15, 09:31

# 489720
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

És ha a kört úgy használnánk, mint a CoC? Nem meghatározott idő, hanem annyi, amennyi alatt mindenki legalább egyszer tud cselekedni. Mindenki a gyorsasága szerint következne. A kezdeményezés a legmagasabb gyorsaságúé, aztán jönne a következő stb. Akinek két cselekvése van, az még egyszer következik, a gyorsasága felének megfelelő időben, akinek három az a harmadik cselekvést tetszőlegesen használhatja fel (azaz bejelenti a kör folyamán valamikor, hogy most szeretnék cselekedni). A többi teljesen fegyver- és értékfüggő volna. Azaz:
2 cselekvéshez minimum 14-14 Ügy és Gyo kell,
3-hoz min 18-18, többhöz nem árt, ha természetfeletti lény vagy (lásd Kult).
A támadás egy cselekvésnek minősül minden fegyverrel, mindössze a fegyvertípusokra van korlátozás:
rövid/könnyű/gyors fegyverek - tőr, rapír, fvkard: kihasználható a 3 támadás.
kissé nagyobb/nehezebb fegyverek - rövidkard, hosszúkard, egykezes csatabárd: az esetleges 3. támadási lehetőség elveszik
naaagy/nehéz fegyverek - pallos, másfélkezes, szálfegyverek: max 1 támadás körönként

Az elvesző támadási lehetőségeket más cselekvésre persze fel lehet használni (pl. hárításra, megintcsak mint a Kultban). Egy kör tehát kb így nézne ki:
A - fejvadász, 18-as értékekkel, 3 cselekvéssel, fvkarddal
B - harcos, rövidkarddal, 14 feletti értékekkel, azaz 2 cselekvéssel
C - lovag, pallossal..., szintén két cselekvéssel
Free for all.

A-nak van a legmagasabb gyorsasága, tehát ő kezd. Úgy gondolja, gyorsan elintézi a harcost, a lomha lovag nem jelent egyenlőre akkora problémát. Két cselekvést támad rögtön a harcosra: a 18-as gyorsaságért járó kezdőcselekvést, aztán a szabadon felhasználhatót. A harcost az első felkészületlenül érte, így az talált, a második pedig olyan gyorsan követte az elsőt, hogy B közben rámozdulni is alig tudott, így máris összeszedett két sebet. Ő következik. A fv. már bizonyította, hogy érdemes vele számolni, így az első cselekvéséből rá támad. Mivel a fv. már elhasználta a szabad cselekvését, így nem háríthat, csak általánosan védekezik, azaz a védője ellen megy a támadás - vesztére. A harcos talál, és sebez. A lovag jön. Mivel egyetlen cselekedete van, megpróbálja a harcost ártalmatlanná tenni, mivel a fvkard számára nem különösebben veszélyes fegyver. Támad és talál - a harcos már három sebből vérzik. A gyorsasága felénél, azaz 9-nél megint a fv jön. A harcos már eléggé gyenge, de még veszélyes lehet - a fv bejelenti, hogy a harcos esetleges támadását kívánja hárítani. A harcos következik, aki a fv-ra támad, és talál...na, ha a fv. nem dobna sikeres támadást ellene, és hárítaná ezzel az ő támadását. Vége a körnek. (Btw., ha a hárítás dolog nem szimpatikus, egész nyugodtan kihagyható... M.*-ban mi sem használjuk, csak gondoltam, ha már ott van a két alapul vett harcrendszerben... mivel a M.*-ban viszont nincs képzettség-próba, így elég nehezen kivitelezhető a dolog, szóval elhagyható... :gyagya:) Btw., a Thorin-féle metódus tetszik, csak nekem egy kissé nehézkes.

És ha már úgyis annyit írtam, elmondom azt is, mi jelenleg hogyan játszuk le a harcot. (Módosítatlan M.* harcrendszer, csak maga a metódus az érdekes.)

1. Mindenki kezdeményezőt dob.
2. Akinek a legkisebb (!) volt a kezdeményezője, bejelenti, mit szeretne csinálni.
3. Akinek a következő legkisebb volt a kezdemény, bejelenti mit kíván csinálni, és a másikhoz képest mikor.
4. És így tovább a legmagasabb kezdeményig.
5. Akinek a legmagassabb kezdeménye volt, bejelenti, mit szeretne csinálni. Akinek a legalacsonyabb kezdeménye volt, már vakarja a fejét, mert természetesen semmi nem úgy alakult, ahogy ő szerette volna... :dilis:
6. A Km elkezdi lemesélni a kört. Aki legelőször cselekszik (általában támad) dobhatja a támadót, aztán az előre megadott sorrendben megy a kör.

Így akinek nagyobb a kezdeményezője, az jobban irányítja a csata kimenetelét, akinek kisebb, az pedig inkább csak szenvedő alany. (Mint IRL? :cool:)

Tisztelettel:
R'naggol

# 489703
Sogroon

Visszavonult

• Fórumita
  • 2247 Hozzászólás
Alo E!

ranagol(59+1) :cool:

Idézet

És ha én csak vakon szeretnék vagdalkozni?
Akkor sem a védekezésre, sem a támadásra nem igazán koncentrálsz, csak úgy össze-vissza. TÉ, VÉ -20 :dilis:

Idézet

Meg aztán ez a megkötés, hogy egy támkör esetén egy támadás ennyi/annyi szegmens
Ez nem megkötés, csak felvetettem hogy esetleg talán így is el lehetne képzelni.

Nagash (ja nekem Sandro a kedvencem :gyagya: )

Idézet

Harcművész Iskola, Pusztakezes harcmodor
Ezekre eddig simán fegyverhasználatot kellet venni, nem? Bár lehet hogy valami egész új és frappáns...

Én is csinálok egyet (Neogenesis, eddig 48 oldal).

Idézet

Erdőjárás, Asztrológia
ezek nekem is vannak, bár az asztrológiádra kiváncsi lennék, nállam főleg csillagászatot jelöl.

Idézet

fejvadász csökkentett képzetlenség módosító, gladiátor a tömeg harcértéknövelő hatása
Nállam ezekből is képzettség lett. A z elsőnek még nincs neve, a második: Virtus, egy lovagnak, bajvívónak vagy bárdnak sem árthat ez a képzettség, csak más a közönség.

Idézet

Túlvilági tanok, Rokon mágiahasználat
Ezekre kiváncsi vagyok, mit takarnak?

Idézet

Od eredetű mágiahasználat
Khmm.. elsőre elég riasztóan hangzik, nehogy tápolás legyen a vége. Meg ez szerintem inkább különleges képesség és annyira ritka (legalábbis remélem), hogy fölösleges vele különösebben foglalkozni.

Nállam van +4 képesség: kézügyesség, karizma, harmadikszem és szerencse.
Ha érdekel ezekről Tesztben olvashatsz többet.
Ja, meg 1KAP=3Kp, és összesen 425 KAP osztható.

Ilang!

Módosította Sogroon: 2004.04.15, 08:58

# 489411
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
Nah folytatnám a rendszerem leírását, amire nagy sajnálatomra senki nem reagált.

Elfelejtettem említeni az előzőben, hogy a különböző kasztképességeket (pl.: fejvadász csökkentett képzetlenség módosító, gladiátor a tömeg harcértéknövelő hatása stb.) is Kap-ból lehetne megvenni.

Új képzettségek: Harcművész Iskola, Pusztakezes harcmodor, Erdőjárás, Túlvilági tanok, Asztrológia, Rokon mágiahasználat, Od eredetű mágiahasználat

Különböző szimbólummágikus hagyományok: profán mágikus (ez nem igazán tanulható, szükség sincs rá), vulgármágikus (rendek szerinti bontásban), szakrális (istenek és nagyobb rendházak szerinti bontásban).

Minden kasztnak kidolgozott mágiahasználati előnyök, sok új varázslattal (alapötletként) megspékelve, minden mágiahasználó csoport számára (szakrális (istenek szerinti bontásban), vulgáris (kasztok szerint), mozaik (varázsló típusok szerint)) 4. fokon és 5. fokon.

Új "kaszt" (csak mágiahasználat miatt): árnyharcos, és ennek mágiája.
Elég túlduzzadt bestiárium.

Egyenlőre ennyi

# 489136
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Sogroon:

És ha én csak vakon szeretnék vagdalkozni? Mondjuk sanszom sincs a győzelemre, csak szeretnék annyit magammal vinni a halálba, amennyit csak tudok? Szvsz ilyen esetben támadót sem kell dobni, elég a sebzést dobálni... valamit úgyis eltatálsz...

Meg aztán ez a megkötés, hogy egy támkör esetén egy támadás ennyi/annyi szegmens... Hát, szvsz egy támadás egy szegmens. A tám/kör azt fejezi ki, mennyire vagy képes megtalálni az esélyt a támadásra... ha az ügyességed 18-as, akkor egy olyan mozdulatba is bele mersz lendülni, amibe más soha nem merne, mert ahelyett, hogy ő sebezne, valószínűleg a saját kezét vágatná le a védekezésre emelt fegyverrel.

Tisztelettel:
R'naggol

# 488720
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
sztem kicsik kevés szegmenset adtál egy támadásra, nem? Nézz meg egy igazi harcot... ha egy harcművész mester, vagy vmi profi fejvadász begyorsul, szerintem akár szegmensenként is leadhat több támadást (s az nem feltétlen belső idő), de sztem ennek nincs sok jelentősége, mert ki látott, már olyat, hogy valaki végigtámadja 40 támadással mind a 10 másodpercet. Általában egy támadássorozat, aztán kivárás... majd újra.

Módosította Nagash: 2004.04.13, 22:58

# 488413
Sogroon

Visszavonult

• Fórumita
  • 2247 Hozzászólás
Alo E!

A szünetben foglalkoztam egy keveset ezzel a több tám/kör dologgal és ezt ötlöttem ki:

Amennyiben egy karakter eléri az alábbi minimum értékeket, jogosult a körönkénti több támadásra. Az értékeknél mindig az aktuális összes érték értendő, pl.: erőnél képességjavítás vagy erőkesztyű, harcértékeknél áldásból, Mf-ú fegyverhasználatból vagy harci helyzetből adódó bonuszok számítanak, de a kezdeményező- és támadódobás értékei NEM.

-pallos, másfélkezes k. (egy kézzel forgatva), kétkezes buzogány, csatacsillag, kétkezes csatabárd, alabárd, ostromkasza, nagypajzs.
ERŐ___ GY ____ ÜGY __ KÉ __ TÉ ___ Fegyver-használat foka _ Tám/kör
* ______ * ______ *_____ - ___ - ___________ 2 _______________1/2
16 _____12 ______12 ___ 30 ___ 60 _________ 3________________1
20 _____16 ______16 ___ 60 ___ 120 ________ 4________________2

-másfélkezes k. (két kézzel forgatva), lovagi k., handzsár, mara-sequor, meneth, az összes egykezes buzogány, harcikalapács, cséphadaró, csatacsákány, egykezes csatabárd, az összes szálfegyver (kivéve: alabárd, ostromkasza és a lovas kopják), közepes pajzs, nyílpuska szurony.
ERŐ_GY_ÜGY__KÉ_TÉ__Fegyver-használat foka__Tám/kör
*____*____*___ - ___-___________2______________1
16___12___12___35_ 70__________3______________2
20___16___16___70_140_________ 4______________3

-hosszú k., szabja, jatagán, Slan-k., mester-k., kígyókard, hiequar, lagoss, predoci egyenesk., kis pajzs.
ERŐ_GY_ÜGY__KÉ_TÉ__Fegyver-használat foka_Tám/kör
*_____*___*____- ___-___________2_____________1
12___12__16___30__ 60__________3_____________2
16___16__18___60__120_________ 4_____________3
18___18__20___90__180_________ 5_____________4

-rövid k., jann-szabja, fejvadász k., tahdzsi, khossas, hegyestőr, hosszúbot, furkósbot, hajítóbárd, ostor, bola.
ERŐ_GY_ÜGY__KÉ_TÉ__Fegyver-használat foka_Tám/kör
*_____*___*____- ___-___________2_____________1
8____12__ 16___25__50__________3_____________2
10___14__ 18___50_100__________4_____________3
12___16__ 20___75_150__________5_____________4
14___18__ 22__100_200__________5_____________5

-rövidbot, tőrkard, kések és az összes tőrféleség (rameira, pugoss, Slan-tőr, stb.), Slan-csillag, triád, dobótőrök, ököl, korbács.
ERŐ_GY_ÜGY_KÉ_TÉ__Fegyver-használat foka__Tám/kör
*____*__*___-___-____________ 2_____________1
6___12__14__20_ 40___________3_____________2
8___14__16__40_ 80___________4_____________3
10__16__18__60_120__________ 5_____________4
12__18__20__80_140__________ 5_____________5

-az összes íj, fúvócső.
GY_ÜGY_KÜ_KÉ_CÉ_Fegyver-használat foka__Tám/kör
*___*___*___-___ -___________ 2_____________ 1
14_14__14__25__50___________3______________2
16_16__16__50__100__________4______________3
18_18__18__75__150__________5______________4
20_20__20__100_200__________5______________5

(ja igen: KÜ=kézügyesség, nállunk van ilyen is)

*.:az adott fegyverek képesség köszöbe

Egy másik lehetőség a körönkénti több támadás modellezésére, ha nem azt mondjuk, hogy támadás/kör, hanem hogy, szegmens/támadás. Ez sokban hasonlít más RPG-k akció-pontos megoldásához, és legalább könnyebben összehangolható harc közben a támadás és a varázslás. Pl.: 3 szegmenst támadok, 2-t varázsolok és 1-et pihenek, még 1-t varázsolok és 1-et pihenek, eddig 8 szegmens telt el. A következő támadásom már átnyúlik a következő körbe.
Eme lehetőségként a tám/kör megfeleltetése szegmens/tám-nak:

Tám/kör__Szegm./tám
1/2_________20
1__________ 10
2___________5
3___________4
4___________3
5___________2

Véleményem szerint körönkénti 5-nél többet nem lehet támadni egy fegyverrel, mivel a védekezésre is kel némi időt fordítani.

Nos, úgy vélem elég kemény követelményeket szabtam a körönkénti több támadásra... talán túlzottan is. De legalább nem mondható hogy tápos.
Any vélemény?

u.i.: tudnátok mennyit szenvedtem mire a doc-os táblázatot átalakítottam ilyenre :gonosz:

# 486582
Anatole

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás
Ja és, aki elkuldi/megmondja, annak mindorokké :D :P :rohog: :cool: :P :D !

# 486581
Anatole

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás
Elnézést a betolakodásomért (mármint, h nem a témához szolok), de honnan lehet letölteni?
Vagy valaki elkuldené nekem? Mennyire kulonbozik az UT-tol?
farkas@skizo.hu
elore is kosz.

# 485917
Nagash

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 533 Hozzászólás
Elöször is a rendszer:
Képességek:
Erő
Gyorsaság
Ügyesség
Állóképesség
Egészség
Szépség
Intelligencia
Akaraterő
Asztrál
Érzékelés
Memória

Azt hiszem mindegyik ismerős. Ősszesen a megszokott 375 Kap osztható el minden közt, a képességek számaránya, az UT-ből már ismert.
Harcértékek:
A harci jellemzőknél, minden egyes TÉ, VÉ, KÉ és CÉ 1 Kap (Igen a CÉ is!), de VÉ-re 50-es alap járul. Semminek a 10 feletti része nem adódik hozzá.
Életerő:
1 ÉP= 2 Kap
1 Fp = 1 Kap
De hozzáadódik az Egészségből, Állóképességből és Akaraterőből származó módosító.
Mágia és pszi:
Pszi iskolánként jár pszi pont alap:
Pyarroni: 1
Slan: 1
Kyr: 3
Kráni: 0
1 Pszi pont = 2 Kap
1 Mana-pont = 1 Kap
Képzettségek:
Minden alap képzettséget Kap-ból kell megvenni, minden fok 1 Kap (azaz 2. fokú képzettség 2 Kap, 4. fokú 4 Kap stb.)
Százalékosnál 1 Kap: 15% (járul hozzá az Ügyesség, Érzékelés stb. 10 feletti része)

Fejlődés:
Egy szint 1000Tp-nek felel meg, ugyanennyibe kerül egy képesség 1-el való megnövelése.
Érték TP/1 pont
Képzettség pont 15
Fájdalomtűrési Pont 30
Harcérték módosító 30
Ψ pont 45
Mana-pont 60

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett