Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Commander (EDH)

• Zárt téma Téma lezárva
3386 hozzászólás érkezett eddig

# 2013995
ToxinBoy

Matrac

• Fórumita
  • 1483 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaegerimperator írta 2013.05.13, 01:05 -n:

Zentai Oszkár – Lunczer Csaba EDH liga beszámoló

Spoiler
egerimperator: Mint másik Glissa játékos, reflektálnék az 1. meccsre, mivel abból pont láttam pár mozzanatot:
Spoiler

# 2013956
egerimperator

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 199 Hozzászólás
Zentai Oszkár – Lunczer Csaba EDH liga beszámoló

Spoiler

# 2013920
gravedigger

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 27 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.05.12, 15:17 -n:

Idézet

Na azt találtam ki, hogy:
- mivel a liga alapszakasza véget ér június 16.-án,
- így július közepére fejeződik be a teljes liga (vélhetőleg),
- néhányan jelezték, hogy jobb lenne hosszabb szünet két liga között,
- nyáron egyébként is vidéki, külföldi utazás, és egyéb ilyen nyalánkságok vannak.

Ezért: Mivel az V. EDH ligát szeptember elején tervezem elindítani, így a kettő között lesz egy nagy nyári szünet. Ami elég ahhoz, hogy megtartsuk az első EDH Summer Special-t.

Ez abból állna, hogy mint a hagyományos ligánál, decklista, pénz, stb... időben való leadása után, a határidőn belül minden ligatársával játszhat egy meccset (4 game), amennyiben ideje és ereje úgy tartja, amolyan "tesztelés a köv ligára" jelleggel; a különbség csupán annyi, hogy:
- a győzelem 3, a döntetlen 2, a vereség 1 pontot ér.
- 10 (nyomtatott, olvasható) proxy használata engedélyezett.
- a második játék után használható az 5 lapos side. (Kísérlet, nem tervezem bevezetni.)

Ezen változtatások azt hivatottak szolgálni, hogy aki többet játszik, annak több pontja lesz (mivel a vereségért is jár pont); ha valamid nincs meg, nem tudod kölcsönkérni, de mindenképpen ki akarod próbálni, akkor ezt megtehesd; gyakorlatban is kipróbáljunk valamit, amit eddig a többség elméletre alapozva elutasított.

Kritika, kérdés, tanács, sírás: fórum, U2U, telefon, e-mail.

Ligaállás

Ha bárkinél bármi eredmény hiányzik, kérem mielőbb jelezze felém.

Jelezném hogy 7 a meccseim száma nem pedig 6. még egy vereség hiányzik a sorból valahogy. A Király Gábor vagy Zentai Oszkár nincs jelezve. mind kettőn kikaptam 3-1 re.

# 2013912
Suvi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 343 Hozzászólás
Olyan nincs, hogy sima EDH-verseny, liga, ötezer kötelező meccs és folyamatos megjelenési kötelezettség nélkül?

# 2013911
cobalage

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 107 Hozzászólás
Ligameccset játszanék holnap (hétfő) 17órától! Ráérő ellenfeleim jelentkezzenek!

# 2013898
Nekrodin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 520 Hozzászólás

Idézet

Na azt találtam ki, hogy:
- mivel a liga alapszakasza véget ér június 16.-án,
- így július közepére fejeződik be a teljes liga (vélhetőleg),
- néhányan jelezték, hogy jobb lenne hosszabb szünet két liga között,
- nyáron egyébként is vidéki, külföldi utazás, és egyéb ilyen nyalánkságok vannak.

Ezért: Mivel az V. EDH ligát szeptember elején tervezem elindítani, így a kettő között lesz egy nagy nyári szünet. Ami elég ahhoz, hogy megtartsuk az első EDH Summer Special-t.

Ez abból állna, hogy mint a hagyományos ligánál, decklista, pénz, stb... időben való leadása után, a határidőn belül minden ligatársával játszhat egy meccset (4 game), amennyiben ideje és ereje úgy tartja, amolyan "tesztelés a köv ligára" jelleggel; a különbség csupán annyi, hogy:
- a győzelem 3, a döntetlen 2, a vereség 1 pontot ér.
- 10 (nyomtatott, olvasható) proxy használata engedélyezett.
- a második játék után használható az 5 lapos side. (Kísérlet, nem tervezem bevezetni.)

Ezen változtatások azt hivatottak szolgálni, hogy aki többet játszik, annak több pontja lesz (mivel a vereségért is jár pont); ha valamid nincs meg, nem tudod kölcsönkérni, de mindenképpen ki akarod próbálni, akkor ezt megtehesd; gyakorlatban is kipróbáljunk valamit, amit eddig a többség elméletre alapozva elutasított.

Kritika, kérdés, tanács, sírás: fórum, U2U, telefon, e-mail.

Ligaállás

Ha bárkinél bármi eredmény hiányzik, kérem mielőbb jelezze felém.

# 2013885
herczeg6179

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 44 Hozzászólás
Herczeg Máté - Torma Éva

Spoiler

# 2013880
Tekozlo_fiu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1410 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPrego írta 2013.05.12, 11:30 -n:

a liga honlapja végleg befucsolt, vagy "szerelés" alatt áll?
Lejárt a domain név regisztrációja, és a megújítás körülményesebb, mint gondoltuk, ezért még egy darabig (egy hónap?) nem is lesz elérhető. Az alternatívákat Sanyinak már felvázoltam.

# 2013872
Prego

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 195 Hozzászólás
a liga honlapja végleg befucsolt, vagy "szerelés" alatt áll?

# 2013822
apofisz1

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 334 Hozzászólás
ha már az unbannolgatás témák előjöttek akkor a Mana Drain is visszajöhetne!

# 2013787
Kenyeres

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 54 Hozzászólás
Luncer - Kenyeres 4-0
Váli - Kenyeres 2-2

Vigyázat sírást tartalmazhat!

Csaba végig jegyzetelt, majd leírja hogy is történt.

Deckem nyomokban földet is tartalmaz... de csak nyomokban.

Váli Tibivel való játéknál pedig amit már a banlistás témánál emlegettem:

Winter Orb! >>>>>>>>> Tamiyo + Tamiyo Ulti.... főleg, ha topdeckel mellé egy deathrite shamant ami mellé a másik "hát nem túl broken mindent eldöntő" Jitte megeszi az ellenfelet.

A 4. játék:

Nálam:
Doran treachery-vel, (go fro throatot kapott)
Vedalken shacles, ami ellopta a stoneforge-ot
Tamiyo.
Blood Moon

5 föld, köztük 2 island, neki összesen 1 basic forestje van.

Mint megnéztük a deckjében 3 olyan lap volt ami ebben az esetben boardra jöhet, mert köv körtől Desertion támogatással megeszem.
Ez a lap a topdeck tarmogoyf 7/8 + fire ice kard + feast and femine kard + húzok 10 lapot és nincs megoldás...

Született egy két kompromittáló kép is a board position-ek ről, aki szeretné majd megmutatom.

# 2013779
stasis

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1041 Hozzászólás
Kenyeres Ákos - Váli Tibor 2 : 2

Lehetett volna 1 : 3, de 3 : 1 is akár,tulajdonképpen igazságos(nak mondhatö)
T.

Módosította stasis: 2013.05.11, 13:25

# 2013774
cipas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 119 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaUrban_Predator írta 2013.05.11, 10:07 -n:

Hozzászólás olvasásacipas írta 2013.05.11, 07:44 -n:

Attila és Ádám látták a szitut, szóval nektek írom: a 2. meccsen, mikor feladtam és kicsit elhamarkodottan összehúztam a boardot...utána mondtátok hogy HÉJJ, nyerhettél is volna...akkor már ugy e mindegy volt,...DE!!
Mégsem nyerhettem volna, akárhogy is számolom(mostmár türelmesen):
A szitu: nekem nincs lent boardon semmi, kezemben 3 lap(clone, metamorhp, csizma)
Attilának 2 lény a boardon(zealous conscricpts és egy gruul ragebeast)
Én jövök, lehozom a metamorphot, zealoust másolva és elveszem Attila Zealousját. Hozom a Clone-t, ami másol(itt úgy éreztem hogy nincs értelme már és feladtam, de továbbfuttatom, hogy érthető legyen) szintén egy Zealoust és elveszem a Gruul Ragebeastot.
Szóval van 4 lényem: 3 (abból 2 copy) Zealous és 1 Ragebeast. Mindegyikkel elmegyek támadni, akkor az 3+3+3+6=15 seb.
Attila akkor 16ban volt, én meg 9ben. Leviszem 1be, ő jön visszakapja a lényeit, és beüt 10et.

Viszont az elvett Ragebeast equippelve volt egy Skullclamppel. Ha elveszem a lényt akkor nálam is érvényesül a skullclamp+1/-1-je? Mert elméletileg a Zealoussal nem lényt, hanem permanenst veszek el, és akkor csak a Ragebeast jön át hozzám(ezt gondolom én, de lehet rosszul tudom).
De ha 7/5 ös volt az elvett Ragebeast, akkor benéztem, így jártam, mert akkor nyerek és tényleg 2-2 is lehetett volna. Ha így van, legalább megtanultam egy új szabályt, még ha vereséggel is fizettem érte. :)

Azért Attilának gratulálok.

Hali,

a játék részleteinek ismerete nélkül is azért adódik még pár lehetőség:

- 1. Clone másol Ragebeast-et, metamorph másol Ragebeast-et és leszedi az ellenfél Conscript-ét. Nem ideális helyzet, de neked 2 db 6/6-od van, neki csak 1 db. (Jobban belegondolva triggerel az első másoló is, akkor elöször a vöröset szeded le, a másodikkal az ő Ragebeast-jét.)
Esetleg csizmával az egyik támadhat.
- 2. ugyanúgy csinálsz mindent ahogy tetted, de csak az ellopott lényekkel támadsz. Sebzel neki, és marad 2 db blokkolód. Topdeck üzemmód. Ez kevésbé jó helyzet board alapján, de a feladásnál még mindig jobb. :)
-3. Clone másol Conscript-et, elveszed a Ragebeast-et. Metamorph másol Ragebeast-et, és fight-ol a Conscript-el. Üt a Clone és a Ragebeast. Sebeztél és több lényed lesz mint neki.

Szóval szerintem volt még kiút...

Üdv,
Don

Nem volt repülő lényem, neki meg 1000 land és commandere ugye hastés, és talán már 1x már kaptam is 7 sebet tőle, és 0 kezem volt...szóval vagy TOPDECK vagy a legjobb megoldás ha tudom a szabályokat!! :)
De mindegy már, remélem nem ezen a hülyeségen múlik a helyezésem a ligában..:)

# 2013755
Urban_Predator

Oyabun

• Fórumita
  • 190 Hozzászólás

Attila és Ádám látták a szitut, szóval nektek írom: a 2. meccsen, mikor feladtam és kicsit elhamarkodottan összehúztam a boardot...utána mondtátok hogy HÉJJ, nyerhettél is volna...akkor már ugy e mindegy volt,...DE!!
A szitu: nekem nincs lent boardon semmi, kezemben 3 lap(clone, metamorhp, csizma)
Én jövök, lehozom a metamorphot, zealoust másolva és elveszem Attila Zealousját. Hozom a Clone-t, ami másol(itt úgy éreztem hogy nincs értelme már és feladtam, de továbbfuttatom, hogy érthető legyen) szintén egy Zealoust és elveszem a Gruul Ragebeastot.
Szóval van 4 lényem: 3 (abból 2 copy) Zealous és 1 Ragebeast. Mindegyikkel elmegyek támadni, akkor az 3+3+3+6=15 seb.
Attila akkor 16ban volt, én meg 9ben. Leviszem 1be, ő jön visszakapja a lényeit, és beüt 10et.

Viszont az elvett Ragebeast equippelve volt egy Skullclamppel. Ha elveszem a lényt akkor nálam is érvényesül a skullclamp+1/-1-je? Mert elméletileg a Zealoussal nem lényt, hanem permanenst veszek el, és akkor csak a Ragebeast jön át hozzám(ezt gondolom én, de lehet rosszul tudom).
De ha 7/5 ös volt az elvett Ragebeast, akkor benéztem, így jártam, mert akkor nyerek és tényleg 2-2 is lehetett volna. Ha így van, legalább megtanultam egy új szabályt, még ha vereséggel is fizettem érte. :)

Hali,

a játék részleteinek ismerete nélkül is azért adódik még pár lehetőség:

- 1. Clone másol Ragebeast-et, metamorph másol Ragebeast-et és leszedi az ellenfél Conscript-ét. Nem ideális helyzet, de neked 2 db 6/6-od van, neki csak 1 db. (Jobban belegondolva triggerel az első másoló is, akkor elöször a vöröset szeded le, a másodikkal az ő Ragebeast-jét.)
Esetleg csizmával az egyik támadhat.
- 2. ugyanúgy csinálsz mindent ahogy tetted, de csak az ellopott lényekkel támadsz. Sebzel neki, és marad 2 db blokkolód. Topdeck üzemmód. Ez kevésbé jó helyzet board alapján, de a feladásnál még mindig jobb. :)
-3. Clone másol Conscript-et, elveszed a Ragebeast-et. Metamorph másol Ragebeast-et, és fight-ol a Conscript-el. Üt a Clone és a Ragebeast. Sebeztél és több lényed lesz mint neki.

Szóval szerintem volt még kiút...

Üdv,
Don

Módosította Urban_Predator: 2013.05.11, 10:09

# 2013750
cipas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 119 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAedm írta 2013.05.11, 08:12 -n:

Viszont az elvett Ragebeast equippelve volt egy Skullclamppel.

jön bizony a Skullclamp is vele, bár azt te egy pillanatig sem kontrollálod az equip nem tudja csak úgy elhagyni a lényt

hosszabbtávú eseteknél, ha nem Zealous Conscripts-szel veszel el equippelt lényt, hanem mondjuk egy Treacheryvel, akkor is jön vele a Clamp vagy a Feast and Famine (de a Fire and Ice-os lény nem jó, mert prot kék!) szóval átveszed az equippelt lényt, amiről később az equipet átcsatolhatja az equip kontrolálója, azaz jelen esetben a tulaja azt egy másik lényére, már ha van neki, mert csak úgy lecsatolni sem tudja...

viszont, ha a fentieket nem tudtad, akkor már értem miért hitted azt, hogy elszámoltad
pech, de legalább ezt nem felejted el soha

Hát ezt biztos nem...1000 xp-t kaptam cserébe!! :)

# 2013744
Aedm

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 581 Hozzászólás

Viszont az elvett Ragebeast equippelve volt egy Skullclamppel.

jön bizony a Skullclamp is vele, bár azt te egy pillanatig sem kontrollálod az equip nem tudja csak úgy elhagyni a lényt

hosszabbtávú eseteknél, ha nem Zealous Conscripts-szel veszel el equippelt lényt, hanem mondjuk egy Treacheryvel, akkor is jön vele a Clamp vagy a Feast and Famine (de a Fire and Ice-os lény nem jó, mert prot kék!) szóval átveszed az equippelt lényt, amiről később az equipet átcsatolhatja az equip kontrolálója, azaz jelen esetben a tulaja azt egy másik lényére, már ha van neki, mert csak úgy lecsatolni sem tudja...

viszont, ha a fentieket nem tudtad, akkor már értem miért hitted azt, hogy elszámoltad
pech, de legalább ezt nem felejted el soha

# 2013743
cipas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 119 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPrego írta 2013.05.10, 22:20 -n:

Nyitrai Gyöző - Ofcsák Attila 0 - 4
Száraz Dániel - Ofcsák Attila 1 -3 ( ez nagyon is lehetett volna 2-2)

Módosította cipas: 2013.05.11, 07:48

# 2013717
Prego

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 195 Hozzászólás
Sanyi, nem volna kedved feltenni az aktuális állást ide?

# 2013715
Prego

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 195 Hozzászólás
Nyitrai Gyöző - Ofcsák Attila 0 - 4
Száraz Dániel - Ofcsák Attila 1 -3 ( ez nagyon is lehetett volna 2-2)

# 2013700
ToxinBoy

Matrac

• Fórumita
  • 1483 Hozzászólás
Kicsit off a téma, de sürgős:

Holnap délelőttre Pesten keresünk egy vállalkozó kedvű jelentkezőt, aki beszállna egy baráti Unhinged draftba 8. embernek. Akit érdekel írjon nekem U2U-t.

Köszönöm a figyelmet!

Módosította ToxinBoy: 2013.05.10, 19:26

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett