Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Szabálysarok #5

• Zárt téma Téma lezárva
2228 hozzászólás érkezett eddig

# 2013999
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBabyface írta 2013.05.12, 16:34 -n:

[size=4]Avenging Arrow lap mit csinál pontosan?[/size]

Elpusztít egy lényt, ami sebzést okozott ebben a körben.

A jövőre nézve:

"dealt damage" - sebzést okozott.

"was dealt damage" - sebzést okoztak neki (szenvedő szerkezet).

# 2013908
Babyface

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 293 Hozzászólás
Avenging Arrow lap mit csinál pontosan?

# 2013786
Tekozlo_fiu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1410 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaadofo írta 2013.05.11, 04:26 -n:

Várjunk csak egy kicsit. Ha azt mondjátok, hogy utolsò lépésként kerül egy rezolvált spell a temetőbe, akkor miért nem hal meg egy goyf egy lightning bolttòl, ha csak egy sorcery és egy föld van pl a temetőkben annak kijàtszásakor? Megzavartok. Eddig úgy tudtam tùléli.
Na vegyítsd a mély játékmechanikát és a "konyhanyelvet", akkor nem kavarodsz össze. Ha már a spellek rezolválását ennyire lebontottuk, akkor érdemes azt is tudni, hogy mi történik, amikor egy lény "meghal". A goyf akkor "hal meg", amikor a játék ellenőrzi a state based actionöket és úgy találja, hogy lethal mennyiségű damage van rajta. A damage akkor számít lethalnek, ha eléri a creature toughnessét. A state based actionök mindig akkor kerülnek ellenőrzésre, mielőtt egy játékos prioriátst kapna (tehát spellek resolválása közben például nem). Mire erre sor kerül a Lightning Bolt már a graveyardban van, a Goyf toughnesse így 4, és a játék nem talál lethal mennyiségű damageel rendelkező lényt, amit destroyolnia kéne. Nem tudom mennyire voltam követhető...

Módosította Tekozlo_fiu: 2013.05.11, 15:04

# 2013732
adofo

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 335 Hozzászólás
Várjunk csak egy kicsit. Ha azt mondjátok, hogy utolsò lépésként kerül egy rezolvált spell a temetőbe, akkor miért nem hal meg egy goyf egy lightning bolttòl, ha csak egy sorcery és egy föld van pl a temetőkben annak kijàtszásakor? Megzavartok. Eddig úgy tudtam tùléli.

# 2013584
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaLeinad87 írta 2013.05.09, 22:24 -n:

Hozzászólás olvasásadominictoretto írta 2013.05.09, 18:08 -n:

Emblem permanensnek számít?
Nem.
Az emblemek a command zone-nak nevezett helyen találhatóak (ez ugyanolyan játékzóna, mint a hand, a battlefield, a graveyard, a library és az exile). Ha commandert játszol, a commanderek is ide kerülnek (jééé). Egyenlőre még nincs lap, amely kihatással lenne az itt található objektumokra.

E mellett azért mondjuk meg akkor, hogy mi számít permanensnek:

Olyan lap, vagy token, ami a csatatéren van (battlefield zóna).

Ha bárhol máshol van, akkor az biztos nem permanens.

110.1. A permanent is a card or token on the battlefield. A permanent remains on the battlefield indefinitely. A card or token becomes a permanent as it enters the battlefield and it stops being a permanent as it’s moved to another zone by an effect or rule.

# 2013564
Leinad87

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 86 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásadominictoretto írta 2013.05.09, 18:08 -n:

Nem.
Az emblemek a command zone-nak nevezett helyen találhatóak (ez ugyanolyan játékzóna, mint a hand, a battlefield, a graveyard, a library és az exile). Ha commandert játszol, a commanderek is ide kerülnek (jééé). Egyenlőre még nincs lap, amely kihatással lenne az itt található objektumokra.

Módosította Leinad87: 2013.05.09, 22:25

# 2013530
dominictoretto

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 120 Hozzászólás
Sziasztok!

Hogy kicsit érthetőbb legyen, hogy minek ez nekem, íme a cituáció:

Van az ellenfélnek egy Gideonja, ami leultizik. Nekem van egy Domri emblem és egy pár szörny a pályán. Gideonon és a szörnyeimen kívül minden marad a pályán? Vagy az emblem is ott marad? (Vagy valami egyéb válasz létezik a kérdésemre?)

Dom

# 2012414
Leinad87

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 86 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásalenk4 írta 2013.05.03, 08:23 -n:

Mindcrank - Duskmantle Guildmage combo eldobatja az egész paklit sebzés esetén?
Igen.

# 2012406
lenk4

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 30 Hozzászólás
Sziasztok!

Mindcrank - Duskmantle Guildmage combo eldobatja az egész paklit sebzés esetén?

# 2012212
Tekozlo_fiu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1410 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaLeinad87 írta 2013.05.02, 10:05 -n:

Hozzászólás olvasásadominictoretto írta 2013.05.01, 17:14 -n:

Van a pályán 1 Arbor Elf, 1 Gyre Sage 3 evolve counterrel (azaz 4/5 a Sage) és jön a pályára egy Wolfir Silverheart, aki bepárosodik az Arbor Elfhez. Ebben az esetben kap a Gyre Sage további countert?
Kap, de csak, ha okosan csinálod:
Mind az evolve, mind a soulbond triggerelt képesség. Amikor játékbe kerül a Silverheart, mindkettő felkerül a stackre, és az irányítójuk dönt, milyen sorrenben süljenek ki.
Tévedés, mert az evolve egyáltalán nem is triggerel, ha a feltétel nem teljesül.
Tehát a Silverheart csak akkor triggereli az evolve-ot, ha a 4/4-es test ennek eleget tesz.

"Evolve is a triggered ability that triggers whenever another creature enters the battlefield under your control. At the time that happens, you compare the new creature's power to the evolve creature's power and the new creature's toughness to the evolve creature's toughness. If either or both of those values is higher for the new creature, the ability triggers. [...] After the ability has gone on the stack and players have a chance to respond to it, it resolves. If the new creature still has a higher power and/or toughness, you'll put a +1/+1 counter on the evolve creature."

Módosította Tekozlo_fiu: 2013.05.02, 10:24

# 2012108
dominictoretto

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 120 Hozzászólás
Sziasztok!

Egy nagyon tapasztalt, nagyon szakértő bíra véleményét kérném, mert már 2 nagy játékos véleményét is hallottam az alábbi esetről, természetesen a 2 vélemény teljesen ellent mondott egymásnak.

Van a pályán 1 Arbor Elf, 1 Gyre Sage 3 evolve counterrel (azaz 4/5 a Sage) és jön a pályára egy Wolfir Silverheart, aki bepárosodik az Arbor Elfhez. Ebben az esetben kap a Gyre Sage további countert?

Dom

# 2012020
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZeller írta 2013.04.30, 19:05 -n:

Ez mindig igy volt?

Igen, amennyire csak vissza tudok emlékezni.

# 2011979
Zeller

Klubtag

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás
Ez mindig igy volt?

# 2011935
Leinad87

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 86 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaToxinBoy írta 2013.04.30, 10:18 -n:

1. Yawgmoth's Will resolválásakor exile-ba, vagy grave-be kerül?
Sorcery-k és instantok azután kerülnek grave-be, miután rezolváltak. Amikor ez rezolvál, már érvényes a rajta lévő helyettesítő effekt, így exile-ba kerül.

# 2011934
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Exile-ba.

Mivel a kisülés utolsó lépéseként kerülne csak a temetőbe, és a hatás már ezt megelőzően bekapcsol, saját magát is exile-ba rakja.

2. Feláldozok egy Memory Jar-t. Exile-ba tesszük a kezünk és húzunk hetet. Ezután ellenfélnél valamilyen oknál fogva meghal egy lény, és a játékban lévő Glissa képességével visszaveszem a Jar-t, majd újra kirakom és ismét feláldozom. Ismét exile-ba megy a kezünk és húzunk hetet. Eljön a kör vége. A kézben lévő lapok dobásra kerülnek, és mindkét Jar használatból exile-ba tett lap visszajön kézbe?

Nem egészen.

Minkét képesség, amit aktiváltál (a két áldozással) - nevezzük őket sorrendben A és B képességeknek - külön-külön létrehoz egy-egy késleltetett triggered ability-t, amik mindketten a kör végén kapcsolnak be.

A kör végén tehát mindkettőt stackre rakod, általad választott sorrendben.

Az egyik azt mondja: "Dobd el a kezed és vegyél vissza minden kártyát, amit az "A" képesség Exile-olt."A másik pedig: ""Dobd el a kezed és vegyél vissza minden kártyát, amit a "B" képesség Exile-olt."

Általad választott sorrendben sülnek ki, de így végül vagy csak az "A", vagy csak a "B" képességgel exile-olt lapok maradnak a kezedben, mert a később kisülő eldobatja a korábbival visszarakott lapokat.

Mivel azonban nem nézheted meg az exile-olt lapokat, a sorrend eldöntésekor emlékezned kell arra, hogy melyik kézben mi volt, ahhoz, hogy a megfelelőt kapd vissza.

# 2011891
ToxinBoy

Matrac

• Fórumita
  • 1483 Hozzászólás
Hali!

Két kérdésem lenne:

2. Feláldozok egy Memory Jar-t. Exile-ba tesszük a kezünk és húzunk hetet. Ezután ellenfélnél valamilyen oknál fogva meghal egy lény, és a játékban lévő Glissa képességével visszaveszem a Jar-t, majd újra kirakom és ismét feláldozom. Ismét exile-ba megy a kezünk és húzunk hetet. Eljön a kör vége. A kézben lévő lapok dobásra kerülnek, és mindkét Jar használatból exile-ba tett lap visszajön kézbe?

# 2011739
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaLeinad87 írta 2013.04.28, 20:52 -n:

Üdv!
Van lent a mezőn egy jelző nélküli Crocanura. Idézek egy Trostani's Summonert. Hány jelzőt kap az evolve miatt a Kroki?
Az én értelmezésem szerint a Summoner által behozott lények egyszerre jönnek játékba, így én eldönthetem, hogy melyik trigger mikor kerüljön stackre. Persze okos vagyok, és Rhino-Centaur-Knight sorrendben rakom őket (először tehát a Knight miatti trigger sül ki), miáltal három jelzőt is kap a Kroki (az evolve csak a képesség kisülésekor nézi meg, mekkora a lény).
Ha nem így van, miért nem?

Jól gondolod, a lényeg, hogy minden token a legutóbbi SBA-ellenőrzés óta érkezett meg, ezért te döntöd el, hogy a három triggert milyen sorrendben teszed stackre.

Hozzászólás olvasásaaliensk írta 2013.04.28, 23:17 -n:

Notion Thief kérdés(ek):
Ellenségnél lent van, nálam 1 scrivener, nincs lap a kezemben.
Draw step. Mi történik?
Húzok 1 lapot, és megvárom, h az ellenfelem kapcsoljon és húzzon 1et?
Vagy bejelentem a triggerem, és ha azt mondja "ok, húzhatsz", akkor húzok 1 lapot (aztán judge-ot hív és game losst kapok?)?
Vagy mivel nem triggered ability, kötelezően nekem is figyelnem kell és szólni, hogy nem én húzok, hanem ő?
Warn vagy game loss, ha az ember benézi?

A vastagon kiemelt rész a helyes. Itt nincs trigger. Ebből következik, hogy mindketten felelősek vagytok azért, hogy legális legyen a play. Ha benézi az ember, hogy nem neki kéne húzni, de mégis megteszi, akkor alapesetben az Drawing Extra Cards és Game Loss.

Módosította Akelir: 2013.04.29, 13:18

# 2011644
aliensk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 243 Hozzászólás
Notion Thief kérdés(ek):
Ellenségnél lent van, nálam 1 scrivener, nincs lap a kezemben.
Draw step. Mi történik?
Húzok 1 lapot, és megvárom, h az ellenfelem kapcsoljon és húzzon 1et?
Vagy bejelentem a triggerem, és ha azt mondja "ok, húzhatsz", akkor húzok 1 lapot (aztán judge-ot hív és game losst kapok?)?
Vagy mivel nem triggered ability, kötelezően nekem is figyelnem kell és szólni, hogy nem én húzok, hanem ő?
Warn vagy game loss, ha az ember benézi?

Előre is köszi a választ!

Módosította aliensk: 2013.04.28, 23:17

# 2011636
Zeller

Klubtag

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaaliensk írta 2013.04.28, 17:42 -n:

Hozzászólás olvasásasnike írta 2013.04.28, 16:31 -n:

Notion Thief
pontosan hogy müködik?

- csak minden második huzott lapot fogom felhúzni? (szóval ha az ellenfél nem huz min. 2-öt akkor semmit nem huzok)
- vagy minden első huzás utáni lapot felhúzom?
A saját körében a draw stepben húzott első lap az övé egyedül, utána bármivel húzna még lapot (Sphinx Revelation, Cluestone, Blood Scrivenerrel a + lap etc.), azt te teszed meg helyette.
A te körödben elsütött instant laphúzokkal pedig semmit nem kap, az mind a tied.

Ha 1 körben csak 1 lapot húz a draw stepben, akkor te nem húzol semmit.
off: chains of mepihstopheles feelingem van a kepesseget illetoen :) Sztem gyakra fog elhangzani a hogy is van ez kerdes ennel a lapnal.

# 2011628
Leinad87

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 86 Hozzászólás
Üdv!
Van lent a mezőn egy jelző nélküli Crocanura. Idézek egy Trostani's Summonert. Hány jelzőt kap az evolve miatt a Kroki?
Az én értelmezésem szerint a Summoner által behozott lények egyszerre jönnek játékba, így én eldönthetem, hogy melyik trigger mikor kerüljön stackre. Persze okos vagyok, és Rhino-Centaur-Knight sorrendben rakom őket (először tehát a Knight miatti trigger sül ki), miáltal három jelzőt is kap a Kroki (az evolve csak a képesség kisülésekor nézi meg, mekkora a lény).
Ha nem így van, miért nem?

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett