Spoiler

# 2013570
Kelt 2013.05.10, 04:46
Hát, nem tudom. A könyvben kifejezetten nagy meglepetést keltett, hogy mennyi mindenért felelős Kisujj, ehhez képest itt túl erős figurának tűnik, a martini logika alapján meg kéne halnia...
# 2013458
Kelt 2013.05.09, 13:04
Igen. A vege egyertelmuen nagyon allat volt, az alavagott kepekkel egyutt. A Pok es Kisujj ket nagyon komoly figura, szerintem a legjobbak kozott vannak a sorozatban.
# 2013341
Kelt 2013.05.08, 20:10
Kisujj minimonológja nagyon bejött, ezt az embert illik egyre komolyabban venni. Még a Pók is csak pislogott.
# 2012985
Kelt 2013.05.07, 05:28
# 2012938
Kelt 2013.05.06, 18:47
Jó volt az új rész is, csak hamar vége lett 
Spoiler
# 2012062
Kelt 2013.05.01, 10:46
Vlaszov: pont ezért. Nem szabad lebecsülni egy pánikba esett ember erejét.Meg mert szerintem (legalábbis a könyvben) Beric egy kicsit elbízta magát, látva, hogy mennyire megsérült Sandor. Meg hát talán R'hllor tényleg az ő oldalára állt: Sandor valójában messze nem akkora aljadék, amekkorának mutatja magát. Amellett a kegyetlenségig őszinte. Amit a sorozatból kevesekről lehet elmondani - én sem a könyvből, sem a sorozatból nem tudok olyan esetről ahol hazudott volna.
Amitől tartok kissé, hogy Martin a sorozathoz közelítve próbálja majd a folytatásokat megírni. Pedig pl. a sorozatban Shireennel összemosott Foltosképűből nagyon sokat ki lehetne hozni.
Amitől tartok kissé, hogy Martin a sorozathoz közelítve próbálja majd a folytatásokat megírni. Pedig pl. a sorozatban Shireennel összemosott Foltosképűből nagyon sokat ki lehetne hozni.
# 2012056
Kelt 2013.05.01, 09:49
A Véreb hogyan tudta lenyomni Beric Dondarriont? Azt hittem,fél a tűztől...
# 2011944
Kelt 2013.04.30, 15:18
Spoiler
# 2011924
Kelt 2013.04.30, 13:08
Arcana: szerintem nem kell emiatt aggódni még 5 év kb mire eléri azt hogy elfogyjanak a könyvek.
grungi: Tywin nem az fajta ember aki "szívat" másikat, az inkább Cersei kaliberűek szórakozása.
grungi: Tywin nem az fajta ember aki "szívat" másikat, az inkább Cersei kaliberűek szórakozása.
Spoiler
# 2011922
Kelt 2013.04.30, 13:03
auer írta 2013.04.30, 09:16 -n:
Cersei-Loras: azért kell mert Margary jön a királyvárba tehát a királyi családban marad. Azzal h Cersei-t adják Loras-hoz, aki Égikert örököse, az ott születendő gyerek viszik tovább a Tyrell családot, ami azt jelenti h női ágról Tywin rokonságba kerül így a két nagy ház szövetséges lesz. És megfelelő anyai neveléssel ez egy stabil biztos kapcsolatot jelent.
amúgy ez utolsó jelenet a házasságokról hatalmas volt,. Ritkán szoktam ilyet mondani, de nagyon bejött.
Spoiler
amúgy ez utolsó jelenet a házasságokról hatalmas volt,. Ritkán szoktam ilyet mondani, de nagyon bejött.
Így világosabb, kettős kovalens kötéssel szeretnék összekötni a családokat.
Spoiler
# 2011911
Kelt 2013.04.30, 11:52
Nálam jobban hozzáértők mondták, hogy a 3. és a 4. évad fogja feldolgozni a 3. könyvet. Persze attól lehet, hogy részeket előrevesznek a későbbi könyvekből. Szerintem nem fogják elkapkodni a dolgokat.
Amúgy meg vagy lelassítanak és megvárják, hogy Martin megírja a maradék könyveket, vagy simán lehagyják (amire van esély), és akkor kapunk egy alternatív befejezést.
Amúgy meg vagy lelassítanak és megvárják, hogy Martin megírja a maradék könyveket, vagy simán lehagyják (amire van esély), és akkor kapunk egy alternatív befejezést.
# 2011907
Kelt 2013.04.30, 11:38
auer: általában azok a jelenetek, amiket egy az egyben a könyvből vesznek át, nagyon jóra sikerülnek. Pl. Dany kis üzletkötése a negyedik rész végén.
Jut eszembe: a következő évad gondolom erősen bele fog lógni a Dance-Feast duóba (ezeket nyilván párhuzamosan fogják csinálni, két évadban), ugyanis ez az évad igen erősen halad előre; vagy lelassítanak, vagy elérik a könyv kétharmadát mire véget ér az évad. Akkor meg mit raknak a következőbe?
Jut eszembe: a következő évad gondolom erősen bele fog lógni a Dance-Feast duóba (ezeket nyilván párhuzamosan fogják csinálni, két évadban), ugyanis ez az évad igen erősen halad előre; vagy lelassítanak, vagy elérik a könyv kétharmadát mire véget ér az évad. Akkor meg mit raknak a következőbe?
Módosította Sigmund: 2013.04.30, 11:40
# 2011887
Kelt 2013.04.30, 09:16
Cersei-Loras: azért kell mert Margary jön a királyvárba tehát a királyi családban marad. Azzal h Cersei-t adják Loras-hoz, aki Égikert örököse, az ott születendő gyerek viszik tovább a Tyrell családot, ami azt jelenti h női ágról Tywin rokonságba kerül így a két nagy ház szövetséges lesz. És megfelelő anyai neveléssel ez egy stabil biztos kapcsolatot jelent.
Spoiler
# 2011885
Kelt 2013.04.30, 09:04
Szegény homár Ser Loras mindenki el akarja venni, de őt csak a fiúk érdeklik. 
Nem értem, hogy minek Cersei-nek hozzámenni azon kívűl, hogy szivassa őt az apja Jó tudom, hogy a pletykákat is elhessegessék. Bár nem biztos, hogy ezzel bármi változna. Szerintem azzal, hogy a kis puhapöcs Joffrey elveszi a Tyrell lányt biztosítják a szövetséget.
Viszont Sansa-Tyrion esetben szerintem érthetőbb a dolog.
Nem értem, hogy minek Cersei-nek hozzámenni azon kívűl, hogy szivassa őt az apja Jó tudom, hogy a pletykákat is elhessegessék. Bár nem biztos, hogy ezzel bármi változna. Szerintem azzal, hogy a kis puhapöcs Joffrey elveszi a Tyrell lányt biztosítják a szövetséget.
Viszont Sansa-Tyrion esetben szerintem érthetőbb a dolog.
Módosította grungi: 2013.04.30, 09:07
# 2011836
Kelt 2013.04.29, 23:43
Az új részben pedig következetesen Tájrel-eznek (Tywin, Cersei, Tyrion, stb). Mondjuk az is fura, hogy Tywin az Tájvin, míg Tyrion pedig Tirion, nem Tájrion. De mindegy, végülis fantasyről van szó.
# 2011759
Kelt 2013.04.29, 15:39
Igen, Tywin es Cersei kozott volt. A te interpretaciod is erdekes, en inkabb arra gondoltam, hogy a karaktereket megformalo amerikai es angol szinesz kozotti kulonbseg bukott ki. 
(A "fertelmes" jelzot termeszetesen nem gondoltam komolyan.)
(A "fertelmes" jelzot termeszetesen nem gondoltam komolyan.)
# 2011716
Kelt 2013.04.29, 11:17
Nocturna írta 2013.04.25, 17:39 -n:
Eszrevettetek, hogy nincs konszenzus abban, hogyan ejtik a Tyrell csaladnevet?
Szinesz-fuggo, hogy "tájrell" vagy "tirell"-e.
Fertelmes baki.
Fertelmes baki.
Hogy is volt ez a párbeszéd? Talán Tywin és Cersei között, ugye? Mert szerintem direkt volt, Tywin kijavította Cersei-t, ezzel is mutatván hogy nem olyan okos mint gondolja... Legalább is nehéz elhinnem, hogy egy párbeszéden belül, két egymást követő mondatban ilyesmit bakiznának...
# 2011238
Kelt 2013.04.25, 17:39
Eszrevettetek, hogy nincs konszenzus abban, hogyan ejtik a Tyrell csaladnevet?
Fertelmes baki.
Fertelmes baki.
# 2011123
Kelt 2013.04.25, 00:32
Jahm, ez igaz, de szerintem nem volt epp "fordulat", tulsagosan elokeszitettek. Senki nem hihette komolyan, hogy
A negyedik rész után szerintem másképp fogod látni Dany-t
. Nagyon ütősre sikerült az a bizonyos jelenet
Spoiler
De ez az epizod is jo volt!
mito írta 2013.04.22, 18:28 -n:
Nocturna írta 2013.04.18, 11:02 -n:
Amugy meg, lassan ott jarok, hogy akarhanyszor Dany picsogni kezd, hogy "nekem kell egy sereg", legszivesebben felpofoznam. A kezdeti, egyertelmuen szimpatikus karakterbol szepen csuszik lefele - gondolom nem veletlen.
A negyedik rész után szerintem másképp fogod látni Dany-t
Spoiler
Abszolút hozza amit a könyv alapján elképzeltem.
# 2011003
Kelt 2013.04.24, 10:29
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére