Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New OrderTársasjátékos hírek – 2013 májusÉv végén új George R. R. Martin könyv érkezik

Vampire kérdezz-felelek # 7

• Nem írhatsz ebbe a témába
1014 hozzászólás érkezett eddig

# 2014257
Sahra_Stanfield

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 75 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZaethus írta 2013.05.14, 10:36 -n:

Kombinált diszciplinával? Mondjuk Zsiger+Obeah?

Mint előttem mondta Csontrágó csakis a "szokásos" vámpírmódszerrel - vér,vér és mégtöbb vér - segítségével lehet visszaszerezni végtagokat.

Bár ha te vagy a mesélő, vagy a mesélőd engedi akkor bármi lehetséges, de azért Zsiger és Obeah kombinált diszciplína elvi szinten is durva szerintem.

# 2014218
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaCsontrago írta 2013.05.14, 09:16 -n:

Idézet

Lehetséges vagy csak vad fantázia szüleménye?

Csak a vad fantázia szüleménye. Sajnos sehol nem írják, hogy bármit is regenerálna ha a falba beolvad. Szóval marad a vérpont elköltése ha szeretné újra a karját vissza szerezni.

Kombinált diszciplinával? Mondjuk Zsiger+Obeah?

# 2014196
Csontrago

New Promethean

• Fórumita
  • 349 Hozzászólás

Idézet

Lehetséges vagy csak vad fantázia szüleménye?

Csak a vad fantázia szüleménye. Sajnos sehol nem írják, hogy bármit is regenerálna ha a falba beolvad. Szóval marad a vérpont elköltése ha szeretné újra a karját vissza szerezni.

# 2014100
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás
Gargoyle Zsiger diszciplina

Ha egy Gargoyle megsérül mondjuk levágják a karját akkor a Zsiger diszciplina képes arra,hogy azt regenerálja?

PL: Betonfalat keres egybeolvad és betonnal pótolja a hiányzó kart. Lehetséges vagy csak vad fantázia szüleménye? :kavar:

# 2010123
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás
Ezért is néha paradox dolog a Taumaturgia a Szabbatban. Néhány öreg műveli,de aki igazán mestere akar lenni a vérmágiának az bizony Infernalista lesz előbb...vagy utóbb. :hedbeng2:

# 2010065
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3534 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZaethus írta 2013.04.18, 11:26 -n:

Na és persze a naiv játékosok ne hogy azt higgyék,hogy a Tremere Antitribunak könyebb dolga van.
Nálam még van pár Tremere anti ,de inkább csak a Szababt tagjai közül akik nem Tremerek ismernek pár ösvényt és rituálét.Ott sem habostorta egy vérmágus élete, a Tzimisce utálat és egyéb finomságok :nyenye:

Nem véletlenül terjedt el a Szabbatos Tremere -k között az infernalizmus: kevés a mester, akitől lehet tanulni és maga a tudás is hiányos. A probléma csak ott van, hogy a Szabbatisták ugyanúgy nem szeretnének a démonai hatalmaktól függeni, ahogy az Ősatyáktól sem. Így az infernalistákat tűzzel-vassal írtják.

Nem olyan egyszerű a Tremere "élete", no. :)

Bulldy

# 2010063
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás
A Vampireben sok múlik a játékoson is és nem mindíg a "gonosz" :mufurc: mesélőre kell fogni mindent. Tehát én azon a véleményen is vagyok amit sokak osztanak,hogy beszélni beszélni beszélni. MInden sokkal jobb ha egyértelmű és érthető. Ki nem álhatom aki csak pöttyöz és nem játszik. "ohh mennyi Tp ebből feltápolom magam...."

Ösvények
Az alapkönyv ösvényei közül néhány még így is titok, tehát (hasraütés) A Vérösvény , a Tűz csábítása, és az elme művészete még valamennyire "alap" taumaturgia számomra , néhány rituálé is alap dolog. Viszont a többiért vért izzad és hugyozik,hogy megszerezze.

Na és persze a naiv játékosok ne hogy azt higgyék,hogy a Tremere Antitribunak könyebb dolga van.
Nálam még van pár Tremere anti ,de inkább csak a Szababt tagjai közül akik nem Tremerek ismernek pár ösvényt és rituálét.Ott sem habostorta egy vérmágus élete, a Tzimisce utálat és egyéb finomságok :nyenye:

# 2010057
Mefres

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 67 Hozzászólás
"Ellenben ha valahogy így kezelné: "A föld mélyéről morajlás hallatszott, majd a csatornafedőt magasba hajítva, széles vízoszlop tört fel..." egyből tetszetősebb, és még a horror hangulathoz is odatenne."

Sphynx, emlékeztettél rá, hogy mikor tartok félelmetesnek egy vámpírt a horror filmekben: ha misztikus hatalma van a környezete felett. Olyan, mintha az élettelen dolgok (még csak nem is felétlenül tárgyak, hanem dolgok) értelemmel bírnának, és engedelmeskednének a vámpír óhajainak. Az általad felvázolt példa tökéletes horror elem, és még lehetne fokozni is.

Az ösvények elsajátításáról
Kétlem, hogy az összes városban ismert lenne az összes ösvény összes szintje - ez már komoly akadály. Továbbá a Taumaturgia a klán féltékenyen őrzött titka, és nem tanítják meg olyannak, akiben nem 100%-ig biztosak, hogy nem fogja kiadni más klánok tagjainak. Ez leginkább ezekre az extra ösvényekre vonatkozik, mert ugye az alapkönyvben lévőket az Asszamita klán is ismeri. Tehát ha valaki ilyet akar tanulni, sokat kell hízelegnie és bizonyítania. Szerintem.

# 2010031
Dallasz

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1929 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaXever írta 2013.04.17, 23:54 -n:

Nyílván lehet Tremerrel is jó horrort játszani, hiszen M*-ban is lehet jó horrort játszani. Az, hogy egy tapasztalt mesélő összeszokott partyval tudja kezelni a problémákat, még nem jelenti azt, hogy a klán ne lenne alapvetően elhibázott.

Bocsánatot kérek, de akkor te nem jól ismered a klánt és/vagy nem értetted meg a mögöttes tartalmat. Bulldy nagyon jól összefoglalta, hogy a Tremere-ház brutális kötöttségekkel jár. Igaz, óriási hatalommal rendelkeznek, de a karakter egy láthatatlan drótokon ráncigált, minimális önálló akarattal rendelkező báb. (Én is ismerek olyan játékost, aki azért játszik ilyen karakterrel, mert van vértartalék, 5-ös Taumaturgia és ezért ő egy éjszaka kifejleszt egy rituálét. Mikor közöltem vele, hogy neki bezony egész éjjel egy vastag kódexet kell fordítani mestere utasítására, felhúzta az orrát.)

# 2010012
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3534 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaXever írta 2013.04.17, 23:54 -n:

Nyílván lehet Tremerrel is jó horrort játszani, hiszen M*-ban is lehet jó horrort játszani. Az, hogy egy tapasztalt mesélő összeszokott partyval tudja kezelni a problémákat, még nem jelenti azt, hogy a klán ne lenne alapvetően elhibázott.

Ilyen alapon melyik klán nem alapvetően elhibázott? De tényleg?

Szerintem personal horror szinten is lehet jókat mesélni egy Tremere karakternek, nem kell hozzá Toreador, akinek minden második felkiáltása az, hogy "óóó, az Angst!" (Én például páros lábbal rúgnám ki az ilyen toreador -t, pontosabban be sem engedném a játékomba. Nem azért tettek vámpírrá, hogy egy örökkévalóságon keresztül szenvedj és siránkozz. A tökös Toreador -hoz nem kell elborult, szabbatista Toreador Antitribu -nak lenni, jó példának ott van Victoria Ash, vagy a kölyke, Rebbeca, de Francis Villon sem picsogással lett Párizs Hercege.)

Jó alaptéma lehet, hogy a halandót az igazi hatalom (értsd: vérmágia) ígéretével csábították el, majd az Ölelés után szembesülnie kell azzal, hogy azt nem is olyan könnyen kaphatja meg, mint gondolta. A rivális Ifiak mellett a saját atyja is akadályozza, sőt, be lehet dobni egy Ancillát is, aki valamiért fekete bárány státuszban van a klánban, nagyon akar Taumaturgiát tanulni, de a rossz híre miatt nem engedeik neki. Ellenben profi Uralom és Jelenés használó, valamint a mágiaelmélettel is tisztában van. És valamiért az a mániája, hogy a JK áll közte és az úgy áhított mágikus hatalom között. (Út közben az is kiderülhet, hogy ő is egy sok ígérettel elhalmozott tanítvány volt, de valahol félrecsúszott és mellőzik. Ez előrevetítheti a JK sorsát is és néha igen kemény döntésekre kárhoztatja - lehet a másik pont a túl emberi döntései miatt bukott el anno?)

Egy tapasztaltabb Tremere előtt ott vannak ugyanazok a korlátok: egy Ancilla is szembesülhet vele, hogy hiába emelkedik a rangja, ugyanúgy fölösleges köröket kell futnia a hatalomért. Ráadásul 22-es csapdája: ha nagyobb hatalmat akar, kezdeményeznie kell, ami magára vonhatja a klán rosszallását és megtagadhatják tőle a tudást. Ha "beáll a sorba" a klán úgy láthatja, hogy nem elég tehetséges és nem érdemes tanítani neki a mélyebb tudást. Borotvaélen táncol.
Ekkor kaphat ajánlatot valakitől a klánon kívül: egy szetita ősi taumaturgista tekercsekkel, az infernalizmus csábítása, stb. Közben eleget kell tenni a klán, a Kamarilla és az Emberség elvárásainak is. Have fun...

Ja, ehhez kell egy játékos is, aki nem annyit lát az egészből, hogy "a szemét mesélő még mindig nem engedi növelni a Taumaturgiámat, pedig akkor már táp lennék", hanem hajlandó belemenni a játékba. Jogos a kérdés, hogy ha nem, miért van ott egy Vampire játékülésen?

Talán fura, hogy mindig a játékosokra dobom vissza a labdát, de valóban nagyon sokszor tényleg itt bukik meg a dolog. Kalandozó fantasy -ban ki lehet utalni egy harcost/barbárt "Cézár, öl!" felszólítással egy erre vágyó játékosnak, míg a szervezkedőbb játékosok gondoskodnak a kaland-utánpótlásról. Vampire -ben ez nem működik. Ha a játékos ezt nem érzi, akkor nem lesz jó vampire játék. Live tapasztalat, hogy tíz játékosból két-három olyan játékos van, akivel lehet így játszani. Mivel a Live -ok nyitottak (legalábbis mi mindenkinek adtuk esélyt a játékra, legfeljebb a karakterét írattam át többször), jóval több olyan esik be, aki alkatilag (még) nem alkalmas az ilyen játékra.

Félreértés ne essék, nem vagyok elitista, nagyon szívesen mesélek kalandozó fantasy -t bárkinek, ott nem zavaró egy csoportos mészárszék, a karakterek csereszabatosak, de azt nehezen viselem, mikor valaki bele akar sz***i a két-három éve futó, játékosokkal közösen építgetett-"szépítgetett" krónikába. Pont a közepébe.

Egy szó, mint száz: nem hülyeség a Vampire azon javaslata, hogy a tényleges játékkezdés előtt üljünk le a játékosokkal beszélgetni, hogy mi lesz a kampány, ööö..., krónika témája, milyen karaktereket szeretnénk és milyen játékosi hozzáállást várunk el. Összeszokott csapatoknál ez pár mondatból megvan, de újonan összeállt csapatnál bizony rá kell szánni az időt.

Bulldy

# 2010004
Xever

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 413 Hozzászólás

# 2009994
Sphynx

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.04.16, 23:50 -n:

Kövezzetek meg érte, de szerintem kifejezetten nehéz a játék céljának kikiáltott personal horror-t mesélni, ha az egyik vízfalat emel a lövedékek elé. Mert van a kiismerhetetlen őrült, a drakula báró, az érthetetlen szörnyeteg, a szörnyeteg szörnyeteg, a félállati fenevad, a homályvezér, a kígyó, a perverz, stb... meg van a... Te milyen is vagy? Jah, te tudsz varázsolni. :D Valahogy olyankor mindig burleszkké változik. Gyakorlatilag minden egyes játékhoz írt klán (a normálisak, nem a tündérvámpírokról, meg Gestalt-vámpírokról, meg X izé vámpírokról beszélek), szépen belesimul az áldozatvállalás és hatalom megfelelő tempójába, kivéve a Tremere házat, ahol a kiegészítők után kissé elszabadultak az indulatok, Harry Potterré változtatva a játékot. (Nem mintha a white wolfos fiúknak ez lenne az egyetlen elbaszott ötlete, lsd tehén Gangrel.) *insert ízlések és pofonok ostoba közhely here*

(Talán kicsit elfogult értelmezés, de nekem a kedvenc klánom a tremere)

Kiemeltem két részt amire reagálnék:
Vízfal mint horrort csökkentő elem: Tudom hogy csak példának említetted, de sok függ attól hogy az a vízfal hogyan is jelenik meg. Ha tremere karim varázsolna nyílt színen, és a mesélő egy szimpla "ok megjelent egy 2*2-es vizfallal" írná le a történteket, aláírom valóban illúzióromboló. Ellenben ha valahogy így kezelné: "A föld mélyéről morajlás hallatszott, majd a csatornafedőt magasba hajítva, széles vízoszlop tört fel..." egyből tetszetősebb, és még a horror hangulathoz is odatenne.

Tremere - Potter: Lehet épp az utóbbi alkotója merített sokat a white-wolf fiuktól? megközelítés kérdése. Számomra mindig is jobb "kiegészítők" voltak a Tremere karaktereim mellé az ókoról / középkorból ránk maradt okkultizmussal - miszticizmussal foglalkozó könyvek. Nagyon jó és nagyon vad ötleteket lehet belőle meríteni anélkül hogy felborítaná a rendszert, vagy rontaná a horror hangulatot....

# 2009914
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás
Bulldy remekül rávilágítottál a Szerepjátékosok Sötét Oldalára. A WOD nem feltétlen akció játék, nálunk aktív egy éves játék alatt volt összesen három harci jelenetünk.

Lényeg a lényeg én eleve nem is szoktam bevenni az olyan játékost aki nem használja az agyát. :gugye: :gugye:

# 2009864
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3534 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.04.17, 09:53 -n:

Hoppá, mi ez a sok támogatás, sokkal több savat vártam! :D :sor:

Pár év Live Vampire alatt láttam *khm* furcsa karaktereket, bármilyen klánból.

Tremere -ből az a volt a csúcs, aki Tűz Csábítása 5 -el akart indulni, mert őt a klán harci mágusnak képezte ki. Kérdem, hogy Uralom, hogy ha már instant tüzeket hajigálsz, akkor kitöröld ennek az emlékét a véletlen szemtanúkból? Majd megoldja a klántársa. Mondom, hogy itt olyan nincs. Akkor megöli a halandót. Mondom, hogy akkor számára a lefelé vezető Emberség-spirál inkább egy 90 fokos csúszda lesz. Na nem baj, ha már lúd, legyen kövér, megkérdem, hogy mi a szándéka harci helyzetben egy Nosferatu ellen, aki Fátyol hatása alatt közelít és Őserővel megtámogatva fog lecsapni. Válasz: "Hát elégetem!" DE NEM LÁTOD, MERT Ő FÁTYOLBAN VAN, NEKED MEG EGY PONT JELENÉSED SINCS!

Nem mintha olyan sok harci helyzet lett volna a krónikában. Ha volt, akkor általában az ellenfél elterelésként használta, hogy a város viszkető tenyerű vámpírjai odamenjenek, ő pedig addig csinál, amit akar.

Az már egy külön téma, hogy sok játékos egy tisztességes D&D összecsapásban elvérezne, annyi taktikai érzéke sincs. De vampire -t kell játszani, mert az menő. (Volt akkoriban.)

Nem véletlen, hogy kiszálltam és visszatértem a jól bevált kalandozó fantasy -hoz. Mondjuk saját csapatnak szívesen mesélnék Vampire -t, de nem fogékonyak rá.

Bulldy

# 2009858
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 830 Hozzászólás
Hoppá, mi ez a sok támogatás, sokkal több savat vártam! :D :sor:
A White Wolfos fiúk talán érezték is ezt, Matzi és kijöttek az Aberranttal? :)

# 2009855
Matzi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1564 Hozzászólás
Sajnos a kiegészítőknek megvan az a hátránya, hogy hajlamosak elszállni. Nem kell mindent engedni.

Amúgy meg ha sok a lövedék, ami elé vízfalat kellene emelni, az is jó eséllyel rontja a horror feelinget. Meg az igazi csúnyaságok úgyis karmokat használnak, vagy jobb ha nem közelíted meg annyira őket, hogy harci köröket kelljen dobálni.

Amúgy a vampire (és nagyobb részt a többi wod játék is) szenved attól, hogy ha igazán kifejlődnek a karakterek, akkor minden lesz csak horror nem. Nagyon könnyen átmegy akciójátékba, vagy ha nem, akkor meg semmi értelme a coolpowereknek. Nagyon kell ügyleni, mind a játékosnak, mind a mesélőnek, hogy ez ne történjen így. És ebbe beletartozik az is, hogy nem hozunk tápos kiegészítős képességeket, ha az rontja a történet hangulatát.

# 2009851
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3534 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAlfdam írta 2013.04.16, 23:50 -n:

Gyakorlatilag minden egyes játékhoz írt klán (a normálisak, nem a tündérvámpírokról, meg Gestalt-vámpírokról, meg X izé vámpírokról beszélek), szépen belesimul az áldozatvállalás és hatalom megfelelő tempójába, kivéve a Tremere házat, ahol a kiegészítők után kissé elszabadultak az indulatok, Harry Potterré változtatva a játékot.

Aki válogatás nélkül enged minden kiegészítőt, az így jár. :)

Én, mikor meséltem régen, követtem a Nekromancia taktikáját: van egy elsődleges ösvény, ami mindenképpen a Vér Ösvénye, ha ez megvan 3-as, akkor vehetsz fel másodlagos ösvényt (ami még mindig alapkönyves kell legyen, leginkább a telekinézises vagy a tüzes), majd ha az elsődleges megvan 5, a másodlagos 3, akkor jöhet egy harmadik, ami már lehet valami kiegészítős (már ha hangulatilag odaillőnek érzem).

Ez nem kevés TP és a klán elvárja, merthogy a Tremere -eknél vannak ilyen elvárások, amire a vérkötelék miatt nehéz nemet mondani, hogy mással is foglalkozz, ne csak a mágiával, szóval áldozni kell a Jelenésre és az Uralomra is, meg a vonatkozó képzettségekre, hogy értelmes szinten használhassa a karakter a képességeit.

A Tremere ház átka az, amit úgy szokás emlegetni: "Ha igazán ki akarsz szúrni valakivel, add meg neki, amit kíván!" Vámpírok akartak lenne, hát azok lettek, de a hatalomvágy úgy elvakítja őket, hogy igazából fogalmuk sincs, mibe csöppentek, még így 800-900 évvel később sem. Túlszervezettek, rengeteg kötöttségük van (igazán szereti ezeket a Fenevad) és az alá-fölé rendeltség sem a legszerencsésebb az alapvetően individualista vámpíroknál. És minderről azt hiszik, hogy tökéletes. Valójában pedig mindenki a saját hatalmát igyekszik növelni, miközben ügyel a hátára. Egy hatalmas, összeomlásra hajlamos kártyavár az egész klán. Ezt és ennek az értelmetlenségét a Malkaviták látják a legjobban, nem véletlen, hogy így utálják őket a Tremere -k.

Egy Tremere JK komoly gondot rak a mesélő vállára is, mert a fentieket neki kell átadnia, érzékeltetnie a játékossal. Ha ő nem figyel erre, a játékos pedig csak azért indít Tremere karaktert, mert "mennyi f***a ösvény van má' a szíkritz ov taumaturdzsiban", akkor valóban nem lesz sok értelme.

Mint ahogy annak sem, ha csak azért lesz valaki Brujah, mert akkor már csak a Szívósságot kell valahogy kisírnia a mesélőnél és megvan a "tökéletes harcos". (Ilyenkor javasoltam mindig a Caitiff karaktert, vegye föl a három kiskedvencét és játszok eksönhíró vámpírt. Rövid kaland lesz.)

Bulldy

# 2009819
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 830 Hozzászólás
Kövezzetek meg érte, de szerintem kifejezetten nehéz a játék céljának kikiáltott personal horror-t mesélni, ha az egyik vízfalat emel a lövedékek elé. Mert van a kiismerhetetlen őrült, a drakula báró, az érthetetlen szörnyeteg, a szörnyeteg szörnyeteg, a félállati fenevad, a homályvezér, a kígyó, a perverz, stb... meg van a... Te milyen is vagy? Jah, te tudsz varázsolni. :D Valahogy olyankor mindig burleszkké változik. Gyakorlatilag minden egyes játékhoz írt klán (a normálisak, nem a tündérvámpírokról, meg Gestalt-vámpírokról, meg X izé vámpírokról beszélek), szépen belesimul az áldozatvállalás és hatalom megfelelő tempójába, kivéve a Tremere házat, ahol a kiegészítők után kissé elszabadultak az indulatok, Harry Potterré változtatva a játékot. (Nem mintha a white wolfos fiúknak ez lenne az egyetlen elbaszott ötlete, lsd tehén Gangrel.) *insert ízlések és pofonok ostoba közhely here*

# 2009740
Zaethus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1125 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBulldy írta 2013.04.16, 14:28 -n:

Hozzászólás olvasásaMefres írta 2013.04.16, 13:45 -n:

A Tremere klán mindig is része volt a Vampire játéknak, és mindig is megvolt nekik a Taumaturgiájuk. Az, hogy kibővül a listájuk, szerintem semmit sem változtat az alaphangulaton.

Ahogy státuszba is írtam: ha a mesélő és a játékosok nem akarják "horrorra venni" a játékot, akkor nem is lesz az. Végül is lehet vámpír burleszk -et is játszani.

Illetve minden klánban lehet találni valamit, amit ha kihangsúlyozunk, akkor a horror átmegy sitcom -ba. Kezdjük rögtön a Malkavitákkal, akiket a legtöbben cuki bolondoknak gondolnak és úgy is játszák, mesélik. Pedig szvsz az egyik legdurvább horror elem. De lehet viccelődni a vérszívó greenpeace -esekkel (Gangrel) is.

Bulldy

Ez így van, egy Malkavian lehet sztereotíp vihogó amit gyakorta látok...sajnos :mufurc: , de legtöbbször kökemény brutális vadállatok akik kitépik az ember beleit és sálat kötnek belőle.

# 2009723
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3534 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMefres írta 2013.04.16, 13:45 -n:

A Tremere klán mindig is része volt a Vampire játéknak, és mindig is megvolt nekik a Taumaturgiájuk. Az, hogy kibővül a listájuk, szerintem semmit sem változtat az alaphangulaton.

Ahogy státuszba is írtam: ha a mesélő és a játékosok nem akarják "horrorra venni" a játékot, akkor nem is lesz az. Végül is lehet vámpír burleszk -et is játszani.

Illetve minden klánban lehet találni valamit, amit ha kihangsúlyozunk, akkor a horror átmegy sitcom -ba. Kezdjük rögtön a Malkavitákkal, akiket a legtöbben cuki bolondoknak gondolnak és úgy is játszák, mesélik. Pedig szvsz az egyik legdurvább horror elem. De lehet viccelődni a vérszívó greenpeace -esekkel (Gangrel) is.

Bulldy

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett