Ugrás tartalomhoz

Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Paklik #6

• Nem írhatsz ebbe a témába
250 hozzászólás érkezett eddig

# 2013550
Callistrid

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 198 Hozzászólás
Inkább 2 küldit kéne belerakni. Sokszor előfordul, hogy nem jön se viharvidéki, se szekta. Bár jobban belegondolva a lefejezés néha jól jött volna.
A kalapács + slan csillag szerintem nem fér bele. Egyszerűen nincs mit kivenni a pakliból.

Módosította Callistrid: 2013.05.09, 20:02

# 2013541
aquir

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 760 Hozzászólás

Callistrid: Kell bele 2 lefejezés és a nagyok ellen is jó lehetsz, illetve a kalapácslendítés/slan csillag vonalon is gondolkoznék.

# 2013540
Bwian

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás
thiago11:

a porviharnál magában talán jobb, de a zivatarral és kitéréssel kiegészülve (tipikusan ezek közül vmelyik 2 lesz nálad) már +4be kerül minden, azért az odaver. persze ízlés dolga.

Caputot először tettem bele (Hram + Belső iskola magiszterrel), de a Csabi kiszórta és igazából anélkül is simán eldobat. viszont vigyázz, mert a Caput csak képességeket ad át, az ÚKH korszak keresése meg laphatás :(

# 2013535
thiago11

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 8 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBwian írta 2013.04.25, 12:08 -n:

Íme, egy harc manőverekkel dobató „eseménylapkontroll” Ezüstkardú barátunkra:

Critai tábla
Gilron szentély – 2 Rejtett város, Ifini aréna
Trónterem

3 Ezüstkardú
3 Új korok hírnöke
3 Elf csatlós
3 Sienna keze

3 SK
3 Pálinkás
3 Sárkányok kora
3 Hősök kora
2 Feledés homálya
3 Zivatar
2 Próféciák kora
2 Idő vasfoga

3 Porvihar
3 Kitérés
2 Rendületlen roham

3 Féregjárat
3 Végvár bevétel
47 lap

Nem kicsit dolgoznak egymás alá a lapok: Fraien hozza a hírnök csajt, aki hoz 1-1 hősök-sárkányok korát. Elmennek féregjáratra: beugrik és kisül mind2 ismét: a második körben ott figyel 3 hőskor + 3 sárkánykor 3 kallerrel. Ezzel maga a frissen hozott kiscsaj tud dobatni 5+6+7et, kövkörtől az Ezüstkardú 27-et (és igen, 10es alapszinttel figyel a végén). Igazából DP-vel/ostrommal is tud nyerni, de nem jellemző. Harcban a zivatar-porvihar-kitérés trió többnyire elég (a néninek is 9es mentálja van…), ha nem akkor vannak ezek az idegesítő új korfordulók, amikkel mindent lehet szedni.
Ez a 2 korszak nagy kedvenc lesz nálunk (Fraiennel nemcsak brutál, de totál fílinges is), de azt beszéltük hazafelé, hogy a Hősök korát igencsak túltolta a tesztcsapat, szerencsésebb lett volna, ha csak neveseket pumpál.

Én is rá voltam kattanva erre a témára, de szerintem Fájdalom kizárása Hősök kora mellé nagyon adja magát, akár a porvihar/rendületlen kárára. (olcsóbb is mint az előbbi+kevésbé semlegesíthető) Ezzel kiküszöböljük, hogy képességből üssenek, lefejezzenek, ráadásul szinte lehetetlen elvesztenünk a harcot.
A másik a Caput. Lehet, hogy túlkombózás, de több szempontból is előny. Fraienre ráugrik a kiscsaj, féregjáratnál/köpenynél/pokol kapujánál duplán jól járunk. Jöhet egy újabb hírnök, ami újabb 2 korszak, de jövőlátóval hozhatunk akár Ezüstkardút is. :) Továbbá, ha felvilágosodással játszunk mindig mi kezdünk Caput mellett. Talán túlzás már, de én szeretem túlbonyolítani a dolgokat. :)

# 2013522
Callistrid

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 198 Hozzászólás
Még nem láttam momentumos paklit, úgyhogy ideírom a sajátomat:

Kezdő toronyszintek
- Athalay-csarnok
- Való torony
- Déli kapu

Kalandozók (12)
3 db Jama-ho Ószei
3 db Ennin
3 db Feketerendi vlrszobrász
3 db Rakhar harcos

Akciólapok (14)
3 db Váratlan rúgás
3 db Előkészítő rúgás
3 db Torokrúgás
3 db Csapaterősítés
2 db Félreugrás

Szövetségesek (3)
3 db Derah-gat szekta

Építmények (6)
2 db Meteora
1 db Márványszentély
1 db 13.ak tornya
1 db Harc oltára
1 db CsVP

Toronyszintek (2)
2 db Déli kapu

Küldetések (3)
3 db Viharvidéki kitérő

Összesen: 40 lap

A pakli lényege egyszerű, momentummal ütünk. A viharvidéki kitérőből éberen jövünk vissza, ha nem akadályoznak, továbbá a szekta miatt nagyon olcsón ölünk (nem ritka a 0-ért 7 seb okozása). Eligor fényúrral, sőt, a legtöbb 7. szintű nagykalandozó viszont csúnyán veri a paklit.

# 2013163
ZomBee

Az Élőhalott

• Fórumita
  • 1338 Hozzászólás
Dógok féregjáraton

1 Kal
1 Gilron rajta: rejtett, kürtőváros, csvp
1 tárna

4 dóg
4 krig
4 gaáb shúrölő
2 tooma pörölye
2 fród felfedező

4 féreg járat

2 déli
2 kal
1 valótorony

2 határerőd
1 13ak tornya
2 koponya szentély

3 özönvíz
2 kalapácslendítés

3 concordia
3 shkatorr
3 arel 3. hava
4 sk
4 fajháborúk kora
3 égi hajók kora

3 óriáspók hálója
3 naftacsapda

Gyöngyösön 4 győzelmet hozott, igaz 2-t betliből hozott:)
Fraien ás új korok hírnöke ellen nem sok esélyem volt. Annyi előnyöm volt hogy hősök kora nem volt senkinek, így fajháborúkkal helyettesítette Mezi Gabi. Nem is működött rosszul.Utolsó körben(3-4.?) megnézte 8 lap a Jövőmben. Én 3 dóggal, akiken ott csücsülnek a gaábok, végvárra indulok. Fraien, úhk, sienna beleállt. Sajnos csak sebezgetni tudtam- illetve mertem- de így is jönnie kellett a 2. siennának. De akadálylap miatt nem mert beoldani. Így 2 concordia és 1 shakatorr segítségével átléptem a járatokon, kézből pattant még 2 határerőd. Így mivel volt már 13ak tornyom, nekem jó volt a kövkör:)
Parai Zoli félelfjei ellen: arel 3. havát és egy concoriámat szednie kellett, így nem volt árnyak köre illetve maszkokat se húzott. 3 félelf: 2 rímszövő egy árnyék és egy álom dala, úgy hogy kint van egy fajháboú megnyerése.Nem rossz. Mivel én csak 2 dógot hoztam, én jöttem. Concordia jön egy tooma pörölye és én oldom be.Ezután nekem nem volt rossz. Egyszer az életben használtam a csere palkimba tett kalandozókat, úgy hogy én sehogy sem tudtam volna kivenni őket:) Aztán kapott a félelf kompánia egy 3 mps özönvizet. Itt lett vége.
Mezi Tomi Snil- goblinja ellen.Második kört 22 mpvel kezdtük. Én csak 2 kirg mellett mertem az első dógot hozni, aki így máris 5 szintű. Állóháború lett a belőle. Nálam a 3 dóg ért pástot,nála snil után goblin, aki pókhálóba futott. Tomi nem bírta idegekkel és egy 18 mps özönvízzel letakarította a sorom. Ekkor kézből jött dóg, fród koponyaszentély, féregjárat, megspékelve egy concordiával. Ezzel nyertem meg.
Szabó Krisztián szürkecsuklyásai sajnos nem értek pástot, mivel pókhálóba került felhajtók nem találtak a megfelelő emberekre. Így nem volt nehéz a 2 dógnak át kelnie 2. körben a féreg járaton. Itt maxoltam ki a paklit. 2 kör végére egy concordia után 6 toronyszint 11 dp, külső síkon 5 szintű kirgek, kézbe shakatorr és 4 mp birtokában boldogan tehettem fel a kérdést:"Kör?"

Sok lapot szórtam ki, hogy végülis 60 lap környékére csökkenjen a lapméret.
Pl felfedezések kora, Bíbor hadúr, csuklyás idegen, kelepcébe csalás, feltámasztás, múlandóság... Szóval sokféleképpen módosítható, illetve van első körben nyerős verziója is.

Módosította ZomBee: 2013.05.07, 20:40

# 2011227
Bwian

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás
igen, második körös, akkorra van fixen a 2 elf + kell az MP az expedícióra, porviharra, stb. a harcról meg annyit, hogy nekem ugyan sikerült lefejeznem Fraient az első harcban, de utána a hírnökök is lazán eldobatták a 70 lapos dekkemet... egyébként a tegnapi szigetvári csörtén nem talált legyőzőre, ha jól rémlik.

# 2011216
Elydan

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
Sztem ez második körös dekk. Ha végigtudja vinni a küldit, akkor az már elég kemény tud lenni. Kitérés + porvihar kombó tetszik. Kevés pakli tudja emellett megölni őket a második körben.
Ahogyan az eddigi versenyeken látható volt, és ebben a pakliötletben is felfedezhető: hősök kora +sárkányok kora kombót rengetegen játszani fogják.

# 2011203
Imi

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 955 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSittas írta 2013.04.25, 13:52 -n:

Sztem meg pont, hogy kell, mert első körben nem tudsz rejtettel két kallert keresni, az meg kizárt, hogy állandóan bemákold mindkettőt, ráadásul ha Sienna keze kell, az ki se fér a kezdőkörben :)

Addig ok, csak úgy látom a terv ez "Elmennek féregjáratra: beugrik és kisül mind2 ismét: a második körben ott figyel 3 hőskor + 3 sárkánykor 3 kallerrel" - vagy én értelmezem félre, és nem első körben mennek :)

# 2011202
Sittas

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 156 Hozzászólás
Sztem meg pont, hogy kell, mert első körben nem tudsz rejtettel két kallert keresni, az meg kizárt, hogy állandóan bemákold mindkettőt, ráadásul ha Sienna keze kell, az ki se fér a kezdőkörben :)

# 2011198
Imi

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 955 Hozzászólás
Petya, azért az első körös saját tróntermed az fog így első ránézésre...:)

# 2011184
Bwian

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás
Íme, egy harc manőverekkel dobató „eseménylapkontroll” Ezüstkardú barátunkra:

Critai tábla
Gilron szentély – 2 Rejtett város, Ifini aréna
Trónterem

3 Ezüstkardú
3 Új korok hírnöke
3 Elf csatlós
3 Sienna keze

3 SK
3 Pálinkás
3 Sárkányok kora
3 Hősök kora
2 Feledés homálya
3 Zivatar
2 Próféciák kora
2 Idő vasfoga

3 Porvihar
3 Kitérés
2 Rendületlen roham

3 Féregjárat
3 Végvár bevétel
47 lap

Nem kicsit dolgoznak egymás alá a lapok: Fraien hozza a hírnök csajt, aki hoz 1-1 hősök-sárkányok korát. Elmennek féregjáratra: beugrik és kisül mind2 ismét: a második körben ott figyel 3 hőskor + 3 sárkánykor 3 kallerrel. Ezzel maga a frissen hozott kiscsaj tud dobatni 5+6+7et, kövkörtől az Ezüstkardú 27-et (és igen, 10es alapszinttel figyel a végén). Igazából DP-vel/ostrommal is tud nyerni, de nem jellemző. Harcban a zivatar-porvihar-kitérés trió többnyire elég (a néninek is 9es mentálja van…), ha nem akkor vannak ezek az idegesítő új korfordulók, amikkel mindent lehet szedni.
Ez a 2 korszak nagy kedvenc lesz nálunk (Fraiennel nemcsak brutál, de totál fílinges is), de azt beszéltük hazafelé, hogy a Hősök korát igencsak túltolta a tesztcsapat, szerencsésebb lett volna, ha csak neveseket pumpál.

# 2006547
ComEcon

Vén Kandúr

• Fórumita
  • 1403 Hozzászólás
hi!

A szombati paklicserélős versenyen második lettem (rosszabb másodlagos pontokkal.. :mufurc: ) az alábbi paklival.. :) Persze ez így erősnek tűnhet a kijelentés, mert csak az utolsót játszottam vele, de az összetételében igen nagy szerepet játszott, hogy más meg ne tudjon játszani vele.. :nyenye: Arról az ultra brutál szuper mákfaktorról meg ne is beszéljünk, hogy az összes meccsemet - hála a kocka istenének - a saját paklim ellen játszottam...

Trónterem
Critai terem
Északi kapu

3 Selmo Atya
3 Acélszarvú sarlatán
2 Kristálykirálynő
2 Csontlovag
1 Gaude Nery'da
1 O Kuan Han
2 Kárhozat angyala

3 déli kapu

1 Feneketlen kút
1 Tizenhármak Tornya
1 Kerítőház

2 Shindar védelmezése

2 Mágus szerzetes
2 A Könnytelen Öreg

1 Hanyatlás kora
1 Concordia
1 Ylchan Magrath Tüze

3 Wirg
2 Tükörútvesztő

3 Vérgyűjtés
3 Élőhalottá gyalázás

Cserepakli:
3 Élőfém teljesvért
3 Sorsszelence
1 Fakó krysallus
1 Hamis próféta jogara
1 Leszakadt ég zászlaja
2 Bukott bálvány bűvölete
1 Csuklyás idegen.

Élvezett volt nézni, hogy a többségnek fogalma sem volt, hogy hogyan kéne nyerni, illetve az is tanulságos volt, hogy ki mit akart kidobni az északi kapunál..... :)

A verseny formátum viszont zseniális! Még több ilyet! :)

bye: ComEcon

# 1999600
DiN

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 1547 Hozzászólás
Vordak 125.

A pakli nulla előzetes tesztelés után került megépítésre (habár hosszas gondolkodás után). Már látom a gyermekbetegségeit, azt hiszem tudnám miket szelektálnék ki, hogy közelítsek az optimálsiabb lapszámhoz (pl. bármennyire rajongok a tisztítótűzért azt hiszem azokat kivenném, az akciólap mindenképpen sok volt). Viszont azt hiszem bekerülne a caput draconis is (ha már úgyis sárkány pakli).
Talán fajra stabilabb lehetne, a sok spoiler kaller nélkül is (a kveszt miatt döntöttem emellett végül). Mondjuk ha kijön a vordak+éji vadász együtt az elég őszinte tud lenni.

Bőség csarnoka
Északi kapu
Critai tábla

Erioni fal

6 Nagy Vordak
4 Éji vadász
5 Solyómszív-papnő
4 VHGY
2 acélszarvú sarlatán
5 Daroweeni k.forgató
1 Huri (mielőtt ma éjjel leköszön, a kveszthez jó volt :-) )
-28
6 Végzetes vágás
6 Bukott bálvány bűvölete
4 Tisztító tűz
5 Vámpírpajzs
4 Szakadt zászló
3 Pengevért
2 Fakó szilánk
2 Tiltott tekercs
1 örök éberség medálja
-33
5 Csuklyás idegen
4 Hishiquor
4 Nardael
2 Bíbor hadúr
-15
4 Shindar
2 Ősatya koponyája
-6
6 Bőség kora
6 Pálinkás úr
3 Hadüzenet
-15
6 Csontsárkány
6 Rőtsárkány
4 Driáq
4 Anvariai sárkány
1 Awerigorg
1 Sárkányfióka
5 Tükörútvesztő
1 Kémszem
*4 Rúkh madár
-28

Módosította DiN: 2013.03.27, 18:40

# 1998580
boston15

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 12 Hozzászólás
Szerintetek életképes lehet egy bálteremmel össze hozott arius siopa ázlátós pakli ?

# 1995160
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 762 Hozzászólás
Zargas mester, az Arel akarat lehetővé teszi a kalandozó behozását. Van a jelenben Csontlovag lap, Arel akarat mellett hozhatsz újabb Csontlovagot, 14 mp-ért éppúgy, mint ingyen. Utána a szabály a laptípusokat nem nézi végig, és azt sem tiltja, hogy a neves lap laptípust váltson.

# 1995153
ComEcon

Vén Kandúr

• Fórumita
  • 1403 Hozzászólás
hi!

Enriquel77!

Ahogy Zargas is említette, nem idéztem rosszul, hanem a lapkeresőből kopiztam egy az egyben. És igen nem egyezik meg a lappal, és kéken ki van jelölve.....

Tényleg érdekel, most már hogy mi a szösz van... :)

Bye: ComEcon

# 1995111
Zargas

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1347 Hozzászólás
A legynaobb baj megint a lapkereső... ugye az a mérvadó. Csakhogy megint más a szöveg benne mint a lapon. Kékkel van kiemelve, amit ugye akkor szoktak, ha félreérthetően van megfogalmazva egy lap. Csakhogy amiatt a + "lap" szócska miatt, ami játéktechnikailag is mást jelent ez bizony errata. Az viszont pirossal van jelölve és bejelnteve sem lett.

A nevesítésre rosszul emlékeztem... (úgy gondoltam, hogy van olyan profi, hogy játéktereket vizsgál).

Ennek ellenére én még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem működik!

# 1995105
enriquel77

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 301 Hozzászólás
Tévedtem. Íme az idézet a szabályból:

C./ Típust váltó lap: Ha egy lap laptípust vált, akkor elveszíti korábbi laptípusát, és ahhoz kötődő tulajdonságait, és csak az új laptípussal, és azoknak megfelelő tulajdonságokkal fog rendelkezni. Emiatt csakis az új laptípusa szerinti hivatkozás fog rá vonatkozni. A laptípusváltás véget ér, amikor a lap elhagyja a játékot. (Múltba/Mélységbe/Kézbe/Jövőbe kerül.)

Ezek alapján csak úgy tudsz behozni egy másik Csontlovagot, ha a szövetségest "elhasználod", mert ő ekkor elveszíti Szövetséges típusát, és kalandozóként kerül a Mélységbe. Ezt kikerüli Arel akarata, de amíg szövetségesként van kint, addig szerintem nem. Megerősítést szeretnék kérni, mert lehet nem jól "okoskodok".

# 1995101
enriquel77

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 301 Hozzászólás
A kombó működik, mert Arel akarata kalandozó lapra hivatkozik, és bár ugye a Csontlovag típust váltott, ettől a lap tulajdonsága ugye nem változik(nem rajzolódik át), tehát szövetségesként is kalandozó lapnak minősül, ezen semmi sem tud véleményem szerint változtatni csak egy erős filctoll... :)

Bocsánat: megnéztem én is a lapokat, és NEM kalandozó lap van írva így elbizonytalanodtam. Com rosszul idéztél, és mint tudjuk egy plusz szó sokat változtat egy mondat értelmezésén.

Kiegészítés: Típusváltó lapoknál tudomásom szerint, a lap nem vezsíti el eredeti típusát, hanem mindkét típust megkapja (az eredetit és a felvett típust is), de ennek most utána nézek...

Módosította enriquel77: 2013.01.28, 11:13

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett