Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Ravenloft - DnD3e

• Nem írhatsz ebbe a témába
201 hozzászólás érkezett eddig

# 2014920
Urban

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 976 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaalister írta 2013.05.20, 14:10 -n:

Nagyjából a Ravenloft átokmágiáját adoptáltam a Wirtschafthoz. Van egy százalékos esély, ami egyrészt a karaktertől (kaotikus gonosz cigány varázslónők előnyben, törvényes jó gádzsó férfiak hátrányban), másrészt a helyzettől (megalapozottság, drámaiság, stb.), harmadrészt az átok hatásának súlyosságától függ. Ha ezt a %-ot megdobja, akkor az átok létrejön, ha nem, akkor...
...nálam visszahullik az átok a kimondójára, Ravenloftban ha jól emlékszem felébreszti a Gonosz Hatalmakat.
Köszi, ez izgalmasan hangzik. Tudnád is idézni a pontos szabályokat? Vagy legalább megadni, hogy melyik kiadványban nézhetek utána?

# 2014919
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3204 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaUrban írta 2013.05.19, 15:55 -n:

Valaki említette korábban valamelyik D&D fórumon a Ravenloft valamely kiadásának speciális átokmágiáját. Megtudhatnék erről többet?
Nagyjából a Ravenloft átokmágiáját adoptáltam a Wirtschafthoz. Van egy százalékos esély, ami egyrészt a karaktertől (kaotikus gonosz cigány varázslónők előnyben, törvényes jó gádzsó férfiak hátrányban), másrészt a helyzettől (megalapozottság, drámaiság, stb.), harmadrészt az átok hatásának súlyosságától függ. Ha ezt a %-ot megdobja, akkor az átok létrejön, ha nem, akkor...
...nálam visszahullik az átok a kimondójára, Ravenloftban ha jól emlékszem felébreszti a Gonosz Hatalmakat.

# 2014838
Urban

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 976 Hozzászólás
Valaki említette korábban valamelyik D&D fórumon a Ravenloft valamely kiadásának speciális átokmágiáját. Megtudhatnék erről többet?

# 1904388
Urban

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 976 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásayam írta 2011.11.11, 09:55 -n:

Sziasztok,
Eladosorba kerult nemi Ravenloft anyag:

http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=19996

Szia Yam!
(Matyi :)

# 1904354
yam

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 57 Hozzászólás
Sziasztok,
Eladosorba kerult nemi Ravenloft anyag:

http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=19996

# 1830448
chipie_ambrosia

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 563 Hozzászólás
A listából ne maradjon ki a Sötét lelkek leple se, vagy az Éjfél szíve, szerintem mind a kettő nagyon jó hangulatot áraszt.

# 1823312
iceride

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2989 Hozzászólás
Hmmm.

Akikkel én találkozom, azok többsége a Fekete rózsa lovagját tartja a legjobbnak.
Nekem annyira nem jött be, ellenben a Ködök vámpírja szerintem kifejezetten jó, az Én, Stradh-ot utána olvasnám csak el (nem a színvonal miatt, hanem mert szerintem így ütősebb).

# 1823267
Bradstreet

Inquisitor

• Fórumita
  • 975 Hozzászólás
Köszönöm a választ, antikváriumból sikerült megszerezni az Én, Strahd-ot, ha tetszik akkor még a Félelem Cirkuszát is megveszem, sok jót írnak róla.

# 1823004
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2516 Hozzászólás
Hella,

Hozzászólás olvasásaBradstreet írta 2011.02.01, 20:54 -n:

Valaki tudna mondani egy-két jó Ravenloftos regényt? Megtetszett a világ, de nem tudom mit érdemes elolvasni és nem akarok pénzt kidobni.Elsőre az Én, Strahd-ot néztem ki(ha meg tudom egyátalán szerezni valahonnan), valaki vélemény? :)

Szerintem a magyarul megjelent RL regenyek igen gyenge ponyvak, kozuluk az "Én, Strahd" emelkedik ki valamelyest. Ha ez tetszett, akkor "Ködök vámpírja" c. konyvet is erdekes hozzaolvasni, mert bar ez mar joval szarabbul van megirva, es nyalasabb, de (reszben) az elobbi konyv sztorijat mutatja be, egy mas szereplo szemszogebol, ezert egesz erdekes. A "Holtak Tánca"-ra remlik meg, de ez is a tobbi szinvonalan van. Egy szo, mint szaz: vilag- es helyszinismeretet lehet felszedegetni beloluk, ergo, ha kampanyt kivansz meselni, akkor jol johet, egyebek tekinteteben azt tudom csak javasolni, hogy forditsd inkabb erdemesebb olvasmanyokra a figyelmed. :)

Oh, majdnem kifelejtettem a lenyeget: azert egyetlen igazan jo RL regeny jelent meg magyarul, espedig a "Félelem cirkusza". Az elso RL regeny volt, amit annak idejen olvastam, es az egyetlen, amit most is szivesen ujra olvasnek. Siman veri a tobbi szinvonalat, meg mondanivaloja is akad, es el is gondolkodtat egy kicsit - ami egy fantazi ponyvanal mar egesz szep eredmeny. :)

udv

Módosította Nocturna: 2011.02.02, 00:14

# 1822992
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3537 Hozzászólás
Most olvasom az "Én, Strahd"-ot. Nem rossz, de mivel előtte ez volt terítéken, nem érzem olyan nagy dobásnak.

Ravenloft-ból még a "Lord Soth"-ot olvastam. Az akkor tetszett, bár sok köze nincs a világhoz.

Bulldy

# 1822991
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4145 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBradstreet írta 2011.02.01, 20:54 -n:

Valaki tudna mondani egy-két jó Ravenloftos regényt? Megtetszett a világ, de nem tudom mit érdemes elolvasni és nem akarok pénzt kidobni.Elsőre az Én, Strahd-ot néztem ki(ha meg tudom egyátalán szerezni valahonnan), valaki vélemény? :)

az nem egy túl jó darab, ami nekem bejött:
-A fekete rózsa lovagja
-Az éjfél szíve
-A ködök vámpírja

# 1822954
Bradstreet

Inquisitor

• Fórumita
  • 975 Hozzászólás

# 1800133
Mayuda

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
Annyiban módosítanám a dolgokat,hogy nem csupán új emberkéket várnék frissítés gyanánt. Hanem egyben mesélőket is.:langol:
Valamelyik nap olvastam a Holtak Éjszakája (Night of the Walking Dead)c.modult kíváncsiságból.
Ahhoz képest,hogy kissé limonádé bár jól kimunkált sztori tipikusan azt az érzést hozta elő belőlem amikor először játszottam ravenloft-ot. Ajánlom bárkinek :) Nosztalgia gyanánt ezt a klasszikust
Csáó

# 1800058
Mayuda

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
Tisztelet az uraknak:)
Bejelenteném,hogy lelkes játékosokat keresek ADandD re.
Ravenloft Dark.Sun Forgotten Realms bármi szóba jöhet.
Itt várom az esetleges jelentkezőket:)
További jó "rettegést":langol:

# 1783066
Glowface

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1845 Hozzászólás
Nem teljesen szerepjáték issue, de Ravenloft: a tegnapi nap folyamán kibontottam a Castle Ravenloft társasjátékot. Vannak benne 1-hősös szóló "kalandok" (valójában: társasjáték scenariók) is, úgyhogy még este egy játékot kipróbáltam vele. Szerintem oké kis játék. (Illetve, súlyra és méretre meglepően komoly). Nem ad egy nagy horroros-ravenloft játékélményt, bár egyébként az eredeti, 1st edition AD&D modul (a Tracy-Laura Hickmanes) hangulatából valamennyit, sőt talán elég sokat. (Mondjuk, azért amikor 2 hp-n, gyógyítás lehetőség nélkül kereste a tolvajom a kijáratot a kazamatákból, miközben Strahd már felébred és üldözni kezdte, és egy gargoyle egyszer csak megjelent, ráadásul a szoba plafonja elkezdett lefelé zúzni, azért éreztem egy kis szorongást).

Társasjátékban én a Descentet ismerem, aminek hasonló a játékmenete: kell menni a dungeonban (Hollófészek Kastélyának földalatti kriptalabirintusában), és a felbukkanó szörnyeket lecsapdosni, csapdákat és Strahd gonosz mesterkedéseit elkerülni. Van 13 "kaland" a dobozban, mindegyik kaland esetén kicsit más és más a játék célja, más egyedi helyszínek, szereplők, tárgyak bukkannak fel. Egyébként részben emiatt, Fantasy Flight Games játékokra emlékeztető módon rengeteg token, figura, kártya van a dobozban - ezeknek szignifikáns része csak egy-egy, speciális scenarióban, kalandban kell.

A játékmenet egy végletekig leegyszerűsített DnD4 játék, a karaktereknek választható powerjeik vannak (amik egyébként DnD4 powerek leegyszerűsített változatai).

Szerintem egész kellemes, kifejezetten gyorsan megtanulható, és elég gyorsan játszható játék, nekem tulajdonképpen tetszik. Sejtek mögötte egy finom szándékot, hogy azokat a Ravenloft rajongókat, akik 4. kiadással nem kezdtek el játszani, kezdjék terelgetni az új szabályrendszer felé, hiszen az új Ravenloft RPG is DnD4-szerű szabályokra épül majd (ha jól értem).

# 1767890
Sanctus

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás
Remélem csak annyi szabályváltozás lesz, mint a régi rendszerekben. (átok, őrület, erősebb élőholtak, másként működő varázslatok)

# 1767887
Ravenheart

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2370 Hozzászólás
Bizony, Ravenloft éledezik. Elkezdték újra kiadni a regényeket, a Domains of Dread a Shadowfell részeként beletartozik a Core D&D settingbe, idén társasjáték, jövőre meg önálló, külön Ravenloft szerepjáték 4e alapokon (ahogy idén a Gamma World). Garantált hogy befektetek majd rá. :aboci:

Módosította Ravenheart: 2010.08.10, 09:45

# 1767885
Sanctus

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás
"The only product mentioned for the last quarter of next year is the Ravenloft Role-Playing Game, which is a boxed set of new rules and setting material for creating Characters in the lands of Barovia – including vampire and werewolf Characters! (“And no, they will not sparkle!”)"

link: NEUROGLYPH Games

Úgy látszik azok a világok vannak most középpontban, amelyek eddig hanyagolva voltak. S kíváncsian várom, mi lesz a Ravenloft sorsa, ha már az első, eredeti adventure társasjáték formában támadt fel.

# 1556301
sunai

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 35 Hozzászólás
Ez teny.

Az egzotikumhoz viszont hozzatartozott a raebredes, hogy itt is mukodnek bizonyos dolgok, csak kicsit mashogyan.

Ami nekunk nagyon tetszett, ill. vonzonak tunt, az a hangulat - aztan volt tenyleg 1-2 alkalom, meg az elejen, amikor a DM olyan 'melyre' vitte a csapatot, hogy ugy ereztuk, mintha semmi eselyunk se lenne; ilyenkor volt a kavaras a spellekkel, a papoknak nem valaszolt az istenuk, a targyakat rakhattuk halomba, nehezen gyogyult barki is a kodtol... Aztan jott a derenges a nagy homalyban, megszereztunk egy fozetet egy ciganytaborban az ottani kereskedotol (ne kerdezd, hogy mit adtunk erte... :felvon: ), ami segitsegevel egy kicsit 'akklimatizalodtunk', legalabb a hegesedes megindult a sebeken...

Nekunk az nagyon bejott, hogy Ravenloft egy olyan hely, ahol kicsit elorol kell kezdeni, es nagyon kell kuzdeni (es kicsit maskeppen) azert, hogy egy-ket valoban mukodo spelled, targyad legyen, ahol valamiert megbunhodsz eppen, de nagyon, csak probalod kitalalni, hogy kinek artottal es mivel ...

A Ravenloft-specifikus 1-2 targy peldaul nagyon megdobta a hangulatot...

Hozzászólás olvasásaturin írta 2008.12.26, 16:27 -n:

Ok, jogos, csak szigorúan szvsz azt a reménytelen, horrorisztikus hangulatot, amire a Ravenloft hivatott, azzal lehet leginkább megtartani, illetve fokozni, ha tényleg a halandók már a saját istenükben sem bízhatnak, vagyis csak a ködök kényére-kedvére hánykolódnak két világ között.

Illetve legfeljebb a bizonytalanság maradhat, h ezt most az imám és istenem idézte elő (mármint hogy pl. kijut vhol), vagy Ravenloft engedett el.

# 1556138
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Ok, jogos, csak szigorúan szvsz azt a reménytelen, horrorisztikus hangulatot, amire a Ravenloft hivatott, azzal lehet leginkább megtartani, illetve fokozni, ha tényleg a halandók már a saját istenükben sem bízhatnak, vagyis csak a ködök kényére-kedvére hánykolódnak két világ között.

Illetve legfeljebb a bizonytalanság maradhat, h ezt most az imám és istenem idézte elő (mármint hogy pl. kijut vhol), vagy Ravenloft engedett el.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett