Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Deathwatch

• Nem írhatsz ebbe a témába
201 hozzászólás érkezett eddig

# 2009359
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat. :)
A meglévő ötleteimhez hozzácsapva, úgy hiszem igazán remek kis kampány fog kerekedni ebből. ^^'

Stb: Narthecium? Többek közt. :D

Maradok tisztelettel:
Morak

# 2009307
StB

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1165 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMorak írta 2013.04.12, 16:29 -n:

Eddigi Astartes erő kihasználtság: 55%
Új játékos csatlakozása óta: 99%
Érdekes.

# 2009184
Alfdam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 836 Hozzászólás
Auernek teljesen igaza van, ha nem a HARC-ról van szó, én adok egy kis technikai jellegű muníciót a HARC-hoz, ezeket mind egyszerre érdemes használni.

1.) A Hordák és Elite /Master Bossok keverése fontos. Hiába gyapálják agyon négyen-öten a legkeményebb Boss-t is, ah közben három ötvenes horda szitává lövi őket. Nem is halnak meg azonnal, nem is rendezik le két dobásból. Döntéseket kell hozni, hogy ki hova megy, mikor mit csinál.

2.) Komplikált csataterek, amik nem úsznak el a narrációba, hanem kőkemény mínuszokat, bónuszokat adnak. Hasadékokkal teli sziklaplatók, amibe bele lehet tolni a Hordákat, de beleesel, ha elrontod mozgás közben az Agility-et. Robbanó tartályok mindenhol, dzsungel, ahol nem látsz semmi és minden meglepetésből támad, hatalmas toronyvárosok szélfútta teteje, amiket vékony függőhidak kötnek össze, mozgó platformok, stb... rengeteg ötlet a videójátékokban van, ezeket alkalmazni kell, mert nyílt hadszíntéren tényleg kevesen állnak meg előttük VAGY szitává lövik őket.

3.) A Master Bossokat úgy kell kialakítani, mint az MMORPG-ben. Az az vagy közelre, vagy távolra legyen igazán hatékony, legyen egy rakat HP-ja (három számjegy) ÉS valami extra mód, ahogy le lehet nyomni, vagy levenni róla képességeket, amiktől meggyengül.

4.) Fegyver qualityk és Creature traitek használata minden mennyiségben illetve a speckó HOrda tulajdonságoké. A Crippling különösen jó, de a Toxic, a Snare, a Razor Sharp, stb mind kell, mert egy teljesen más Hordává/Boss teszik őket. Dirty Fighter, Owerwhelming, stb. Játszani lehet olyasmikkel, hogy csicska módon nagyot üt (4d10), de Primitív, kicsit üt, de Crippling, stb.

# 2009173
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3633 Hozzászólás
Üdv a világomban :)
Mivel lehet feldobni:
Morális döntések.
Nem a harc számít hanem hogy kivel és mikor harcolnak. Győzni fognak de a nagyobb léptékben nem biztos hogy ott és akkor győzniük kell. (pl: Rt partim talál egy elda rituálét azon bolygón amit megtámadtak az eldák. izomból szétverik. viszont nem tudják h arra szolgál h a nekronokat távol tartsa.)
Rendházon belüli intrikák. Tudom kicsit hülyén hangzik de elvileg ilyen is van.
Nyomozások. A kaland vminek felderítése. Eltűnt hajó/személy/kolónia, ősi szöveg stb.. Cthulu40k :)

Na és ha már egyik sem válik be akkor a greater demonok csoportosan :) Szerintem egy jól összehangolt (nem horda) csapat ellenfél azért meg tudja izzasztani a legtöbb csapatot.

# 2009171
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Segítséget kérnék.

Eddig a csapatom nem igazán használta ki a karaktereikben rejlő erőt, de nemrég csatlakozott egy új játékos, aki elég profi, bár bizonyos kérdésekben még pontatlan, de alapjában véve képes kihasználni egy Astartest.

Százalékban kifejezve:

Eddigi Astartes erő kihasználtság: 55%
Új játékos csatlakozása óta: 99%

Arra vonatkozóan kérnék tanácsot, hogy a Livin Erratával játszott DW-ben, hogyan lehet izgalmas kalandokat kreálni a csapatnak. Harccal nem. Szerintem.
Mert a.) a csapat két dobással lerendezi, b.) a csapatot két dobással lerendezem. Átmenet a és b közt sajnos nincs. :P Szerintem. :P

Szóval kellene pár kreatív ötlet.

A kaland az általam kicsit átgyúrt Loss bolygón játszódik, xenok és a káosz közti küzdelem kellős közepén (xenok - Dark Eldar, káosz - undivided CSM-ek és az alattvalóikként kezelt őslakosok, akik úgy eretnekek, hogy 300 éve élnek CSM elnyomás alatt, semmit nem tudnak a külvilágról, a Birodalomról, létük és létezésük egyetlen értelme, hogy CSM uraikért harcoljanak a xenok ellen).

Maradok tisztelettel:
Morak

# 2007589
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3633 Hozzászólás
The_Lone_Drow

Nekem csak egy dolog fúrja az oldalamat. Megvetted a könyvet csinálsz karaktert, de van is kivel játszani? Mert nagyon úgy tűnik h egymagad vagy úgy meg nem az igazi ez a hobbi.
(Ha meg másokat akarsz belerángatni valószínűleg neked kell mesélni, mivel nálad a könyv és te ismered legjobban az egész hóbelevancot)

# 2007547
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThe_Lone_Drow írta 2013.04.01, 21:25 -n:

Hozzászólás olvasásaauer írta 2013.04.01, 19:49 -n:

Köszönöm, így fényévekkel gyorsabb a generálás. Nem tudom, hogy mennyire voltam szabályos, ugyanis a shop-ban nincs kiírva limit. Szóval van egy Astartes Power Armour-om, az gondolom alap, egy bolterem, egy astartes bolt pistol-om, egy astartes chainsword-om, sajnos nem találtam a listában lévő ceremonial sword-t, sebzésben pedig ugyan az, mint a chainsword és nekem az jobban bejönne. Ezeken kívül van még 3 frag grenede és 1 blinde grenede. Majd elfelejtettem, egy robe is van a karakteremen, és a jump pack. Azt hiszem ennyi.

Üdv!

Ez alapján még nem igazán érted, hogy miért olyan a karaktered amilyen. A Termi páncél példa volt, nyugi. :)

Maradok tisztelettel:
Morak

# 2007525
The_Lone_Drow

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMorak írta 2013.04.02, 14:03 -n:

Üdv!

Láthatóan hiába.

Morak

Nem emlékszem, hogy említettem volna azt, hogy nem tudok terminátor páncélt aggatni a karakteremre Rank 1-ként, amikor elsőnek leírtátok is elmagyaráztam, hogy későbbi lehetőségként ecseteltem a dolgot. Nem emlékszem, hogy akár egy szóval is emlegettem volna ezt az előbb említett esetet leszámítva.

# 2007473
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Láthatóan hiába.

Morak

# 2007445
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3633 Hozzászólás
Ezt már 2x leírtuk...

# 2007444
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Tehát.

Egy Deathwatch karakter összesen eme nyersanyagokból dolgozik:

- Requisition: A GM megmondja mennyi van. Amit ebből ki tudsz kérni a fegyverraktárból [Armorium], azt viheted a küldetésre. Amire nem telik azt nem.

- Renown: Megbecsülés. Teszemazt, egy jó minőségű [vagy ereklye] erőkard Requisition értéke nem olyan nagy, de 75+ Renown pont kell hozzá. Egy átlagos Astartes 0-10 között indul, és kalandonként, ha nagyon ügyes bezsebelhet [GM függő!] 3-8 pontot. Kalandonként.

Elsőre bonyolult lehet, de meg kell értened, hogy egy frissen beavatott Halálőrnek nem fogják odaadni a Terminátor Páncélt az 5.000 éve a Halálőrség tulajdonában lévő legendás Energiakalapáccsal! :)

Maradok tisztelettel:
Morak

Módosította Morak: 2013.04.02, 12:31

# 2007373
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3633 Hozzászólás
Ez kb egy induló assulat marine se több, se kevesebb. Mint korábban mondtuk a többi felszerelést a modul elején a km által megszabott req. pontokból lehet venni.
A cermonial nem hiszem h jobb mivel a lánckard tearing ezét jobb sebzésátlag érhető el, még ha a többi értékük azonos is.

# 2007346
The_Lone_Drow

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaauer írta 2013.04.01, 19:49 -n:

Köszönöm, így fényévekkel gyorsabb a generálás. Nem tudom, hogy mennyire voltam szabályos, ugyanis a shop-ban nincs kiírva limit. Szóval van egy Astartes Power Armour-om, az gondolom alap, egy bolterem, egy astartes bolt pistol-om, egy astartes chainsword-om, sajnos nem találtam a listában lévő ceremonial sword-t, sebzésben pedig ugyan az, mint a chainsword és nekem az jobban bejönne. Ezeken kívül van még 3 frag grenede és 1 blinde grenede. Majd elfelejtettem, egy robe is van a karakteremen, és a jump pack. Azt hiszem ennyi.

# 2007336
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3633 Hozzászólás
http://www.blackmoor.org.uk/40K.html

DH/RT/DW generáló.

# 2007329
The_Lone_Drow

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás
Sikeresen megérkezett 1-2 hónapja a könyv. Már elkezdtem a karakter generálásnak, de azért csak megkérdezem, hogy nem tud-e valaki karakter generátort? Nagy segítség lenne.

# 1994995
The_Lone_Drow

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMorak írta 2013.01.27, 07:55 -n:

Hozzászólás olvasásaThe_Lone_Drow írta 2013.01.26, 17:22 -n:

Miért mészárolnának le? :D

Üdv!

Ó, ha csak sejtenéd az előzményeket...

Legyen elég annyi, hogy egy társuk, egy testvérük alakult át a szemük láttára démonkehellyé (daemon host), szerinted mennyire bíznának egy IDEGEN Astartesben? :D

Maradok tisztelettel:
Morak

Gyanítom, hogy előbb zúdítanának rám zárótüzet, aztán kérdeznének :D

# 1994830
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThe_Lone_Drow írta 2013.01.26, 17:22 -n:

Miért mészárolnának le? :D

Üdv!

Ó, ha csak sejtenéd az előzményeket...

Legyen elég annyi, hogy egy társuk, egy testvérük alakult át a szemük láttára démonkehellyé (daemon host), szerinted mennyire bíznának egy IDEGEN Astartesben? :D

Maradok tisztelettel:
Morak

# 1994752
Steel

Unknown

• Fórumita
  • 446 Hozzászólás

Idézet

Javaslom az Erratát használjátok, sokat dob majd a játékélményen!
Ezt én is két vonallal aláhúznám. Az alapkönyv sebzései teljesen alkalmatlanok hosszútávon élvezhető játékra. Ha nem használjátok errata akkor jöhetnek a démonherceg hordák, hogy emelkedjen a pulzus.
A vicc az, hogy ugyanazt a hibát megcsinálják az only war-ban is. Kár!

# 1994751
The_Lone_Drow

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 33 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMorak írta 2013.01.26, 16:24 -n:

Hozzászólás olvasásaThe_Lone_Drow írta 2013.01.26, 15:17 -n:

Az általad leírt összeállítás nekem teljesen megfelelő lesz kezdésnek.
Régebben láttam itt, hogy említetted azt, hogy fórumon mesélsz, ha nem csal az emlékezetem. Ha esetleg nem jönne össze az, hogy találok egy olyan társaságot, akkor beszállhatnék egy ilyen játékba?

Üdv!

Ez attól függ.
Igazából egy Könyvtáros van parlagon, a többi "felesleges tényezőt" kiiktattam. Most épp a végjáték elején vannak, úgy terveztem, hogy ha ennek vége, akkor belecsippentenék egy kis oWoD Vámpírba, szigorúan csak az alapkönyv + Kamarilla + Sabbat kiegészítőkkel (ezek még annyira nem ütik egymást).
Aztán meglátjuk. Ha nagyon elhúzódik, és nincs hely ahol gyakorolhatod az Astarteskodást, akkor asszem tudok rajtad segíteni, máris van rá egy kiváló ötletem. Talán nem mészárol le a csapat azonnal. XD

Maradok tisztelettel:
Morak

Igazából ráérsz még nyugodtan, mivel a szabálykönyv úgy is jövőhónap vége fele lesz meg :). Ezt a fórumot meg úgy is bújni fogom, aztán majd egyeztetünk. Miért mészárolnának le? :D

Most fejeztem be harmadjára az Ultramarines filmet, szerintem majd meg is veszem DVD-n, ha kijött. Én speciel örülnék neki, ha csinálnának még ilyet, mondjuk ennek a filmnek az előzményét, ahogy a Császári Öklök védelmezik a szentélyt.

# 1994740
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThe_Lone_Drow írta 2013.01.26, 15:17 -n:

Az általad leírt összeállítás nekem teljesen megfelelő lesz kezdésnek.
Régebben láttam itt, hogy említetted azt, hogy fórumon mesélsz, ha nem csal az emlékezetem. Ha esetleg nem jönne össze az, hogy találok egy olyan társaságot, akkor beszállhatnék egy ilyen játékba?

Üdv!

Ez attól függ.
Igazából egy Könyvtáros van parlagon, a többi "felesleges tényezőt" kiiktattam. Most épp a végjáték elején vannak, úgy terveztem, hogy ha ennek vége, akkor belecsippentenék egy kis oWoD Vámpírba, szigorúan csak az alapkönyv + Kamarilla + Sabbat kiegészítőkkel (ezek még annyira nem ütik egymást).
Aztán meglátjuk. Ha nagyon elhúzódik, és nincs hely ahol gyakorolhatod az Astarteskodást, akkor asszem tudok rajtad segíteni, máris van rá egy kiváló ötletem. Talán nem mészárol le a csapat azonnal. XD

Maradok tisztelettel:
Morak

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett