Ugrás tartalomhoz

Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplója

Kazamaták és Kompániák

old school

• Nem írhatsz ebbe a témába
191 hozzászólás érkezett eddig

# 2012097
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásamysterio írta 2013.04.29, 10:44 -n:

Csak így tovább! nagyon várjuk! Meg a H&H-t is! Bocsánat, Narmor, nem akarlak megint evvel nyaggatni, de már nagyon várom azt is!

Örülök, hogy várod, ez igen lelkesítő. :) Természetesen a nyáron az sem lesz elfeledve, a játékosoknak szóló rész bétáját remélhetőleg sikerül elkészíteni a nyár alatt, de nem akarok az ígérgetések csapdájába esni. A nyaram egészen betáblázott teendők tekintetében, de esténként vagy hétvégente bizonyosan az rpg-ről sem feledkezem meg.

Alister: S nekünk Ynasszal azt még konvertálni is kell. :P

# 2011810
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3204 Hozzászólás
Ha nagyon nem készülne, lehet engem is piszkálni, mert jó eséllyel azért fog késni, mert nem gépeltem be a megadungeon másfeledik szintjét, az Elméleti Könyvtárakat. Kéne egyszer rá két nap, amikor semmi mással nem kell foglalkoznom...

# 2011706
mysterio

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 59 Hozzászólás
Csak így tovább! nagyon várjuk! Meg a H&H-t is! Bocsánat, Narmor, nem akarlak megint evvel nyaggatni, de már nagyon várom azt is!

# 2011535
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás
"Tavasz van… hol a következő szám? Kép" Athor kérdésére, melyet a KHV oldalán tett fel, itt válaszolnék, elvégre ezért van a fórum, s talán egy kis életet is sikerül lehelni beléje.

Tavasz van, s még egy hónapig lesz is elvileg. ;) A munkálatok folynak, nyilván mindannyian, akik dolgozunk a magazinon egyéb elfoglaltságokkal is rendelkezünk, melyek magasabb prioritást élveznek, így csúszások mindig lehetnek. Ugyanakkor igyekszünk minél hamarabb kiadni az új számot. Persze ez a csúszás előrevetíti, hogy a későbbi számokkal is lesz ilyen, így talán a negyedéves megjelenés túl ambiciózus volt, de majd meglátjuk.

A lényeg, hogy élünk, virulunk és dolgozunk.

(Más kérdés, hogy saját tervekkel, mint pl. Baan Gidar továbbra is csúszom... De hát ember tervez, Isten végez, ahogy szokták mondani. Előbb-utóbb az is elkészül, de újabb terveim szerint újra akarom rajzolni a szinteket, meg újra akarom írni a már elkészült részeket stb.)

Módosította Narmor: 2013.04.28, 08:55

# 1999270
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMarvin írta 2013.02.13, 19:12 -n:

Amúgy szeretném a t. közönség tudomására hozni, hogy ugyan nem KéK-ben (igényeimnek megfelel a K&M is), de a Kazamata 1. számából sok mindent kreatívan átemelve megalkottam posztminden világvége-szettingemet Üres Völgy vagy Interregnum címen, mintegy a spirituális kiüresedés után újra felbukkanó transzcendens szféra vadságának parafrazeációjaként. A cselekményben a Háromtestű Isten megnyilvánulásai viszik majd a prímet, ha eljutunk odáig. Eddig felbukkant Csordak (ő nem megnyilvánulás, hanem karakter), az egyelőre isten nélküli próféta és a barbár fivérek, akik közül az egyik fürdik is, ennek tudja be 14-es Karizmáját.

Szuper! Igazán örülök, hogy a magazin inspirálóan hatott rád. :) Mindenképpen írj a szettingedről, mert határozottan érdekesnek tűnik. Egyébként, ha van kedved és ötleted, akkor A Háromtestű Isten Börtönét te is kidolgozhatnád (az 5. számban jön majd az a szint, szóval kb. egy éved lenne rá), ha már úgyis foglalkoztat a téma. ;) De ráérsz ezen gondolkodni, meg más felállásban is lehetséges, eredetileg például arra gondoltam, mivel háromtestű az isten, lehetne a modul is "háromkezes".

Az Elméleti Könyvtárakon amúgy Alister dolgozgat, szóval biztos szuper lesz. Már alig várom a tesztjátékot. :D

# 1998864
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1310 Hozzászólás
Nekem tényleg ilyen bonyi volt, sajnálom.

Bendoin: Kösz, majd igyekszem, az 1. szessünt tulképp már le is lehetne írni.

# 1998860
Bendoin

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 282 Hozzászólás
Érdekesen hangzik!

"A felirat nem hazudott."

Mé', te jól érzed magad, ha átvernek dárdával? O_o

Amúgy szeretném a t. közönség tudomására hozni, hogy ugyan nem KéK-ben (igényeimnek megfelel a K&M is), de a Kazamata 1. számából sok mindent kreatívan átemelve megalkottam posztminden világvége-szettingemet Üres Völgy vagy Interregnum címen, mintegy a spirituális kiüresedés után újra felbukkanó transzcendens szféra vadságának parafrazeációjaként. A cselekményben a Háromtestű Isten megnyilvánulásai viszik majd a prímet, ha eljutunk odáig. Eddig felbukkant Csordak (ő nem megnyilvánulás, hanem karakter), az egyelőre isten nélküli próféta és a barbár fivérek, akik közül az egyik fürdik is, ennek tudja be 14-es Karizmáját.

Ha nem leszek túl lusta, majd beszámolok, addig megköszönöm az alkotónak a Kazamatát - az OSR szent tehenei közül gyakran a szimpla primitívséggel összetévesztett minimalizmus itt inspiráló oldalát mutatja meg. Szokás szerint a tehetségen múlik a dolog, és itt a szerző pár sorban vagy akár szóban is remek ötleteket adott.

# 1998857
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4146 Hozzászólás

tényleg ennyire bonyolult értelmezni ezt? :ize:

Spoiler

# 1998808
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1310 Hozzászólás

Ha nem leszek túl lusta, majd beszámolok, addig megköszönöm az alkotónak a Kazamatát - az OSR szent tehenei közül gyakran a szimpla primitívséggel összetévesztett minimalizmus itt inspiráló oldalát mutatja meg. Szokás szerint a tehetségen múlik a dolog, és itt a szerző pár sorban vagy akár szóban is remek ötleteket adott.

# 1998722
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3539 Hozzászólás
Az oldschool/egyszerű rendszerek tagadhatatlan előnye, hogy a pozitív élmények után bárki vállalkozik mesélni, hiszen nem kell 300+ oldalnyi szabállyal megbírkóznia, az energiáit valóban a kaland elkészítésére tudja fordítani, nem pedig statisztikázásra, szabálybiflázásra.

Én a mai napig szívesen vennék egy 1-20. szintig kibontott, rendszerileg strukturált, minimalista rpg -t. (Valahol a Sword and Wizardry és a Labirynth Lord között, a KéM átgondolt szabálymechanizmusával.)

Bulldy

# 1998551
Ynas_Midgard

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 722 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKrynn írta 2013.02.01, 12:47 -n:

A hangulatról sokat elmond, hogy a kaland végére az egyik játékos felajánlotta, hogy legközelebbi alkalomra ír KéK mesét, pedig őt tíz év alatt jó ha kétszer láttam mesélni. :)

Király :)

# 1996184
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKrynn írta 2013.02.01, 12:47 -n:

Lezárult egy újabb kaland. [...]

Nagyon szuper! Jó látni, hogy többen kedvet kaptak mesélni a rendszerrel, továbbá, hogy egy ekkora klasszikust játszottatok le a KéKkel. :) Kíváncsian várom, milyen újabb kalandokba sodródtok a KéK segítségével. :) Esetleg erről egy részletesebbet tervezel írni / vagy az, aki mesélt?

# 1996157
Krynn

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 980 Hozzászólás
Lezárult egy újabb kaland. Ezúttal nem én meséltem, az elmúlt két dándzsön elég kedvcsinálónak bizonyult, hogy más is vállalkozzon erre. A kaland a tűzhegy varázslója volt (a lapozgatós könyv :)), persze átszabva egy teljes csapatra. Csak két egész napos játékalkalom alatt sikerült befejezni, ami részben annak köszönhető, hogy a végére eljutva szembesültünk azzal, hogy az összeszedegetett kulcsoknak csak a fele használható, így a végső mindent eldöntő harc után kénytelenek voltunk visszatérni a korábbi termekbe, és szisztematikusan felszámolni majdnem minden maradék ellenállást, amit korábban értelmetlen harcnak gondoltunk volna. Talán ez volt a legnagyobb hátránya a kalandnak, vagyis a kulcsok elhelyezésében semmiféle logika nem volt - max. annyi, hogy ami nagyon látható helyen van, az úgyis hamis. Kicsit tartottam a dologtól, mert a lapozgatós könyvekben tapasztalatom szerint sok a logikátlan, dramaturgiailag nagyon váratlan halálcsapda, hiszen arra van tervezve, hogy csak a sokadik próbálkozásra sikerülhessen végigvinni. Ezt azonban nagyban kompenzálta az asztali játék rugalmassága, azaz vissza tudtunk fordulni bármikor, a legtöbb értelmes njk-val megpróbáltunk alkut kötni plusz infókért (általában sikerrel), és persze a bérencek nagy mennyisége, akiket olykor beáldoztunk. A hangulatról sokat elmond, hogy a kaland végére az egyik játékos felajánlotta, hogy legközelebbi alkalomra ír KéK mesét, pedig őt tíz év alatt jó ha kétszer láttam mesélni. :)

# 1994386
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3231 Hozzászólás
Ezt az utóbbi ötletet konkrétan meséltem egy 2005-ös kampányban, és nem is tudom már, miért maradt ki végül a Törött Pusztákból. :)
Spoiler

Módosította elGabor: 2013.01.24, 16:06

# 1994335
Ynas_Midgard

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 722 Hozzászólás
Vagy minden leereszkedés után bezáródnak a ciklopszi kőkapuk, és csak akkor nyílnak meg, ha valakit feláldoznak neki...

# 1994199
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás
Jobbnál jobb ötletek gyűltek itt össze. :)

Esetleg vicces lehet még, mikor a kazamata maga egy csapda, s mondjuk a "csak egy maradhat" elve szerint mindössze egyetlen JK jöhet ki (vagy ezt mondják a karaktereknek, hogy elhiggyék, közben meg az egész csak egy rossz tréfa - s lehet, emiatt lemészárolják egymást. :P).

# 1993894
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3204 Hozzászólás
A kedvenc csapdám a Kívánságok Kútja, egy csicsás szökőkút, amelyik felirata büszkén hirdeti, hogy mindenkinek teljesíti egy fennhangon kimondott kívánságát. És valóban teljesíti őket, a kimondott szavak betűje, és nem értelme szerint. És lehetőleg úgy, hogy semmi köszönet ne legyen benne, sőt!
/Például a halhatatlanságot kérő többé nem halhat meg, de továbbra is öregszik és a sebei se gyógyulnak gyorsabban./

# 1992847
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3641 Hozzászólás
Krynn: ezek nagyon jók, be is fogom építeni őket valahova. kösz.

# 1992846
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2533 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKrynn írta 2013.01.16, 19:06 -n:

Egy dnd-s videóból vettem az ötletet egy csapdához, amit később meg is valósítottam. Adott egy varázsjel, amely a karaktert akkor engedi (vagy teleportálja) tovább, ha a varázsjel közepére állva fennhangon elmondja legsötétebb titkát. Hogy erre hogyan jönnek rá, az a kazamatától függ (pl. szimplán oda lehet írva a falra mellé, meg kell szerezni az infót valakitől, esetleg valamilyen próbadobáshoz kötődik). Két csavar van a dologban. Az első, hogy aki átjutott (teleport, csúszda, stb.), az nem hallja már az utána következők szavait. A második, és ezt érdemes a Jk-k tudtára hozni, hogy a jel létrehozója tudomást szerez mindarról, ami elhangzik a jel közepén.

Szerintem elég érdekes szituáció, mert elkezdődik az alkudozás, hogy ki maradjon a végére, hiszen az ő titkát legalább a társai nem fogják megtudni. A másik, hogy elkezdhetnek agyalni, hogy vajon ki hallgatja ki őket, vagyis ki készítette a jelet, megéri-e átmenni abba a bizonyos szobába ilyen áron. Végül pedig egy érdekes adalékkal bővülhet a karakterük személyisége, ha elgondolkodnak, hogy vajon mi lehet a legsötétebb titkuk.

Ez nagyon ötletes :)
Bár a saját csapatom valószínű, hogy elröhögné az egészet, ilyen "nem vettem észre hogy a félszerzet örömlánynak ádámcsutkája van" és hasonló sötét titkokkal.

# 1992755
Krynn

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 980 Hozzászólás
Egy dnd-s videóból vettem az ötletet egy csapdához, amit később meg is valósítottam. Adott egy varázsjel, amely a karaktert akkor engedi (vagy teleportálja) tovább, ha a varázsjel közepére állva fennhangon elmondja legsötétebb titkát. Hogy erre hogyan jönnek rá, az a kazamatától függ (pl. szimplán oda lehet írva a falra mellé, meg kell szerezni az infót valakitől, esetleg valamilyen próbadobáshoz kötődik). Két csavar van a dologban. Az első, hogy aki átjutott (teleport, csúszda, stb.), az nem hallja már az utána következők szavait. A második, és ezt érdemes a Jk-k tudtára hozni, hogy a jel létrehozója tudomást szerez mindarról, ami elhangzik a jel közepén.

Szerintem elég érdekes szituáció, mert elkezdődik az alkudozás, hogy ki maradjon a végére, hiszen az ő titkát legalább a társai nem fogják megtudni. A másik, hogy elkezdhetnek agyalni, hogy vajon ki hallgatja ki őket, vagyis ki készítette a jelet, megéri-e átmenni abba a bizonyos szobába ilyen áron. Végül pedig egy érdekes adalékkal bővülhet a karakterük személyisége, ha elgondolkodnak, hogy vajon mi lehet a legsötétebb titkuk. Persze ez a kreatív döntési helyzet csak akkor válik igazán csapdává, ha később valamilyen módon visszaüt rájuk a dolog. Pl. a kazamata végén illúzióval kerülnek szembe, ami a személyes titkaikból építkezik. Ha pedig kicsit altatni akarjuk az éberségüket, akkor csak a későbbi kalandok egyikében lesz ebből bonyodalom.

Egy másik nagyon aranyos csapda a beszélő ajtó, amit a goblins képregényből vettem. A terembe lépéskor feltesz egy találós kérdést, és elmondja, hogy ha rosszul válaszolnak, akkor meghalnak (opcionálisan csak a rosszul felelő). A lényeg, hogy a csapdát csak a rossz válasz aktiválja, de az ajtó nincs bezárva, így ha egyáltalán nem felelnek, csak kinyitják és tovább indulnak, akkor mindenképpen sérülés nélkül megússzák. A találós kérdés akkor jó, ha tényleg találós kérdésnek tűnik, mintha lehetne is valami "nyilvánvaló" megoldása, amely visszautalhat a kazamata korábbi részeire. Persze valójában nem kell, hogy legyen megoldás. Az őrületbe lehet kergetni a játékosokat ezzel, hiszen újra és újra olyan apró részleteket keresnek a korábbi termekben, amik segíthetik őket a megoldásban. Amúgy az érdemes szem előtt tartani, hogy sem ez, sem az első csapda nem igazán jó olyan helyre, amit nem lehet kikerülni ahhoz, hogy eljussanak a fő céljukhoz. Inkább rejtsenek csak opcionális részeket, ami jutalmazza a kocázat vállalásukat, elszántságukat és a kreativitásukat.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett