A kritikák valahol jogosak, mégis Bulldyval értenék egyet. Ez a film erről szól, ahogy a képregény is. A moralizálást meg jellemfejlődést, meg mittoménmit majd a Batmantől várom, az Avengers nem erről szól. Amit vártam, azt kb hozta a film: látványos, vicces, és legfőképp hű a képregényhez és a karakterekhez. Jó a csapatmunka, nem sikkad el senki, és sztem Sólyomszemnek és Fekete özvegynek is van szerepe. Sólyomszemet amúgy is utáltam mindig, de itt tetszett.
Idézet
Nos. Hulknak tényleg semmiféle oka nincs a "jófiúk" oldalán harcolni...főleg, hogy annak előtt meg akart ölni egyet-kettőt közülük.
Nagyjából a képregényben is így van, hol uralja magát, hol nem. A különbség annyi volt a két átváltozás között, hogy előbbi a düh és loki jogarja miatt történt, nem is uralta magát, a másodiknál viszont ő maga változott át, világos motivációval, hogy legyőzze a földet veszélyeztető élieneket. Látszik, hogy itt sem uralta magát teljesen, de különbséget tudott tenni a baát és ellenség között. A Hihetetlen Hulk filmben is uralta magát a végén.
Idézet
Hogy a pi**ába került Thor a Földre????
Nekem vannak elméleteim, de valószínű, hogy a Thor 2-ben választ kapunk a kérdésre.
Spoiler: Egyrészt a képregény szerint a mjölnirrel is tud átjárót nyitni, ezt itt kihagyták, de valószínű, hogy valahogy egy asgardi, kevésbé jó istenhez lesz köze.
Egy kicsit a gonoszokkal tényleg van gond. Loki nem is a félelmetessége miatt gáz, hanem, hogy nem hozza annyira a nagy cselszövő énjét. Viszont a színész sztem nagyon jó volt, szóval megbocsátható. A chitaurik már gyengébbek, ennyi erővel lehettek volna skrullok, vagy legalább kicsit fejlettebbek, mint a képregényben. Hiába jött a nagy szörny, simán legyőzték.
Idézet
Nem derül ki számomra az sem, hogy Amerika Kapitány hogy vívja ki a respektet a többieknél, mikor kb. 1 órán át csak utálják egymást, utána meg vígan elfogadják a parancsait.
Valóban, ráadásul nálam az sem derül ki se ebből, sem az am.kapitányból, hogy mitől is lesz olyan f***a vezető hirtelen a kis nyikhaj gyerekből. Ennek ellenére nem annyira gáz a karakter, én a képregényben sosem szerettem, itt viszont nincs vele baj. A dvd-n lesz állítólag fél óra extra, ennek egy részében ő ismerkedik majd az új világgal.
Idézet
A SHIELD és Nick Fury meg nevetséges. A világ legjobban felszerelt kémhálózatának elsötétített arcú öreg bácsik és nénik diktálnak? Ez az összeesküvés-elméletek barátainak további muníciót fog adni, már látom előre... Ki sem derül, hogy Nick Fury miért olyan király szuperkém.
Ezzel nincs is annyira gond, majd talán kiderül kik azok, meg kellett egy kicsit ahhoz, hogy ne Fury legyen a főfő főnök. Amúgy tényleg nem igazán derül ki, miért olyan király. Inkább az zavart, hogy simán bejutott az ellenség a főbázisra, az elég zavaró volt azért.
Idézet
Nálam még mindig az X-Men filmek az etalonok képregényadaptáció szempontjából, mert ott leszámoltak ezzel a nézettel és csak azt vitték filmre, amiről tudták, hogy meg lehet valósítani.
Összességében nekem bejött az avengers, a legjobb marvel adaptáció. Az x-men sem volt rossz, de nekem az első sorozat egy diolog miatt nem jött be, amit itt viszont remekül hoztak: nem tudta kezelni a karaktereket, végig Farkasról/Rozsomákról szólt (+talán Vadócról), a többiek mellékszereplők voltak. Küklopsz egy piperkőc nyálgép lett, holott a képregényben Amerika Kapitánynál is királyabb stratéga, vezető, fájt nagyon, ahogy elbántak vele. Árnyék volt még jó, meg Magneto, a többiek viszont nem. Vihar sem sajnos.
Az x-men elsők jobban tetszett, ott csak Magneto-Xavier 2 hetes "legendás" barásága tarottt rövid ideig (bár a 2. filmben még folytatódhat). A karaktereket kicsit összekutyulták, de még az sem volt annyira gáz, egyedül Beast megjelenése nem volt az igazi.
Módosította Blazious: 2012.05.02, 09:47