Ugrás tartalomhoz

Az Első Magyar D20 Társaság és a Kard és Mágia tíz éves történeteÚj MAGUS, új logó, új reneszánsz, új...Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?

Szalai Jenő választása

* * - - - 2 Szavazat

• Nem írhatsz ebbe a témába
24 hozzászólás érkezett eddig

# 1947331
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4156 Hozzászólás
nekem is tetszett, hangulatos volt, a "marxista mágia" meg különösen :cool:

# 1947297
VIC

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 365 Hozzászólás
Aranyos volt!

# 1947116
BePe

Admin

• Admin
  • 4193 Hozzászólás
aluminiumtrioxid/Hellguard666
2 komment torlese utan mondom:
ha vegkepp nem megy maskepp, akkor MOST huzzatok kerlek at maganba.
koszonom.

# 1947075
SzodasLova

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 80 Hozzászólás
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, kivétel nélkül. Különösen köszönöm azoknak, akik el is olvasták a novellát.
A kritikusoknak: igyekszem a leírt nézőpontokat figyelembe véve tovább fejlődni, hiszen bevallhatom, hogy én sem tekintem a ezt életem főművének, de mint mű, kedves nekem. :) Mivel eddig a monológokat kedveltem, mint történetmesélési formát, most annyiban kísérleteztem, hogy dialógusokkal váltott monológokkkal mondjam el a történetet, elkerülve a szokványos leíró részleteket, történetmesélési töltelékszövegeket.
Még egyszer köszönöm, hogy leírtátok, hogy mit gondoltok róla, ez fontos nekem.

A kritika nélkülieknek: édik vagytok, köszönöm. :D

Úgy érzem, hogy vannak információk, amik nem mentek át, így leközlöm a Karcagi Rendőrkapitányság (rosszul megírt, később titkosított) jelentését:

"A karcagi Szilikátipari Vállalat gyárépületébe 1978 augusztus 13-án, vasárnap szabotázs céljából behatolt Szalai Jenő, frissen végzett, Moszkvából irányított népi mágus. A szabotázs célja nem ismert, a szakember a végrehajtáshoz Volkswagen Golf Mk1 (1974) típusú gépkocsival érkezett. Szecsői István és Kozák Tibor munkásőrök a behatolást meghiúsították, melynek során a gyanúsított felkutatásához MágiaMegvilágítót, "ememet" használnak. Az akció során kényszerítő eszköz (pps 41) használatára is sor került. A fegyverek az érvényben lévő utasítások szerint töltetlenek voltak ("Az 1956. november 4-én szovjet segítséggel hatalomra került Kádár János, úgy tűnik, már 1957 márciusában sem szavazott maradéktalan bizalmat a párt frissiben, egy hónappal korábban elnöki tanácsi rendelettel felállított hadseregének. Aminek csak az egyik ­ az akkori demonstrációban részt vevőket nem kevés háborgásra késztető - jele volt, hogy a félelmetesnek szánt szervezet a honvédség tartalékából kapott dobtáras géppisztolyaiba - a titkos parancs szerint ­ egyetlen éleslőszert sem tárazhatott be.", http://www.rev.hu/portal/page/portal/rev/kiadvanyok/gp-muranyi-hvg). A kényszerhelyzetben lévő népi mágus azt választotta, hogy megtámadja a munkásőröket, amit a rajtuk alkalmazott védőmágia kezelt, ezért a volsébnyik is elszenvedte a támadás következményeit. Az ügynököt az Államvédelmi Hatóság a műveleti területről kivonta."

:rohog:

Üdv:

SzóLó

# 1946966
Attila

Banned

• Fórumita
  • 4107 Hozzászólás
:popcorn:

# 1946951
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 537 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaHellguard666 írta 2012.05.06, 18:31 -n:

aluminiumtrioxid:

Mérhetetlen gyűlölet? ROTFL
Szerintem te még nem találkoztál olyannal, különben nem kevernéd össze a kettőt...

A "Szar a novellád" =/= "Gyűlöllek te rohadék (további tetszőleges jelzőket ide lehet beilleszteni)!"

Hajrá, kicsit gyúrsz még rá, és fogod érteni! Én hiszek benned! :lol:

A tenyérbemászóan lekezelő stílusból vissza lehetne venni egy pöppet.
Mellesleg gyűlölni nem csak a novella íróját, hanem a novellát is lehet, de nem fogok lealacsonyodni arra a szintre, hogy látványosan beleverjem az orrodat valami "háhá hülyegyerek hánemérted???!" jellegű kommenttel.

# 1946913
woof

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 877 Hozzászólás
Hellguard, ha megkérhetlek, olyan karaktersorozatokat, hogy "=/=" ne alkalmazz, illetve csak külön használati utasítással, mert ebből már több félreértés is volt itt:D

Ha a szöveg döccenéseitől eltekintünk, még ez az a novella, ami az ötletessége alapján pályázhatna egy harmadik helyre, csak ahhoz kéne első meg második is... szóval szvsz. pont jó helyen van itt:D

# 1946909
Hellguard666

The Fallen One

• Fórumita
  • 2304 Hozzászólás
aluminiumtrioxid:

Mérhetetlen gyűlölet? ROTFL
Szerintem te még nem találkoztál olyannal, különben nem kevernéd össze a kettőt...

A "Szar a novellád" =/= "Gyűlöllek te rohadék (további tetszőleges jelzőket ide lehet beilleszteni)!"

Hajrá, kicsit gyúrsz még rá, és fogod érteni! Én hiszek benned! :lol:

# 1946889
tapsi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 279 Hozzászólás
jé, meg mertem volna rá esküdni, hogy én ehhez részletesen hozzászóltam...

na mindegy... szóval szerintem a világ és a hangulat nagyon jó

de a szöveg maga annyira rosszul van tagolva/ felépítve minden szinten, hogy az szinte teljesen tönkrevágja.

tényleg nem derül ki elsőre; a "mondta" "kérdezte" "sírva belehörögte a kabátujjába" pedig nem csak a sötét tulkoknak való ostobaság, hanem a párbeszéd tempóját is ezzel lehetNE szabályozni; ki a tök az a Szalai Jenő, és mit is választ? miért nem derül ki ez a tetves sztoriból egyértelműen, ha már ez a novella címe? mi a szakember megbízatása? mert az sem derül ki. na, ezek elég nagy hibák.

akkor is, ha a hangulat meg a világ rendben van.

# 1946882
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 537 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaHellguard666 írta 2012.05.06, 15:20 -n:

ez a mostani alkotás nálam az utóbbi kategóriában van. Miért? Mert nem szórakoztató, mert nem olvastatja magát, és mert mint novella szar...

Ezt a mérhetetlen gyűlöletet nem nagyon értem most. A többi novellával ellentétben ez nem késztetett arra, hogy le akarjam kaparni a saját arcomat, plusz a Marxhoz idézett fohásznál hangosan sikerült felröhögnöm. A mezőnyből még ez a legkevésbé szar.

# 1946864
Hellguard666

The Fallen One

• Fórumita
  • 2304 Hozzászólás
bokorbab:

Aha, és a hanyag ajtófestésből, hogyan olvassa ki az egyszeri munkásőr a moszkovita mágus mondatát?

Az átkosról szerintem sok fogalmad nincs... kétlem hogy idősebb lennél nálam, és én is csak történetekből ismerem. Egy dolgot viszont tudok, ha nincs lőszered, nem biztosítod ki a fegyvert... és nem kérdezel rá a haverodra. Miért? Mert a biztosítás akkor érdekes ha van lőszered, egyébként akár így, akár úgy áll a biztosító a fegyveren, akkor is csak bunkósbotnak jó.

Jaqs:

Hogyne lenne rengeteg logikátlan film... de van különbség mondjuk a Csatahajó (Battleship) logikátlan vizuális orgiája és a Gyilkos cápa vs. Óriáspolip című értelmetlen, értékelhetetlen szemete között. Na ez a mostani alkotás nálam az utóbbi kategóriában van. Miért? Mert nem szórakoztató, mert nem olvastatja magát, és mert mint novella szar...

# 1946604
bokorbab

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 1 Hozzászólás
Hááát, szerintem (de én csak átlagolvasó vagyok) azokról az ecsetcsíkokról van szó, amelyeket a hanyag mázolás okoz a felületen, az oldalról ráeső fényben valóban látszanak az ecsetszőrök nyomai. A kommunizmusban az olyan úri huncutságokra, mint az igényesen mázolt budiajtó, nem adnak valami sokat.
Fegyver van, lőszer nincs? Azt hiszem, ez is pompásan jellemzi az átkost. :)
Az a gondolatismétlés, a "nincs nálam a pisztolyom" pedig rám hasonló hatással volt, mint az Időjós című filmben Nicholas Cage belső monológja, mikor elfelejti a tartárt. Azaz a pánikba eset ember agyában keringő gondolatok, amikor az ember kétségbeesetten ismételgeti magában a nyilvánvalót.
Szerintem. :)

# 1946595
Jaqs

Kalandmester

• Banned
  • 1849 Hozzászólás
Freddie:
Jah, meg mágiájuk sem lehetne. Szerintem itt a hangulat a lényeg, amit különböző korabeli motívumokkal próbált megragadni a szerző, aki feltehetőleg nem autó- és fegyverszakértő.

Hellguard666:
Rengeteg logikátlan, gyerekes (amcsi) film is van, mégis tetszik sokaknak. Én is le szoktam akadni az ilyeneken, de ha jól megragadják a hangulatot - szerintem ez a lényeg.

# 1946486
Hellguard666

The Fallen One

• Fórumita
  • 2304 Hozzászólás
Ooops I did it again, ahogy Britney mondaná. Megint megpróbáltam elolvasni egy novellát, és megint sírógörcs kerülget.

1. Az elején az a beszélgetés a két munkásőr között... egyrészt röhejes, másrészt harmadjára érthető, hogy először az őrök egymással beszélnek, majd ebbe kapcsolódik a szabotőr.

Idézet

A papírra pár cirill betűt rovok, és nyállal az ajtóra tapasztom. A papírdarabka felragyog, és belesimul az olajfestékbe, majd eltűnik.

Idézet

Ha megnézed a festék ecsetcsíkjait az ajtón, azok bizony cirill betűk árnyékai. És az van ideírva oroszul, hogy „Akit a nép akar, hogy jöjjön, az megérkezik”.

Milyen festék, milyen ecsetcsíkjait? Még a papír is beleolvadt az ajtóba, és eltűnt, nemhogy az ajtón festékcsíkok látszanának...

Idézet

– Tibor. Ez valóban nem stimmel. Úgy tudtam, a moszkovitákat úgy trenírozzák, hogy semmiképpen ne dezertálhassanak. Ez nagyon nem jó. Kibiztosítottad a fegyvert?
– Igen. De lőszerem nincs nekem se.

Ez most ugye csak egy szar vicc? Mi lóhalálért adnak fegyvert a katonának ha nincs lőszere hozzá? Ha tudja hogy nincs lőszere, akkor minek biztosítja ki? Ennyire hülye nem lehet már egy élő ember...

Idézet

Az acélrudak hangosan kattannak. Nincs nálam fegyver! Nincs itt a pisztolyom! Az egyiken Emem van! Nem tudok mindkettő elől elbújni, mert az egyig ebben, a másik a másik világban lát! Nincs nálam fegyver sem! Nincs itt a pisztolyom.

Remélem mindenki megértette, nincs itt a pisztolya... ennél már csak az lett volna erősebb, ha ehhez még üvölt is a monitor és beleveri a fejemet a mondatba, hogy tisztán lássam, és ne értsem félre a helyzetet. Neo, there is no pistol! :) A biztonság kedvéért persze azért azt is megtudjuk - kétszer ezt is, nehogy véletlen ne vegyük észre - hogy nincs nála fegyver sem.

Arról már nem beszélek, hogy hangsúlyozás szempontjából szerintem szerencsésebb lett volna úgy írni: "Ekkor veszem észre, nincs nálam a pisztolyom. Hogy a helyzet még cifrább legyen, egyáltalán semmilyen fegyver nincs nálam." Az egyeditől az általános felé haladva van értelme a két mondatnak, de így, hogy már a második mondatban tudjuk hogy nincs nála fegyver, felesleges a másik mondat, miszerint nincs itt a pisztolya..

Ez a novella kérem alássan szar. Nem kicsit. Mély tiszteletem a zsűrinek, és részvétem a sanity vesztés okán.

# 1946385
Carnivoor

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 30 Hozzászólás
Szerintem ez jó volt. Végig vigyorogtam rajta. Ez a marxista mágia elég beteg ötlet, de pont ettől tetszett.

# 1946179
Zajec

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 223 Hozzászólás
Nna, ez azért bejött, tetszik a világa. Ok, hogy van mit rajta tökéletesíteni (tud-e bármi igazán készen lenni?), de jó volt az alapötlet és érdemes a kivitelezés. Egy Sztugackij rémlett fel a szoc. mágiáról. Gratulálok hozzá, élveztem.

# 1946091
Freddie

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 83 Hozzászólás
Jaqs: Én ilyet nem igazán találtam, max csigatárast (persze a köznyelv ezt nevezi helytelenül dobtárnak néha). Viszont ezek is mind átalakított darabok voltak (rpk csigatárral például), nem éppen rendszeresített darabok. Persze egy alternatív valóságban bármi előfordulhat, az is, hogy dobtáras kalasnyikov volt a valószínűbb pps41 helyett a (jó)munkásőröknél, bár amikor még az lehetett volna náluk, akkor még nem volt VW Golf...

# 1946073
Blazious

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 171 Hozzászólás
Ez már egész jó volt, érdekes környezet, bár a végét nem teljesen érdtettem, de ez legyen az én bajom:)

Egyetlen dolog: helység kétszer is a helyiség helyett! Szerintem már ezért ki lehetne zárni valakit egy ilyen pályázatról.

# 1946043
demate

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 49 Hozzászólás
Nekem kicsit döcögött a stílus, de azért olvasható volt.
Több ponton találtam benne jó dolgokat, amiért érdemes volt elolvasni. Voltak jó képek, jó figurák. A misztikus-szocializmus alapötlet jó.
Úgy érzem jót tett volna neki, még 1-2-3 újraírás. Főleg az első bekezdésen érzem, hogy nem elég ütős, pedig annak szánta a szerző és annak is kellene lennie.
Laikusként ennyit tudok hozzátenni, érzéseimet konkrétabb kritikába önteni nem tudom, ezért elnézést.
Hajrá!

# 1946037
Jaqs

Kalandmester

• Banned
  • 1849 Hozzászólás
Jó volt, ment az ötös! :)
auer: Nem volt ez nehezen olvasható. (lol)
Freddie: Az. Guglizz rá.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett