Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Csillagok Hangja - Kazamaták és Kompániák modul

- - - - -

• Nem írhatsz ebbe a témába
10 hozzászólás érkezett eddig

# 1960825
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásagrungi írta 2012.06.29, 07:24 -n:

Nekem tetszett. Bár kissé rövid lett és nem sok inspirációt találok a folytatáshoz benne. (Bár ahogy látom oneshot kalandnak készült.)
Észrevételeim:
1.100 arany egy világok közti kommunikációra képes artifactért kicsit kevésnek tűnik, ráadásul a szokásos szürke eminenciás megbízó.
2.Első szinten 2/3 eséllyel meghalnak a vértes fazonok, ha közel mennek az örökmozgóhoz. Kicsit sok nekem a az instant halál a történetben, főleg a vértesek szívnak.
3. A kagylóembereket nehezen tudom elképzelni. Van keze, lába, vagy csak valami csápjai, ha igen hogy helyezkednek el? Vészhelyzetben bebújnak a kagylóhéjba?
4. A modul felépítéséről: Tudom ez valami hagyomány, hogy az elején vagy a végén van a térkép, de szerintem kényelmesebb lenne, ha minden szint ott lenne ábrázolva, ahol kifejted.
5. A vége tényleg kissé lapos lett, legalább egy kagylóember boss beleférhetett volna.

Köszönöm az észrevételeket, igyekszem válaszolni a felvetésekre, meg tanulni belőlük.

Először a 3. pontra, mivel ezt Nocturna is felvetette: Milyenek a kagylóemberek? "Kagylóhéjban élő teremtmények, akiknek szürke, kocsonyás emberre emlékeztető teste van a kagylón belül, szemük sötét, hajuk zöldes, hínárszerű. Helyváltoztatásra is képesek a kagylóból kinyúló csápjaikkal." Tehát félig emberszerűek, kb. a felsőtestük emberi, a mozgást pedig a kinyúló csápjaikkal oldják meg. Ami nincs a leírásban az a mesélő fantáziájára van bízva.

1. Fejenként 100 aranyat kapnak, azért egy 4-5 fős csapatnál ez már elég jó összeg (A játékvezető akár változtathat is az összegen, nincs semmi kőbe vésve). Plusz ott van a lehetőség, hogy amit találnak az az övék, ők csak a CSH-t kell elvigyék neki. Ha meg megpróbálják másnak eladni, csak fokozódik az izgalom... A megbízás csak fűszer, a karakterek enélkül is kifosztanák a helyet, mert ez egy ilyen játék.
2. Nem 2/3, bár nem vagyok nagy matekos, de azért ott van az 1-4/d6 esélyen túl a halál elleni mentő is, plusz az lehetőség, hogy a társai kihúzzák onnan (persze egy 1d6 sebzést minimum elszenved rontott mentő esetén). Amúgy a hagyományos kazamatajáró játékban a páncélosok igen nagy előnyt élveznek a könnyebben felszerelt társaikkal szemben, én kicsit ki szerettem volna zökkenteni ebből őket.
4. A térkép azért hátul van, nem a szövegben, mert egyrészt így egyszerűbb megszerkeszteni, másrészt egyszerűbb különválasztani a szövegtől. Nem muszáj ám egybetűzni a szöveggel. Bár úgy is megoldható, hogy a teljeset összetűzöd, plusz kinyomtatod a térképeket külön is.
5. Valóban. Én mondjuk úgy voltam vele, hogy a tömeg maga a boss. Nálunk a 2. csapat úgy sem tudta teljesíteni a megbízást, hogy megtalálták a Tűzlabda pálcát. Így azért látok kihívást a végkifejletben bőven, főleg akkor, ha nincs tömegpusztító fegyvere a csapatnak.

# 1958708
grungi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 213 Hozzászólás
Nekem tetszett. Bár kissé rövid lett és nem sok inspirációt találok a folytatáshoz benne. (Bár ahogy látom oneshot kalandnak készült.)
Észrevételeim:
1.100 arany egy világok közti kommunikációra képes artifactért kicsit kevésnek tűnik, ráadásul a szokásos szürke eminenciás megbízó.
2.Első szinten 2/3 eséllyel meghalnak a vértes fazonok, ha közel mennek az örökmozgóhoz. Kicsit sok nekem a az instant halál a történetben, főleg a vértesek szívnak.
3. A kagylóembereket nehezen tudom elképzelni. Van keze, lába, vagy csak valami csápjai, ha igen hogy helyezkednek el? Vészhelyzetben bebújnak a kagylóhéjba?
4. A modul felépítéséről: Tudom ez valami hagyomány, hogy az elején vagy a végén van a térkép, de szerintem kényelmesebb lenne, ha minden szint ott lenne ábrázolva, ahol kifejted.
5. A vége tényleg kissé lapos lett, legalább egy kagylóember boss beleférhetett volna.

# 1956558
Ynas_Midgard

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 722 Hozzászólás
*bátortalanul felteszi a kezét*

A jogi függelék kötelező tartalom, mivel a modul a licenc (OGL) által védett (illetve annak reprodukálása ellenében használható) tartalmat is felhasznál (ahogy maga a Kazamaták és Kompániák és az összes egyéb d20 alapú szerepjáték). Nem kell elolvasni, házi használat esetén kinyomtatni sem, de a dokumentumban kötelező elhelyezni.

# 1956542
Laart

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 14 Hozzászólás
Tegye fel a kezét akin a jogi függeléktől nem tört ki a sikítófrász. 8)

Ezt az üzenetet jogász, vagy egy jogász nevében eljáró személy küldte. Az üzenet a címzett jogi személy/természetes személy kizárólagos felhasználására szánt, továbbá olyan információkat tartalmazhat, amely titkos, bizalmas, illetve nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. Ha Ön nem az üzenet címzettje, vagy a címzett nevében eljáró alkalmazott/képviselő, úgy felhívjuk szíves figyelmét, hogy jelen üzenet terjesztése, továbbítása, vagy bármilyen módon történő sokszorosítása szigorúan tilos. Amennyiben hiba folytán mégis Önhöz kerül, kérjük azonnal értesítse a küldő személyt, és törölje ezt az üzenetet a számítógépéről.

# 1955833
Narmor

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 640 Hozzászólás
Köszönöm a véleményeket! :)

Ravenheart: Az egy csodálatos könyv. :D

# 1955806
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2516 Hozzászólás
Hm, hat, ize, ez a kagyloember nekem sehogy nem all ossze a fejemben, mint ellenfel.
A tengeri lenyek elborult kultusza a fold alatt tema meg akar halas is lehetne, de "a halaszlanyokat rabolnak es gonosz modon felaldozzak oket a dungeon 2. szintjen" dolog azert nem nagyon lett tulcifrazva.

# 1955790
Ravenheart

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2372 Hozzászólás
Pofás modul, köszönöm. A kagylóemberről az Eye of the Overworld jut eszembe, gondolom nem véletlenül. :)

# 1955533
T10

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 448 Hozzászólás
Köszönöm, most már jó:)
Remek kis modul.

# 1955414
BePe

Admin

• Admin
  • 4191 Hozzászólás
T10
javitva, elnezest...

# 1955412
T10

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 448 Hozzászólás
404 — File not found.
Ez még fonetikusan kiolvasva sem stimmel...

# 1955411
CikkBot

Régi fórumozó

• Admin
  • 4923 Hozzászólás
A Csillagok Hangja 1-3. szintű karakterek számára készült Kazamaták és Kompániák modul, mely Landar, a Halhatatlan Császár városának egy régi titkát tárja fel előttünk. A modul felépítéséből adódóan kifejezetten egyalkalmas mesélésre való, így érvényesül leginkább a hangulata. Csillagok Hangja - Kazamaták és Kompániák modul

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett