grungi írta 2012.06.29, 07:24 -n:
Nekem tetszett. Bár kissé rövid lett és nem sok inspirációt találok a folytatáshoz benne. (Bár ahogy látom oneshot kalandnak készült.)
Észrevételeim:
1.100 arany egy világok közti kommunikációra képes artifactért kicsit kevésnek tűnik, ráadásul a szokásos szürke eminenciás megbízó.
2.Első szinten 2/3 eséllyel meghalnak a vértes fazonok, ha közel mennek az örökmozgóhoz. Kicsit sok nekem a az instant halál a történetben, főleg a vértesek szívnak.
3. A kagylóembereket nehezen tudom elképzelni. Van keze, lába, vagy csak valami csápjai, ha igen hogy helyezkednek el? Vészhelyzetben bebújnak a kagylóhéjba?
4. A modul felépítéséről: Tudom ez valami hagyomány, hogy az elején vagy a végén van a térkép, de szerintem kényelmesebb lenne, ha minden szint ott lenne ábrázolva, ahol kifejted.
5. A vége tényleg kissé lapos lett, legalább egy kagylóember boss beleférhetett volna.
Észrevételeim:
1.100 arany egy világok közti kommunikációra képes artifactért kicsit kevésnek tűnik, ráadásul a szokásos szürke eminenciás megbízó.
2.Első szinten 2/3 eséllyel meghalnak a vértes fazonok, ha közel mennek az örökmozgóhoz. Kicsit sok nekem a az instant halál a történetben, főleg a vértesek szívnak.
3. A kagylóembereket nehezen tudom elképzelni. Van keze, lába, vagy csak valami csápjai, ha igen hogy helyezkednek el? Vészhelyzetben bebújnak a kagylóhéjba?
4. A modul felépítéséről: Tudom ez valami hagyomány, hogy az elején vagy a végén van a térkép, de szerintem kényelmesebb lenne, ha minden szint ott lenne ábrázolva, ahol kifejted.
5. A vége tényleg kissé lapos lett, legalább egy kagylóember boss beleférhetett volna.
Köszönöm az észrevételeket, igyekszem válaszolni a felvetésekre, meg tanulni belőlük.
Először a 3. pontra, mivel ezt Nocturna is felvetette: Milyenek a kagylóemberek? "Kagylóhéjban élő teremtmények, akiknek szürke, kocsonyás emberre emlékeztető teste van a kagylón belül, szemük sötét, hajuk zöldes, hínárszerű. Helyváltoztatásra is képesek a kagylóból kinyúló csápjaikkal." Tehát félig emberszerűek, kb. a felsőtestük emberi, a mozgást pedig a kinyúló csápjaikkal oldják meg. Ami nincs a leírásban az a mesélő fantáziájára van bízva.
1. Fejenként 100 aranyat kapnak, azért egy 4-5 fős csapatnál ez már elég jó összeg (A játékvezető akár változtathat is az összegen, nincs semmi kőbe vésve). Plusz ott van a lehetőség, hogy amit találnak az az övék, ők csak a CSH-t kell elvigyék neki. Ha meg megpróbálják másnak eladni, csak fokozódik az izgalom... A megbízás csak fűszer, a karakterek enélkül is kifosztanák a helyet, mert ez egy ilyen játék.
2. Nem 2/3, bár nem vagyok nagy matekos, de azért ott van az 1-4/d6 esélyen túl a halál elleni mentő is, plusz az lehetőség, hogy a társai kihúzzák onnan (persze egy 1d6 sebzést minimum elszenved rontott mentő esetén). Amúgy a hagyományos kazamatajáró játékban a páncélosok igen nagy előnyt élveznek a könnyebben felszerelt társaikkal szemben, én kicsit ki szerettem volna zökkenteni ebből őket.
4. A térkép azért hátul van, nem a szövegben, mert egyrészt így egyszerűbb megszerkeszteni, másrészt egyszerűbb különválasztani a szövegtől. Nem muszáj ám egybetűzni a szöveggel. Bár úgy is megoldható, hogy a teljeset összetűzöd, plusz kinyomtatod a térképeket külön is.
5. Valóban. Én mondjuk úgy voltam vele, hogy a tömeg maga a boss. Nálunk a 2. csapat úgy sem tudta teljesíteni a megbízást, hogy megtalálták a Tűzlabda pálcát. Így azért látok kihívást a végkifejletben bőven, főleg akkor, ha nincs tömegpusztító fegyvere a csapatnak.

TW

Oldal tetejére