Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Netrunner kártyajáték: Újratöltve

- - - - -

• Nem írhatsz ebbe a témába
16 hozzászólás érkezett eddig

# 1973419
Dercon

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 428 Hozzászólás
Nem, ez nem igaz, csak a Cthulhu-nál váltanak. Valószínűleg azért, mert az fogy legkevésbé; így próbálják életben tartani.

Hozzászólás olvasásabad_angel írta 2012.07.16, 05:36 -n:

Csak egy kis javítás. Az ffg pont a netrunner megjelenésére időzitte a kiegek kiadásának változtatását. Így minden LCG kártyára igaz (Cthulhu, Game of Thrones, Lord of The Rings és Warhammer), hogy mostantól nem havonta jön egy kis doboz 20 új fix kártyával mindegyikből 3 db, hanem 4 havonta fog jönni, egy deluxe doboz. Benne 65 új kártya, minden lapból itt is 3 db és lesz egy "témája" is a delux dobozoknak.Így egy kicsit olcsóbb lesz a bővítés, mert eddig 12x2600 forint volt a dolog, most csak 3x7000 kell kiadni évente.

# 1964269
BigJoe

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 25 Hozzászólás
Üdv.

Lcg kevesebb pénzt termel a kiadónak mint egy tcg.
Aki versenyeket akar szervezni, az inkább tcg-t ad ki szerintem.
Viszont a tcg-ből később lehet lcg-t faragni, fordítva elég nehéz.

# 1961737
flyinghair

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 137 Hozzászólás
@ariam: Én névelőkkel vagyok így. Különösen az 'a' és 'az' bosszant. Módszeresen kerülöm azon bejegyzéseket, amelyekben ezek előfordulhatnak. ;) :)

# 1961732
strato

Lézengő ritter

• Fórumita
  • 4437 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaariam írta 2012.07.17, 12:08 -n:

Még egyszer meglátom az újratöltve/reloading szót egy címben, tikkelni kezdek, komolyan.
Már tudom, mi lesz a következő cikkem címe. ;)

# 1961715
ariam

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 31 Hozzászólás
Még egyszer meglátom az újratöltve/reloading szót egy címben, tikkelni kezdek, komolyan.

# 1961680
BePe

Admin

• Admin
  • 4218 Hozzászólás
nehany hozzaszolas elveszett, idemasolom amit sikerult megmenteni beloluk:

Idézet

by algi
A CCG és LCG közti legfontosabb különbség kimaradt. Az, hogy a CCG-ben nyakló nélkül akárhány példányt bekeverhetsz egy adott kártyából, vagyis minél több pénzt ölsz a játékba, annál jobb paklid lesz. Ezzel szemben az LCG az inkább olyan, mint egy tábla nélküli táblásjáték. Nem kell minden játékosnak külön indulópaklit vennie, és nincs értelme ugyanazt a

Idézet

by Blob
Játszottam az eredetivel, s noha szabályai nem nagyon rémlenek, arra emlékszem, hogy kegyetlenül izgalmas tudott

Idézet

by Baka
algi: Én Warhammer LCG-t játszom, arra ez annyira nem igaz. Vannak játékosok (megkockáztatom CCG játékokból átigazoltak) akik képesek "csakazértis" megvenni pl. két tízezres alapdobozt hogy a keményebb lapokból, ritkább spellekből amikből alapesetben 1-2 van az alapjátékban, meglegyen a maximális három. Igazából annyira nem zavar

# 1961672
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2258 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásabad_angel írta 2012.07.16, 05:36 -n:

...hogy mostantól nem havonta jön egy kis doboz 20 új fix kártyával mindegyikből 3 db, hanem 4 havonta fog jönni, egy deluxe doboz. ...

Szia!
Ezt be tudnád linkelni hol olvastad? Mert elég aktív LCG-s játékosként én annyit találtam, hogy csak a Cthulhu-t csinálták így meg.

algi:
Amennyire én tudom minden kártyajátékban le van korlátozva, hogy melyik lapból mennyit rakhatsz egy dekkbe. Az LCG és a CCG között annyi a különbség, hogy az egyikben fixen megveszel x lapot havonta, míg a másikban véletlenszerűen bontasz és vagy mázlid vagy nem. Az LCG az egy pénzbarátabb megoldás (kevesebb, mint az 1/5-ből kijön) és minden lapod megvan.

Elég sok kártyajátékkal játszottam eddig, de nekem az FFG-sek jönnek be a legjobban, design és játék, és pénztárca szempontból is.
Ha FFG-s kártyajáték arra érdemes odafigyelni, mert jellemzően amit kiadnak, az megnyer valamilyen díjat, sokszor az Originst, ami egy igen rangos elismerés. A Trónok Harca pölö idehaza nem pörög annyira (50-60 ember max), de külföldön folyamatosan hiánycikk és elképesztő játékosbázisa van.

A Netrunner azért egy elég ismert dolog, és akik most hozzányúltak azok azon kivül hogy piszok nagy geek-ek, még rosszat nem adtak ki a kezükből. Érdemes lesz félretenni.

# 1961655
Baka

Elementalista

• Fórumita
  • 720 Hozzászólás
algi:

Én Warhammer LCG-t játszom, arra ez annyira nem igaz.
Vannak játékosok (megkockáztatom CCG játékokból átigazoltak) akik képesek "csakazértis" megvenni pl. két tízezres alapdobozt hogy a keményebb lapokból, ritkább spellekből amikből alapesetben 1-2 van az alapjátékban, meglegyen a maximális három.

Igazából annyira nem zavar mert főleg egy dobozzal játszunk baráti társaságban, de ha pl. versenyen próbálnám ki magam kvázi esélytelen lennék normális helyezésre.

Illetve a neten talált "top" pakliösszeállítások mind alapnak veszik hogy rendelkezésedre áll minden kártyából három.

# 1961648
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1419 Hozzászólás
Játszottam az eredetivel, s noha szabályai nem nagyon rémlenek, arra emlékszem, hogy kegyetlenül izgalmas tudott lenni.

# 1961645
algi

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 631 Hozzászólás
A CCG és LCG közti legfontosabb különbség kimaradt. Az, hogy a CCG-ben nyakló nélkül akárhány példányt bekeverhetsz egy adott kártyából, vagyis minél több pénzt ölsz a játékba, annál jobb paklid lesz. Ezzel szemben az LCG az inkább olyan, mint egy tábla nélküli táblásjáték. Nem kell minden játékosnak külön indulópaklit vennie, és nincs értelme ugyanazt a terméket huszonhétszer megvásárolni. Magyarul nem pénznyelő.

# 1961553
Kappadokiai_Epeiros

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 19 Hozzászólás
Jó régen játszottam egy klubban Netrunner-rel, és csak azért nem ruháztam be rá azonnal, mert akkoriban még zsebpénzen éltem. Azóta játszottam Magic-et, HKK-t, M×K-t, stb. De igen, az első hely megosztva jár a játéknak a Middleearth mellett. Kár, hogy mire meg akartam mindkettőt venni, már nem volt kapható... Játékostársakról nem is beszélve.

# 1961463
flyinghair

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 137 Hozzászólás
@bad_angel: Köszi a helyesbítést! :)

# 1961460
BePe

Admin

• Admin
  • 4218 Hozzászólás
strato
thx, javitva :)

# 1961452
strato

Lézengő ritter

• Fórumita
  • 4437 Hozzászólás
A címszövegben az Android szó el van írva Andoidra. ;)

# 1961433
bubmac

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 32 Hozzászólás
Én 1997 óta játszom Netrunnerrel! Igen, annyira jó, amennyire mondjuák. Nagyon sok kártyajátékot ismerek, de biztosan merem állítani, hogy ez a legjobb. Szerencsére barátnőmnek is tetszik, úgyhogy rendszeresen tudunk játszani! :)
Az benne a fantasztikus, hogy az alapcsomaggal simán el lehet játszogatni már 15 éve! :)
Részemről nagyon várom az FFG-s verziót. Remélem végre elfoglalhatja méltó helyét a játék, a kártyajátékok trónján! :)

# 1961419
bad_angel

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 767 Hozzászólás
Csak egy kis javítás. Az ffg pont a netrunner megjelenésére időzitte a kiegek kiadásának változtatását. Így minden LCG kártyára igaz (Cthulhu, Game of Thrones, Lord of The Rings és Warhammer), hogy mostantól nem havonta jön egy kis doboz 20 új fix kártyával mindegyikből 3 db, hanem 4 havonta fog jönni, egy deluxe doboz. Benne 65 új kártya, minden lapból itt is 3 db és lesz egy "témája" is a delux dobozoknak.Így egy kicsit olcsóbb lesz a bővítés, mert eddig 12x2600 forint volt a dolog, most csak 3x7000 kell kiadni évente.

# 1961418
CikkBot

Régi fórumozó

• Admin
  • 4952 Hozzászólás
A Fantasy Flight Games idén ősszel újra kiadja a minden idők egyik leghíresebb kártyajátékát, a Netrunnert. Richard Garfield mára már klasszikus CCG-jét, az Andoid univerzumba helyezi kiadó, és kora ősztől, a rajongók már neki is állhatnak a pakliépítésnek. Netrunner kártyajáték: Újratöltve

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett