bad_angel írta 2012.07.16, 05:36 -n:
...hogy mostantól nem havonta jön egy kis doboz 20 új fix kártyával mindegyikből 3 db, hanem 4 havonta fog jönni, egy deluxe doboz. ...
Szia!
Ezt be tudnád linkelni hol olvastad? Mert elég aktív LCG-s játékosként én annyit találtam, hogy csak a Cthulhu-t csinálták így meg.
algi:
Amennyire én tudom minden kártyajátékban le van korlátozva, hogy melyik lapból mennyit rakhatsz egy dekkbe. Az LCG és a CCG között annyi a különbség, hogy az egyikben fixen megveszel x lapot havonta, míg a másikban véletlenszerűen bontasz és vagy mázlid vagy nem. Az LCG az egy pénzbarátabb megoldás (kevesebb, mint az 1/5-ből kijön) és minden lapod megvan.
Elég sok kártyajátékkal játszottam eddig, de nekem az FFG-sek jönnek be a legjobban, design és játék, és pénztárca szempontból is.
Ha FFG-s kártyajáték arra érdemes odafigyelni, mert jellemzően amit kiadnak, az megnyer valamilyen díjat, sokszor az Originst, ami egy igen rangos elismerés. A Trónok Harca pölö idehaza nem pörög annyira (50-60 ember max), de külföldön folyamatosan hiánycikk és elképesztő játékosbázisa van.
A Netrunner azért egy elég ismert dolog, és akik most hozzányúltak azok azon kivül hogy piszok nagy geek-ek, még rosszat nem adtak ki a kezükből. Érdemes lesz félretenni.