Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Az Elefánt Tornya

- - - - -

• Nem írhatsz ebbe a témába
24 hozzászólás érkezett eddig

# 1966779
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3250 Hozzászólás
Üdv!

Én mostanra tudtam elolvasni a modul magyar verzióját, és szerintem egy eleve jó anyag igényes magyarítása. A szerző jól tudott egyensúlyozni az eredeti munkához hű adaptáció és a szükséges bővítés között. Toronyban játszódó kalandot nem nagyon könnyű írni (mert hát az bizony egy függőleges cső), de ezen belül tisztességes megoldást ad.

Thulsától egyébként az Ancient Kingdoms of Mesopotamia is nagyon jó anyag; a mezopotámiai történelmi-mitikus közeg legjobb D&D-s adaptációja.

Szívesen látok még több hasonló kalandot. :)

# 1965167
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásagrungi írta 2012.08.03, 13:01 -n:

Szerintem meg nem baj, ha kilóg egy teljesítmény az emberi határokból. A játékosaimat feltüzeli, ha extrém dolgokat tesznek a karaktereik.
A csáklyázást azért hoztam fel mert kissé keveselltem a nehézséget.
No, ez legyen a legnagyobb baja a modulnak. ;) Legfeljebb dobalnak egy darabig, es annal nagyobb a para, hogy felfigyel-e erre valaki, sikerul-e idoben felmaszni, es a tobbi...

Jah, meg tekintsd ugy, hogy a tolvajhercegnel levo, halott asszonyok hajabol font kotel +5-ot ad a probara. :)

Módosította Nocturna: 2012.08.03, 21:19

# 1965065
grungi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás
Szerintem meg nem baj, ha kilóg egy teljesítmény az emberi határokból. A játékosaimat feltüzeli, ha extrém dolgokat tesznek a karaktereik.
A csáklyázást azért hoztam fel mert kissé keveselltem a nehézséget.

# 1964938
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4222 Hozzászólás
persze, meg az űrcsatában sincs hangja a lézerágyúk lövésének, meg különben sem működne, fantáziagyilkos vagy, Marvin :drama: :durci:

# 1964923
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1324 Hozzászólás
Sztem baromság, ha lemesélném, max. alacsonyabb lenne a torony, oszt kész. Azért a fantasztikum sem attól az, hogy bármi megtörténhet, mert ha bármi megtörténhet, akkor semmi sem érdekes, mondta egyszer egy bölcs.

# 1964893
grungi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás
Nos igen itt jön be a fantasztikum, egy +3 Erő bónusszal rendelkező 7. Szintű harcos 40 % eséllyel dobja meg.
Egy ilyen kaliberű ember kb. olimpiai bajnok dobó. Ott pedig vízszintesen sem dobnak 100 méternél messzebb. (gerely)
Ráadásul itt célozni kell függőlegesen egy fal tövében. Szóval szerintem minimum NF 30, hogy csak extrém esetben sikerüljön vagy varázstárgy segítségével.
Természetesen. ez itt fantasztikum és minden lehetséges, az is, hogy a hősök lehetetlen dolgokat visznek véghez.

# 1964743
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Persze, hogy van, a novellaban is azonnal sikerul. Nem holmi suttyok probalkoznak vele!!! :)

Hozzászólás olvasásagrungi írta 2012.08.01, 17:20 -n:

Nekem tetszik, talán kicsit jobban mint a hivatalos Kém modulok. Ami fura számomra, hogy közel 20 emelet magasba van esély feldobni a csáklyát.

# 1964684
grungi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás
Nekem tetszik, talán kicsit jobban mint a hivatalos Kém modulok. Ami fura számomra, hogy közel 20 emelet magasba van esély feldobni a csáklyát.

# 1964515
Eberen_Orkodo

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 664 Hozzászólás
Nagyon jó lett, köszönjük!

# 1964489
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1324 Hozzászólás
A kaland nem túl rétegzett, de fantáziadús plájerekkel, kellő kavarással a környéken még jó is lehet.

Olvastam úgy 6 éve, mostanra jórészt elfelejtettem, úgyhogy lehet játszani!

# 1964487
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás
Feltétlenül érdekelni fog a tettre kész rendszered, Orastes! :)

# 1964408
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4222 Hozzászólás
jónak tűnik, megy a "gyűjteménybe" de szerintem ez lemesélésért kiált! :hc: Főleg, hogy talán két-három héten belül a rendszerem nagyjából tesztre kész lesz.

Módosította Orastes: 2012.07.31, 10:54

# 1964380
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaGothPunk írta 2012.07.30, 20:12 -n:

@hysteria: esetleg ezek a szabályok elérhetőek valahol online? Engem is érdekelne, akár le is játszanám a modult, de a köv két hétben biztosan nem leszek elérhető.

Sajnos nincs online verzió, mint korábban említettem, perpill. minden energiámat leköti a Basic Fantasy. De természetesen elGabor tradicionális Kard és Mágia szabályaival is tökéletesen lejátszható a modul. Ha így nem felel meg, akkor ajánlom az eredeti angol nyelvű verziót, mely erősen módosított D&D 3.5-ös szabályokra íródott - ez csak online nézhető meg, Itt.

# 1964314
GothPunk

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 768 Hozzászólás
@hysteria: esetleg ezek a szabályok elérhetőek valahol online? Engem is érdekelne, akár le is játszanám a modult, de a köv két hétben biztosan nem leszek elérhető.

# 1964260
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás
@Chomy: Tervezem mesélni néhány olyan (házi)szabállyal, mely a K&M: Hybóriába már be van illesztve (csak ember karakterek öt nagy kultúrkörbe sorolva, módosult osztályok, kevésbé látványos mágia, több rituális/ceremoniális varázslat, stb.). Ha gondolod, egyeztessünk privben.

@PierredeLacroix: Mindenképpen idevág, és ez esetben még az sem baj, ha elolvassák a játékosok. A lehetséges végkimenetelek száma ugyanis jócskán túlmutat az eredeti novellán.

# 1964253
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1093 Hozzászólás
Oké, nincs kedve valakinek lemesélni a közeljövőben? :)

Szívesen kipróbálnám, mielőtt átrágom.

# 1964252
pierredelacroix

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 112 Hozzászólás
Nem tudom, hogy ideillik, de a novellából készült képregény megtalálható a Hálózsákon több más Conan történet mellett (játékosok ne olvassák el).

http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2137&catid=15&Itemid=78

# 1964251
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNocturna írta 2012.07.30, 14:26 -n:

Aha, szoval sajat fejlesztes! Jol hangzik, ami engem illet, varom!
Egyebkent ez az anyag is tetszik, de a novellat ismerok szamara szerintem semmilyen extra vagy csavar nincs benne (ezt azert irom, mert a kedvcsinalo mast sejtetett).

A kedvcsináló a modul bevezetőjének fordítása, azt Thulsán kell leverni, mert az eredetit ő írta... :D Szerintem egyébként arra gondolt, hogy a torony lényegesen részletesebben ki van dolgozva, mint ahogy azt Howard mester megtette volt.

# 1964248
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Aha, szoval sajat fejlesztes! Jol hangzik, ami engem illet, varom!
Egyebkent ez az anyag is tetszik, de a novellat ismerok szamara szerintem semmilyen extra vagy csavar nincs benne (ezt azert irom, mert a kedvcsinalo mast sejtetett).

# 1964244
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaRavenheart írta 2012.07.30, 14:00 -n:

Á, egy régi ismerős. Remek, mint általában a hyboria.xoth.net-es anyagok. :)

Egyetértünk! :) A "Slavers Caravan" c. modulról esetleg tudsz valamit? Én nem ismerem, mert azt ígérte valaki, hogy le fogja mesélni. Ebből ugyan nem lett semmi, de ha jó az anyag, valamikor majd szívesen lefordítanám és K&M-ra szabnám azt is.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett