# 2012081
Kelt 2013.05.01, 12:58
Üdv!
Tudom ez nem a reklám helye, viszont engedelmetekkel felhívnám a figyelmet egy közelgő, mesélői társadalmat érintő eseményre.
http://lfg.hu/forum/index.php?app=calendar&module=calendar§ion=view&do=showevent&event_id=833
A mesélők versenyeztetése egy új próbálkozás, később beszámolok a tapasztalatokról. Ha valaki kedvet kapna hozzá, akkor még fogadunk jelentkezőket!
Bocs az offolásért! (bár talán itt a legkevésbé off ez a téma)
Tudom ez nem a reklám helye, viszont engedelmetekkel felhívnám a figyelmet egy közelgő, mesélői társadalmat érintő eseményre.
http://lfg.hu/forum/index.php?app=calendar&module=calendar§ion=view&do=showevent&event_id=833
A mesélők versenyeztetése egy új próbálkozás, később beszámolok a tapasztalatokról. Ha valaki kedvet kapna hozzá, akkor még fogadunk jelentkezőket!
Bocs az offolásért! (bár talán itt a legkevésbé off ez a téma)
# 2010936
Kelt 2013.04.23, 18:06
FUDGE/FATE-kocka kapható Pesten.
A Tri-Stat dX ingyen letölthető az RPG NOW-ról meg a DrivethruRPG-ről, ebben az egész rendszer benne van, a Dreaming Cities 4 példaszettingje csak minimálisan bővíti. Plusz a TriStat dX átnézéséből meg is lesz, hogy mit értek az egyes képességek jellemzőinek kötelező beállításán.
monster of the week típusú szörnyvadászatra meglehetésen sok rendszer alkalmas, ehhez sztem kicsit fölösleges a tri-stat. Mert annak az az erőssége, ahogyan a karakterek képességeit szimulálja (és a sok "kapcsoló" miatt nem lehetséges két egyforma karakter). A Buffy jobb választás, tényleg.
A Tri-Stat dX ingyen letölthető az RPG NOW-ról meg a DrivethruRPG-ről, ebben az egész rendszer benne van, a Dreaming Cities 4 példaszettingje csak minimálisan bővíti. Plusz a TriStat dX átnézéséből meg is lesz, hogy mit értek az egyes képességek jellemzőinek kötelező beállításán.
monster of the week típusú szörnyvadászatra meglehetésen sok rendszer alkalmas, ehhez sztem kicsit fölösleges a tri-stat. Mert annak az az erőssége, ahogyan a karakterek képességeit szimulálja (és a sok "kapcsoló" miatt nem lehetséges két egyforma karakter). A Buffy jobb választás, tényleg.
# 2010777
Kelt 2013.04.23, 06:52
# 2010752
Kelt 2013.04.22, 21:13
Radivoj írta 2013.04.21, 22:09 -n:
A személyre szabhatóság ugyanis meglehetősen nagy, amibe azt is értsd bele, hogy az összes különleges képességet egyénre kell szabni. A lehetőségek meglehetősen szerteágazóak, kodifikáltak és nyitottak, ami előrevetíti azt is, hogy a karakteralkotás hosszú folyamat.
Előbbi nagyon jól hangzik (az nem, hogy hosszú folyamat, de nyilván szükséges). Főleg, hogy egy olyan horror játékból is akarok átvinni elemeket, aminek a rendszerével egyáltalán nem akarok hülyéskedni, de van benne pár jó ötlet (pl. természetfeletti képességek), amit szívesen lenyúlnék, de más játékokban pont ilyenek nincsenek, szóval néhány "saját" szabályt mindenképp alkotnom kell majd. Ez az a játék, amiről még régebben ismertetőt írtam (In Dark Alleys). Önagában senkinek nem ajánlanám jó szívvel, de van néhány érdekes részlet, amit át akarok venni belőle.
Amúgy az elején még csak egy "Monster of the Week" típusú kalandot tervezek, vagy valamilyen kisebb természetfeletti rejtélyt, amit ki "kell" nyomozni.
Idézet
Hát ha egyszer lenne a Barbarians of Lemuriának vagy a Savage Worldsnek urban fantasy verziója, akkor azt ajánlanám, egyelőre egyikből sem tudok ilyenről. Előbbinek van eddig hard fantasy/sword-&-sorcery, háromtestőrös, posztapokaliptikus és pulp verziója
A Horror Companion-nal azért lehet kezdeni valamit, van egy közös metszete a Urban Fantasy-val. Esetleg az alapkönyv segítségével még ki lehet okoskodni pár dolgot.
Idézet
urban fantasy egy kicsit szerteágazó, hiszen a COC ugyanúgy benne van, mint a Buffy vagy a worldofdarkness-összeesküvősdije. Ezek mind remek játékok, de mindegyik kimondottan körbekeríti önmagát, és a maga körén kívülre nem tekint.
Az elején főleg könnyedebb, Buffy-stílusú történeteket akarok, aztán később beleviszek összeesküvéseket is, az igényeknek megfelelően.
Érdekes lesz, mert először fogok mesélni nem-M*-kalandot, először mesélek fórumon, és először modern háttérvilágban. Kell egy kis újítás, mert az utóbbi játék iránt valahogy kifogyott a lelkesedésem (és a fantasy iránt is egy időre, a KéM kivételével).
Még a FATE-re visszatérve, ennek van egy Urban Fantasy-s settingje, a Dresden Files. Nagyon dicsérik, és azt olvastam, általános rendszerként is használható. A FUDGE-kocka mondjuk nem tudom, mennyire nyerné el a többiek tetszését, bár a neten van FUDGE-kockagurító is, úgyhogy a dobálással nem lenne gond.
Módosította vysotsky: 2013.04.22, 21:19
# 2010588
Kelt 2013.04.22, 06:45
vysotsky írta 2013.04.21, 21:12 -n:
Kösz a válaszokat!
Igen, ilyesmit értettem alatta én is. Tetszetős (főleg az egyszerű dobás), ahogy Savage Worlds és a FATE is, még meglátom, melyikre esik a választás. Bár, szerintem utóbbit nehezebb felvinni fórumra, mint a Savage Worlds-t és az Unisystemet, legalábbis ezek egyszerűbbnek tűnnek elsőre. Valószínűleg utóbbi kettő közül lesz valamelyik.
galu22 írta 2013.04.20, 14:13 -n:
A "minimálisan reális" nemtom pontosan mit jelent, de ha mondjuk külön statisztikát vársz a páncéltörő és az üregesfejű lőszerre, akkor olyan nincs benne. Nagy valószínűséggel megúszható (a vesztes oldalon is) egy csetepaté, de annyira "reális" a rendszer, hogy ha előkerülnek kések, kardok, lőfegyverek, akkor ott valaki könnyen meghalhat.
Igen, ilyesmit értettem alatta én is. Tetszetős (főleg az egyszerű dobás), ahogy Savage Worlds és a FATE is, még meglátom, melyikre esik a választás. Bár, szerintem utóbbit nehezebb felvinni fórumra, mint a Savage Worlds-t és az Unisystemet, legalábbis ezek egyszerűbbnek tűnnek elsőre. Valószínűleg utóbbi kettő közül lesz valamelyik.
A SW egyébként nagyon jó szerintem, az Unisystem mellett az volt a másik ami sokáig bentmaradt nálunk. Végülis azért döntöttünk az Unisystem mellett a SW-el szemben, mert nekem jobban tetszik a fix értékű képesség, mint a kockával jelzett.
Illetve a játékosaimnak már volt egy csomó D10 kockája (Unisystemhez csak az kell), D12-t meg D20-akat nem akartak venni
# 2010569
Kelt 2013.04.21, 22:09
Nem rendszernek, hanem olvasmánynak a dreaming citiest javasolom. A zsáner valószínűleg legalaposabb feldolgozása, GURPS-köteteket maga mögött hagyó módon alapos.
A motorja (Tri-Stat) viszont fórumos játékra nem valami jó választás, hacsak össze nem jöttök egyszer karaktert gyártani. A személyre szabhatóság ugyanis meglehetősen nagy, amibe azt is értsd bele, hogy az összes különleges képességet egyénre kell szabni. A lehetőségek meglehetősen szerteágazóak, kodifikáltak és nyitottak, ami előrevetíti azt is, hogy a karakteralkotás hosszú folyamat.
Hát ha egyszer lenne a Barbarians of Lemuriának vagy a Savage Worldsnek urban fantasy verziója, akkor azt ajánlanám, egyelőre egyikből sem tudok ilyenről. Előbbinek van eddig hard fantasy/sword-&-sorcery, háromtestőrös, posztapokaliptikus és pulp verziója, és néha eljátszom a gondolattal, hogy egyszer megcsinálom a sword-&-planet verzióját. Urban fantasyra nem gondoltam soha, ahhoz sokkal jobban kéne ismerni a zsánert, és az urban fantasy egy kicsit szerteágazó, hiszen a COC ugyanúgy benne van, mint a Buffy vagy a worldofdarkness-összeesküvősdije. Ezek mind remek játékok, de mindegyik kimondottan körbekeríti önmagát, és a maga körén kívülre nem tekint.
A motorja (Tri-Stat) viszont fórumos játékra nem valami jó választás, hacsak össze nem jöttök egyszer karaktert gyártani. A személyre szabhatóság ugyanis meglehetősen nagy, amibe azt is értsd bele, hogy az összes különleges képességet egyénre kell szabni. A lehetőségek meglehetősen szerteágazóak, kodifikáltak és nyitottak, ami előrevetíti azt is, hogy a karakteralkotás hosszú folyamat.
Hát ha egyszer lenne a Barbarians of Lemuriának vagy a Savage Worldsnek urban fantasy verziója, akkor azt ajánlanám, egyelőre egyikből sem tudok ilyenről. Előbbinek van eddig hard fantasy/sword-&-sorcery, háromtestőrös, posztapokaliptikus és pulp verziója, és néha eljátszom a gondolattal, hogy egyszer megcsinálom a sword-&-planet verzióját. Urban fantasyra nem gondoltam soha, ahhoz sokkal jobban kéne ismerni a zsánert, és az urban fantasy egy kicsit szerteágazó, hiszen a COC ugyanúgy benne van, mint a Buffy vagy a worldofdarkness-összeesküvősdije. Ezek mind remek játékok, de mindegyik kimondottan körbekeríti önmagát, és a maga körén kívülre nem tekint.
# 2010565
Kelt 2013.04.21, 21:12
Kösz a válaszokat!
galu22 írta 2013.04.20, 14:13 -n:
A "minimálisan reális" nemtom pontosan mit jelent, de ha mondjuk külön statisztikát vársz a páncéltörő és az üregesfejű lőszerre, akkor olyan nincs benne. Nagy valószínűséggel megúszható (a vesztes oldalon is) egy csetepaté, de annyira "reális" a rendszer, hogy ha előkerülnek kések, kardok, lőfegyverek, akkor ott valaki könnyen meghalhat.
# 2010387
Kelt 2013.04.20, 14:13
vysotsky írta 2013.04.19, 20:53 -n:
Ismer valaki egyszerű, általános, modern korra írt rendszert, amivel lehet játszani urban fantasy környezetben? (Vagy lehet egy konkrét játék, amihez könnyű új szabályokat alkotni. Pl. új "különleges képességeket", karaktertípusokat, stb.) Fórumos játékhoz kéne, gyors harcrendszerrel, minél kevesebb számolgatással, de azért minimálisan legyen realisztikus. Az eseménylebonyolítása se legyen teljesen "dráma-alapú". Az se baj, ha nem ingyenes, egyelőre csak szétnézek közöttük.
Én az Unisystem-et használom mindenhol, ahol nem jellemzőek a karakterosztályok.
Az All Flesh must be eaten-féle normál Unisystem realisztikusabb*, a Buffy-Army of Darkness-féle Cinematic** pedig kevésbé inkább gördülékeny.
Minden dobásra ugyanazt az elvet használja: alapképesség+képzettség+D10 > 9.
Bővíteni mindkettőt nagyon könnyű.
*van szabály fáradásra, sok képzettség van, van sedzésdobás stb.
**kevesebb fix szabály, de az alap rendszerrel jól lehet improvizálni, a képzettségeket pedig kb. 20-ra csökkentették. (konkrét játékülés előtt ajánlott átírni!)
Módosította galu22: 2013.04.20, 14:15
# 2010320
Kelt 2013.04.19, 22:22
Ha már általános és open rendszereknél tartunk, akkor Fuzion-t tudom még javasolni. Egyszerű mint a faék és elég sok pluginje van. Alapjaiban a cyberpunkra emlékeztet és ezért könnyen módosítható és bővíthető, viszont nekem annyi bajom van vele, hogy inkább tűnik egy patchworknek, mint egységes rendszernek, hiányzik belőle az egyszerű rendszerek eleganciája.
Azért itt egy link:
http://mecha.com/~conkle/fuzion/
Azért itt egy link:
http://mecha.com/~conkle/fuzion/
# 2010318
Kelt 2013.04.19, 22:08
Savage Worlds (opcionális szabályal, ami benne van az alapkönyvben, elveszti a cinematikus jellegét és elég halálos lesz).
Szokták még emlegetni a FATE -et, a d6 system -et és a UniSystem -et is, de én csak a Savage Worlds -ot ismerem behetóan, a többit csak hallomásból. Ettől persze még nem rosszak. A Savage Worlds -nek van legális magyar kivonata "Próbamenet" címen, az lfg.hu letöltései között megtalálod.
Bulldy
Szokták még emlegetni a FATE -et, a d6 system -et és a UniSystem -et is, de én csak a Savage Worlds -ot ismerem behetóan, a többit csak hallomásból. Ettől persze még nem rosszak. A Savage Worlds -nek van legális magyar kivonata "Próbamenet" címen, az lfg.hu letöltései között megtalálod.
Bulldy
# 2010311
Kelt 2013.04.19, 20:53
Ismer valaki egyszerű, általános, modern korra írt rendszert, amivel lehet játszani urban fantasy környezetben? (Vagy lehet egy konkrét játék, amihez könnyű új szabályokat alkotni. Pl. új "különleges képességeket", karaktertípusokat, stb.) Fórumos játékhoz kéne, gyors harcrendszerrel, minél kevesebb számolgatással, de azért minimálisan legyen realisztikus. Az eseménylebonyolítása se legyen teljesen "dráma-alapú". Az se baj, ha nem ingyenes, egyelőre csak szétnézek közöttük.
# 2008852
Kelt 2013.04.10, 14:54
Milyenek voltak a valódi középkori fogadók Angliában?
http://www.nyest.hu/hirek/otszaz-eve-kocsmak-konyve
(Nem tudom, hogy jó topicba linkeltem-e, ha a moderátorok úgy gondolják, nyugodtan mozgassák át).
http://www.nyest.hu/hirek/otszaz-eve-kocsmak-konyve
(Nem tudom, hogy jó topicba linkeltem-e, ha a moderátorok úgy gondolják, nyugodtan mozgassák át).
# 2006197
Kelt 2013.03.25, 15:46
Akkor rendesen kikerekítetted.
# 2006194
Kelt 2013.03.25, 15:43
Összesen 7 része lesz, és már mind Bepenél van. Egyszerre tényleg sok lenne.
# 2006192
Kelt 2013.03.25, 15:40
Ha jól látom, holnap fog megjelenni a cikk következő része, és valamikor később érkezni fog még egy harmadik is.
# 2006176
Kelt 2013.03.25, 14:57
Brain írta 2013.03.24, 16:27 -n:
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e rá, de kb fél éve elkezdtem itt egy kaland beszámolót a Trónok Harca lovagi tornája alapján írt kalandról, főleg mesélői oldalról fogva meg a dolgot. Nos úgy néz ki, hogy sok halogatás után csak befejeztem a dolgot. Az első része pár napja került fel a címlapra Egy mesélő fejében címmel.
Brain
Nem tudom emlékeztek-e rá, de kb fél éve elkezdtem itt egy kaland beszámolót a Trónok Harca lovagi tornája alapján írt kalandról, főleg mesélői oldalról fogva meg a dolgot. Nos úgy néz ki, hogy sok halogatás után csak befejeztem a dolgot. Az első része pár napja került fel a címlapra Egy mesélő fejében címmel.
Brain
# 2006046
Kelt 2013.03.24, 16:27
Sziasztok!
Brain
Brain
# 2004617
Kelt 2013.03.15, 10:31
# 1998407
Kelt 2013.02.12, 07:26
Ha nem baj, hogy mindenki ismeri, akkor a Varázsfuvolából az Éjkirálynő rész. (Der Hölle Rache = Hell's wrath)
# 1998392
Kelt 2013.02.12, 00:01
Az Aida még szóba jöhet esetleg Verditől.
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére