Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Orson Scott Card

• Nem írhatsz ebbe a témába
232 hozzászólás érkezett eddig

# 1897247
Dain

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 47 Hozzászólás
Sziasztok!

És igen, október ötödikén, megjelent Orson Scott Card: Végjáték című könyve a Dáin Kiadótól.

Kép

ISBN:978-963-88280-0-2

Kötés: Keménytáblás, cérnafűzött, domborított gerinc,
vésettnyomás,
ezüst fóliával (Kaposvári Nyomda Kft. csinálta nekünk)

Oldalszám:224.o.
Fogyasztói ár: 3990.- Forint

Engedelmetekkel pár link:

http://moly.hu/konyvek/orson-scott-card-vegjatek
http://geekz.blog.hu/2011/01/27/orson_scott_card_vegjatek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orson_Scott_Card

Dedikált Facebook oldal és olvasói kapcsolattartás:

http://www.facebook.com/vegjatek

A hátlap rövid tartalmi ismertetője:

„Egy Földön kívüli űrbázison szigorúan titkos és zárt körülmények között „nevelik” azokat a tehetséges gyerekeket, akiket a szüleiktől és testvéreiktől elszakítva tökéletes katonákká akarnak kiképezni, hogy majd bevethessék őket az idegenek ellen. A katonaiskola a gyerekek játékszenvedélyét egyre inkább a könyörtelen és kegyetlen harci játékok felé irányítja, s Ender Wiggin csak akkor döbben rá eszköz voltára, amikor már két fiatal társát is meggyilkoltatták vele. Card lélektanilag is kitűnően ábrázolt szituációkban vetíti elénk az emberi kegyetlenség és manipuláció ördögien kitervezett stációit, a kamasz- és gyermeklélek művészi igényű megjelenítése pedig messze túlmutat a sci-fi műfaji határain is. A kötet megkapta a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo- és Nebula-díjat.”

Az újrafordításnak leginkább jogi okai voltak, sajnos rengeteg kavarás volt mindenfélével a könyvekkel, a sorozattal és a jogokkal kapcsolatban is.
Elmesélni van vagy bő óra...

A honlapot, a Fácsét, a többi dolgot nagyjából frissítgetjük, ez részben megtörtént.
Mivel inkább könyvmolynak tartom magam és nem marketingbubusnak, most előszőr bíztam a marketing-teendőket egy külső profi cégre, sajnos még elég döcögősen megy, remélem megbocsájtjátok nekem. igyekszünk javítani ezen a téren is.

Ellenben a könyvért, annak külcsín- és belbecs részével nagyon elégedettek vagyunk, szerintem ez a könyv minden idők egyik legjobb sci-fije, szerintem bátran ajánlhatom mindenkinek.

Elérhetőségeink változatlanok, igyekszem aznap válaszolni rájuk akár itt, akár más fórumban, vagy esetleg közvetlenül is

üdv mindenkinek:

Csukonyi Zoltán
dain(kukac)freemail.hu

# 1886037
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1150 Hozzászólás
Elvileg idén ősszel a Dáin kiadó új fordításban (Bihari György) újra kiadja a Végjátékot. A kiadó honlapján nulla információ, de itt nyomon lehet követni a fejleményeket. Már a raktárban vannak a könyvek, csak a terjesztést kell megoldani. Vajon miért döntöttek az új fordítás mellett? Én nem olvastam a régit (öreg hiba, tudom), de abban volt valami gond a magyarítással?

# 1518899
Xever

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 422 Hozzászólás
Csak nekem tűnt, hogy a Fáklya végét csúnyán összecsapták? Az első két rész a legjobb könyvek között van amiket valaha olvastam de azóta mintha minden könyve egyre erőltetettebb lenne. Bár lehet csak én várok tőle túl sokat.

# 1501454
Zeesu

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 58 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPampalini írta 2008.07.04, 13:08 -n:

Megjelent a Fáklya!! :D)

Meg. Én el se hittem mikor megláttam :) Jó lett nagyon, várom már az utolsó kötetet, a Kristályvárost... Kíváncsi leszek ezek után mennyi idő lesz kiadni.

# 1496029
Pampalini

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 170 Hozzászólás
Megjelent a Fáklya!! :felvon:)

# 1261889
Onsai

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 152 Hozzászólás
Raon, töröltesd ezt a linket! Rámentem...Egyenest a személyes címedhez, rendeléseidhez vezet, István. :kirohog:

A tippet köszi, én inkább bookline-on szoktam nézelődni, de ott 6000-et kértek pár hónapja egy Fajírtásért, föl is hívtam őket, hogy nem írták-e el. :lol: De nem.

# 1261620
Raon

Révész

• Fórumita
  • 709 Hozzászólás
Kis fél-off, hátha más nem vette még észre:

Akinek nincs meg a Fajirtás, az most durva kedvezménnyel megveheti az alexandra online-on 999 Ft-ért.
(egyébként érdemes arrafelé keresgélni, pl. a Martin Kóbor lovagját tartalmazó Legendák 2 antológia is 60 % kedvezménnyel megy)

Itt.

Azért nem semmi a Fajirtás ismertetője. "A történet egy jövőbeli űrháborúról szól" -> no komment.

# 1216748
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2258 Hozzászólás
szerintetek van rá esély, hogy a Children of the Mind valaha megjelenik magyarul? A Végjáték hosszú-hosszú időn keresztül vezette a könyvtoplistámat, és igazán jót tenne a lelkivilágomnak ha elolvashatnám ezt a negyedik részt is. :)

# 1169648
Arky

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 239 Hozzászólás
Hahó
Tudni valamit a következő Alvinról? Jön magyarul?

# 1155069
Diocletianus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1193 Hozzászólás
Tegnap fejeztem be az Ender's Shadow-t. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek! Legalább olyan jó, mint az Ender's Game és szerintem nagyságrendekkel jobb, mint a Xenocide, vagy a Speaker for the Dead. Érdekes, mert a története időben párhuzamos az Ender's Game-mel, csak a nézőpont-karakter más, mégis izgalmas.

Diocletianus

# 1141300
_Domoly

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 718 Hozzászólás
Tudtommal végzettsége szerint programozó, és a 80-as évek elejétől fogva játékfejlesztőként dolgozott.

# 1139269
Hamlet

dán kalózherceg

• Fórumita
  • 585 Hozzászólás
Csak érdekességképp:

A Monkey Island 1 kultikus kalózsértegetéseit a stáblista szerint Orson Scott Card találta ki. :nyenye:
(de legalábbis kevésbé valószínű, hogy ilyen néven több ember is részt követelne magának a szórakoztatóipar tortájából...)

# 1098672
_bitanglovag (NPC/NJK)

• Látogató
Akarom mondani lavinát :)

# 1098576
_bitanglovag (NPC/NJK)

• Látogató
Köszönöm azt hiszem én is jobban járok az angolal. Bár mondjuk már régóta szerteném előröl elkezdeni az egész sorozatot csak edig nem tudtam meggyőző indokot találni magamnak :) hogy neki álljak.
De most ha angolul megszerzem kell egy kis előtörténet úgyis ugyhogy ez lehet hogy elindítja majd bennem a lainát és neki állok :)

# 1098562
Diocletianus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1193 Hozzászólás
bitanglovag: a Fajirtás (Xenocide) megjelent magyarul is, ráadásul - ellentétben a Végjátékkal - kb. emberi áron be is szerezhető a jobb antikváriumokban.

(Én inkább a múlt hónapban megvettem egyszerre mind a 9 részt az amazonról angolul; olcsóbb és teljes)

D.

# 1098558
_bitanglovag (NPC/NJK)

• Látogató
Sziasztok tud meg tudja nekem vki mondani hogy az ende's ciklusból a Holtak szószolója után megjelentek-e a sorozat következő részei magyarul? Mert ott elég idegesítő helyen hagyta abba :) és már régóta keresk magyar folytatást de ha nem majd neki állok az angolnak :) Köszi

# 1006456
_malna1979 (NPC/NJK)

• Látogató
Helló!
Úgy örülök, h végre másokat is hallok, akik szeretik Cardot!! :gyagya:
Én az Ebayen szerzem be őket, a Shadow of the Giant is kapható ott. Ma kezdem el....Végre!
Nekem a Shadow sorozat sokkal jobban bejött, mint a Fajirtó széria.
Juhé!

# 996787
Arky

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 239 Hozzászólás
Menmaatré: Nem biztos hogy a könyvesboltokban a "fantasy&scifi" szektorba rakják.
Én is a szépirodalom részlegben találtam meg.

# 996234
Menmaatre

Régi fórumozó

• Inactive
  • 3547 Hozzászólás
Hello!

Tehát megjelent. De lehet esetleg kapni is valahol? Mert én még nem találkoztam vele sehol sem, pedig több helyen is kerestem. Ha nem látom a cikket az rpg.hu-n azt sem tudnám, hogy egyáltalán megjelent.

Menmaatré

# 991036
Rorimack

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1642 Hozzászólás
Ööö... címlap?

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4451

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett