Üdvözlet mindenkinek!
Bár ez a topic nagyon úgy néz ki, hogy kezd leállni, azért én megpróbálok segíteni ezen;).
Először is, miközben el kezdem a végéről olvasni a fórumot, nagyon sok dolgot láttam, ami félre lett magyarázva, úgyhogy most ezzel foglalkoznék...
Először is, ami talán a legfontosabb: ROKUGAN NEM JAPÁN:nono:!!!
Lehet, hogy elsőre annak tünik, de nem az! Ebben a világban van kínai, indiai, és egyéb távol-keleti kultúra is!
Az alapja a feudális japán. Daimyo-k, szamurájok, klánok, a becsület... ez tölti ki egy nagyon nagy részét. DE a klánokon belül már vannak eltérések, amik más kultúrákra vezethetők vissza:ize:.
Legjobb példa erre az unikornis klán, akik e világ mongolai is lehetnének. A Sárkányok tiszta kína.
És hamár Kínánál tartunk, a kasztrendszer japán, de a császári család és maga a város kínai alapokon nyugszik.
Több hasonlóságot nem akarok fehozni, ezen a vonalon haladva ti is megtalálhatjátok a többi hasonló dolgot.
Hogy ez a világ ennyire brutális és merev, stb....
Rokugan abban külömbözik a legtöbb világtól, hogy itt a LEGfontosabb dolog a BECSÜLET.

És ezzel rengeteg dolog áthidalható, valamint azzal, hogy egy szamuráj azért szamuráj, mert nem hülye! Képes gondolkodni, döntéseket hozni, átlátni szituációkat. A klánt és a császárt tiszteli, de ha egy szituáció magasabb célok miatt jön létre, el kell gondolkodni rajta és nagyobb távlatokban szemlélődni ( pl. most megszegem a klán utasítását, de a jövőben ez a klán dicsőségét szolgálja...). És, ha e szerint megy a játék, a party összehozása, már nem is akkora nagy feladat...
Ja, egy fontos dolog: ha a Rokugan könyvet olvassátok, feltünnek a feat-ek követelményei nagyok és elég erős dolgokatis adnak. Én azt ajánlom, hogy minden kalandnál 32 pontból alkossatok karit, mert itt aztán tényleg nem lehet úgy játszani, hogy alacsonyszintü party-kevés és gyenge ellefél.
Száz szónak is egy a vége, nézzétek át a többi keleti világot és mixeljétek össze az egészet kb. ilyen arányban: 60% japán, 30% kína, 10% a többi. Egyből nem fognak lefejezni, mert átléptél egy másik klán birtokára, mert kergetted a lkovad...
No, csak ennyit akartam
Jó játékot és élvezzétek a világot, mert ez tényleg jó!
Gavros