Szeretném elcserélni angol nyelvű, kemény kötésű, kitűnő állapotban lévő Feast for Crows és Dance with Dragons köteteimet hasonló állapotú paperback kiadásra...

# 2019209
Kelt 2013.06.14, 08:26
# 2009827
Kelt 2013.04.17, 06:53
A főoldalon kinn van az események között, de talán itt is helye lehet:
http://lfg.hu/forum/index.php?app=calendar&module=calendar§ion=view&do=showevent&event_id=819
Irodalmi rendezvény, ahol Martin és a könyvsorozat a téma.
http://lfg.hu/forum/index.php?app=calendar&module=calendar§ion=view&do=showevent&event_id=819
Irodalmi rendezvény, ahol Martin és a könyvsorozat a téma.
# 2001317
Kelt 2013.02.26, 09:28
Kis szines: http://index.hu/belfold/budapest/2013/02/25/eldolt_a_budapesti_kiselefant_neve/
"Így mától hivatalosan is Ashának hívják az elefántbébit - írja a Fővárosi Állat- és Növénykert a honlapján. (...) Az Asha Indiában használatos, szanszkrit eredetű név, jelentése "remény"."
"Így mától hivatalosan is Ashának hívják az elefántbébit - írja a Fővárosi Állat- és Növénykert a honlapján. (...) Az Asha Indiában használatos, szanszkrit eredetű név, jelentése "remény"."
# 1996433
Kelt 2013.02.02, 20:39
Nem tudom mennyire hiteles a winds of winterrel foglalkozó angol wikipedia cikk, de pár napja kirakták a pov karaktereket, többek között Jon Snowal, és Aegon Targaryenel (ami csak azért meglepő, mert Martin letette a szent esküt, hogy új pov karaktereket nem ír már bele a regényfolyamba)
Aztán egy napra rá visszalátogattam az oldalra és törölték ezt a bejegyzést.
Aztán egy napra rá visszalátogattam az oldalra és törölték ezt a bejegyzést.
# 1992185
Kelt 2013.01.14, 16:08
# 1991978
Kelt 2013.01.13, 16:43
aha, vagyis a Toland ház "anti-sárkány" taktikájára gondolsz
# 1991829
Kelt 2013.01.12, 20:54
colly írta 2013.01.12, 17:35 -n:
Azt hittem egy csigára gondolsz és nem egy zöld sárkányra 
Bár jobban belegondolva az egyik Dunk&Egg novellában tényleg van egy fószer, akinek egy csiga a címerállata
Bár jobban belegondolva az egyik Dunk&Egg novellában tényleg van egy fószer, akinek egy csiga a címerállata
Nem az a lényeg, hogy zöld és sárkány, hanem az esemény, amit megörökítettek a címeren, és a szimbólum, ahogyan tették
# 1991796
Kelt 2013.01.12, 17:35
Azt hittem egy csigára gondolsz és nem egy zöld sárkányra 
# 1991431
Kelt 2013.01.10, 21:46
Hát, ha ez a fejezet a könyv elejében lesz, akkor akár haladhatunk is. Ha a végén, akkor a Toland címer remek kikcsintás és önirónia.
Módosította MatMynor: 2013.01.10, 21:47
# 1991335
Kelt 2013.01.10, 15:25
Valahol olvastam, hogy mikor még trilógiának indult a sorozat, a Dance with Dragons lett volna a második könyv címe...
Legalább a felén túlvagyunk már. . .
Nekem kimondottan tetszett az új fejezet, meg a Dorne-i eseményeket is kiváncsian követem.
Legalább a felén túlvagyunk már. . .
Nekem kimondottan tetszett az új fejezet, meg a Dorne-i eseményeket is kiváncsian követem.
# 1991323
Kelt 2013.01.10, 14:27
colly írta 2013.01.10, 08:58 -n:
Na már fenn is van az új Arianne fejezet Martin honlapján! Mindenkinek ajánlom megkukkantásra!
http://georgerrmartin.com/if-sample.html
Az látszik sajnos, hogy bár hangulatos meg minden, de nem haladunk előre. Ebben a tempóban még 10 kötet kell egy méltó befejezéshez...
# 1991213
Kelt 2013.01.10, 08:58
Na már fenn is van az új Arianne fejezet Martin honlapján! Mindenkinek ajánlom megkukkantásra!
# 1990141
Kelt 2013.01.05, 01:57
Colly, ez csakTywinnak számított (volna), Tyrion még a fattyakkal is szimpatizál. A dolog egyetlen valódi oka, hogy a nővérét meg akarta fosztani a kutyájától, hogy az aranyköpenyeseket a saját oldalán tudja. Az már csak mellékes, hogy undorodott attól is, hogy Slynt teljesen elvtelen, szoptatás közben csecsemőket mészárol(tat) le.
# 1990123
Kelt 2013.01.04, 22:31
Meg ugye mélyről emelkedett viszonylag magasra ( névleg megkapta Harrenhalt, hű szolgálataiért cserébe) és ez sok főúr szemét szúrta. (a jelen korunkban talán úgy mondanánk, hogy Janos Slint egy újgazdag bunkó volt)
# 1989716
Kelt 2013.01.02, 12:57
Segített a királynőnek Ned Stark ellen, Tyrion pedig elküldte a falra mert nem bízott benne ezek után. És hogy ne legyen a királynő támogatója vagy vmi hasonló.
# 1989709
Kelt 2013.01.02, 12:34
Most olvasom az ötödik kötetet és lenne egy kérdésem vele (illetve az előző kötetek cselekményével) kapcsolatban.

Előre is
.
Spoiler
Nem akarom a 3. kötetet keresztül-kasul áttúrni a válaszért, gondoltam megkérdezem tőletek, hátha nem olyan rövid az eszetek, mint az enyém. Előre is
# 1985909
Kelt 2012.12.06, 13:28
Nem hiszem, hogy ezt egyáltalán be lehet fejezni rendesen. Mindenképpen hiányérzetünk marad majd a végén, mert egy szál elvarrása megnyit egy újat. A következő generáció, a következő ház, a következő király kap lehetőséget. Mintha nem egy történetet, hanem a történelmet olvasnánk, annak meg nem szokott vége lenni, még ha önkényesen szeretjük is korszakokra bontatni. Ha azt mondjuk, hogy ez egy korszak történelmének leírása, akkor az csak szimbolikus, hogy a vörös üstököstől (Rober halálától?) a Mások legyőzéséig (Dany visszatéréséig?) tart a sztori. Nyugodtan meg lehetne írni folytatólagosan még hét másik könyvet, vagy éppen az előzményeket, mert valójában a történet ívét nem a történelem alakulása, hanem az egyes szereplők egyéni sorsa adja. Abban azért én is reménykedem, hogy a 7. könyv végére kiderül, hogy minden eddigi főszereplő valóban tesz/tett valami olyasmit, amivel komolyan hozzájárul(t) a fináléhoz, de erre kicsi az esély.
Egy másik probléma, hogy haa lenne valaki, aki tudná folytatni Martin halála után a szériát azonos vagy jobb minőségben, akkor én szívesen várnék öt vagy akár több évet is az új könyvre. Így viszont mikor azt hallom, hogy még x év a következőig, akkor elsőként az ugrik be, hogy hány éves lesz addigra Martin. Tudom, önző dolog, de azt szeretném, ha az én halálom előtt fejeződne be a sorozat (hogy még pont olvashassam a végét, és addig sok-sok jó könyv jelenjen meg), nem pedig Martin halála előtt.
Egy másik probléma, hogy haa lenne valaki, aki tudná folytatni Martin halála után a szériát azonos vagy jobb minőségben, akkor én szívesen várnék öt vagy akár több évet is az új könyvre. Így viszont mikor azt hallom, hogy még x év a következőig, akkor elsőként az ugrik be, hogy hány éves lesz addigra Martin. Tudom, önző dolog, de azt szeretném, ha az én halálom előtt fejeződne be a sorozat (hogy még pont olvashassam a végét, és addig sok-sok jó könyv jelenjen meg), nem pedig Martin halála előtt.
# 1985908
Kelt 2012.12.06, 13:14
Vincu írta 2012.12.06, 11:40 -n:
Jelenleg nem bánom, hogy bővül a világ, de az egy hangyányit bosszant, hogy közel sem látszik, hogy valami vége felé közelede a sztori.
Aztán persze lehet, hogy 30 oldalban Dany átrepül a sárkányokkal a falra, szétlángszórózza a Másokat, ennek megörül a fél világ, és ők lesznek az új király arcok Westeroson. Melisandre demózik egy nagyot és lenyom valami főgenya másokat. Hodort megszállja Bran és Bulldózer néven tolják tovább, miután szétszecskázták a legősge.ibb főmásokat. A többi szálnak meg semmi jelentősége nem lesz, és hangulati elemként benne marad a sztoriban:
- A Véreb megcsapkodja a Hegyet, de Hodor-Bulldózer is beszáll a harcba (mert jól néz ki, hogy 4 m és 350 kiló izom püföli egymást)
- Brienne és Jaime egy tanyán nevelnek majd 35 porontyot. Vagy Jaime simán meghal, és Brienne az örületig bolyong a világban
- Sansa és Kisujj szétintrikázzák a völgyet, de egy lépést nem fognak a Véres kapun túlra tenni.
- Tyrion torkát elvágja valaki egy részeg estén
- a martell csajok, a homokkígyók vengeful üzemmódban kinyírják a könyv többi szereplőjét, majd Brian életésre véve a figurát magukat is megöngyilkolják.
Persze lehet, hogy mégsem két könyv, mert annyira hosszú lesz, hogy már nem kettőbe, hanem öt felé kell bontani a winds of wintert.
Aztán persze lehet, hogy 30 oldalban Dany átrepül a sárkányokkal a falra, szétlángszórózza a Másokat, ennek megörül a fél világ, és ők lesznek az új király arcok Westeroson. Melisandre demózik egy nagyot és lenyom valami főgenya másokat. Hodort megszállja Bran és Bulldózer néven tolják tovább, miután szétszecskázták a legősge.ibb főmásokat. A többi szálnak meg semmi jelentősége nem lesz, és hangulati elemként benne marad a sztoriban:
- A Véreb megcsapkodja a Hegyet, de Hodor-Bulldózer is beszáll a harcba (mert jól néz ki, hogy 4 m és 350 kiló izom püföli egymást)
- Brienne és Jaime egy tanyán nevelnek majd 35 porontyot. Vagy Jaime simán meghal, és Brienne az örületig bolyong a világban
- Sansa és Kisujj szétintrikázzák a völgyet, de egy lépést nem fognak a Véres kapun túlra tenni.
- a martell csajok, a homokkígyók vengeful üzemmódban kinyírják a könyv többi szereplőjét, majd Brian életésre véve a figurát magukat is megöngyilkolják.
Persze lehet, hogy mégsem két könyv, mert annyira hosszú lesz, hogy már nem kettőbe, hanem öt felé kell bontani a winds of wintert.
# 1985895
Kelt 2012.12.06, 11:40
Jelenleg nem bánom, hogy bővül a világ, de az egy hangyányit bosszant, hogy közel sem látszik, hogy valami vége felé közelede a sztori.
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére