Ugrás tartalomhoz

Holdfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?E3 2013 - tömörenÚjabb zombis túlélőhorror - State of Decay ajánlóElhunyt Iain Banks

Síkjárók Kis Kocsmája - Offtopic

• Nem írhatsz ebbe a témába
4019 hozzászólás érkezett eddig

# 2019651
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4218 Hozzászólás
elGabor, ilyen a Trainspottingban is volt, budi alatti labirintus, ráadásul víz alatti :bolond:

# 2019542
Ravenheart

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2385 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaelGabor írta 2013.06.16, 20:24 -n:

A budi alatt talált dungeon sztorijánál jobbat asszem nehéz találni. Hol? Oroszországban. Hol máshol?
Oh shit. Ezt fel fogom még használni...

Módosította Ravenheart: Tegnap, 06:40

# 2019538
Callinicus

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Szép, nagyon hangulatos, biztos sok jó loot-ot hagytak el a drow-ok benne!

Ez majdnem olyan durva, mintha egy német tankokról szóló japán rajzfilmben, oroszul énekelnének.

# 2019512
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3249 Hozzászólás
A budi alatt talált dungeon sztorijánál jobbat asszem nehéz találni. Hol? Oroszországban. Hol máshol?

# 2018937
aluminiumtrioxid

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 565 Hozzászólás
Kreatív.

# 2018740
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1093 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaUrban írta 2013.06.11, 08:24 -n:

Hol állította/sugallta a cikk, hogy minden szerepjátékos szabálybuzi? Mert én nem találom. Nem olvastál túl sokat bele a cikkbe?

Lehet.

Erre gondoltam:

Idézet

So, R.P.G's give us rules to simulate life. They take complex, living situations and break them down to a series of abstract rules that, unlike real life, can be fully and directly comprehended in their totality.

It is possible that because of this R.P.G's attract exactly the kind of people who really need rules for complex living situations.

Érzésem szerint ez az általánosítás nem igaz, ezért próbáltam rávilágítani a vonzalom egyéb okaira.

# 2018665
Urban

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1022 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásachomy írta 2013.06.10, 10:54 -n:

De: határozottan téves elképzelés, hogy minden szerepjátékos szabálybuzi.
Hol állította/sugallta a cikk, hogy minden szerepjátékos szabálybuzi? Mert én nem találom. Nem olvastál túl sokat bele a cikkbe?

# 2018509
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1093 Hozzászólás
Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy a saját maga által kritizált hibába esik: a szerepjátékosokat általánosítja, méghozzá a lehető legnegatívabb prekoncepciók mentén. Azt viszont elismerem, hogy a tendenciái nagyon valóságszagúak, és a trendeket formáló kisebbséggel kapcsolatban is igaza van.

De: határozottan téves elképzelés, hogy minden szerepjátékos szabálybuzi. Vannak az álmodozó eszképisták is (mostanában talán kevesebben, de legalábbis halkabban), akiknek a szabályok pont másodlagosak, sőt, az kell nekik, hogy minél kevésbé akadályozza őket a képzelményeik kiélésében. Ezeknek a szélsőséges eseteiből lesznek aztán a freestylerek. :)

# 2018457
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3249 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaUrban írta 2013.06.09, 10:59 -n:

Monsters of Incompetence and Atomic Bread
(aluminiumtrioxid linkjén keresztül találtam és ááááááá de igaz!)
Nem igazán szerepjátékos téma, de az ipari kenyeres cikk félelmetes és igaz. Van pl. Európában egy ország, ahol a húszas-harmincas években a kontinens legjobb búzája termett, és még a szegények is kiváló kenyeret ettek, ma viszont a híres búzának se híre, se hamva (hacsak az exportpiacokon nem), kenyérből meg a specializált boltokban is jó, ha megtalálni a jó közepes minőséget.

# 2018438
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1470 Hozzászólás
http://inkwellideas.com/wp-content/uploads/2011/02/rpgchart1.gif

Egész jó! A melyik szerepjátékrendszert válasszam-kérdésre folyamatábra.

Módosította Radivoj: 2013.06.09, 19:32

# 2018389
QuippeR

Story Gamer

• Fórumita
  • 735 Hozzászólás
Ez mondjuk a legtöbb dologgal az életben így van, azok fognak X dolgot alkotni, akik a leginkább lelkesednek X dologért, annak minden hibájával együtt. Jó példa a linux, ami évtizedekig fejlődött rohamléptékben mindenféle felhasználóbarátságra való törekvéstől mentesen, mert azok tudták csak fejleszteni, akik egy vi editorban is képesek matematika szakos diplomamunkát írni közvetlenül latex nyelven.

Én egyébként bevallom, sokáig nem is tudtam róla, de felnőtté válva felfedeztem, hogy nagyon szeretem a szabályokat. Suliban is én voltam a köcsög, aki órán figyel és nem beszélget, vizsgán senkinek nem súg stb. Ugyanakkor meg szeretem a könnyedebb szerepjátékokat, a szabályjogászkodáshoz meg nincs türelmem, szóval nem kell, hogy a végletesség felülkerekedjen az embereken.

# 2018374
Urban

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1022 Hozzászólás
Monsters of Incompetence and Atomic Bread
(aluminiumtrioxid linkjén keresztül találtam és ááááááá de igaz!)

# 2017255
DiMalto

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 299 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaRavenheart írta 2013.06.01, 20:04 -n:

És ráadásul javított, prémium újrakiadások. Amúgy ha olcsón kell, akkor eBayen érdemes leskelődni. Csak lement a használtak ára az újranyomások kiadása után...

Bizony, szép példányok!

Néztem ebay-en, és ott is kb. 30GBP-körül mozog egy prémium PHB.

# 2017199
Ravenheart

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2385 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDiMalto írta 2013.06.01, 14:23 -n:

Hozzászólás olvasásaDiMalto írta 2013.06.01, 14:12 -n:

Üdv!

Nem tudjátok, hogy hol lehetne venni jó áron 3.5-ös alapkönyveket?
Használt is megteszi, ha nincs agyonnyúzva.

Nobleknight-on néztem, de szállítási díjjal együtt nem túl baráti az áruk...

Hmm... Bookdepository-n meglenne 26k-ért a három együtt.
Meggondolandó.
És ráadásul javított, prémium újrakiadások. Amúgy ha olcsón kell, akkor eBayen érdemes leskelődni. Csak lement a használtak ára az újranyomások kiadása után...

# 2017161
DiMalto

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 299 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDiMalto írta 2013.06.01, 14:12 -n:

Üdv!

Hmm... Bookdepository-n meglenne 26k-ért a három együtt.
Meggondolandó.

# 2017159
DiMalto

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 299 Hozzászólás
Üdv!

# 2016786
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2564 Hozzászólás
Nemtom ismeritek-e, de ez szerintem egy egész hasznos weboldal.
Lehet vele hextérképeket generálni véletlenszerűen. Egy hozzám hasonló alaknak akinek megoldhatatlan feladat a hexmapper és társai használata, szerintem elég hasznos.
(csak a számozás és a városok felírása van hátra)

http://axiscity.hexamon.net/users/isomage/wildgen/

# 2016175
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1470 Hozzászólás
Annyit kommenteltem a nekem tulajdonképpen cseppet sem szimpatikus MAGUS topikban, hogy ezt lerázandó asszem június havában megírom a BareBones Fantasy ismertetőmet. És van még egy ismertetni vágyott cucc a tarsolyomban. Mert megérdemlitek. :)

# 2015725
Bulldy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3595 Hozzászólás
Heti kalandötlet: IRL megadungeons?

Bulldy

# 2015681
Ynas_Midgard

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 745 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaUrban írta 2013.05.25, 00:19 -n:

Be akar valaki beszállni a Torchbearerbe? 4 db keményborítós + pdf közösen rendelve csak 200 USD, elosztva tehát fejenként 50 USD! Határidő május 30!

Gondolkodtam rajta, de sajnos a jelenlegi büdzsémből nem jön ki ennyi szerepjátékra; egy PDF erejéig szálltam be, és nagyon várom már :)

Módosította Ynas_Midgard: 2013.05.25, 11:03

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett