Ugrás tartalomhoz

Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplója

d20 Modern

• Nem írhatsz ebbe a témába
204 hozzászólás érkezett eddig

# 1093011
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
A könyv szerint csak arcane varázslatokhoz fér hozzá, viszont én esetleg megengedném, hogy a karakter választhat, hogy arcane, vagy divine varázslatokhoz akar-e hozzájutni. A kettőt egyszerre nem engedném.

# 1092844
hopak

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 34 Hozzászólás
Köszönöm a tippeket, találtam pár hasznos dolgot :). Viszont rögtön lenne egy másik kérdésem. Szerintetek az okkultista csak a varázslói vagy a papi varázslatokhoz is hozzáférjen? Mert a karakter koncepciójába szerintem a papi varázslatok is beleférnek.

# 1092816
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
Mármint d20 kiadvány? Attól függően mikorra teszed a kampányt, bármelyik eddig megjelent d20 modern könyvet lehet használni, a monsztákhoz meg a legtöbb szörnyet a D&D-hez megjelent akármelyik Monster Manualból: Evvel azért kicsit vigyázni kell, van pár szörny amelyik már a D&D karaktereknek is elég nagy falat, d20M karaktereknek viszont egyenesen halálos.

A nem wotc anyagokhoz meg valszeg a többiek fognak valamiket mondani gondolom..

# 1092728
hopak

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 34 Hozzászólás
Mocsármély Tisztelet Mindenkinek.

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy milyen kiadványokat javasolnátok egy Shadow Chaser kampány létrehozásához.

# 1081070
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás

Ymdar írta 2006.05.18, 12:21 -n:

Az Amazon szerint keménykötésű Dark*Matter kiegészítő fog egyszercsak megérkezni.

Már hivatalos WOTC hír is van, méghozzá itt.

# 1070334
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Szerintem egészen prímán játszható, ha tisztességesen meg van írva az a bizonyos 70-es évekbeli popular psyche.

Szóval ahogy a benne élés nélkül, pusztán a forrásanyagok, a korabeli és késöbbi, ám a korba helyezett műfajba passzoló filmek tanulmányozásával kijátszható a korabeli mindsetre erősen építő CoC, és az 50-es évek Amerikájának B-kategóriás bűnrossz sci-fi filmjeire építő GURPS Atomic Horror, úgy sztem itt is re-/megkonstruálható a filmek segítségével a kívánt sötéten szatirikus 70-es évekbeli sci-fi, természetesen a mai szerepjátékigények kellően ironikus mellékzöngéjével.

# 1070289
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
Nemtom, hogy a 70es évek amerikájának érája menniyre lenne kijátszható magyarul, főleg hogy itt nincsenek meg azon szleng szavak, melynek egy részére a kampány épít.
Nekem annyira nem tetszik a koncepciója. :ugri:

# 1070255
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Nixon + Raistlin közös képen

Fórum, melyben meglehetősen lényegretörően válaszol a szerző

Enter the world of Damnation Decade, a Mythic Vistas setting for the d20 Modern roleplaying game and True20 Adventure Roleplaying. Inspired by the darkly satiric sci-fi cinema of the 1970s, the game throws the heroes into an off-kilter version of 1976—where the worst-case predictions of a paranoid era came true. The world's environment is collapsing, the oil is running out, and mysterious powers are asserting themselves: The skies are black with UFOs, huge-footed horrors haunt the forests, and prehistoric beasts lurk at the bottom of every lake. And that's the good news. The world will end on December 31, 1979—unless a fearless and funky band of heroes can battle the secret masters of the planet into submission! Damnation Decade is a complete campaign setting that includes:
· The history of a world gone mad! Just how did the 1970s turn into Damnation Decade?
· New advanced and prestige classes like Groover, Parapsychologist and Militant.
· New skills like Skate and Speak Language (trucker).
· New feats like Bustin' and Psychobabble.
· New occupations like Guru and Survivalist.
· A plethora of evildoers and their insidious plots.
· Plots hooks and GM advice for doing things the 70s way.
· An appendix with conversion notes for Green Ronin's True20 Adventure Roleplaying game.
Damnation Decade lets you take on the role of a classic 1970s icon—iron-jawed trucker, disco king, jive-talking radical, and more—and put the hurt on a host of otherworldly enemies, from sinister aliens and mind-robbing demons to killer bees and megalomaniac mainframes. Can you stop the madness before the end of the world?

Kalap le.

# 1063003
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3149 Hozzászólás
A Spectaculars az Amazon-nál július 11-i dátummal, egyharmados kedvezménnyel már előrendelhető. A Wizards oldalán is fent van még, semmi hír nem utal arra, hogy valami lenne vele.

# 1060564
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
Az Amazon szerint keménykötésű Dark*Matter kiegészítő fog egyszercsak megérkezni. Arról nem is beszélve, hogy a vitát kavart D20 Spectacularsról mostanában valaki(k) azt híresztelik, hogy a WoTC mégsem adja ki.

# 1054657
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Hehe, van egy kis hazabeszélés:a háttérben.

Amúgy az illusztrációk a szokásos modort követik. Jut eszembe, nem kéne szólni az illusztátoroknak, hogy mainapság már a jumurdzsák-szerű csak fél szemet láttani engedő "ódalrafésült" hülyegyerekfrizura a menő?
A könyv tartalma mondjuk engem kimondottan egy másik cég egy korábbi termékére emlékeztet - ettől persze a wizards másolványkiadványa is lehet jó.

# 1054616
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3149 Hozzászólás
Upsz, ezt itt jól elfelejtettem, de most hét végén tényleg kint lesz.

Egyéb hírek:
Megjelent a Critical Locations, amely 96 oldalon kb. 40 modern helyszínt ír le térképekkel együtt (bemutató és részlet (gótikus katedrális) a wizards.com-on), júliusban pedig jön a WotC saját szuperhősös kiegészítője, a Spectaculars (160 oldal). Kíváncsi leszek, mit tud a már kint lévő settingekkel (pl. M&M) szemben felmutatni.

Cyberscape "first look":
-96 oldal, szokásos D20M/F formátum, hardcover.
-Kiegészítő szabályok: availability, kibercuccok sérülése mass damage esetén, most már vannak slot-ok (a la CP2020; többféle (low/high) setting-hez), van már némi pszichózisos-dolog is (XP-t kell fizetni a cuccokért...).
-Pár új feat.
-Új advanced klasszok: Bionic Agent, Cyberwarrior, Implant Hack.
-Gadget rendszer a kibercuccokhoz.
-Több tonna új stuff. :)
-Hálózat, hekkelés szabályok. A fő rész természetesen full 3D-s netről szól (VRNet), ami node-okból áll. Minden node akármilyen lehet, akár épület is (erre van példa).
-Avatárok, VRNet harc, veszélyek a hálóban, estébé.
-Hard és szoft. :rohog: Programírás szabályok, programtípusok, példák.
-Új klassz: Cybernaut.
-FX kibernetika (!), golemtech, naniták, nekrotikok, Nedves Stuff (wetware; gyak. a valódi biotech), ...
-Új kampány: Cyberrave ("cybernetics-heavy, near future campaign set", megakorpok, információ-piac, bizonytalan, megkenhető kormányzatok, céges farkastörvények, estébé; mindenki ismeri :) ). Elég részletes, sok szervezet, frakció leírásával, helyszín térképekkel, egy új klasszal (Cyber Raver), kezdő foglalkozásokkal (pl. corporate zombie :) ). A végén pár nagyon alternatív lehetőség a CP2... izé, Cyberrave feldúsítására pl. idegen lényekkel (Cyberrave Arcana).

Ennyi. Rendkívül zsúfolt, de a D20M vonalhoz hasonlóan nagyon moduláris, sok kis morzsával, amiből ki-ki megépítheti a maga D20-as cyberpunk játékát. Viszont olyan sok új eredeti ötletet nem láttam benne...

Módosította Petrus: 2006.05.09, 16:17

# 1002736
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3149 Hozzászólás
A Radivoj által időnként belinkelt WotC-s fórumból legyűjtöttem az összes egy- és többmondatos kalandötletet egy nagy textfájlba (187k; zippelve 78k körül van), napokon belül letölthető lesz a weboldalamról. :gyagya:

# 998605
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
http://wizards.com/default.asp?x=dnd/iw/20060201a&o=

Februárban jelenik meg a d20 Future Tech. Amit írtak róla az ismertetőjében, az alapján nem túl fantáziadús, azonban elképzelhető, hogy pár dolgot ki lehet belőle szedni. Amúgy sem vagyok híve a felszerelésre koncentráló könyveknek. :sor:
Mondjuk a Light Antitank pistol megnevezés aranyos. :sor:

# 935520
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Időről időre be kell linkelni:
d20 Modern One-sentence adventures

# 934497
Noro

Anunnaki

• Fórumita
  • 4970 Hozzászólás

kunadam írta 2005.10.27, 12:46 -n:

Azert hivjak True d20-nak mert csak d20-at hasznal. A sebzes pl at lett dogozva,
Ami nem egy rossz tipp. Kíváncsi vagyok, pl a Future-ben néhol megadott irdatlan dobáskódokat (pl űrhajók: 8d12, vagy 12d8 sebzés) használja-e valaki abban a formában :dilis:

# 934073
Thirlen

Browncoat

• Fórumita
  • 891 Hozzászólás
Megnéztem: ez tényleg egy eléggé lebutított képzettségrendszer. Kb. a DnD Kalandjátékra emlékeztet...
A sebzésrendszert pedig egyszerűen átvették a Mutants&Masterminds-ból. Ott működött. A fegyvereknek pedig nem sebzéskockájuk van, hanem sebzésértékük.

# 933860
kunadam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 876 Hozzászólás
Azert hivjak True d20-nak mert csak d20-at hasznal. A sebzes pl at lett dogozva, hogy sem hp nincs, sem sebzeskockaja a fegyvereknek. Kicsit olyan mint az Unearthed Arcanan-ban az Injury rendszer (nem a V/W)

# 933846
santito

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 192 Hozzászólás
Thirlen:

http://bluerose.greenronin.com/blue_rose_d...hp?id=58_0_15_0

Én speciel szeretek időt tölteni a képzettségpontjaim szétosztogatásával, ez meg egy lebutított verzió...

# 933007
Thirlen

Browncoat

• Fórumita
  • 891 Hozzászólás

santito írta 2005.10.25, 16:18 -n:

leszámítva azt az ámokfutást, amit a képzettségekkel műveltek...
Miért, mit műveltek?

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett