Ugrás tartalomhoz

Eberron

• Nem írhatsz ebbe a témába
166 hozzászólás érkezett eddig

# 1254970
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
Amúgy több WoTC PrC esetén nem felelnek a példakarakterek a követelményeknek, mint például a Dire Singernél sem.

# 1254958
Thirlen

Browncoat

• Fórumita
  • 891 Hozzászólás
Egy-két világgal arrébb (FR) a Militia nevű regionális Feat 3.5-ös változata pl. megadja.

# 1254945
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Egy kiemelt kaszt, a Knight Phantom kapcsán lenne kérdésem.
A követelmények közt szerepel, hogy "Profiency in all martial weapons"
Namost ennek ugye megfelel pl. a harcos ill. vándor, de a varázsló nem. Azonban a Knights Arcane vezetője, Lord Darro (wizard 6, knight phantom 6), aki ezen kasztok révén nem rendelkezhet a profiency in all martial weapons jellegzetességgel, de valahogy mégis belépett a kasztba...

Tudtok egy olyan lehetőséget, ahol a karim megszerezheti ezt a jártasság minden harci fegyverben-dolgot, felveheti a kasztot, de nem kell beállnia harcosnak?

# 1250508
Amadeus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 190 Hozzászólás
Huhh, erre most nagy gonoszan azt tudnám csak elsuttogni, hogy megfelelő szerszámmal mindent szét lehet berhelni, még a sebezhetetlen űbertáp gólemistenkirályt is :titok:

# 1250404
iceride

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2989 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAmadeus. írta 2007.06.02, 10:12 -n:

Másfelől szerintem is sok szempontból tápos faj, de ne feledjük el: vannak városrészek, ahol csak azért mert gólem, úgy szétkapja a nép mint a huzat, és még esélye is kevés lenne a felbőszült tömeg ellen, ha ketten-hárman elkapják minden végtagját és már viszik is szétkalapálni :titok:

Hát nálunk sajna ilyen nincs, a warforged-en hiába van adamantit páncél, nem lehet róla leszedni. Ne kérdezzétek, miért, valami nyakatekert indoklása van, de inkább asszem 'legyen tápos az NPC de ne lehessen elvenni tőle' az ok.

# 1250338
Amadeus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 190 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAmadeus. írta 2007.06.02, 10:12 -n:

Szerintem a warforged korlátozása varázshasználat terén nem lenne ésszerű, hiszen eleve magát a testét is mágia hatja át. Van lelke (különben sztem nem lehetne pl pap), és napi 24 órán át tud tanulni, nem is ismeri a fáradtság érzését. Másfelől nem is lenne csoda, ha saját helyét keresve a világban, olyan tudományokkal ismerkedne, amikkel őt is megalkották (a la Frankenstein) vagy lelkének fejlődése útján pl papi, lovagi v pszionikus utat választana magának. Az természetes, hogy többségükben katonák, vagy legalábbis rendelkeznek katona v harcos kaszttal, de kis százalákban bőven lehetséges és üdítően érdekes színfoltja lesz a megelevenedő világnak.
Másfelől szerintem is sok szempontból tápos faj, de ne feledjük el: vannak városrészek, ahol csak azért mert gólem, úgy szétkapja a nép mint a huzat, és még esélye is kevés lenne a felbőszült tömeg ellen, ha ketten-hárman elkapják minden végtagját és már viszik is szétkalapálni :titok: Szóval a szociális hátrányait és állandó kirekesztettségét is figyelembe kell venni, mert ez is faji sajátosság, méghozzá nagyon, kiemelten fontos! Néhanapján csak beszólások, sértések, (amiket ha pofozkodással oldanak meg akkor ugyi tömlőc lesz a vége, nagy valószínűséggel csak neki), vagy épp nem engedik be pár helyre, másutt nem állnak szóba vele v nem tanítják, nem ritkán egyszerűen elkergetik...
Ha csak a más lények meggyilkolásának a képességét nézzük, akkor persze táp, de épp ezért nem szereti a nép, amit az egészen közeli múltban még gólemek kloffoltak többek között.
Összességében a vérfajzatokat keményen táposabbnak érzem, ha épp bevadulnak :pirul:

Ezer bocs, javítani szerettem volna csak elnyomkodtam...:titok:

# 1250336
Amadeus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 190 Hozzászólás
Szerintem a warforged korlátozása varázshasználat terén nem lenne ésszerű, hiszen eleve magát a testét is mágia hatja át. Van lelke (különben sztem nem lehetne pl pap), és napi 24 órán át tud tanulni, nem is ismeri a fáradtság érzését. Másfelől nem is lenne csoda, ha saját helyét keresve a világban, olyan tudományokkal ismerkedne, amikkel őt is megalkották (a la Frankenstein) vagy lelkének fejlődése útján pl papi, lovagi v pszionikus utat választana magának. Az természetes, hogy többségükben katonák, vagy legalábbis rendelkeznek katona v harcos kaszttal, de kis százalákban bőven lehetséges és üdítően érdekes színfoltja lesz a megelevenedő világnak.
Másfelől szerintem is sok szempontból tápos faj, de ne feledjük el: vannak városrészek, ahol csak azért mert gólem, úgy szétkapja a nép mint a huzat, és még esélye is kevés lenne a felbőszült tömeg ellen, ha ketten-hárman elkapják minden végtagját és már viszik is szétkalapálni :titok: Szóval a szociális hátrányait és állandó kirekesztettségét is figyelembe kell venni, mert ez is faji sajátosság, méghozzá nagyon, kiemelten fontos! Néhanapján csak beszólások, sértések, (amiket ha pofozkodással oldanak meg akkor ugyi tömlőc lesz a vége, nagy valószínűséggel csak neki), vagy épp nem engedik be pár helyre, másutt nem állnak szóba vele v nem tanítják...
Ha csak a más lények meggyilkolásának a képességét nézzük, akkor persze táp, de épp ezért nem szereti a nép, amit az egészen közeli múltban még gólemek kloffoltak többek között.
Összességében a vérfajzatokat keményen táposabbnak érzem, ha épp bevadulnak :titok:

# 1250278
Avangion

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 154 Hozzászólás
Üdv!

Jakirte Jak Cyr

Idézet

Keverés: nekem bejött, amúgy nagyon hülyén néz ki a warforged mage illusztráció a könyvben. Nem is tudok elképzelni varázstudót a fajból...

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az rendben van, hogy a D&D-ben eltörölték a kaszt/faj megkötéseket, de a warforged esetében nem ártott volna ilyesmi.

Emlékeim szerint 13 évvel a játék kezdete előtt hozták létre az első igazán "élőnek", önállónak mondható warforged-ot. Na most még ha fel is tesszük, hogy a karakter esetleg az első szériából való, akkor sem valószínű, hogy egyből elkezdték volna mágiára oktatni. Ugye nem igazán erre a célra teremtették őket, és nem hiszem, hogy egészen az utóbbi pár évig bárkit is érdekelt volna, hogy egy warforged mit is szeretne kezdeni az életével (nálam mesélőként sokakat még mindig nem érdekel). Szóval szerintem egy warforged-nak szerintem igazán ideje sem lehetett arra, hogy mágiát tanuljon.

Idézet

Az azonban már annyira nem tetszik, hogy ennyire alacsony szintű minden a világon, egy übermágikus kultúrától nem ezt várná az ember...

Ízlések és pofonok ugye... :titok:

Nekem pl ez kifejezetten tetszik az official FR-es "az útszéli kocsmáros - aki mellesleg 15 rogue/5 fighter/4 shadow dancer/3 assassin half-fiend - +5-ös bunkót rejteget a pult alatt" hozzáállással szemben.

A világ mágiagazdag, de főleg csak az alacsony szintű (főleg 1. szintű) varázslatok hatásait utánzó mágiákból van sok, illetve ugye egyszerű mágikus fogásokat kevernek a hétköznapi foglalkozásokba (magebred állatok, több mestermunkának minősülő fegyver, páncél, stb.). Ezekhez nem szükségesek a magas szintű NPC-k. A világban előforduló komolyabb mágikus csodákat (airship-ek, vonat, stb.) pedig a dragonmark házak üzemeltetik, amik megint más kategória (dragonshardokkal felerősített dragonmark képességek, stb.)

jonifiu

Idézet

hát nem tudom de 6 szinten a warforged harcosomnak volt 7/adamtitja
ami mondhatni elég sok fölleg ezen a világon ugyhogy immunis a kritikusra meg a hátbaszurásra

Hmmm... Ha most hirtelen jól számolom, az, amit itt leírtál kapásból 7 feat-be került neked, tehát sok minden mást nem hiszem, hogy felvettél.

Egyébként nem is vagyok benne biztos, hogy szabályosan elérhető, mivel mind az improved damage reduction és mind az improved fortification feat "warforged" kategóriás, így ha jól emlékszem fighter feat-ként nem is lehet kiválasztani őket (ebből pedig az következik, hogy a 3. szinten kapott feat-edet költheted DR-re, ami így 3-as lesz, mivel ugye az improved fortification- amitől immunis leszel a critical hitre - követelménye a +6 BAB).

És hogy tápos lenne? Ha csak az előnyeit nézzük, akkor tényleg az, de azért van hátránya is. Vegyük pl, hogy többet nem vagy gyógyítható a healing kategóriába tartozó varázslatokkal, a warforged pedig magától ugye nem gyógyul... Szóval kénytelen vagy igen jó viszonyt kiépíteni egy wizard/sorcererrel vagy artificerrel, különben a HP visszanyerés kissé körülményes lesz. Aztán ott van még ugye, hogy állandóan -5 armor check penalty-ja van, csak 20 feet-et mozog körönként, stb.

Szóval szvsz nem gyenge a faj, de nem is annyira tápos.

bye
Avangion

# 1246956
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaJakirte Jak Cyr írta 2007.05.24, 17:02 -n:

Az azonban már annyira nem tetszik, hogy ennyire alacsony szintű minden a világon, egy übermágikus kultúrától nem ezt várná az ember...

Van pár magas szintű NPC. Mivel a világ a hősiességre megy rá, ezért mire a karakterek magas szintűek lesznek, tényleg a saját szájízük szerint formálhatják a világot: gondolok itt Vol megölésére, az Dal'Quorok száműzésére, és hasonlók.

Amúgy a magam részéről csalódtam abban a PrCben, ami egy warforged-ot alakít élőlénnyé. Azt hittem afféle Terminátor lesz a karakterből 10. szinten (Élő szövet, fém vázon :nos: ), de csupán élő fa. Kíváncsian várom, mikor jelenik meg ez a warforged verzió.

# 1246766
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásajonifiu írta 2007.05.25, 07:01 -n:

ami mondhatni elég sok fölleg ezen a világon ugyhogy immunis a kritikusra meg a hátbaszurásra!
Ez jól hangzik, de akkor ez nem faji sajátosság, hanem felerősített kari:)

szerintem az artificer nem varázsló kb annyi a külömség mint pl egy vegyész és egy vegyészmérnök között
Igaz, persze hogy nem varázsló. Rosszul fogalmaztam, varázstudót kellett volna írnom.

ezzel meg teljesen egyett értek, bár lehet pont azért mert ha mindent egyszerüen megcsinálsz akkor minek küzdjön érte az ember fia.
Valójában ennek más oka is van. Ugye az egész kampányvilág arra megy rá, hogy a karik amolyan Indiana Jones-féle hősök, akik messze meghaladják az átlagot. Tkp. ennek van alárendelve az NPC-k szintje, akik között rendet lehet vágni, ha elér az ember egy bizonyos tapasztalati szintet. Másrész ott van az Utolsó Háború, ami megtizedelte a népet, az elit meg szépen elvérzett/eltűnt. Most mindenütt van lehetőség felkapaszkodni, ide pedig a PC-k is beletartoznak. Ők lehetnek az új világ hősei. Tehát felteszem, a világ előbb-utóbb kigyógyul ebből a tapasztalatlanságból, de ugye az még egy-két generáció.

Erről azonban - mármint a szintekről - maga Keith Baker írt egy cikket, amit itt olvashattok: cikk

# 1246739
jonifiu

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 344 Hozzászólás

Idézet

Miért lenne immunis?

ami mondhatni elég sok fölleg ezen a világon ugyhogy immunis a kritikusra meg a hátbaszurásra!

Idézet

Keverés: nekem bejött, amúgy nagyon hülyén néz ki a warforged mage illusztráció a könyvben. Nem is tudok elképzelni varázstudót a fajból...

szerintem az artificer nem varázsló kb annyi a külömség mint pl egy vegyész és egy vegyészmérnök között

Idézet

ezzel meg teljesen egyett értek, bár lehet pont azért mert ha mindent egyszerüen megcsinálsz akkor minek küzdjön érte az ember fia.

Módosította jonifiu: 2007.05.25, 08:02

# 1246493
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Miért lenne immunis? A warforged amúgy nem olyan erős, mint azt az ember elvárná, de nem is baj, hisz nem szintemelt faj (vagy hogyhívják)

# 1246362
jonifiu

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 344 Hozzászólás
kiprobáltuk (nos ennyi) a warforged szinte immunis az ütés/vágásra ha meg a mesélő olyat küld ami öt is beveri akkor a parti halott :nos:.
amugy egy jól összerakott rendszer de más világgal vegyiteni tilos, csak rossz belegondolni mi lenne abból ha FR-re szabadul egy warforged-artificer :para:

# 1241488
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
A fórum pangása alapján kis hazánkban igen kevesen játszanak ezen a világon....Pedig Németországban ez a Forgotten Realms után a 2. kiadott világ!

Sajna még magam sem próbáltam ki, s mivel otthon csak német nyelvű szabálykönyvem van, a csapatom meg nem tud elég jól németül (vagy angolul), nekem meg annyi időm nincs, így nem merek belevágni egy külön kampányba....

Más: Valaki tudja, hol lehet több infót szerezni a Knights Arcane-ről ill. az Arcane Congressről? Az előbbit a Five Nationsben nem igazán említik, az utóbbiről van egy szép helyszínleírás, de spec. a rendről magáról nem. Ha tudtok ilyen helyet, kérlek írjátok meg!
Ha ilyet nem tudtok, akkor azt írjátok le, hogy miként képzelitek a két szervezetet?

# 1237338
Amadeus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 190 Hozzászólás
Sziasztok! Nemrégiben ismerkedtem meg az Eberronal, elkezdtem olvasgatni a világleírást. Nagyon tetszik! Rövid idő alatt is feltűnt, hogy számos kalandot kiadtak hozzá a Dungeon Magazinban, és van pár fanpro oldal is a témában. Nekem úgy tűnik, h külföldön elég komoly rajongótábora lehet. Arra gondoltam, ha Mo-n vannak klubok, akik nagyon szeretik ezt a világot, akkor érdemes lenne egy amolyan minitalálkozót kiagyalni direkt Eberron témakörben. Előtte a mesélők közösen összedobhatnák a központi szerepet játszó modult, aztán go! Lehetne anyagokat cserélgetni, stb :) Szal ha van rajtunk kívül még 2-3 csapat, akkor máris megérte :DD Mit szóltok?

# 1200413
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Tudtok valami olyan linket vagy kiegészítőt, ahol normális leírás található a Knights Arcane-ről ill az Arkán Kongresszusról? Kiemelt kaszt esetleg? A Five Nationsben van vmi, azon kívül?

Más: Van olyan kieg, ami több eberroni varázslórend leírását tartalmazza?

Elkezdtem a Tornyok városa (City of Towers/Stadt der Türme) c regényt. Egész jó. Van szerintetek olyan, amit mindenképp érdemes elolvasnom?

# 1087928
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás

iceride írta 2006.07.5, 20:17 -n:

A II. világháború szerintem nem jó példa, ott még a modern történelemben is kimagasló intenzitással folyt az emberek kihalása.

Pont az űbervarázslók spelljei miatt említettem a II. világháborút, hiszen vannak gáztámadások (cloudkill), népirtás (a hobgoblin birodalom emberírtása), stb.
Ha nem akadályozzák a harcoló feleket különféle konvenciók, simán kiírthatnak hatalmas területeket.

# 1087920
iceride

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2989 Hozzászólás
Őszintén szólva az én véleményem az, hogy a mágia megjelenésével a klasszikus középkor/újkori hadseregek és taktikák kukába dobhatók.

Olyan ez, mintha a géppuskák és modern tüzérség korában még mindig szoros formációkban masíroznának a katonák. És akkor még csak az alacsony szintű támadóspellekről beszéltem, nem az übermágusok csatavarázslatairól.

Ezt csak úgy lehetne logikusan megkerülni, ha az elsütött varázslatok döntő többségét még hatásuk előtt le lehet dispelni.

Az ebből adódó anakronizmust általában nem szokták figyelembe venni. Annyira nem is fontos. :aaaaa:
Van mágia, meg tömör formációk, és kész. :nono:

# 1087822
kunadam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 876 Hozzászólás
Magiaval egyutt borzalmas irtast lehet veghezvinni. Regenyben Robert JOrdan fele Wheel of Time-ban vannak ilyen csatalairasok. MOndjuk Dumai's Well-nél ahol pár megjelenő varázsló miszlikbe aprítja a környék harcosait.
Vagy a 11. könyvben kb. 20,000 trallok (mondjuk egy ogrének megfelelő lény) támad egy kisebb udvarházat. A tucatnyi varázsló percek alatt eltörlő őket a föld felszínéről (na jó a kor legerősebbjeiből is van egy pár ott).

Ha a mágia hadviselésre gyakorolt hatását akarjátok boncolgatni, akkor ezek a könyvek nagyon jók. Az ostromlott városokat teleportokkal látják el élelemmel. Az ostrom alatt a kevés számú védő egy belső udvaron várja, hogy hol támad az ellen. A támadáskor odateleportálják őket ahol szükség van rájuk. Sebesülteket felgyőgyítják (feltámasztás nincs ebben a világban).

Persze az is benne van, hogy egy harcban a varázslók legfőbb feladata a többi varázsló varázslatainka semlegesítése. Azaz közel sem szűnik meg a klasszikus katonaság. Csak egy kicsit veszélyesebb az életük.

# 1087764
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Iceride: A kora újkorban Franciországnak tényleg kiemelkedő lakossága volt, de szerintem Khorvaire-en is az van Aundairnek és Brelandnak. Ezért választottam a franciákat példának:)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett