Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Alhambra

• Nem írhatsz ebbe a témába
149 hozzászólás érkezett eddig

# 1799481
goran

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 130 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDunda írta 2010.11.10, 00:26 -n:

Hozzászólás olvasásagoran írta 2010.11.09, 20:34 -n:

Egy kérdés azokhoz akik használták már a 3. kiegészítő Tolvaj kártyáit!

A Tolvaj kártyák leírásának legutolsó mondata: A játékos a saját körében csak a Vezírt játszhatja ki.

A saját körömben miért játszanám ki a Vezírt, hisz éppen az a lényege, hogy más körének kezdetekor tudom használni, nemde?

Nem, vezírt bárkinek a köre előtt kijátszhatsz, így a sajátod előtt is. (Így az kvázi már a saját köröd lesz. Ezt jelenti. Persze szerencsésebb lett volna azt írni, h a saját köröd előtt)
Tolvajt viszont nem játszhatsz ki a saját köröd előtt.
Köszi a választ!

# 1798886
Dunda

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 678 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásagoran írta 2010.11.09, 20:34 -n:

A Tolvaj kártyák leírásának legutolsó mondata: A játékos a saját körében csak a Vezírt játszhatja ki.

A saját körömben miért játszanám ki a Vezírt, hisz éppen az a lényege, hogy más körének kezdetekor tudom használni, nemde?

Nem, vezírt bárkinek a köre előtt kijátszhatsz, így a sajátod előtt is. (Így az kvázi már a saját köröd lesz. Ezt jelenti. Persze szerencsésebb lett volna azt írni, h a saját köröd előtt)
Tolvajt viszont nem játszhatsz ki a saját köröd előtt.

# 1798783
goran

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 130 Hozzászólás

# 1755591
Menyus

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 15 Hozzászólás
Tán egy éve jelent meg az 5. doboz, azaz most 5x4 = 20 független modult tudsz hozzáilleszteni a játékhoz. Megjelent egy Alhambra Big Box is, amiben benne van minden, az alapdoboz és az 5 kiegészítő doboz egyben. Csatlakozom az előttem szólóhoz, mi is a tolvajosból használunk modulokat, de szeretjük a Vezérköves kiegészítést is. (ami el tud raktározni egy akciót)

Hozzászólás olvasásaViharmadar írta 2010.06.28, 22:32 -n:

Nem tudjátok lesz esetleg újabb kiegészítő(nem a kockázóshoz)?

# 1755454
Leaxe

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1216 Hozzászólás
Remelem nem lesz. Szerintem mar igy is tul sok kiegeszito van hozza. Dobozonkent altalaban 4 ha jol emlekszem.

Kiprobaltam parat, de vegul csak a Thief's turn-bol hasznalok kettot.

Hozzászólás olvasásaViharmadar írta 2010.06.28, 22:32 -n:

# 1755053
Viharmadar

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3430 Hozzászólás

# 1583628
Nynfas

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 2 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThaur írta 2009.03.09, 12:32 -n:

Hozzászólás olvasásaNynfas írta 2009.03.09, 09:06 -n:

Az én változatom magyar (tehát nincsenek valuta- és épületnevek). Minden játékosnak jár 2 (!) egyszínű korong. Az egyiket a pontozótáblára kell tenni, a másikat az Alhambra startmezőjére.

1 kérdés:
A pontozótáblán lévő korong világos.
Kérdés: a másik minek van? Egy játék végigjátszása után nem jöttem rá, hogy mi lenne a funkciója.

2. kérdés:
2 játékos esetén, a 2. értékelés után Sanyinak (Dirknek) ti mennyi épületet adtok? A szabályban írt 2-t, vagy a maradék egyharmadát?

1. Igazán fontos szerepe nincs. Tulajdonképp azt jelzi, melyik színnel vagy, hátha elfelejtitek, kié melyik korong a pontozótáblán. :rohog:

2. Természetesen Sanyi/Dirk a maradék egyharmadát kapja. (A Piatnikos fordítás több apróbb-cseprőbb hibával terhelt, különösen a Sanyis variáció...)

De ezek szerint találtál rendes szabályt. :ok:

Oké, én is erre gondoltam. Vagy ha esetleg elfelejtenénk melyik Alhambra kié.
Rendes fordítást végül nem olvastam, mert itt a fórumon megtaláltam részletekben mindent, ami nálam is felmerült problémaként.

Köszi a gyors választ!

# 1583595
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNynfas írta 2009.03.09, 09:06 -n:

Az én változatom magyar (tehát nincsenek valuta- és épületnevek). Minden játékosnak jár 2 (!) egyszínű korong. Az egyiket a pontozótáblára kell tenni, a másikat az Alhambra startmezőjére.

1 kérdés:
Kérdés: a másik minek van? Egy játék végigjátszása után nem jöttem rá, hogy mi lenne a funkciója.

2. kérdés:
2 játékos esetén, a 2. értékelés után Sanyinak (Dirknek) ti mennyi épületet adtok? A szabályban írt 2-t, vagy a maradék egyharmadát?

1. Igazán fontos szerepe nincs. Tulajdonképp azt jelzi, melyik színnel vagy, hátha elfelejtitek, kié melyik korong a pontozótáblán. :rohog:

2. Természetesen Sanyi/Dirk a maradék egyharmadát kapja. (A Piatnikos fordítás több apróbb-cseprőbb hibával terhelt, különösen a Sanyis variáció...)

De ezek szerint találtál rendes szabályt. :ok:

# 1583520
Nynfas

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 2 Hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap játszottam Alhambrát először. Fel is merült pár kérdés, de szinte mindre találtam választ a korábbi hozzászólásokban. Ezeket köszi.

1 kérdés:

2. kérdés:

Előre is köszönöm a válaszokat!

# 1370982
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1251 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThaur írta 2008.03.23, 14:03 -n:

Anno kipróbáltuk Essenben. A fel jatek alapjan egy 6-ost ajanlanak meg neki a tizbol...
Aha, a bgg-n i valahogy így áll :) Valami yahtzee féle szimpla gyűjtögetés, kis variácival és alhambrás tematikával, ilyesminek tűnik. Inkább csak az a játékverzió érdekelne, amelyiket az eredeti alhambra lapjainak bekombinálásával lehet játszani.

# 1370887
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás
Anno kipróbáltuk Essenben. A fel jatek alapjan egy 6-ost ajanlanak meg neki a tizbol...

# 1370884
Dunda

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 678 Hozzászólás
Még én sem nem ...nem akartam ennyi pénzt sem beleölni, hátha nem jó :-)
De ha meglenne vkinek, azért 1 próbát biztos megérne.
Végül is, ha tudod mire számíthatsz -kockajáték- akkor azon belül akár még érdekes is lehet.

# 1369932
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1251 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásalacxox írta 2008.03.19, 09:33 -n:

Hozzászólás olvasásabari2213 írta 2006.09.15, 19:05 -n:

Első olvasatra nem látom még át a játék folyamatát, de az első "kocka" szónál el is vesztettem az érdeklődésem. Valahogy Alhambrahoz nem illőnek találtam. Persze kíváncsi vagyok a teljes szabályra és a dizájnra, és mint minden játékra, csak kipróbálás után mondok véleményt.
Kipróbálta valaki? A BGG-n nem rajongták körbe, bár egy adag ember egész jónak találta ahhoz képest, hogy mennyire kockajáték. Persze lehet, hogy alapból azt kell venni, hogy kockajáték, és akkor jó is lehet? Végül is a kockapóker is tud élvezetes lenni, hiába szól szinte teljesen a szerencséről.
Legalábbis a Catan kockaverziónál valamivel jobbak az értékelések.

# 1369526
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1251 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásabari2213 írta 2006.09.15, 19:05 -n:

Első olvasatra nem látom még át a játék folyamatát, de az első "kocka" szónál el is vesztettem az érdeklődésem. Valahogy Alhambrahoz nem illőnek találtam. Persze kíváncsi vagyok a teljes szabályra és a dizájnra, és mint minden játékra, csak kipróbálás után mondok véleményt.
Kipróbálta valaki? A BGG-n nem rajongták körbe, bár egy adag ember egész jónak találta ahhoz képest, hogy mennyire kockajáték. Persze lehet, hogy alapból azt kell venni, hogy kockajáték, és akkor jó is lehet? Végül is a kockapóker is tud élvezetes lenni, hiába szól szinte teljesen a szerencséről.

# 1121834
bari2213

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 170 Hozzászólás

Dunda írta 2006.09.14, 21:15 -n:

Hm: új Alhambra játék:

A szabályfordításokhoz meg még annyit hozzátennék, hogy a hivatalosan lefordított szabályokban sokkal több félreérthető, kihagyott, ill. rosszul fordított elem található. Az külföldi "amatőr" fordítások között már találtam olyat is, amiben a Hakim Wahid karakter a választott épületfajtához nem fél épületet ad, hanem a meglévő épületszám felét (tehát másfélszerezi az adott színt).

# 1121377
Dunda

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 678 Hozzászólás
Ja-ja, Thaurnak igaza van.
A fordításnál meg az én kétértelműségem, elnézést -mármint a 2-es pont-, én is azt értettem alatta, mint Thaur...
Lehet,h javítanom kellett volna, de nem tünt fel, valszeg azért is, mert amikor nagy néha használjuk a karaktereket, akkor ezt így használtuk.
Őszintén szólva, a Karakterek, nem a kedvenceim, 10 játékból jó ha 1x használjuk őket. /És mondjuk a 10 játék meg kb 1 év alatt jön össze/

# 1121373
Dunda

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 678 Hozzászólás
Hm: új Alhambra játék:
http://www.boardgamegeek.com/game/25491
gyanítom Essenben láthatjátok majd...
Érdekesnek tűnik.

# 1102121
bari2213

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 170 Hozzászólás
Köszönöm a segítséget!

A jateklap.hu -n fellelhető szabályfordításokban félreérthetőek voltak ezek szabályrészek:

idézet az alapjáték szabályból: "A játékos a megvásárolt épületlapokat a körének legvégén - tehát akár az Alhambra átépítése után...."

engem ez az "akár" zavart meg :sor:

a karakternél pedig a szabályban írják így : "[W]-s kártya : egy értékelésig érvényes" ezért én úgy értelmeztem, hogy csak egy értékeléskor használhatom fel.

De mostmár akkor minden tiszta ezen a téren :rohog:

köszi

# 1101522
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás

bari2213 írta 2006.07.14, 20:01 -n:

Sziasztok!

Lenne egy-két szabály kérdésem:
1. már sokszor szerepelt az átépítés és a vásárolt épületek beépítése a forumon. Azt tudom, hogy a vásárolt épületek beépítése előtt még végrehajthatok egy átépítést, de azt nem, hogy beépíthetem-e a vásárolt épületet az átépítés előtt (pl veszek 2 épületet pontos áron, és beépítem az egyiket, majd csinálok egy átépítést, és a kör végén beépítem a másik vásárolt épületet)

2. a karakterkártyák [W] jelölésére azt írja a szabály, hogy 1 értékelésig érvényesek, a karakterek részletezésénél pedig azt, hogy minden értékeléskor. Melyik a valós?

1. Nem. A megvasarolt epulet vagy epuletek beepitese az egyeb cselekedetek (vasarlas, penzelvetel, epitkezes) utan kovetkezik. Vasarlas, vasarlasok utan vegrehajthatsz atepitest, igen - felteve, ha eddig mindig pontosan fizettel -, de a vasarolt epuletet, epuleteket csak az atepites utan epitheted be, ill. rakhatod a tartalekba. Tehat, amire a kerdesed vonatkozik, nem teheted meg, elobb van az atepites, es csak utana epitheted be mindket epuletet.

Annyi mozgastered van csupan, hogy ha tobb epuletet vettel, azokat tetszoleges sorrendben epitheted be.

2. Nem ertekelesig, hanem ertekelesnel. (W, mint Wertung -> ertekeles). A kepesseguk is, amugy, olyan, hogy csak ertekeleskor szamit, a kozbeeso idoben lenyegtelen. :punny: Tehat minden ertekelesnel.

# 1101326
bari2213

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 170 Hozzászólás
az előzző hozzászólásom 3. kérdésére már megtaláltam a választ, de a többire továbbra is várom a segítséget. előre is köszi a leendő válaszolónak.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett