Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New OrderTársasjátékos hírek – 2013 májusÉv végén új George R. R. Martin könyv érkezik

Hazatérés

• Nem írhatsz ebbe a témába
45 hozzászólás érkezett eddig

# 1653764
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Üdvözletem mechharcosok! És üdv az összes olvasómnak is! :)

Egy régi tartozást fogok most törleszteni.
Örömmel jelenthetem be, hogy sikerült a lulu.com jóvoltából könyv formában megjelentetni a Hazatérést. A könyvet önköltségi áron (11USD-ért) meg lehet vásárolni nálunk (link lentebb). A link elérhető mostantól a Mech Factory-ról egy "megveszem" c. gomb képében, amely átirányít a lulu.com-hoz. E mellett a regény továbbra is elérhető marad pdf-ben letöltésre (GPL licenc alatt), ahogy eddig is.

A könyv a külföldi (us) battletech könyvek formátumát követi (us pocket, kb. a régi valhallás regények voltak ekkorák), de nem visel semmilyen licencköteles logót (értelemszerűen, hiszen ez nem is Battletech regény, ugyeugye :) ):A fejlécében a Mechfactory felirat díszeleg, akárcsak a gerincén. Print-On-Demand alapon készül, azaz addig nincs nyomtatás, amíg valaki nem rendeli meg. (ie. egyesével nyomtatják igény szerint). Védjük a fákat, meg miegyéb :(
Aki vásárol belőle, az válassza az USD-t, valahogy furcsán kovertáltak pl. euro-ra (több lett az ár úgy). A szállítás angliából történik, tehát kb. 3 nap. (ehhez hozzájön néhány nap a nyomtatásra. nekem 1 hét alatt itt volt) A szállításnál érdemes a legolcsóbbat választani (egy könyvre 6.44 usd, két könyvre kb. 8usd), mivel a nyomkövetés úgyse működik magyarföldön, elveszni meg úgyis csak itthon szokott :) - bár az utóbbi időben itthon sem nagyon volt gondom. A fizetés bankkártyával (dombornyomott) vagy paypal-lel történik; javaslom az utóbbit, nekem bevált, elég sok mindent vettem már így és elég biztonságos ill. egyszerű.

A Hazatérés mellett megjelent ugyanígy a Törékeny Horizont című regényem is, amelynek már készül a folytatása (a titáneső), ugyanúgy a mech factory-ról elérhető a linkje.

Könyvek fényképen

Hazatérés könyv formában

Törékeny Horizont könyv formában

Módosította Phoenix_Wolf: 2009.09.23, 18:25

# 1593200
PeeVee

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 46 Hozzászólás
Köszönöm, volt benne sok új információ. ;) Lehet összeszedem a bátorságom, és megcsinálom én is =)

# 1592222
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Pontosan, ahogy Fattyú-sama írta: paypal azonosító létrehozása, itt meg kell adnod egy kártyaszámot (mastercard, visa, amex biztos jó), amit majd beterhelnek a vásárlás során. A kártyaszámot valami nevetséges pár száz forintos tranzakcióval ellenőriztetni kell, ez nekem nem volt gond. Aztán a vásárlás paypal-lal opcióval megadod az azonosítód, és már fizethetsz is.
Van valami garancia arra, hogy ha a paypal-on keresztüli vásárlás során valami közbecsúszik, esetleg genya az eladó, akkor visszaadják a pénzt - nekem hál' istennek soha nem volt erre szükségem. A legfontosabb, hogy akitől veszel, annak a kritikáit olvasd el, és nézd meg az értékelését. 98% alatt én nem szoktam venni; és még akkor is megnézem, hogy mit írtam a negatív kritikába. (hozzáteszem, az emberek ott is pontosan olyan ostobák ilyen szempontból, tehát ami negatív, az lehet, hogy csak hirtelen felindulásból írta azt, hogy rossz. Lehet, hogy egy napra rá már megkapta a csomagját :) A világegyetem végtelenségéről még vannak kétségeink, de az emberi butaság biztosan határtalan.)
A csomagot még ha postán is adják fel, nyomon lehet követni egészen addig, amíg elhagyta az US-t. US Post olcsóbb és sokkal jobb, mint a magyar. Ezt ellenőrzik le először ha a gond van: ha a fószer nem adta fel a csomagot, akkor s*ggbehúzzák az ebay-es és paypal-es ürgék, úgyhogy ettől kell a legkevésbé félni. A legnagyobb gond az Ungarese Postával van: a fő csőgörények gyűjtője az a cég. Nekem ezer helyen "törékeny" és hasonló szavakkal felcimkézett makrolencsémet dobták be a kerítésen keresztül (kerítés: 1.8m magas) az udvarra (beton részre esett). Hasonlóan jártak el az amazon-ról érkező egyértelműen könyvcsomaggal...mindezt egy esős napon. Jó erős postás lehetett, mert kb. 10 métert dobott egy zsákba csomagolt kb. 2-3 kilós csomaggal. Mindenesetre örüljön, hogy nem találkoztunk és annak, hogy végülis egyiknek se lett baja. Ez utóbbit egyébként az óvatos és túlbiztosított amcsi csomagolásnak köszönhetem; brutálisan kitömik a csomagot a boltok. :rohog: Kb. 100 USD felett nem hozzák ki, hanem be kell menni a központba a csomagért; ez a tisztább és biztonságosabb ügy, mert nem is kerül ki az elosztóközpontba a csomag, és ha sérült, ott helyben lehet jegyzőkönyvezni, nincs kiút nekik sem. Ezzel esélyesen lehet indulni a "vissza a pénzt, vagy küldd újra" játékon. Amerikaiak egyébként többnyire szó nélkül újraküldik, ha eltűnik vagy sérült; sok mindenben hülyék, de a vásárlási kultúrában kb. 50 évvel járnak előttünk. Főleg ha bolttól veszel kint, az kevésbé rizikós, mint az ebay-en magánszemélytől, de veterán csomagküldőknél ott nem lesz gond. (Power Seller logócska erősen jó ajánló)
Könyvre egyébként amazon.com nekem eléggé bejött. Egyébként azért is küldik újra teljes nyugalommal, mert a küldeményt biztosítják (általában, ui. ez elég olcsó); tehát nekik esélyesen nem fáj, ha bizonyíthatóan nem az ő hibájukból nem ér célba.
Szállításra drága értékcikkelnél jobb a futár, bár ez jóval költségesebb. Viszont biztosítva az egyben való célbajutás.
Nem tudom mondtam-e újat...
Új regény: hááát...most éppen a Sötét Horizont folytatásán dolgozom; de annyira kevés az időm, hogy lassan halad. (kb. harmadánál vagyok még csak). A Hazatérés folytatása jegelve lett addig biztosan, de azért nem adtam fel.

# 1591901
Fattyu

Iszapszemű fórumozó

• Fórumita
  • 6445 Hozzászólás
A paypalhoz regisztrálni kell a paypalnál a kártyáddal. kapsz egy accountot (szép magyar szóval), amit pl az e-bayon is használhatsz.
Ha vmit sikerül megvenni, nyomsz neki egy py with paypalt, ő végigkérdezi az azonosítóid, majd jóváhagyáskor lemeli az összeget az aktuális középárfolyamon számolva a váltást. Minderről e-mailt is küld.
Ha nem jön meg cucc, lehet reklamálni, ha kiderítik (nem tudom hogyan), hogy a csóka a hibás, szépne visszautalják a pénzt.

# 1591869
PeeVee

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 46 Hozzászólás
Gondolom e-bay-ni szoktál, ha egyszer ráérsz leírhatnád nekem, meg a többieknek akik nem tudják, hogy is megy az a pay-palos bohóság... Én vaterázni meg tesz-veszezni szoktam, néha ott is lehet kincseket találni (pl legutóbb táblás bt társas), csak ez kevés.
Azért elég elkeserítő, hogy pont a polgárháború közepén fejezik be, azt hittem szétkaparom magam, ááá!!
Nem fűzök sok reményt a neten-elolvasod-majd-megveszed dologhoz, egy olyan országban, ahol a paraszt inkább kiviszi az erdőbe a szemetet, minthogy elvigye inkább a lerakóhelyre. A realitás kiölt belőlem mindenfele optimizmust.
A posta nevetséges, volt, hogy elkeverték a csomagom és még fizethettem is utána a vaterás csókának, na akkor tényleg lincshangulatom volt.
Mókás lenne egy közösséget létrehozni, mindenki bedobna egy kicsit a közösbe, megvennénk a jogdíjakat és mi adnánk ki a könyveket. Nyilván utópia, és nem is gondoltam komolyan, csak eljátszadoztam az ötlettel (így pl nem lennének benne olyan fordítási hibák, mint az eridani fényparipák). A kéziolvasós megoldás jó lehet, de csak évek múltán, amikor azért már jobban elterjedtek ezek az eszközök.
Nos, hogy a régi leventék jelszavával éljek, adjon az Isten szebb jövőt (ennél már úgyis csak szebb lehet).

ps: Hogy áll a következő könyved? :) Így ínséges időkben még inkább rád leszünk utalva :)

Módosította PeeVee: 2009.04.02, 12:59

# 1591720
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Hát ez szomorú hír. Azért a BT regénykínálatában még akadt egy-két jó regény, amelyet nem adtak ki, de hát úgy látszik a válság ide is elért. Bár aligha gondolnám,hogy pont a válság gerjesztette a könyvpiaci csökkenést; ez régi folyamat más - sajnos. (végülis a levélben is ez van)
Alternatíváról én nem tudok az angol nyelvű -egyre ritkábban fellelhető- kiadások helyett. Csak reménykedni lehet, hogy ahogy a net fejlődik, előbb-utóbb rájönnek a régi kiadók is, hogy célszerű kibocsátani a régebbi regényeket is netes formában - gyakorlatilag ingyen, forgalomnövelési célból. (erre volt végülis precendens a CBT világában, gondoljunk pl. a régi sourcebook-ok pdf formájú kiadására) Ha lesz ilyen, és eljut hozzánk, fel fog kerülni a Mech Factory kínálatába.
Egyébként a netes könyvrendelés elég flottul megy, én elég rendszeresen csinálok ilyet, és többnyire két hét alatt megjárja a csomagom az utat az államokból idáig. Ha nem lenne a #@@$$! Magyar Posta, ezzel az úttal nem lenne semmi gond. (A postásokról kitűnő rémtörténeteket tudok első kézből...komolyan tisztogatni kellene annál a cégnél.)

A jövő szerintem a könyvkiadásban egyre inkább a direkt csatornákban van. Azaz az író saját maga adja el -esetleg egy elektronikus kiadó/terjesztő minimális közreműködésével- a regényeit a neten keresztül, elektronikus formában. Mivel a szerző kapja a legkevesebbet egy regény után, ezért a nem éppen csekély könyvterjesztői jutalékok jobbára kieshetnek az árból, így akár egy idő múlva lehet egy regény olcsó is. (Sőt, akár ingyenes is; tőlünk nyugatabbra sikerrel próbákoznak az "elektronikusan ingyen;ha tetszett úgyis megveszed papíron" modellel.) És ha közben elterjednek a kézi olvasók (pl. az elektronikus papír, olcsó tábla PC-k, vagy akár PDA-k révén) idővel a papírra nem is lesz szükség. Tudom, ez utópiának hangzik. Tizenöt évvel ezelőtt annak hatott volna a netes vásárlás vagy ügyintézés is és még sok minden, ami ma általánossá kezd válni.
Én magam már egy ideje jobbára pda-n olvasom a regényeket is; szakmai dokumentációnk már évek óta nincs a cégnél papíros alapon. Van viszont egy kiterjedt belső könyvtárunk elektronikus iratokból. (ami papíron jön, azt is beszkenneljük, így jobban használható) Amelyik regény egyébként megtetszik, azt többnyire megveszem úgyis - feltéve, ha elérhető.

# 1591593
PeeVee

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 46 Hozzászólás
Sajnos ennél jobb topicot nem találtam, így ide írom. Gondolom hallottátok, hogy a beholder leáll a bt könyvek fordításával. Az angol nyelvű könyvek beszerzésén kívül van vajon alternatíva?

Az indoklás:
"Az utóbbi időkben sajnos a könyvkiadásunk jelentős gondokkal küszködik. Nem csak mi, de más kiadók is megérezték a kereslet csökkenését, ami főleg két okra vezethető vissza. Az első, mindenki előtt ismert ok a gazdasági helyzet jelentős romlása. Amikor az embereknek kevesebb pénzből kell megoldania az egyre drágább mindennapi szükségleteket, és spórolnia kell, akkor nyilván először a luxusra és szórakozásra költ kevesebbet. A legegyszerűbb azt mondani, hogy akkor kevesebb könyvet veszek, vagy egyáltalán nem veszek könyvet. Ez pedig egy visszacsatoló folyamatot gerjesztett az utóbbi években. Csökkentek az eladott példányszámok, aminek következtében emelni kellett a könyvárakat, ami miatt kevesebb könyvet vettek, az árak ismét emelkedtek, és így tovább. Manapság az emberek egyre nehezebben adnak ki, mondjuk 2500-3000 Ft-ot egy fantasy/sci-fi regényért. Főleg, mivel vannak ennél olcsóbb szórakozási formák is. Ezzel el is jutottunk a másik okhoz, az elektronikus szórakoztatáshoz. Manapság az emberek már nem csak a több mint 50 TV csatorna műsorából válogathatnak, hanem szinte minden háztartásban megjelent a számítógép és az internet. Ezzel pedig rengeteg olcsó szórakozási lehetőség nyílt meg, amikkel sok időt tölthet el bárki. Ilyenek az online és böngészős játékok, a sima szörfözés a neten, vagy akár a rengeteg letölthető film, sorozat, számítógépes játék. Mindezek lassan, de biztosan a hagyományos könyvkiadás jelentős recesszióját eredményezték.

Miért is írom mindezt le? Sajnos a könyvkiadásunk ezen okok miatt eljutott arra a pontra, hogy nem tudjuk az eddig megszokott számban kiadni a könyveket. A régi sorozataink kezdenek kifutni, az újakat pedig nem sikerült olyan mértékben népszerűsíteni és rentábilissá tenni, mint szerettük volna. Azért a 2009-es évben, és várhatóan az utána következőkben is, csak egy-egy regény kiadását tervezzük. A Shadowrun és Battletech könyvek lassan kifogytak, szinte minden érdemleges könyvet kiadtunk belőlük. Sajnos az új sorozatainkat nem tudjuk folytatni, de a régi íróinkat nem szeretnénk cserbenhagyni. Idén tavasszal jelenik meg az új Raymond E. Feist könyv, egy Midkemiában játszódó két kötetes sorozat első része. Terveink szerint ezt még az idén kiadjuk, a második részt pedig jövőre, feltéve, ha időben kapunk hozzá fordítandó kéziratot. Tervezzük továbbá Az Idő Kereke sorozat utolsó kötetének kiadását is, erről azonban még nincsenek híreink. Az sem biztos, hogy az angol könyv egyáltalán még idén megjelenik. A J. Goldenlane könyveket is folytatjuk, ha kapunk kéziratot az írónőtől.
Gondolom, észrevettétek, hogy mi is haladunk a korral, és az elektronikus szórakoztatást, valamint az internetet helyezzük előtérbe. Ennek ékes példája a Végzetúr nevű új netes játékunk. Készülnek más netes játékaink is, amik még a fejlesztés állapotában vannak. A honlapunkat igyekszünk HKK-s cikkekkel, és a játékaink híreivel naprakészen tartani. A könyvkiadásról nem mondtunk le teljesen, de valószínűleg nagy erőkkel csak akkor térünk vissza a könyvpiacra, ha az elektronikus könyvkiadás elterjedt lesz. Természetesen a korábban megjelent regényeink továbbra is megvásárolhatók a webes boltunkban.

Dani Zoltán"

# 1157186
Valandil

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 141 Hozzászólás
A feldühödött tömegek folytatás követelnek! :) Minden fényezés nélkül: ez volt a legjobb BT-regény, amit olvastam...

# 1155857
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Üdv,

Köszi a dícséretet :) Elvileg most fejeztem be egy másik (nem BT) regényt, tehát lehetséges, hogy az lesz a következő - de azért addig még sok idő le fog menni, ha egyáltalán... :rohog: :rohog:

# 1155619
Vlaszov

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 305 Hozzászólás
Nagyon tetszett a regény és a magyar BT oldal is, bár nem nagyon értek magához a játékhoz. Van valami hír az esetleges folytatásról?

# 871574
_Wolfhound (NPC/NJK)

• Látogató
Ave!

Köszönöm szépen! Megérkezett. Ma már olvasom :-/

# 870882
_Wolfhound (NPC/NJK)

• Látogató
Szavamat adom!!!
Az itt elhangzottak köteleznek minket, míg por és hamu nem leszünk, és azon is túl míg a csillagok ki nem hunynak!

Seyla

# 870869
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Üdv,

Wolfhound, küldj egy e-mail-t nekem otthonra a psicore@freemail.hu-ra, és visszaküldöm a word verziót. :aboci: Csak annyit kérek, hogy ezt a verziót ne add senkinek tovább (ezt fogd fel a word verzió árának :aboci: ) Persze a pdf-es verzió szabadon terjeszthető.

(BTW: a word-os verzióhoz sokkal több memória fog kelleni :normaalis: )

# 870844
_Wolfhound (NPC/NJK)

• Látogató
Ave Galcom!

Az én problémám technikai jellegű. A koliban elkezdtem olvasni a regényt, de nem értem csak kb a közepéig (vizsgák, és hasonló ,,unclanlike'' dolgok :normaalis:) Otthon viszont nincs Adobe readerem. Ezt még meg is lehetne szerezni, de nem igazán szerettem használni, szal nem tudom mennyi munkádba kerülne, de meg próbálnád nekem átkonvertelni word alá? Vagy ha megmondod hogy lehet, haverokat megkérem, hogy valahogy oldják meg.
Előre is kösz! Wolfhound Standing by!

# 870623
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Üdv,

Köszönöm a dícsérő szavakat; az ilyenekért érdemes megírni a regényeket :rohog:
A Hazatérés elvileg úgy van megírva, hogy akár egy trilógiává is ki tudná nőni magát. Amikor írtam, akkor annyi ötlet jött, hogy nyilvánvaló volt, hogy nem lehet ezeket belezsúfolni egyetlen könyvbe. Ezért már eleve úgy írtam meg, hogy számos dolgot nem varrtam el teljesen;illetve előkészítettem, hogy lehessen folytatása, de ha mégsem, akkor attól még ne érezze senki a hiányát. :normaalis: Aki jártas a BT világában azoknak egyébként a továbbiak egy része self-explanatory, a főhősök egy részének nevéből is adódóan. (Wilson, Nagasawa ugye vannak ilyen vérnevek is; de még a Sov. Soyuz is egy híres/hírhedt hajója a BT történelemnek...igaz, 300 év múlva nem így hívják majd. De amúgy százszámra írtam bele előre és visszautalásokat kifejezettem a kemény BT-otakuknak (mwahahaha) )
Egyelőre sajnos nagyon kevés az időm a témával foglalkozni (ie. írni), de nem lehetetlen, hogy belevágok majd a második kötetbe valamikor;engem is érdekel a főhős további élete :aboci: Most amúgy elkezdtem egy nem BT-s regényt (még nem tudom hova fejlődik, lehet sehova... :aboci: ), utána viszont van esély a második részre.

# 870277
Wolflord

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 955 Hozzászólás
Nekem személy szerint van egy hatalmas nagy bajom a könyvvel. Az, hogy nincsen folytatása! :D Lesz majd, vagy sem? Mert nagyon megfogott. SzvSz nagyon jól van megírva, élvezhető, és közben nem éreztem azt, hogy uff, ez egy újabb olyan könyv, amit majd csak 3 év múlva veszek elő, mert addig úgy sincs értelme, van helyette jobb is a polcomon. És nálam ez már nagy szó! Szóval, gratula az egészhez! ;)

Módosította Wolflord: 2005.07.16, 17:22

# 848620
Phoenix_Wolf

Törzs-fórumozó

• Moderátor
  • 698 Hozzászólás
Üdv,

Köszönöm a dícséretet. Örülök, hogy tetszett. :)

Bye,

# 848546
obelix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 8 Hozzászólás
Na el is olvastam. Tömören király :D
Bővebben nagyon király :) :)
gratula az írónak és mindenkinek aki segített a könyv elkészítésében
;) királyok vagytok :(

# 845672
obelix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 8 Hozzászólás
Nna sikerült :D :D bár még csak nagyon az elején tarok szerintem nagyon jó lett :D remélem végig ilyen lesz :P

# 845649
obelix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 8 Hozzászólás
Köszike akkor beszerzek 1et :D :P

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett