Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodul

Magyar Társasjátékos Egyesület

• Nem írhatsz ebbe a témába
819 hozzászólás érkezett eddig

# 2014855
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThaur írta 2013.05.18, 18:53 -n:

http://divany.hu/eletmod/2013/05/18/tarsasjatek/

Mennyit fizettetek a reklámért, fijúgg? :) :lmao:
Nyolc év kemény munkával beépültünk a teljes médiába,az alvó ügynökeink e jelre vártak, s most ezzel elkezdődik a teljes fronton történő előrenyomulás.
Még nem késő csatlakozni. :o)

# 2014774
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1717 Hozzászólás
http://divany.hu/eletmod/2013/05/18/tarsasjatek/

Mennyit fizettetek a reklámért, fijúgg? :) :lmao:

# 2014578
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás
MaTE közgyűlés 2013.05.25-én

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk tagjainkat és minden érdeklődőt a Magyar Társasjátékos Egyesület Közgyűlésére.

Időpont:
2013.05.25 (szombat) 14:00h
Helyszín:
Virányosi Közösségi Ház (1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c)

A közgyűlés napirendje: kattints!

# 2011903
Artax

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1293 Hozzászólás
Jomagam is dedelgetek egy ideje egy komolyabb jatek oltetet a fejemben.
(Na jo nem csak a fejemben sacc 10 oldal jegyzetet irtam mar hozza.)
Sokat gondolkodtam mar rajta, es sajna biztos hogy lesz hasonlosag mas jatekokkal.
Szerintem szinte kivedhetetlen hogy ne lenne egy egy jateknal legalabb minimalis parhuzam, vagy hasonszoruseg mas jatekokkal.
Ugy gondolom ez akkor "baj" ha az uj jatek nagyreszt ugyan az mint egy masik.
De az, hogy meritesz innen onnan egy ket jo otletet, amit felhasznalsz, atdolgozol atgyursz stb.
Az nem gond.

# 2011880
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1254 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKeMSyT írta 2013.04.28, 23:17 -n:

Látom tényleg nehéz elragaszkodni az ismert játékoktól. Ránézésre a táblás játékok nagy része hajaz egy meglévő külföldire. Én is pont ezért nem merek semmibe belevágni, mert tuti valamelyik élményből alapoznék
Ilyen alapon már évekkel ezelőtt leállt volna a társasjátékgyártás. A játékok 99,9%-a a más játékokban felbukkanó ötletek újrakombinálása, jó esetben újszerű módon, és ilyenkor maga az új kombináció, a mechanizmuselemek új viszonya az, ami új, máshogyan izgalmas játékot kreál. Szóval szerintem egyáltalán nem baj, ha az ember valamelyik élményből alapozgat...

# 2011828
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás
És gyakran - a személyes tapasztalat alapján - hihető, hogy amit kép alapján utánérzésnek gondolhattok, az egyszerűen spanyolviasz.
Nem feltétlenül maximálisan tapasztalt és a bgg-t töviről-hegyire ismerő személyek alkotnak társasjátékot. Így persze még megrázóbb lehet egy ilyen rendezvényen a felismerés, hogy létezik már részben hasonló.

# 2011707
fisha

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 411 Hozzászólás
Amúgy melyikre gondolsz? Az ok, hogy volt egy K2 (bár az se biztos, hogy a szabályaiban is annyira hasonlít, mint azt elsőre gondolnánk), de a többi nekem nem volt ennyire egyértelmű utánérzés a képek alapján.

Látom tényleg nehéz elragaszkodni az ismert játékoktól. Ránézésre a táblás játékok nagy része hajaz egy meglévő külföldire. Én is pont ezért nem merek semmibe belevágni, mert tuti valamelyik élményből alapoznék

# 2011705
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 159 Hozzászólás
Szerintem az nem probléma, ha valamelyik élményből "alapozol". Némi eredeti ötlettel, áttematizálással, korábbi játékok tökéletesítésével jó dolgok sülhetnek ki... Sőt, ha emellett még jól is néz ki, nem hátrány.

# 2011645
KeMSyT

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 689 Hozzászólás

Módosította KeMSyT: 2013.04.28, 23:18

# 2011641
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás
Negyedszer jöttek össze.

# 2001984
Barbate

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 612 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásah-alga írta 2013.02.28, 23:39 -n:

Hozzászólás olvasásaraud írta 2013.02.28, 21:24 -n:

Hozzászólás olvasásablekk írta 2013.02.27, 12:31 -n:

csak a minap eset le, hogy tudat alatt is munkalkodik a tarsasjatekok iranti szenvedelyem: legalabbis erre utal, hogy a nemreg szuletett fiamnak eppen pont a Mate nevet adtam :-)
Kapolcson, a Művészetek Völgyében esett meg, hogy fiatalok a kitűzőink alapján megkérdezték, hogy Ti mind Máték vagytok? :-)
Na ja.

Azt hiszem, hogy az alábbi dialógban minden benne van, hogy miért is szentelünk oly sokan ennyi időt ennek az "elfoglaltságnak"...

Riporter: - Miről szól ez a játék?
Laci: - Ugyanarról, mint az összes többi. Hogy nagyon jól szórakozzon az ember.

Gratulálok a cikkhez.

üdv,
Atesz

# 2001973
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaraud írta 2013.02.28, 21:24 -n:

csak a minap eset le, hogy tudat alatt is munkalkodik a tarsasjatekok iranti szenvedelyem: legalabbis erre utal, hogy a nemreg szuletett fiamnak eppen pont a Mate nevet adtam :-)
Kapolcson, a Művészetek Völgyében esett meg, hogy fiatalok a kitűzőink alapján megkérdezték, hogy Ti mind Máték vagytok? :-)
Na ja.

# 2001954
raud

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 519 Hozzászólás

# 2001640
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 199 Hozzászólás

# 2000710
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás
Röviden:
A minap lezárult a "milyenekisvolnánk" teszt, viszont meghirdettük a társasjáték-fejlesztők negyedik rendezvényét.
És ha már fejlesztők: Valgab közzétett egy cikket egy egyszemélyes wargame-ről.

# 1999531
Gregorius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 71 Hozzászólás
Szeretném kipróbálni a következő játékokat, szóljatok ha lesz valamikor egy szabad hely az asztal körül - köszi!

DEADLANDS: The Battle for Slaughter Gulch

CIVILIAZATION: The Board Game

Van egy játék, amit kevesen ismernek, pedig igazán szuper game, szívesen tartok bemutatót:

DRAGON DICE:

4, 6, 10 ,12 oldalú dobókockákkal játszol le csatákat, háborúkat.
Ami a legérdekesebb a játékban, - a sárkányok és a speciális faji mágiákon kívül - hogy jó taktikai döntésekkel hogyan tudod befolyásolni a rossz kockadobásokat.

Üdv,
G

# 1997037
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1430 Hozzászólás
Vonatkoztass el a Húzópaklitól, az egy blogoldal, max. annyi átfedés lesz a kettő között, hogy mindkettőben megjelennek egyazon írók. Ha problémád van azon bloggal, keress meg és válaszolok. Sokszor elmondtam már, építő jellegű kritikát mindig szívesen olvasunk.

Hozzászólás olvasásaviito írta 2013.02.05, 07:11 -n:

az © All rights reserved és a hiányos forrás megjelölés együttesen azért elég egyértelmű, és csúnyán mutatna egy fizetős (?) újságban...

Miért gondolod, hogy így lenne? Miből gondolod, hogy fizetős lesz? Ez már nem az első ilyen hsz mostanában. Kérdezzetek meg (ha lehet U2U-ban) ha érdekel, hogy mi lesz ezzel-azzal kapcsolatban. Javasoljatok dolgokat (ha lehet U2U-ban), ha érdekel egy jövőbeli újság sorsa (ezeket nagyon köszönjük is). De ha kérhetem ne menjen már azelőtt sárdobálás, hogy még nem is jelent meg semmi.

Módosította csibu: 2013.02.05, 15:08

# 1996906
viito

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 344 Hozzászólás
én mondjuk amellé tennék egy nagy +1-et, hogy ha már a blog tele is van az internetről vadászott copyrigthos fotókkal, akkor a jövőben megjelenő újságban ez ne így legyen...

tudom a múlkot is megkaptam csibutól, hogy nem az a védett tartalom amit én annak gondolok, de az © All rights reserved és a hiányos forrás megjelölés együttesen azért elég egyértelmű, és csúnyán mutatna egy fizetős (?) újságban...

# 1996867
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1430 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásah-alga írta 2013.02.04, 21:03 -n:

Részemről egy szavazat a Tabula továbbvitele mellett.
Úgy alakult mostanra, hogy már mindenképpen ezt is fontolóra vesszük! :)

# 1996865
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás
Részemről egy szavazat a Tabula továbbvitele mellett.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett