Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Rendszerkedjünk...

codex

• Nem írhatsz ebbe a témába
1026 hozzászólás érkezett eddig

# 2012559
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1145 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaCatles írta 2013.05.02, 07:48 -n:

Nem, szerintem egy ilyen leírt metódus sincs (szimpatikus mágiában gondolkodtam, szerintem azzal sem lehet megoldani)

Sejtettem, hogy ez lesz a válasz. Köszi!

Idézet

A shinwara vgyk és a belső erő összeféréséről meg csak annyit, hogy a shinwarák kizárólag belső erősek, ..., így elképzelésem szerint bármelyik shinwara varázstudó belső erős lesz (már csak ideológiai okból is)

Ezt alapvetően én is így gondolom. Csak jó lenne valami kis többlet információval rendelkezni a témáról.

# 2012172
Catles

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 95 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaArcana írta 2013.04.30, 08:05 -n:

Hali!

... létezhet az, hogy permanenesen belevonni tárgyakat az egyén saját aurájába? Pl valami régi, kedves tárgy, családi örökség, stb, amire ki lehetne terjeszteni az (személyes) aurát, és ha mondjuk letéve, mindenfajta további koncentráció nélkül is benne maradna függetlenül a távolságtól, a "kikerülés" óta eltelt időtől.

Nem, szerintem egy ilyen leírt metódus sincs (szimpatikus mágiában gondolkodtam, szerintem azzal sem lehet megoldani)

Idézet

Írják a szabálykönyvek, hogy a shinwara vallásgyakorlat és a belső erő útja szépen összefér, de példát mégsem nagyon találtam erre.

Sajnos én ehhez sem sokat tudok hozzátenni; a Grimó 8. oldalán van egy ábra a tradícionális iskolákról, ott látszik a shinwa aranyút, illetve a shin császári rendjénél említik, de ennyi. A shinwara vgyk és a belső erő összeféréséről meg csak annyit, hogy a shinwarák kizárólag belső erősek, (a zorawa beavatottak között belső illetve külső erősek is vannak, míg az ardúnok kizárólag külső erővel operálnak), így elképzelésem szerint bármelyik shinwara varázstudó belső erős lesz (már csak ideológiai okból is)

Üdv

Catles

# 2011868
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1145 Hozzászólás
Hali!

Nem rémlik, hogy volna említve a könyvben ilyen (vagy csak én siklottam át fölötte), de létezhet az, hogy permanenesen belevonni tárgyakat az egyén saját aurájába? Pl valami régi, kedves tárgy, családi örökség, stb, amire ki lehetne terjeszteni az (személyes) aurát, és ha mondjuk letéve, mindenfajta további koncentráció nélkül is benne maradna függetlenül a távolságtól, a "kikerülés" óta eltelt időtől. Persze ennek megvan a hátránya is értelemszerűen, de az most mellékes.

Más. Írják a szabálykönyvek, hogy a shinwara vallásgyakorlat és a belső erő útja szépen összefér, de példát mégsem nagyon találtam erre. Említés van valami shagiri Aranyútról, de kb ennyi. Ellenben a zorawás iranyzatokról van szép számmal infó. Esetleg erről tud valaki bővebbet?

# 1981257
KLM

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 8469 Hozzászólás
Hali!

Hozzászólás olvasásaalgi írta 2012.11.07, 13:45 -n:

Egyszerű kérdés, ami nem rég felmerült: a fekvő ellenfél ellen megkapom-e a harc magasabbról előnyeit? A földharcnál a közelharcban képzetlen kap pár hátrányt (csak egyszer támadhat, hátrányos sebzés), és még azt is írja a szabály, hogy további hátrányt nem szenved el. Szerintem azért a rátámadó megérdemelné a harc magasabbról előnyét, mert nekem ez elég soványnak tűnik. Akkor inkább fellépek egy lépcsőfokot, minthogy megpróbáljam kigáncsolni.

Hmm... Lőfegyveres szakértők mondták ,hogy önvédelmi szituációban, pisztoly vs kés (balta, stb) felállásban érdemes hanyatt vetni magad, lábbal védekezni és úgy előkaparni a stukkert.

Szóval nem olyan nagy hátrány - kivéve, ha nehezebb vért van rajtad.

Idézet

További kérdés: van-e valakinek ötlete arra, hogyan lehetne földre vinni az ellenfelet nem lándzsavívásban? Az le van írva, hogy lándzsavívásban ezt milyen könnyű kivitelezni, de lándzsa nélkül vajon mennyire nehéz?

Anno - apokrif forrás :) - Nyúlnak az egyik első felvetésem az volt, hogy szálfegyverrel legyen már sebző értékű, előre bejelentett támadással kivitelezni a felborítást, esetleg bónuszokkal az alabárdoknak és hasonló "kampós" eszközöknek. Ugyanez lóról "lekapáskor".

A Napnyúl erre rábólintott - de az évek alatt senki nem jelentett be ilyen akciót nálam, én is bőven
beértem egy "szimpla" sebzéssel.

Adios
KLM

# 1981101
Feldkurat

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 88 Hozzászólás
Üdv!
Első kérdéshez:
Szerintem megkaphatja, pontosan azért amit írsz. Nehogy már mindenki asztalra ugráljon, meg lépcsőre másszon, hogy kis bónusza legyen, míg ha földre viszi az ellent nem ér vele annyit. (Ez mondjuk a rendszermatek hibája is) Mondjuk személyes véleményem szerint a harc magasabbról fölösleges bonyolítás a legtöbb módosítóval egyetemben, pont ilyesmik miatt, hogy néha túl kevés, néha meg már tápolás.

A földrevitelhez meg annyit, hogy szerény fegyveres harci tapasztalataim szerint legkönnyebb tőrrel vagy pusztakézzel földre vinni valakit, aztán karddal és lándzsával, egyszerűen azért, mert messze van az ellenfél, és több ideje van reagálni. Tőrrel pedig egy kézátkulcsolás és lábkirúgás után az ellen máris földön van és csak mellbe kell szúrni. Lándzsával maximum a mellkasában kerül földre az ellenfél...
természetesen rendszer szintjén leképezni más téma. Az alapszabályoknál maradva -10TÉ a lábsöprés lándzsával, mely kifejezetten erre kiképzett "segédrészt" feltételez a fegyveren. azt is írja, hogy közelharcban nem alkalmazható.

Ebből kiindulva én hasonló módosítót adnék más harcmodorokra is (baltával épp úgy ki lehet rántani a másik lábát)
a kardvívás talán kérdésesebb, de ott is van kesztyűvel csákányozás amikor a keresztvassal ütnek, vagy akasztanak be, szóval ott kicsit nagyobb módosítót adnék, de nem sokkal.

közelharcban meg egyértelműen benne van, hogy akár földre is kerülnek, szóval ott azért nincs módosító. sőt az alapszabályok szerint a sebzés is nő földharcban!

# 1981061
algi

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 629 Hozzászólás
Egyszerű kérdés, ami nem rég felmerült: a fekvő ellenfél ellen megkapom-e a harc magasabbról előnyeit? A földharcnál a közelharcban képzetlen kap pár hátrányt (csak egyszer támadhat, hátrányos sebzés), és még azt is írja a szabály, hogy további hátrányt nem szenved el. Szerintem azért a rátámadó megérdemelné a harc magasabbról előnyét, mert nekem ez elég soványnak tűnik. Akkor inkább fellépek egy lépcsőfokot, minthogy megpróbáljam kigáncsolni.

További kérdés: van-e valakinek ötlete arra, hogyan lehetne földre vinni az ellenfelet nem lándzsavívásban? Az le van írva, hogy lándzsavívásban ezt milyen könnyű kivitelezni, de lándzsa nélkül vajon mennyire nehéz?

# 1967653
Hadzsi

Akasztófavirág

• Fórumita
  • 183 Hozzászólás
Bocs a dupla postért, nem enged javítani

"[...] Inkább egy Sogron által megidézett ordani varázslók vagy "Sogron-hitű tűzelementál-szellemek"[...]"

Utólag nyúlkáltam a mondatban, így alakult ki eme gyöngyszem :D
A vastagon szedett részt hagyjátok figyelmen kívül

Kellemes 20-át holnap!

Üdv!

hadzsi

# 1967649
Hadzsi

Akasztófavirág

• Fórumita
  • 183 Hozzászólás
Üdv Feldkurat!

Hozzászólás olvasásaFeldkurat írta 2012.08.18, 14:10 -n:

Amennyiben auráján kívülre küldi, én továbbra is sima dobófegyverként kezelném, csak a távolság módosító olyan, mintha a varázsló az aurája határáról dobna normál fegyvert (ez az előnye), hiszen csak addig képes elméjének erejével befolyásolni a mentaliort, utána a fizika törvényei érvényesek rá.
Ha nem uralja a dobófegyvert, akkor egyetértenék. Ennek ellenére, még ha Belső Erővel is lődözne egy íjász, k10 körig (10-100 másodperc) még működik a varázslat akkor is, ha kihajítja a fegyót az Aurájából.
A lentebb leírt TA szélirányítás+térmágikus látás varázslattal egy magaslaton álló Belső Erős ijász is tudna mit kezdeni :)

nekem mindjárt egy olyan dolog jut eszembe, hogy apró kis kések, pengék kavarognak és sebzik a célpontot, ilyen poltergeist upgrade módon.
Egyszerű: Idézz egy nagyobb szél-elementált egy fegyvertárban. Eredményül egy "fegyvergólemet" kapsz, pergő-forgó kardokkal :)

A szellemképességek meg szerintem a rendszerben kissé bugosak, mert irtó erős lények kellenének ha Játékosként minden hasznos dolgot el akarok érni, ez nekem is feltűnt, úgyhogy szerintem ezen lehet háziszabályokkal finomítgatni.
Még ha nincs is mindenki ezen a nevezőn, reméltem, hogy nem csak én érzek így :)

Ehhez azonban én tutira nem engednék jószándékú szellemet, hiszen a hétköznapi NJK-k sem kaphatóak bérgyilkosságra.
Azonban szerintem is kell legyenek olyan szellemlények, akiknek az értékrendjében az emberi élet nem jelent sokat, szóval szívesen lekaszálnak bárkit valami elégtételért cserébe. (Na ez a nehéz)

ha talál ilyet a JK akkor oké, ha nem, akkor én a jószándékú lényeket csak lefegyverezni, fegyvert törni engedném, hiszen így segíthetnek és senki sem sérül meg.

Pl egy barátságos szellem ha szorult helyzetben van a varázsló miért ne harcolhatna is érte, fellöki a támadót, szelet kavar és kavicsot, homokot szór rá, lefegyverzi, stb.
Ha nézünk egy statisztikát, az embert nem a húsevő állatok, hanem a növényevők ölik meg leggyakrabban, mert az belép a területükre. Így, önvédelemből, vagy más védelmében jóindulatú szellem is megtenne bármit, hogy megvédje a sajátját.

Azzal, hogy a fegyverekbe idézett szellem csak gonosz/rosszindulatú lehet.. Inkább egy Sogron által megidézett ordani varázslók vagy "Sogron-hitű tűzelementál-szellemek" személyiségét venném alapul. Azok is egy pillanat gondolkodás nélkül emésztenék hamuvá ellenfeleiket. Sogron sem gonosz istenség, pedig a Pusztítás az egyik mestersége.
Másik, ha elképzelnék egy harcművész-fegyverben nyugvó szellemet, az nem egy vérszomjas, meggyötört, gyűlölködő szellem, hanem egy teljességet, erőt, büszkeséget, becsületes harcot szimbolizáló lélek lenne. Ezzel együtt tiszteletlenség lenne velük meglepetésszerűen támadni - legfeljebb párbajban, nyílt csatában vennének részt.

Üdv Catles!

Hozzászólás olvasásaCatles írta 2012.08.18, 15:50 -n:

Idézet

Az Evokáción kívül egyetértünk a többi területen, ez nem is kétség. Viszont a Te írásodból is kiderül: ide az kerül be, ami a többi halmazban nem található meg. Ez pedig eleve egy nem teljes rendszer, a könyv elolvasása után sem teljesen tiszta - úgy látszik, nem csak nekem.

Például, ha a karakterem lidércet lát, honnan fogja tudni, hogy egy rosszindulatú Evokációs vagy Nekromanta szellemmel van dolga, amit láncok kötnek erre a világra? Ha lát a karakterem egy Tűzelementált, az az Evokáció alá esik, vagy Sogron papja teremtette meg Theurgiával (C*-rendszer)? Ha egy madár száll a szakrális személy kezére, az azért teszi azt, mert Arel papjáról van szó (Theurgia), vagy mert egy Természetimádó kérte a Szellemektől - esetleg egy Evokációs szellem inkarnációjáról lenne szó?
Így van, vagy nem így van?

Lehet hogy így van, de nem értem hogy ez miért baj. :) Az evokációval nem teszel mást, mint a már itt lévő, "hallástávolságban" lévő szellemeket szólítasz meg (valahogy úgy is írják valahol hogy nem más, mint egy kiáltás az erők síkján)
De ezek a szellemek lehetnek theurgiával/goéciával/nekromanciával idézett, itt ragadt szellemlények. Nincs olyan hogy evokációs szellem! A különbség csak annyi, hogy nem az égbolton túli világból hív valaki le egy lelket és "öltözteti fel" mentálisan/asztrálisan az éppen aktuális feladatra, hanem a már jelen lévő lelkek közül válogat. (amelyek szintén megidézettek, vagy egy természetszellem részei, esetlegesen mágikus kataklizma vagy erőszakos halál miatt itt ragadt élőlények) Ez annyiban nehezebb hogy alapvetően nem tudja befolyásolni a szellemlény személyiségét, de a szellemek attól ugyanazok. (Sólymként inkarnálódott szellemlényt/morádot megidézhetsz theurgiával (ha egy természetisten morádja), Nador sámánként illetve evokációval is - ez utóbbi kettőnél ha olyan helyen vagy, ahol ez sanszos lehet, theurgiánál meg ha úri kedved úgy tartja, illetve van elég időd/szentséged stb.)
Summa summárum, az evokáció nem egy külön rendszer, csak annyi, hogy már hozott anyagból dolgozik.

Ez számomra egy kielégítő összefoglalás volt :sor:
Nekem most csak az nem tiszta, hogy a Szellemtanba nem tartozik bele a Szellemerő, így elvileg Természetszellemeket nem lehet Evokációval szólítani.

Shynx

"[...] durván személyeskedő stílusát [...]"

"A gerendát nem, de a szálkát igen" :D
No commento

Mindenki

Azt hiszem már rendesen kicsavartuk a mentaliorok fajtáit

Összefoglalva három metódus létezik mágikus dobó/lőfegyverekre:

- A Grimóban leírt módozat: A leírás szerint csak kis pengét lehet létrehozni, ami nagyon költséges, szimpatikus viszonyban áll a használóval, így körülményes a használata

- Szellemtannal: Több, akár nagyobb pengét is kezelhetnek egyszerre a szellemek - kisebb aurával, ezen felül a tárgyakba be-kiszállás időbe telhet.
Probléma lehet a szellem hozzáállása/személyisége, mert nem terem minden fán, plusz tamagocsizni kell vele.

- Titkos Alkímia: Éterrel tölti meg a tárgyat/levegőt, valamint Könnyűség formulával könnyíti meg a tárgyat, amit a becsapódás előtt megszüntet. Bármennyi, Aurában levő tárgyra lehet alkalmazni, így ez a legsokoldalúbb skill.

Köszi mindenkinek, aki hozzáadott a témához!

# 1967591
Sphynx

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás
(OFF)
Hadzsi!
Hihetetlen szellemi magasságokba képzeled magad, de látom már kezdesz szédülni. Ereszkedj le nyugodtan az én - mi - szintünkre hidd el nem árthat. Valószínűleg a cérna is elszakadt már, hisz nem tudsz normálisan reagálni csak a sértegetni próbálod a másikat. Ja ha itt tartok, úgy látom ezt saját kiváltságnak tartod. Ellenben ha visszavágnak akkor elborul az agyad...

Az a helyzet, hogy nem tudok veled mit kezdeni. Véleményt kérsz, ha netalántán valaki ellenvéleménnyel áll elő, vagy kritikával illet azt nem fogadod el. Írott szavaidra való reagálást ferdítésként könyveled el. A vita szabályaival megmondom őszintén te sem lehetsz igazán tisztában - vagy a te magasságodban már nem tudod azokat érvényesíteni. Az elmúlt pár nap véleménycseréi ékes példái annak, hogy egy kicsit sem fogadod (érted) meg amit a többiek írnak. Egy végtelenbe nyúló szarszeletelés után sikerült ugyanarra a következtetésre jutnod mint az elején.

"Ezzel ellentétben mindig is voltak, mindig is lesznek viszont olyan emberek, akik nem akarnak fejlődni, kiegészülni, másoknak építő, konstruktív szövegeket szerkeszteni. Megvan a saját kis vallásuk, amit abszolútnak gondolnak, a többi mit sem ér."Vagyok Én, meg van a másik, aki téved". Az ajtók viszont két oldalról záródnak. Én se mehetek be, Te se jöhetsz ki. - Hadzsi"

Egész szép jellemzést adtál - magadról. Bár javítanám "Vagy TE, meg vagyunk mi akik tévedünk". Legalábbis láthatóan így gondolod. Mert hiába van a fórum közönsége azonos véleményen te még mindig ragaszkodsz a saját eredeti elképzelésedhez, és egy cseppet sem próbáltál meg másokhoz alkalmazkodni. A magadfajtákat felénk gyakorta jellemzik egy szóval: Troll.

Tégy egy szívességet - ne nekem, mert tudom arra úgysem vagy képes - hanem a fórum többi résztvevőjének: NE Kommunikálj! Addig semmiképp sem ameddig nem vagy képes mások véleményét elfogadni, és értelmezni. Köszönöm.(/OFF)

Catles, KLM, T10, Feldkurat, és a fórum minden más olvasója! Bocsánat az offért, azonban a durván személyeskedő stílusát úgy láttam helyesnek ha itt reagálom le.

# 1967521
Catles

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 95 Hozzászólás
Sziasztok!

Most csak bele-belekapva és röviden:

Idézet

Az Evokáción kívül egyetértünk a többi területen, ez nem is kétség. Viszont a Te írásodból is kiderül: ide az kerül be, ami a többi halmazban nem található meg. Ez pedig eleve egy nem teljes rendszer, a könyv elolvasása után sem teljesen tiszta - úgy látszik, nem csak nekem.

Például, ha a karakterem lidércet lát, honnan fogja tudni, hogy egy rosszindulatú Evokációs vagy Nekromanta szellemmel van dolga, amit láncok kötnek erre a világra? Ha lát a karakterem egy Tűzelementált, az az Evokáció alá esik, vagy Sogron papja teremtette meg Theurgiával (C*-rendszer)? Ha egy madár száll a szakrális személy kezére, az azért teszi azt, mert Arel papjáról van szó (Theurgia), vagy mert egy Természetimádó kérte a Szellemektől - esetleg egy Evokációs szellem inkarnációjáról lenne szó?

Lehet hogy így van, de nem értem hogy ez miért baj. :) Az evokációval nem teszel mást, mint a már itt lévő, "hallástávolságban" lévő szellemeket szólítasz meg (valahogy úgy is írják valahol hogy nem más, mint egy kiáltás az erők síkján)
De ezek a szellemek lehetnek theurgiával/goéciával/nekromanciával idézett, itt ragadt szellemlények. Nincs olyan hogy evokációs szellem! A különbség csak annyi, hogy nem az égbolton túli világból hív valaki le egy lelket és "öltözteti fel" mentálisan/asztrálisan az éppen aktuális feladatra, hanem a már jelen lévő lelkek közül válogat. (amelyek szintén megidézettek, vagy egy természetszellem részei, esetlegesen mágikus kataklizma vagy erőszakos halál miatt itt ragadt élőlények) Ez annyiban nehezebb hogy alapvetően nem tudja befolyásolni a szellemlény személyiségét, de a szellemek attól ugyanazok. (Sólymként inkarnálódott szellemlényt/morádot megidézhetsz theurgiával (ha egy természetisten morádja), Nador sámánként illetve evokációval is - ez utóbbi kettőnél ha olyan helyen vagy, ahol ez sanszos lehet, theurgiánál meg ha úri kedved úgy tartja, illetve van elég időd/szentséged stb.)
Summa summárum, az evokáció nem egy külön rendszer, csak annyi, hogy már hozott anyagból dolgozik.

Idézet

Azért ha a szellem nem felkap egy pengét és eldobja, hanem "belebújik" és úgy írányítja, akkor
esetleg nem CÉ-je van, hanem TÉ-je (igaz, esetleg több támadással).

Ez nekem tetszik, de mennyi lesz az a TÉ. Tuti hogy nem a teljes TÉ-je, mert pl IRL ha egy harcművész beül egy autó volánja mögé és azzal szeretne elgázolni valakit, azt nem ugyanazzal az eséllyel teszi, mint ha szemtől szembe puszta kézzel tenné (lehet hogy többel, de biztos nem ugyanannyival)

Idézet

A szellemképességek meg szerintem a rendszerben kissé bugosak, mert irtó erős lények kellenének ha Játékosként minden hasznos dolgot el akarok érni, ez nekem is feltűnt, úgyhogy szerintem ezen lehet háziszabályokkal finomítgatni.

Hááát, eddig pont arról vitatkoztunk hogy túl erősek-e a szellemek/szellemképességek, ezért ezzel a kijelentéssel vitatkoznék!

Üdv

Catles

Módosította Catles: 2012.08.18, 15:53

# 1967516
Feldkurat

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 88 Hozzászólás
Én a mentaliort mindig is úgy képzeltem el, mint egy "mágikus fogódzkodóval" ellátott nagyméretű dobócsillagot, melybe a varázsló elméjével belekapaszkodhat és mint egy kötélen pörgetett holmit képes auráján belül röptetni, így ha valakit támad vele, akkor mintha fegyvert dobna támadhat vele, képes ugyebár folyton hátába kerülni, különböző oldalakról támadni, így módosítók is élnek.

Amennyiben auráján kívülre küldi, én továbbra is sima dobófegyverként kezelném, csak a távolság módosító olyan, mintha a varázsló az aurája határáról dobna normál fegyvert (ez az előnye), hiszen csak addig képes elméjének erejével befolyásolni a mentaliort, utána a fizika törvényei érvényesek rá.

A szellem röptette mentaliort meg inkább egy öntudattal bíró fegyverként képzelem el, amit a varázsló nem kell dobáljon. Az egyszerűen megtámadja a kijelölt célpontot és sima közelharci támadásokat hajt végre, amiket mint írtátok, nehezebb védeni, hiszen csak egy egyszerű fegyverrel kell szembeszállni, ami önmagától mozog (itt azért a szellem erején elgondolkoznék, hogy mekkora erővel képes támadni, szóval a kisk10 sebzés reális.
leginkább tőrvívás módján, mindenféle módosító nélkül, kivéve ha a szellem jártas harci képzettségekben.
No meg a szellem irányította fegyó azért nagyobb egoval is bírhat, hiszen ki ne félne egy önmagától mozgó fegyvertől, (fegyverektől?) hiszen a szellemek nem csak egyetlen fegyvert mozgathatnak ugyebár a megszállással

nekem mindjárt egy olyan dolog jut eszembe, hogy apró kis kések, pengék kavarognak és sebzik a célpontot, ilyen poltergeist upgrade módon.

Ehhez azonban én tutira nem engednék jószándékú szellemet, hiszen a hétköznapi NJK-k sem kaphatóak bérgyilkosságra.
Azonban szerintem is kell legyenek olyan szellemlények, akiknek az értékrendjében az emberi élet nem jelent sokat, szóval szívesen lekaszálnak bárkit valami elégtételért cserébe. (Na ez a nehéz)

ha talál ilyet a JK akkor oké, ha nem, akkor én a jószándékú lényeket csak lefegyverezni, fegyvert törni engedném, hiszen így segíthetnek és senki sem sérül meg.

Pl egy barátságos szellem ha szorult helyzetben van a varázsló miért ne harcolhatna is érte, fellöki a támadót, szelet kavar és kavicsot, homokot szór rá, lefegyverzi, stb.

Tudom ez már kicsit messze van a mentaliortól, de én így képzelem el a dolgokat.

Aztán a szellemek elleni rengeteg védekezési forma miatt ezt nem tartom túl effektív módnak, kifejezetten a fasirt NJK-k megfélemlítésére tartogatnám vagy hasonlók.

a különböző idézésekhez meg nem tudok érdemben hozzászólni.

# 1967510
Hadzsi

Akasztófavirág

• Fórumita
  • 183 Hozzászólás
Üdv KLM!

Hozzászólás olvasásaKLM írta 2012.08.17, 10:47 -n:

Azért ha a szellem nem felkap egy pengét és eldobja, hanem "belebújik" és úgy írányítja, akkor
Nagyon jó kérdés!
Jobb-e az, ha befolyásolni/pontosítani tudjuk a kilőtt tárgyak útját, vagy nem?

Vegyünk példának egy mágiát:
- 2. szintű Mozgás formula - képes szelet kelteni
- 2. szintű Térmágia - Élesen látjuk azt a képet, amit a nyíl szemszögéből látnánk
Ennél a varázslatnál minimálisan befolyásolni tudjuk egy íjból kilőtt nyíl útját az őt körülvevő szél (mozgó levegő) erejével. Nagyobb-e a pontosság, ha egy 50 méterre levő céltábla közepét akarjuk eltalálni? Valószínűleg nagyobb. Sőt, ha gyengébben is feszítjük meg az íjat, akkor is esély van távolabbra lőni ezzel a mágiával.

Hogy ez Közelharci tapasztalat szükségét hozná fel.. Mert elvileg a varázsló is közelharcban van, mármint érzékelésében... Melyik harcmodorban? Mert a legtöbb harcmodor foglalkozik szúrótechnikákkal...
Tegyük fel, hogy a varázslónk síkhülye a közelharchoz, csak íjászkodni jár ki a mezőre. Még ő is nagyban képes módosítani a röppályát (az Aurájával teszi).

Mindenesetre szerintem a fegyvernek önmagának nagyobb VÉ-je van, mert nehezebb egy kis tőrt eltalálni, hárítani, mint egy mondjuk százhatvan-száznyolcvan centis emberhez hasonló testet + fegyverét. Ebből kifolyólag, mivel hogy nem lehet fegyverrel hárítani - ill. sokkal nehezebb - ezért én a célzott fegyverek szabályaira voksolnék.
Nagyban leegyszerűsítené az ezzel folytatott számolásokat..

"Kedves" Sphynx!

Hozzászólás olvasásaSphynx írta 2012.08.16, 20:23 -n:

Az elmélet nagyjából ott bukik meg, hogy a CX mentaliorja mentális erővel (kvázi mágikus) hajított és nem fizikaival.
Ha leszállnék a te szintedre, beírnám hogy háhá, mindkettő mágikus erővel működik, ami a fizika erőit befolyásolja - nem ezek külön. A szellemek által felemelt dobótőr is varázsképesség - önmagát dobja el. A könnyűvé tett tárgyakat meg nem csak a Mozgás formulája irányítja, hanem a szelet is képesek befolyásolni.

A Mentális erő, ha már a fogalmaknál tartunk, az semmit sem ér mágia nélkül: az csak a tudati jellemzőket írja körül, legfeljebb a diszciplínák használatára utal. Hiába nézi Einstein erősen a kanalat, az nem fog meghajlani - mágia nélkül. A Grimóban leírt mentaliorok nagyon drága varázstárgyak, amiket lehet diszciplínával irányítani. Attól még, hogy van egy távirányítható sportrepülőgéped, szükség van a távirányítóra is, hogy irányítsd azt. Viszont megnézném, hogy hogy szállna fel egy lemerült aksis gép, miközben vadul nyomogatod a távirányítót.

Lehet, hogy kitennék még néhány lol-t meg pár szmájlit, de az a te stílusod, nem az enyém.

Ha Ynevet nézzük, én a CX szellemtanát a következőképp használom:
Nekromancia: szellemek erőszakos idézése, és holtak feltámasztása. Nem kell ragozni.
Theurgia/Goécia: szakrális idézés, főleg ha angyalokat és szent szellemeket akarsz idézni pl: Ranagol-Darton-Domvik-Della anygalai, vagy akár arel szent sólyma is.
Őserő: gondolom szellemerő akart lenni, egy az egyben megkapnák az elfek, mert ők vannak legközelebb a természethez.
Evokáció: Ide tartozik minden ami a fentiekből kimaradt, asztrál, mentál lények, elementálok stb. Pl: Keleti barbárok természetpapjai, déli nomádok - bár itt bejön a démonizmus is. Kráni Ashirruk (asztálmágusok - asztrálszellemmel).
Ez a hozzászólásod, még az a része is, amiben nem értünk egyet, konstruktív. Nem is értem, hogy miért nem csak a lényegi részekre összpontosítasz, mert - úgy látszik - az intelligenciád meg van hozzá. Nem úgy, mint a destruktív kommentjeidben, ahol ferdítéseket látok.

Az Őserő Szellemerő akart lenni, igen. Az indián-szerű természeti kultúrák sámánjaira is rámondanám az Elfeken kívül, valamint a keleti barbárok sámánjainál és természetszellemeinél is ugyanezt alkalmaznám. Persze, van olyan is, hogy Démonikus Sámánizmus, az lehet egy számunkra ismeretlen, külön Arkánum - ettől most tekintsünk el.

Többféle élőholtat, zombit, sötét gyilkost, természetszellemet írnak le a többi arkánumban. Konkrét példa az Evokációra kevés van - Ezért, ha újraéled a Codex, szívesen olvasnék egy Bestiáriumot is.

Hozzászólás olvasásaHadzsi írta 2012.08.15, 19:46 -n:

Hozzászólás olvasásaSphynx írta 2012.08.13, 15:30 -n:

Idézet

Találj ki egy jobb, egyszavas nevet
Dancing Scimitar. :D
Nincs több kérdésem :)

Az Evokációval megidézett szellemekről nem sokat tudok.
Ezek után nekem sincs. :ok:
Lehet megérné elolvasni a könyvet, talán megértenéd miért nem támogatjuk az ötleteidet. :kirohog:

Látom, már megint szeretsz ferdítgetni. Semmi baj, te ehhez értesz, ezt szereted csinálni. Sajnos.
Erre más ember csak köpne egyet, mondaná hogy destruktív vagy és továbbmenne, vissza se írna neked. Én újból és újból veszem a fáradtságot, hogy megmagyarázzam a félreértéseidet. Legalább értékeld, hogy emberszámba veszlek.

Amit írtam, azt arra írtam, hogy pontosan nem tudom körülhatárolni az Evokációval teremtett szellemek feltehetőleges személyiségét - ellentétben a Nekromanciával , a Szellemerővel, a Theurgia/Goéciával hívottakat. Görgess fel. Kifejtettem.

Nem tudom mennyire vagy tisztában a vita szabályaival, de a vita célja mindig az, hogy egymás mellé tett Tézisekből kialakítunk egy magasabb tudást, egy Szintézist. Ha valaki nincs tisztában valamivel, de bevallja, akkor azt ki lehet egészíteni, lehet tanulni. Én bevallottam, hogy pontosan nem tudom, hogy milyenek lehetnek az Evokációval megidézett jóakaratú, de harcos szellemek. Theurgiával, Szellemerővel megidézettekkel kapcsolatban már viszont vannak elképzeléseim: Tudok példákat hozni a természetből, a történelmi vallásokból. Ki tudsz egészíteni példákkal? Uccu neki, én is több leszek ezáltal!

Ezzel ellentétben mindig is voltak, mindig is lesznek viszont olyan emberek, akik nem akarnak fejlődni, kiegészülni, másoknak építő, konstruktív szövegeket szerkeszteni. Megvan a saját kis vallásuk, amit abszolútnak gondolnak, a többi mit sem ér. "Vagyok Én, meg van a másik, aki téved". Az ajtók viszont két oldalról záródnak. Én se mehetek be, Te se jöhetsz ki.
Például van van egy ötletem a repülő tárgyakra, ami a már megírt Arkánumokra épít, de nincs benne a könyvben,. Van viszont egy másik, amire ez nem mondható rá, de benne van a könyvben. Előbbire azt mondod: hülyeség, másikat meg isteníted. Milyen alapon is?

Vagy normálisan kommunikáljunk, vagy ne kommunikáljunk.

Üdv

hadzsi

Módosította Hadzsi: 2012.08.18, 13:11

# 1967366
KLM

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 8469 Hozzászólás
Hali!

Hmmm...?

Adios
KLM

# 1967276
Sphynx

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás

Viszont ez a védő számítás azonnal negálódik és méter*5-re vált ha a varázsló irányítja és nem a szellem. Akinek jó eséllyel magasabb az aurája és még Fegyvertechnikája is van hozzá. Tehát kvázi hatékonyabban kezeli. :)
Igen, hatékonyabban kezeli, mert magasabb az Aurája. Az viszont, hogy 5/méterre esik vissza a +CV, abban nem vagyok biztos. Dobásnál bele kell kalkulálni a gravitációt, a dobás eleve íves lesz, nehezebb lesz bármit is eltalálni. Íjnál kisebbet esik ugyanazon a távon a nyílvessző, ott ez nem érvényesül annyira. Mentaliornál pedig ez a pálya nincs, mert az ívet megszünteti a szellem vagy a varázslat ereje - a +1/métert azért használnám, az íjaknál semmi se legyen jobb.

Esetleg van egy általam csak megemlített, hibrid téma, ahol a varázsló irányítja a szellemet, de annak az "érzékeivel" lát. Ehhez nem kell gúzsba kötnie a szellemet, csak Érzékolvasással kiolvasnia amit "lát", Sugallattal vagy egyéb mágiával kell "eggyé válniuk, együtt harcolniuk".

A TA-s és a fentebb vázolt hibrid dobófegyvereknek és a mentalioroknak a normál távfegyverekkel szemben viszont egy nagy hátránya van: kicsi a hatótávjuk az Aurakiterjesztés miatt.
A Szellemtannal megidézettekre ez nem érvényes, de az egy adu ász arkánum.

Az elmélet nagyjából ott bukik meg, hogy a CX mentaliorja mentális erővel (kvázi mágikus) hajított és nem fizikaival. Ez ellen a Célzó védő méter X 5. A szellemek által hajított fegyvereid szintén mágikus erővel hajtottak ergo azok ellen is méter X 5 kell legyen a célzó védő.
Mivel mindkét esetben mágikus erővel hajtod végre a támadást kár lenne külön gravitációt és ballisztikai elemezni.

- A M* világában, ha valaki szellemekkel foglalkozott, az csak Nekromanta lehetett, így nagyon sok köze lehetett a fekete-mágiához (Vannak fehér nekromanták is, de ezt most hagyjuk).
- Ezek mellé lehetett még magas papi mágiával angyalokat, elementálokat és egyéb izéket idézni. Ez a Theurgia/Goécia alá illik.
- Bizonyos kiegészítőkben helyet kaptak a Sámánok, így természetszelleket is lehetett hívogatni. Ide tartoznak az általad leírt természetszellemek, Bolygószellem és a többiek, amiket C*-ben csak Őserővel lehet megidézni szépen kérni

Ha Ynevet nézzük, én a CX szellemtanát a következőképp használom:
Nekromancia: szellemek erőszakos idézése, és holtak feltámasztása. Nem kell ragozni.
Theurgia/Goécia: szakrális idézés, főleg ha angyalokat és szent szellemeket akarsz idézni pl: Ranagol-Darton-Domvik-Della anygalai, vagy akár arel szent sólyma is.
Őserő: gondolom szellemerő akart lenni, egy az egyben megkapnák az elfek, mert ők vannak legközelebb a természethez.
Evokáció: Ide tartozik minden ami a fentiekből kimaradt, asztrál, mentál lények, elementálok stb. Pl: Keleti barbárok természetpapjai, déli nomádok - bár itt bejön a démonizmus is. Kráni Ashirruk (asztálmágusok - asztrálszellemmel).

Idézet

Ezek után nekem sincs. :ok:
Lehet megérné elolvasni a könyvet, talán megértenéd miért nem támogatjuk az ötleteidet. :kirohog:

# 1967126
KLM

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 8469 Hozzászólás
Hali!

Hadzsi:

Idézet

A TA-s és a fentebb vázolt hibrid dobófegyvereknek és a mentalioroknak a normál távfegyverekkel szemben viszont egy nagy hátránya van: kicsi a hatótávjuk az Aurakiterjesztés miatt.

Ellenben potenciálisan magasabb a CÉ-jük, mint a pengébe idézett szellemnek és csak
a fizikai védelmek állják útját - ti. kirepül az Aurádból.

Egy szellemlényt meg az elterjedt szelleműző harangok-szalagok-füstölők esetleg kikergetik a
pengéből...

Idézet

Én véleményem szerint pedig vannak harcias, de jóakaratú szellemek, meg treehugger hippi evokációs szellemek is.

Meg minden más, ja. Az egyik Kanton-modulban ráadásul egy olyan szellemlény volt, ami az életet utálta, nagyon és tevőlegesen.
De nem démon volt - hanem "normál" (értsd: ott normális, ahonnan jött) természetszellem.

Adios
KLM

# 1967097
T10

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 448 Hozzászólás
A CODEX szellemei mind betagozódnak a rendszerbe, nem csak a természetszellemek. Az emberszellemek, a bosszúállók, még a gyilkos bandolák is részei valami nagyobbnak.

A szellemek természetéről:
(Persze szigorúan saját véleményem szerint:)

Vadász:
A vadász ért a préda megöléséhez. Harcol, ha rákényszerül. De nem öl
'szórakozásból' és többnyire nem öli meg a fajtársait.
Az oroszlán remek példa. Az oroszlántámadások jelentős részét éltél túl az áldozatok, pusztán azért, mert az oroszlánnak fogalma sem volt róla, hogyan kell embert ölni. Persze megtanulhatja egy-egy példány - ők a hírhedt és ritka emberevő oroszlánok. Náluk az ember is szerepel a prédák listáján.

Harcos:
A harcos nem szükségből harcol. Keresi a kihívást, a méltó ellenfelet. A küzdelem a lételeme.

Gyilkos:
A legtöbb élőlényben vannak bizonyos gátlások az öléssel kapcsolatban. Többnyire szükségből ölnek, és többnyire csak bizonyos típusú prédát. Még a 'szabad akaratú' emberben is kódolva van a "ne ölj" parancsolat. Ezért becsülik meg az igazi gyilkosokat a bűnszervezetek és az állami erőszakszervezetek.
A gyilkos szellemből hiányzik ez a parancs. Szabadon, gátlások nélkül gyilkol. Mint pl. egy pszichopata.

# 1967083
Hadzsi

Akasztófavirág

• Fórumita
  • 183 Hozzászólás
Üdv KLM!

Hozzászólás olvasásaKLM írta 2012.08.13, 14:11 -n:

Hali!

Hozzászólás olvasásaHadzsi írta 2012.08.13, 13:49 -n:

A TA-s maga robban fel egy idő után, ha TNT-vel rohangál :D
Amit használhat, az mondjuk a füstgránátok, könnygáz-gránát-szerű-valami-izék, vagy mérgek. Akár vegyítheti a TA tudását az Ideamágiával, hogy előhozza ezeket.
Nem értek egyet azzal ,hogy fel FOG robbanni vagy fel KELL robbannia.
Egy szó: Murphy..

A többivel egyetértek, a KM-nek szinten kell tartania a játékosok erejét.
Ezért is pártolom az alkudozást a szellemekkel.

Üdv Sphynx!

Hány szelleme lehet? Esküvel befolyásolható, az esküt a Szerepjáték Arkánumával lehet irányítani, abba meg a más karakterek ereje, a játék nehézségi fokozata is beleszól...
...meg az általad hozott chipses zacskók száma :) Ennyi.

Mivel a varázslók, élőlénynek tekintik, és más használó is becses tárgyként kezelik, kétlem hogy gyakorta olvasztanák be és kovácsolnák újra. :D A szamurájok sem tettek ilyet. :D
Úgy érzem, kevered a hozzászólásaimat. A TA-s és a megszállt dobótőröket bármikor el lehet adni és cserélni, beolvasztani vagy újat csinálni - az ugyanúgy működni fog a felhasznált formulákkal. A "céhes" mentalior az más tészta, azt már kezelhetik szamukardos áhítattal...
...de megint csak nem erről beszéltem.

Célzó védő = méter*1 --> mert a szellem benne van és jobb fajta FPS-ként irányítja a fegyvert. Ok, ezzel kapcsolatban még egy kérdés eszembe jutott: Tudja a szellem használni az adott eszközt?
A szellemek univerzálisan felhasználható harcművészek. Képzettek Közelharcban, pusztításban, lándzsavívásban és kardvívásban. Csak tudnak egy tőrt forgatni.

Viszont ez a védő számítás azonnal negálódik és méter*5-re vált ha a varázsló irányítja és nem a szellem. Akinek jó eséllyel magasabb az aurája és még Fegyvertechnikája is van hozzá. Tehát kvázi hatékonyabban kezeli. :)
Igen, hatékonyabban kezeli, mert magasabb az Aurája. Az viszont, hogy 5/méterre esik vissza a +CV, abban nem vagyok biztos. Dobásnál bele kell kalkulálni a gravitációt, a dobás eleve íves lesz, nehezebb lesz bármit is eltalálni. Íjnál kisebbet esik ugyanazon a távon a nyílvessző, ott ez nem érvényesül annyira. Mentaliornál pedig ez a pálya nincs, mert az ívet megszünteti a szellem vagy a varázslat ereje - a +1/métert azért használnám, az íjaknál semmi se legyen jobb.

Esetleg van egy általam csak megemlített, hibrid téma, ahol a varázsló irányítja a szellemet, de annak az "érzékeivel" lát. Ehhez nem kell gúzsba kötnie a szellemet, csak Érzékolvasással kiolvasnia amit "lát", Sugallattal vagy egyéb mágiával kell "eggyé válniuk, együtt harcolniuk".

A Szellemtannal megidézettekre ez nem érvényes, de az egy adu ász arkánum.

Idézet

Üdv T10!

Hozzászólás olvasásaT10 írta 2012.08.14, 18:14 -n:

A szellemek általában egy nagyobb szellem alattvalói/részei, ahogy az a nagyobb is egy még nagyobbnak, és a legnagyobbak a bolygószellemnek.
Csak a reinkarnációból kiszakadt torz lelkek és a démonok "szabadok".
Ha valami olyasmit csinálsz, ami felkelti egy magasabb entitás figyelmét, az lehet előnyös is, de nem jellemző.
Márpedig, ha sorozatban idézgetsz, akkor ez előbb-utóbb megtörténik. Így értettem, hogy híred megy a szellemvilágban.

- A M* világában, ha valaki szellemekkel foglalkozott, az csak Nekromanta lehetett, így nagyon sok köze lehetett a fekete-mágiához (Vannak fehér nekromanták is, de ezt most hagyjuk).
- Ezek mellé lehetett még magas papi mágiával angyalokat, elementálokat és egyéb izéket idézni. Ez a Theurgia/Goécia alá illik.
- Bizonyos kiegészítőkben helyet kaptak a Sámánok, így természetszelleket is lehetett hívogatni. Ide tartoznak az általad leírt természetszellemek, Bolygószellem és a többiek, amiket C*-ben csak Őserővel lehet megidézni szépen kérni

Ezt a világot a Codex kibővítette számomra az Evokációval, viszont ezekről keveset tudok. Azt viszont igen, hogy egyik fentebb levő halmazba sem tartoznak.
A Zhantar gyilkosok meggyötrött emberek voltak (nem épp a természetszellemek alá tartoznak), de a Zord nagyúr sem abba a kategóriába tartozik (245. oldal).

A Grimó 242. oldalán Hívásról beszél a könyv. Erre vagy felkelnek a szellemek, vagy nem, mert ez csak egy párbeszéd kezdetét jelenti. A többit a varázsló oldja meg Szellemnyelvvel.

Hozzászólás olvasásaT10 írta 2012.08.14, 18:14 -n:

A harc és a halál valóban a természet része. Vannak vadászok, harcosok és gyilkosok. Az áldozat és a zsákmány most érdektelen számunkra, azt hiszem. :)
A vadász [...] nem ért igazán a megölésükhöz. Persze, ha olyan szellemet idézel, akinek az ember a zsákmánya... ;)
A harcos az a harcért él, és jól csinálja. Neki viszont illik rendszeresen méltó kihívást biztosítani, különben elégedetlen lesz.
A gyilkos pedig az a bizonyos "veszett pitbull".

Én legalábbis így látom:)
Kiemelés tőlem.
Nagyon másképp látjuk a világot. Az oroszlán például húsevő, jó vadász, jó gyilkos. Ha nem így lenne, halott lenne egy újabb faj. Ezért értenie kell az általa végezhető egyetlen táplálékszerzéshez: Le kell gyilkolnia a közelben levő növényevő csorda egy tagját.
Vadász, és ért az öléshez.

Ezeket mind viszont nem csak magáért teszi: A húst megosztja a gyerekeivel, akik nélkül ők éhen halnának. A hím oroszlánok hatásköre még, hogy megvédjék a nőstényeket és a kicsinyeiket, amiért mégis csak harcos is egyben. Felesleges ilyen módon osztályozni az állatokat.

Én véleményem szerint pedig vannak harcias, de jóakaratú szellemek, meg treehugger hippi evokációs szellemek is.

Üdv

hadzsi

Módosította Hadzsi: 2012.08.15, 19:47

# 1966814
T10

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 448 Hozzászólás
Üdv!

A könnyűséggel kapcsolatban semmi sértő nincs a hallgatásomban. Elmondtam az érveimet és az álláspontomat, és pont. Ha eszembe jut még valami, jelentkezek:)

A szellemek általában egy nagyobb szellem alattvalói/részei, ahogy az a nagyobb is egy még nagyobbnak, és a legnagyobbak a bolygószellemnek.
Csak a reinkarnációból kiszakadt torz lelkek és a démonok "szabadok".
Ha valami olyasmit csinálsz, ami felkelti egy magasabb entitás figyelmét, az lehet előnyös is, de nem jellemző.
Márpedig, ha sorozatban idézgetsz, akkor ez előbb-utóbb megtörténik. Így értettem, hogy híred megy a szellemvilágban.

A harc és a halál valóban a természet része. Vannak vadászok, harcosok és gyilkosok. Az áldozat és a zsákmány most érdektelen számunkra, azt hiszem.:)
A vadász a zsákmányára koncentrál, másokat nem bánt, nem ért igazán a megölésükhöz. Persze, ha olyan szellemet idézel, akinek az ember a zsákmánya...;)
A harcos az a harcért él, és jól csinálja. Neki viszont illik rendszeresen méltó kihívást biztosítani, különben elégedetlen lesz.
A gyilkos pedig az a bizonyos "veszett pitbull".

Én legalábbis így látom:)

# 1966638
KLM

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 8469 Hozzászólás
Hali!

Persze könnyen hozzá lehet dobni, hogy kiváló kalandötletet ad a szellemek igényeinek a kielégítése, a kérdés az hogy a csapat meddig akar ezek után mászkálni. Mert bár a szellemidézőnek ez idővel létszükséglet lesz, addig a parti mestergyilkosának vagy fejvadászának nem feltétlen.

Ezt egy kicsit tágabb perspektívából nézném meg újra: ha egy kolostor (mondjuk zorawa) tagjait
játsza a parti és adaptálja az Ars MAgica "karakter"-generátorát, akkor az apát úr és a rangidősök
fogják megmondani, hogy mit csináljon a mester- és a bérgyilkos...

Még messzebbről tekintve: induláskor meg kell beszélni, hogy mennyire van rá igény, hogy otthonülős, pepecselős partit játszanak, avagy adrenalinfüggő (jobbra kiköp :P ) "kalandozókat".

Adios
KLM

# 1966621
Sphynx

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás

Idézet

3. Szellemtan hasznossága, beillesztése a világba. Én - és úgy látom T10 és Sphynx is - azt az álláspontot képviselem hogy a szellemtan nem az a sztenderd varázslási forma mint pl. a TA, hogy van x MP-m meg ennyi és ennyi százalékos képzettségem és akkor a végeredmény mindig x lesz, illetve ha van elég időm és energiám akkor a néhány éven belül Abryss összes szelleme ott lohol a nyomomban hogy szolgálhasson. Most is tartom azt hogy bármikor vezetnék egy ilyen megalomán idézőmesternek, nem köszönné meg, pedig nem hinném hogy nagyon szőrösszívű lennék.

Igen, pont ezért is kérdeztem mennyi szellemlényt lesz pofája egyszerre az idézőnek irányítani, és hogy mennyi alkunak - eskünek - hajlandó magát alávetni ( a varázsló).
Kicsit olyan ez, mint RL a pénz és hitelintézetek. Könnyen lehet pénzhez jutni, ha szükség van rá de minél több helyre tartozik az ember annál kellemetlenebb és nehezebb kiegyenlíteni a tartozást.
Persze könnyen hozzá lehet dobni, hogy kiváló kalandötletet ad a szellemek igényeinek a kielégítése, a kérdés az hogy a csapat meddig akar ezek után mászkálni. Mert bár a szellemidézőnek ez idővel létszükséglet lesz, addig a parti mestergyilkosának vagy fejvadászának nem feltétlen.

Mentalior készítés:
Én annyira nem cifráznám túl. Szerintem elég ha talál valaki egy kellően ~80-90% közötti fegyverkovácsolás tudással rendelkező npc-t. Codexben ezen a százalékos tudáson már amúgy is megjelennek a mágia szerű hatások. (pl.: nyelvismeret, irás/olvasás, heraldika, mechanika) De lehet még ekkora százalék sem kell hozzá...
A mentalior készítéséhez kikötném, hogy a megrendelőnek jelen kell lennie és folyamatos auraérintésben lennie a születendő tárggyal. A szimpatikus híd pedig mindenképp kialakul, vagy 3-as mert a leendő tulajdonos vérét is használták hozzá. Vagy 5-6-os szint a rendszeres használat végett.
Mivel a varázslók, élőlénynek tekintik, és más használó is becses tárgyként kezelik, kétlem hogy gyakorta olvasztanák be és kovácsolnák újra. :D A szamurájok sem tettek ilyet. :D

Célzó védő = méter*1 --> mert a szellem benne van és jobb fajta FPS-ként irányítja a fegyvert. Ok, ezzel kapcsolatban még egy kérdés eszembe jutott: Tudja a szellem használni az adott eszközt?

Idézet

Találj ki egy jobb, egyszavas nevet. Ha ötletes, azt fogjuk használni ezentúl.
Dancing Scimitar. :D bár lehet túl öreg vagyok hogy ez jut róla eszembe. :D

Idézet

Itt jegyezném meg, hogy nálam nem tápolás, ha a medvére vadászó parti betér a fegyverboltba és
komolyabb golyós puskát illetve a sörétes fegyverekhez meg brenekét vesz - egyszerűen a világ része, ugyanúgy, ahogy a "lovag" felveszi a fullkonzervet és megfeni a kardját. Az már más tészta, hogy az adott mesében, adott partinál mennyire tartom kívánatosnak, hogy
jól be legyenek spájzolva (természetesen az NJK-k is szoktak felhalmozni ilyesmit, amennyiben

módjuk van rá).
Tökéletesen egyetértek.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett