Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Arkham Horror

• Nem írhatsz ebbe a témába
1595 hozzászólás érkezett eddig

# 2007149
raptorrent

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 44 Hozzászólás
Nekem, most sikerült vennem egy magyar példányt, és belevetettem magam a vélemények olvasásába. (Bár sokon túl voltam már)
Gyakorlatilag mindegyik azzal ér véget, 2010 óta mindegyik cikk, hogy hamarossan újra kiadják magyarul.
Tehát nem vennék rá mérget!
Üdv:Gábor

# 2006633
Count_Zero_Interrupt

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 246 Hozzászólás
A Delta Vision fórumán van egy homályos utalás arra, hogy idén lesz a magyar verziónak újrakiadása.

Üdv!
Gróf

# 2002984
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Megnéztem az ősi vén és a varázslat kártyáját. Szerintem az Endless-t veszíti el egyedül, mert csak ez Ability...

Hozzászólás olvasásaszarvasember írta 2013.03.06, 16:25 -n:

Sziasztok!

BgotW kiegészítővel játszottunk Heralddal és Shub-Niggurat vénnel.
Shubinál ugye a fekete fattyúk endlessek és minden szörny erőssége egyel nő.

Mi történik, ha elvarázslod a "Denying the Ancient One" spellt (nem revised).

1. a szöveg szó szerinti fordítása értelmében ( a vén követői elveszítik minden különleges képességüket, ami a véntől ered) a fekete fattyak ugye elveszítik az endless ability-t. A +1-es erősséget is elveszítik vagy azt nem, mert az nem "ability"?

# 2002965
szarvasember

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 2 Hozzászólás
Sziasztok!

BgotW kiegészítővel játszottunk Heralddal és Shub-Niggurat vénnel.
Shubinál ugye a fekete fattyúk endlessek és minden szörny erőssége egyel nő.

Mi történik, ha elvarázslod a "Denying the Ancient One" spellt (nem revised).

1. a szöveg szó szerinti fordítása értelmében ( a vén követői elveszítik minden különleges képességüket, ami a véntől ered) a fekete fattyak ugye elveszítik az endless ability-t. A +1-es erősséget is elveszítik vagy azt nem, mert az nem "ability"?

# 2001859
impish

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 4 Hozzászólás
Igen! meg az összes olyanra aminél az van hogy ha common van unique vagy... kártyát húz akkor plusz 1-et húz és.......

Hozzászólás olvasásaferq írta 2013.02.28, 10:01 -n:

Mire gondolsz? Pl.: Amanda Sharpe vagy Dexter Drake képességére?
A laphúzást befolyásoló képességek a játék elején is alkalmazandóak.

Hozzászólás olvasásaimpish írta 2013.02.26, 17:07 -n:

Sziaaztok olyan kerdesem lenne hogy az elejen a random posession kiosztasanal minden laphuzast befolyasolo karakter kepesseg ervenyesul?? Kosz

Udv

# 2001800
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Mire gondolsz? Pl.: Amanda Sharpe vagy Dexter Drake képességére?
A laphúzást befolyásoló képességek a játék elején is alkalmazandóak.

Hozzászólás olvasásaimpish írta 2013.02.26, 17:07 -n:

Sziaaztok olyan kerdesem lenne hogy az elejen a random posession kiosztasanal minden laphuzast befolyasolo karakter kepesseg ervenyesul?? Kosz

Udv

# 2001477
impish

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 4 Hozzászólás

Udv

# 2001302
Kydaira

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 619 Hozzászólás
egyesével kell felrakni a szörnyeket, így mikor eléritek a limitet, nő a rettegés és a köv 3 felkerül ismét a külterületekre.

# 2001274
impish

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 4 Hozzászólás
Sziasztok!

A külterület lévő limit meghaladást követő szabállyal kapcsolatban lenne egy kérdésem ami lehet csak nekem nem egyértelmű.

Tegyük fel 4-en játszunk ekkor a limit a külterületre 4. Arkhamban és a levegőben van 7 szörny illetve a külterületen van 3 és szörnyroham van 4 szörnyet kellene lerakni na mivel a külterületre kell pakolni akkor hogy alkalmazzuk a szabályt?
Változatok:
1. a 4 szörnyet a külterületre rakjuk mivel meghaladja a limitet nő a terror szint 1-el és a külterületen lévő most már 7 szörny visszakerül a szörnyek közzé a zsákba.

2. a 4 szörnyet a külterületre pakoljuk és amint eléri a limitet visszarakjuk a 4-et a külterületről a szörnyek közé a zsákba és a maradék 3-at pedig a külterületre?

Válaszotokat előre is köszi!

# 2000699
Cowhead

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 14 Hozzászólás
Pontosan az a gondunk, hogy a repülő szörny már leszállt Dunwich-ban, az itt lévő szörnyek pedig nem számítanak a szörnylimit be, tehát az új szörny elvileg Arkham városába kerül.

Hozzászólás olvasásaferq írta 2013.02.22, 11:18 -n:

Az új szörny érkezésével max. + 1 lenne a szörnyek száma. Tehát az új szörny az outskirt-re kerül.

Hozzászólás olvasásaCowhead írta 2013.02.21, 15:49 -n:

A szörnyek száma Arkham-ban éppen a maximum, köztük egy repülő lény.
Az egyetlen utcán lévő nyomozó Dunwich-ban tartózkodik. A lény rárepül, tegyük fel hogy nem küzd meg vele hanem elkerüli. Szörny ottmarad az utcán.
Ekkor Arkhamba érkezik még egy szörny. Ekkor megint maximum a szörnyek száma.

# 2000611
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Az új szörny érkezésével max. + 1 lenne a szörnyek száma. Tehát az új szörny az outskirt-re kerül.

Hozzászólás olvasásaCowhead írta 2013.02.21, 15:49 -n:

Az egyetlen utcán lévő nyomozó Dunwich-ban tartózkodik. A lény rárepül, tegyük fel hogy nem küzd meg vele hanem elkerüli. Szörny ottmarad az utcán.

# 2000459
Cowhead

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 14 Hozzászólás
Sziasztok!

Dunwich Horror kiegészítős kérdésem lenne.

A Dunwich városban lévő szörnyek nem számítanak bele a szörnylimitbe. Ez eddig oké.
Jól járunk-e el a következő esetben?

A nyomozó valamelyik helyszínre lép, majd a repülő lény mozog (nincs utcán nyomozó sehol).
Ekkor nem kerülhet az égre, hanem az outskirt-re rakjuk.

Jó ez így ilyenkor?

Köszi:
C.

# 1999339
lzoltan

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 15 Hozzászólás
Sziasztok,

ha szükség van rá, akkor a szerkesztésben szívesen segítek. Sajnos a fordításokat nem merem bevállalni (:

lzoltán

Hozzászólás olvasásaAratan írta 2013.02.14, 09:15 -n:

Én saját szakállra nekiálltam, már egy hasonlónak.

Készítettem magamnak magyar nyelvű Strange Eon-st és elkészítettem benne a Sötét Fáraó Átka kártyáit magyarul. Thaur fordítását használtam hozzá, de kiegészítettem a második kiadás dolgaival.

Most pedig A MoM-al párhuzamosan az Innsmouth Horror kártyáit készítjük. Itt a fordítás is saját.
Ha lenne másnak is indíttatása hasonlóra, annak nagyon örülnék. :)

Pár kép a Strange Eon-os Fáraóból.
https://www.dropbox.com/s/3vpf460z68tyin9/Kiallitasi-varazslat-3.jpg
https://www.dropbox.com/s/mpkyltx0qfslftx/Kiallitasi-varazslat-4.jpg

# 1998902
DanteHix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 11 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAratan írta 2013.02.14, 09:41 -n:

Mivel készítetted a kártyákat amiket belinkeltél?

Nekem Strange Eons egyetlen hiányossága, hogy kártyasablonok és hátlapok 150 dpi-sek. De nyomtatásban nincs nagy különbség eredetikhez képest. Bár még eddig össz vissz 5 kártyát nyomtattam ki. :)

Hozzászólás olvasásaDanteHix írta 2013.02.14, 09:22 -n:

Szia!
Na, ilyesmire gondoltam en is, de bevallom, nekem a Strange Eon program hasznalata nem tetszett. En hibam. Pont arra gondoltam, hogy akkor lehetne egysegesiteni az egeszet. En szivesen megcsinalom tenyleg az alapot, ha meg senki nem csinaltam meg.

Indesign es Photoshop.

# 1998901
Aratan

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 24 Hozzászólás
Mivel készítetted a kártyákat amiket belinkeltél?

Nekem Strange Eons egyetlen hiányossága, hogy kártyasablonok és hátlapok 150 dpi-sek. De nyomtatásban nincs nagy különbség eredetikhez képest. Bár még eddig össz vissz 5 kártyát nyomtattam ki. :)

Hozzászólás olvasásaDanteHix írta 2013.02.14, 09:22 -n:

Szia!
Na, ilyesmire gondoltam en is, de bevallom, nekem a Strange Eon program hasznalata nem tetszett. En hibam. Pont arra gondoltam, hogy akkor lehetne egysegesiteni az egeszet. En szivesen megcsinalom tenyleg az alapot, ha meg senki nem csinaltam meg.

# 1998897
Aratan

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 24 Hozzászólás
Ez pedig egy tintatakarékos Strange Eons verziómból mentve ugyan azok a fájlok:

https://www.dropbox.com/s/kx9llee3rxwpifl/Kiallitasi-varazslat-3.jpg
https://www.dropbox.com/s/fg0kgm1iwzdl1k2/Kiallitasi-varazslat-4.jpg

https://www.dropbox.com/s/q9zlnkjnz5fuy6g/Mitosz-1.jpg

# 1998895
DanteHix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 11 Hozzászólás

Készítettem magamnak magyar nyelvű Strange Eon-st és elkészítettem benne a Sötét Fáraó Átka kártyáit magyarul. Thaur fordítását használtam hozzá, de kiegészítettem a második kiadás dolgaival.

Most pedig A MoM-al párhuzamosan az Innsmouth Horror kártyáit készítjük. Itt a fordítás is saját.

Szia!

# 1998890
Aratan

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 24 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásacsibu írta 2013.02.14, 06:09 -n:

Szerintem NAGYON JÓ gondolat volt, annak ellenére, hogy van magyar alapjáték. De! Hogy miért is jó? Mert így ha sorban megcsinálod/megcsináljuk a kiegészítők magyar eseménykártyáit, akkor ezen kártyák ugyanolyanok és nem mellesleg magyar nyelvűek lehetnek! :)

Mivel a kártyához nem egészében az eredeti kártyák grafikáját használtad fel ha jól látom és a kártyák szövege hivatalosan is elérhető angolul (arkham wiki), ezért szerintem ez abszolút nem gond! :) Ha közreadod, és elkészülnek más kiegekhez tartozó lapok is (a DH nagykieg eseménylapjait -többek között- én már lefordítottam, megtalálod a ketaklubon; a többit pedig talán egy thaur blog kapcsán már láttam), akkor én pl. tuti kérném magamnak kártyagyárban! :)

# 1998877
DanteHix

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 11 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásacsibu írta 2013.02.14, 08:04 -n:

Hozzászólás olvasásaDanteHix írta 2013.02.14, 07:58 -n:

Ha jol emlekszem, Thaur volt a hivatalos forditoja. Meg szeretnem kerdezni, hogy az o forditasait hasznalhatom-e?

Eppen ezert egy angol nyelvu flowchart-ot ahogy tolem telt, atalakitottam. A keresem az lenne, hogy nezze meg valaki Osoreg, es javitson bele kommentekkel, amiket szivesen kijavitok.
Egyszerű: kérdezd meg Thaurt, hogy használhatod-e. Egyébként szerintem ez nem okoz problémát (az angol eredeti is fenn van hivatalosan neten, és Thaur is "megosztó" személyiség a szó pozitív értelmében).

Tulajdonkeppen remenykedem, hogy o is olvassa, ezert az elozo kerdes elsosorban neki szolt, "hivatalos" formaban, hogy itt legyen a valasz, ne privatban.

# 1998876
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDanteHix írta 2013.02.14, 07:58 -n:

Ha jol emlekszem, Thaur volt a hivatalos forditoja. Meg szeretnem kerdezni, hogy az o forditasait hasznalhatom-e?

Eppen ezert egy angol nyelvu flowchart-ot ahogy tolem telt, atalakitottam. A keresem az lenne, hogy nezze meg valaki Osoreg, es javitson bele kommentekkel, amiket szivesen kijavitok.
Egyszerű: kérdezd meg Thaurt, hogy használhatod-e. Egyébként szerintem ez nem okoz problémát (az angol eredeti is fenn van hivatalosan neten, és Thaur is "megosztó" személyiség a szó pozitív értelmében).

Küldök U2U-t, szívesen megnézem, bár nem vagyok Ősöreg... csak Kultista... :P :D

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett