Ugrás tartalomhoz

Új MAGUS, új logó, új reneszánsz, új...Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2

Ki mit játszik? #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
3389 hozzászólás érkezett eddig

# 2014929
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMirr-Murr írta 2013.05.20, 13:14 -n:

Találtam a BGG-n egy jónak ígérkező egyszemélyes Gyűrűk Ura játékot.
Ingyen letölthető,sőt egy lelkes honfitársunk teljesen magyarította az egész játékot!
A hossza kb.10-15' és készülőben van hozzá a kiegészítő(k) is.
http://boardgamegeek.com/boardgame/102275/lord-of-the-rings-the-adventure-deck-game
Viktornak írtam,hogy fel lehetne-e venni a kártyagyárba.
Hm, fincsinek tűnik, köszi!

# 2014912
Mirr-Murr

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 176 Hozzászólás
Sziasztok!

Találtam a BGG-n egy jónak ígérkező egyszemélyes Gyűrűk Ura játékot.
Ingyen letölthető,sőt egy lelkes honfitársunk teljesen magyarította az egész játékot!
A hossza kb.10-15' és készülőben van hozzá a kiegészítő(k) is.
http://boardgamegeek.com/boardgame/102275/lord-of-the-rings-the-adventure-deck-game
Viktornak írtam,hogy fel lehetne-e venni a kártyagyárba.

üdv,
MM

Módosította Mirr-Murr: 2013.05.20, 13:15

# 2014762
kerlac

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 234 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásacsibu írta 2013.05.17, 23:14 -n:

Hozzászólás olvasásakerlac írta 2013.05.17, 21:53 -n:

Ez így rendben, de szerintem 1-1,5 óra az egy harci játéknál a rövid kategória.
Ezt egy-az-egyben én is így gondolom! :)
Pont ezért is mondtam azt, hogy a Battlelore sem 1 órás mulatság - de mulatság, így mindenképpen érdemes rászánni az időt!

Ehh, hát ismét egyet kell értsek, ez egyre nyálasabb így :-)

# 2014708
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásakerlac írta 2013.05.17, 21:53 -n:

Ez így rendben, de szerintem 1-1,5 óra az egy harci játéknál a rövid kategória.
Ezt egy-az-egyben én is így gondolom! :)
Pont ezért is mondtam azt, hogy a Battlelore sem 1 órás mulatság - de mulatság, így mindenképpen érdemes rászánni az időt!

# 2014699
kerlac

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 234 Hozzászólás
Ez így rendben, de szerintem 1-1,5 óra az egy harci játéknál a rövid kategória. Én szeretem ha egy-egy pályát oda-vissza lejátszunk és a következő térkép vmi hasonló legyen, így az össz idő a játékok számával elosztva sokkal barátibb játékidőt eredményez 1 játékre vetítve.

Ja igen és egyetértek, a szakszerű és logikus tárolás nagyon sok időt takarít meg. Nekem rendszezező dobozban várják a csatátá a festett figuráim, mind a kb 500 db. :-)

Módosította kerlac: 2013.05.17, 21:54

# 2014695
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásakerlac írta 2013.05.17, 20:43 -n:

Hozzászólás olvasásacsibu írta 2013.05.17, 20:19 -n:

Battlelore?? Háát készülj fel egy néhány órás küzdelemre. Csak a felpakolás fél óra!

Azért ne túlozz, a csatatér felállítása valóban időigényes, de kellő hozzáértéssel és a tötymörgés megtiltásával a csata már aránylag gyorsan lejátszható.
Nem túlzok. Ha előzetesen minden egység külön zacsiban/tárolóban van, akkor az időből az lefaraghat. De ha már komolyan játsszátok és a táblára kell pakolni kb. 2*10*4 különböző egységet zászlókkal, térképelemekkel, akkor azért kell neki idő. Ha nem is fél óra, minimum 15-20 perc.

Ettől függetlenül a kb. 10-15 játékalkalmunk során egyszer sem végeztünk ki-és elpakolással együtt másfél óra alatt, pedig nem használtunk szintlépéseket és összetett szabályokat, különleges egységeket!

# 2014692
kerlac

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 234 Hozzászólás

Battlelore?? Háát készülj fel egy néhány órás küzdelemre. Csak a felpakolás fél óra!

Azért ne túlozz, a csatatér felállítása valóban időigényes, de kellő hozzáértéssel és a tötymörgés megtiltásával a csata már aránylag gyorsan lejátszható.

# 2014691
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásascaurus írta 2013.05.17, 20:25 -n:

Akkor engem megvezettek, mert 45-60 perc játékidőről regélt, aki ajánlotta. :nos:
Hu-húú. :D
Háát akkor valami irtó rövid, 3-4 csapatos scenariora gondolhatott minimum tartozékokkal és nagyon profi játékosokra! Egyébként én nagyon szeretem, de pont a magas játékidő miatt cseréltem el, egyszerűen soha nem vettük le a polcról. Helyette akkor inkább a kicsit fajsúlyosabb Commands & Colours lett beszerezve... Mondjuk most nézem és a BGG is 60 percet ír... de jobb az 120-150 percnek, ha full élményre vágytok! Viszont mindenképpen megéri kipróbálni!
(És érdemes megnézni, hogy a szabálykönyv 80 oldalas (!). )

Módosította csibu: 2013.05.17, 20:42

# 2014688
scaurus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 297 Hozzászólás

Akkor engem megvezettek, mert 45-60 perc játékidőről regélt, aki ajánlotta. :nos:

# 2014687
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

# 2014680
scaurus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 297 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBlackOrc írta 2013.05.10, 15:26 -n:

Mondjuk ez is egy tanulság...

Te szaladtál neki rögtön a mélyvíznek, vagy belevittek?

Én a non-gamer cimbiket nagyjából Carcassone-nal, Dominionnal, Viva il Re-vel próbálom rávezetni a "dob-lép"-en túli világra.
Saját ötlet, anno, a Peter Jackson-féle filmek láza folytán akadtam rá. :)
De, a véleményem az időközben megismert, játszott játékok (fejlődés?) folytán sem változott.
Ha egyszer nagyon ráérek (kb nyugdíjasként), kitalálok valami bőven egyszerűsített szabályt.

Se időm, se kedven nincs hosszú játékidejű játékokhoz.
Speciel én játszani, szórakozni akarok, nem pedig 40 oldalas, apróbetûs szabálykönyvet olvasgatni/õrülten forgatni és órákig tartó, bonyolult (idõnként eléggé l'art pou l'art-nak tûnõ) játékmechanizmust tanulgatni.

Bár ritkán jutok hozzá, de évek óta kedvencem, a Queen's necklace.
A témája passzol az egyik kedvencemhez, a nyaklánc-perhez:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_francia_kir%C3%A1lyn%C3%A9_nyak%C3%A9ke_%28b%C5%B1nt%C3%A9ny%29
Kellően gyors, van benne szerencseelem, a játékra fordítható időmhöz és kedvemhez ideális.

Ami még ígéretesnek tűnik, a Battlelore, de azt még nem tudtam kipróbálni.

# 2013688
BlackOrc

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 901 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásascaurus írta 2013.05.09, 12:01 -n:

Ez volt az első "gamer(ebb)" játékom, ez volt a bevezető abba a világba, ami túl mutat a Ki nevet a végén-Monopoly-Gazdálkodj okosan kategórián, de szépen pihen a polcon.

Mondjuk ez is egy tanulság...

Te szaladtál neki rögtön a mélyvíznek, vagy belevittek?

Én a non-gamer cimbiket nagyjából Carcassone-nal, Dominionnal, Viva il Re-vel próbálom rávezetni a "dob-lép"-en túli világra.

# 2013589
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKydaira írta 2013.05.09, 13:43 -n:

szerintem jó játékot, ami nem partyjáték és nem 2 személyes, nem lehet 45 perc alatt játszani.
nekem pl. a San Juan nagy kedvencem, és az hárman is simán lemegy 45 perc alatt, meg még ott van még a Dominion, Carcassonne, Quarriors, 7 Wonders...
gyors, pörgős játékok, imásdom őket, de egészen más játékélmény, mint egyik-másik fajsúlyosabb darab

# 2013578
winnie

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 423 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKydaira írta 2013.05.09, 13:43 -n:

szerintem jó játékot, ami nem partyjáték és nem 2 személyes, nem lehet 45 perc alatt játszani.

nem hiszem, hogy a jó játék ismérve a játékidő lenne.

az érthető, hogy kinek mi a limit, hiszen nem mindenkinek van sok ideje játszani. és az is igaz, hogy azok a játékok, amikbe jobban bele tud folyni az ember, amik nem érnek véget azonnal, amint elkezdik, összetettebb élményt meg narratívát képesek adni, de ettől még 45 perc alatt is lehet bőven zsenialitás és "epikusság":)

más kérdés, hogy ki mit akar egy játéktól, ki mit érez jobbnak, egy 3 órás játékot folyamatosan növekvől élvezeti görbével és egy végső betelejsüléssel, vagy mondjuk 4-5 rövidebb játékot, ahol az érzelmi görbe hullámvasutazik a rövid játékintervallumok alatt és játék közben többszöis felér a csúcspontra. utóbbi intenzívebb élménynek tűnik, én ezért is inkább szavazok a rövidebb játékokra.

# 2013512
Simulacrum

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 383 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásablekk írta 2013.05.09, 13:27 -n:

Hozzászólás olvasásaSimulacrum írta 2013.05.09, 13:12 -n:

Érdekes ez. Nekem a jelenlegi top10-emben két játék van, ami belefér 45 percbe, igaz ebből az egyik, ha hatan játsszák, akkor lehet, hogy nem. Szóval persze szubjektív a dolog, de inkább a hosszabb idejű játékokban találom meg a legjobbakat.
A hosszú játékidőnél azért sem mindegy, hogy ez csak a holtidők miatt van-e, vagy sem. Érthető, ha valaki nem akar úgy ülni egy játék fölött 3 órát, hogy ő abból csak 1 órát játszik.

Sőt, holtidő és holtidő közt is van különbség. Van aktív holtidős játék, amiben lehet a másik játékos cselekvése alatt is kalkulálni és van olyan is, ami annyira taktikai játék, hogy simán teljesen más a tábla mire rád kerül újra sor. De még ez utóbbi se biztos, hogy nem éri meg a játékidőt.

# 2013475
Kydaira

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 619 Hozzászólás
Ami kicsit is összetettebb, van benne kombinációs lehetőség, az már nem megy le 45 perc alatt.
Általában 4 személyes. összetett játék 2 órától indul (játékszabály nélkül).

Nekem pl a WoW 6-8 órás partyja sohasem unatkozós(így hogy ismerem elég jól is elmegy mindig az idő és nem jutott mindenre :D )

# 2013467
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás

Érdekes ez. Nekem a jelenlegi top10-emben két játék van, ami belefér 45 percbe, igaz ebből az egyik, ha hatan játsszák, akkor lehet, hogy nem. Szóval persze szubjektív a dolog, de inkább a hosszabb idejű játékokban találom meg a legjobbakat.
A hosszú játékidőnél azért sem mindegy, hogy ez csak a holtidők miatt van-e, vagy sem. Érthető, ha valaki nem akar úgy ülni egy játék fölött 3 órát, hogy ő abból csak 1 órát játszik.

# 2013462
fisha

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 407 Hozzászólás
Hát igen, érdekes hozzáállás, de ízléssel vitatkozni nem lehet. :)
Nálam inkább 60-90 perc között van ez a határ, és ott se kizáró, csak annyi, hogy onnantól egész más igényeim lesznek egy játékkal kapcsolatban. Nehezebben tolerálom a kiszámíthatatlanságot, nagyobb mélységet várok stb.
Mondjuk az utóbbi se annyira egyértelmű, mert ha egy játék nagyon hosszú, akkor nem fogadom el azt se, ha az első egy-két játék élvezhetetlen, bevezetőjátéknak minősül a bonyolultság miatt. Egyszerűen nincs rá idő és társaság, hogy többszöri több órás partyt rendezzünk azért, hogy majd 3-4-re élvezzük is a játékot. :)

# 2013460
Simulacrum

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 383 Hozzászólás

# 2013456
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásascaurus írta 2013.05.09, 12:01 -n:

Mindenesetre azóta nekem a legelső adat egy játékkal kapcsolatban az, hogy mennyi a játékidő, ha 45+ perc, akkor már nem is nézem tovább... :lmao:
Akkor azért elég sok jó játékról lemaradsz ...bár tény, hogy még így is nagyon sok kitűnő játék marad.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett