Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.

Ki mit játszik? #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
3389 hozzászólás érkezett eddig

# 2013448
mattsolo

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 86 Hozzászólás
Valaki próbálta már a következő két játékot?
- City of horror
- Letters from Whitechapel
Esetleg egy tömör beszámolót szívesen olvasnék.

# 2013445
scaurus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 297 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásageristar írta 2013.05.09, 10:10 -n:

Valaki játszott már a War of the Ring nevű társasjátékkal? Milyen volt?
Gondolkozom a megvételén.
Előre bocsátom: nekem az ELSŐ KIADÁS van meg.

Nagy reményeim voltak és óriási volt a csalódás volt:
- alulméretezett, szétcsúszó táblák, az egyes népek/fajok határai nehezen kivehetőek,
- a figurák festés nélkül megkülönböztethetetlenek (200+ figurát, még ha a megkülönböztetéshez elég volna a talpukat, festegessen, akinek két anyja van)
- a játékmenet az én ízlésemnek túl hosszú, a szabályrendszere túlbonyolítottnak tűnt, l'art pour l'art kockadobálás.

Két esélyt kapott, az egyik partit egyszerűen abbahagytuk, mert eluntuk, a másikra meg már nem is emlékszem.

Lehetséges, hogy a MÁSODIK KIADÁS orvosolta a hibákat, mindenesetre mielőtt ráköltesz egy csomó pénzt, nézd meg, ha lehet próbáld ki valahol/valakinél.

Szubjektíve a legtúlértékeltebb játéknak tartom azok közül, amiket ismerek.

Ez volt az első "gamer(ebb)" játékom, ez volt a bevezető abba a világba, ami túl mutat a Ki nevet a végén-Monopoly-Gazdálkodj okosan kategórián, de szépen pihen a polcon.
Mindenesetre azóta nekem a legelső adat egy játékkal kapcsolatban az, hogy mennyi a játékidő, ha 45+ perc, akkor már nem is nézem tovább... :lmao:

# 2013429
WCB

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 149 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásageristar írta 2013.05.09, 10:10 -n:

Nekem tetszett, jó játék. Szép nagy térkép, asszimetrikus szabályok (más kártyák, kockák, egységek, lehetőségek az egyes játékosoknak), a könyvhöz hasonlóan több szinten harcoltok, seregekkel is meg közben Frodó is viszi a gyűrűt Mordorba. Jól hozza a gyűrűháború hangulatát, az ismert szereplőkkel, és ahogy fokozatosan kapcsolódnak be a népek a háborúba.

Ami hátrány: nagy méretű doboz, könnyen elhúzódhat a játék ha valaki sokat gondolkodik és elsősorban két játékosra van kitalálva (erőlködve játszhatják négyen is), és bár általában nem annyira zavaró a véletlen faktor, néha nagyon keresztbe tud tenni a rossz dobások hoszabb sorozata.
Angol nyelvtudás kell hozzá.

# 2013420
geristar

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás

# 2013401
Count_Zero_Interrupt

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 246 Hozzászólás
Köszönöm a reakciókat.

Üdv!
Gróf

# 2012994
blekk

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 172 Hozzászólás
Memoir '44 hadjáratoknál a csaták után a győztes fél előnyösebb helyzetből kezdi a következő csatát.
(az ingyenesen letölthető hadjáratok közül a The Vercors Campaign és a Audie Murphy's Campaign ilyen)

Hozzászólás olvasásaCount_Zero_Interrupt írta 2013.05.06, 14:23 -n:

Sziasztok!

Ismer még valaki olyan "evolúciós" társasjátékot, mint a Risk Legacy? Vagyis olyan játékot, ahol az előző játékülés végeredménye kihat a következőre.

Köszi!
Gróf

# 2012932
BlackOrc

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 899 Hozzászólás

Sziasztok!

Ismer még valaki olyan "evolúciós" társasjátékot, mint a Risk Legacy? Vagyis olyan játékot, ahol az előző játékülés végeredménye kihat a következőre.

Köszi!
Gróf

BloodBowl - amerikai foci ólomfigurákkal. A sérülések meccseken keresztül hatnak, a halottak helyett új csapattagokat veszel a bevételből, aki viszont életben marad, az tapasztalati pontokból szintet lépve új képességeket tanul. Szóval a csapatod olyan állapotban megy a következő meccsre, amilyenbe az előzőn és a meccsek közti események eredményeként került.

Emellett a Games Workshopnak van még pár kampány játéka, amelyben egy-egy játékülés élményét megsokszorozza a csapatod/osztagod játékalkalmakon keresztüli fejlődése (Necromunda, Mordheim).

# 2012897
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Nekem is ez jutott az eszembe. Meg a Descent 1st edition Road to Legend, de ez már nagyobb falat.

Hozzászólás olvasásaScorba írta 2013.05.06, 15:09 -n:

a Descent 2nd ed.-ben a campagin pl
mi szeretjük!

Sziasztok!

Köszi!
Gróf

# 2012892
Scorba

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3380 Hozzászólás
a Descent 2nd ed.-ben a campagin pl
mi szeretjük!

Sziasztok!

Köszi!
Gróf

# 2012881
Count_Zero_Interrupt

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 246 Hozzászólás
Sziasztok!

Köszi!
Gróf

# 2011520
Prosperia

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 733 Hozzászólás
szerintem nagyon száraz, játszottam párat a yucatán, próbáld ki előtte!

# 2011481
erdeiallatok

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 27 Hozzászólás
Ismeri ezt valaki, ha igen mi a véleménye neki?: (Carolus Magnus): http://boardgamegeek.com/boardgame/481/carolus-magnus

?
Colovini játék...

B kérdés: Egy ötöst megér?

Köszi!

# 2010423
Simulacrum

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 383 Hozzászólás
Szerintem a hossza se gond. 2 óra alatt lemegy simán, gyakorlott játékosokkal még ennyi sincs.

# 2010399
KeMSyT

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 679 Hozzászólás
Ha van valami kérdés, lehet engem is keresni, rengeteget játszottam már vele. Nekem kifejezetten tetszik, jól játszható bármennyi játékossal (2 fővel is elég izgalmas tud lenni, az előny nálam).

# 2010397
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 762 Hozzászólás
Csibu, kösz!

# 2010395
csibu

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1411 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDaneelprophet írta 2013.04.20, 14:56 -n:

TZOLKIN. Pár cikket olvastam róla, de senkit nem ismerek, aki kipróbálta, szeretnék tájékozódni. Neked mi a véleményed, milyen vele játszani?
Egyszer játszottam vele. Nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy semmi újdonság nincs benne, és a kinézeten kívül (ezt az egymásba kapcsolódó fogaskerekeket egyszerű rondellás módszerrel is lehetne kezelni, persze így látványosabb, egyszerűbb és az igazi maja naptárat is modellezi) semmi különlegeset nem tartalmaz. A nagyon tipikus eurogame társasjátékokat gyarapítja, mert ez is olyan, hogy valamit azért csinálsz, hogy azzal megcsinálhass valamit, amivel egy harmadik dolgot tehetsz és így tovább, egészen addig, míg győzelmi pontot nem szerzel, amire egyébként számtalan út van. Hátránya lehet a hossza (pláne új játékosokkal), de előnye lehet, hogy nem kell elővenni a játékszabályokat újból meg újból, ha az ember sokáig csak a polcon tárolja, a lényeg megmarad. Összetett játékról van szó, számtalan úttal a sikerhez.

# 2010390
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 762 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásacsibu írta 2013.04.14, 16:34 -n:

Hozzászólás olvasásaDaneelprophet írta 2013.04.14, 14:52 -n:

Van-e, aki alaposabban ismeri próbálta a Tzolkin: Mayan calendar nevű táblás játékot?
Lehetőleg olyan valakit keresek, aki már játszott vele néhányat.
Ha rossz topicban tettem fel a kérdést, átmoderálná az illetékes a jó helyre?
Biztosan van közöttünk jó pár, a JEM magazin is írt róla egy jó kis cikket, mi a kérdésed?
Nem feltétlenül rossz a topic, ha a játékkal általánosságban van kérdésed, ha viszont konkrét szabállyal akkor érdemesebb a játékszabályokkal foglalkozó topicba menni.

Nem a játék nincs meg. Pár cikket olvastam róla, de senkit nem ismerek, aki kipróbálta, szeretnék tájékozódni. Neked mi a véleményed, milyen vele játszani?

# 2010350
sehol

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 21 Hozzászólás
köszi :)

Hozzászólás olvasásaferq írta 2013.04.18, 09:39 -n:

Nálam vannak sokkal tapasztaltabb kollegák, akik játszottak vele. Nekem egyszer volt hozzá szerencsém. Ha szereted Conan világát, a fantasy témát, a területfoglalós stratégiai játékokat, tudsz még rá 3 embert szerezni, és van öt órátok, akkor hajrá! Gyakorlott játékososk azért lepörgethetik 3 óra alatt is. A szabálya sem túl összetett egy átlagos FFG-s játékhoz képest.

Hozzászólás olvasásasehol írta 2013.04.17, 20:24 -n:

sziasztok!
age of conanról van valakinek tapasztalata?

# 2010047
ferq

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 157 Hozzászólás
Nálam vannak sokkal tapasztaltabb kollegák, akik játszottak vele. Nekem egyszer volt hozzá szerencsém. Ha szereted Conan világát, a fantasy témát, a területfoglalós stratégiai játékokat, tudsz még rá 3 embert szerezni, és van öt órátok, akkor hajrá! Gyakorlott játékososk azért lepörgethetik 3 óra alatt is. A szabálya sem túl összetett egy átlagos FFG-s játékhoz képest.

Hozzászólás olvasásasehol írta 2013.04.17, 20:24 -n:

sziasztok!

# 2009971
sehol

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 21 Hozzászólás
sziasztok!

2 felhasználó olvassa épp ezen témát

1 tag, 1 látogató, 0 rejtett