Hm. Hol s merre jartam....
Amigo:
Aus die Maus: Gyerekeknek kartyajatek. Kb. autoskartya szintu. Kihagyhato.
Patrizier: Amigotol nagyobb lepteku jatek (HiG-nel kicsi es konnyed lenne). Nem rossz, de semmi kulonos.
Ziegen Kriegen: Aranyos grafikaju kecskes kartyajatek. Kicsit emlekeztet a Vigyazz6-ra. Azert megvettem, legfeljebb bukok 5 eurot...
Megvettem meg a nagyobb Bohnanza-konyvet (benne a Pokbabbal (pokemberbab), es kaptam bele rajzot),
a Bohnröschent a gyűjteménybe, meg a 4 in 1-t, mert jol nez ki a doboz.
CzechBoardGames
Csak megvettem a Jantarist, mert ki tudja, lehet, hogy beszerezhetetlen lesz.
Czech Games Edition
Csak megvettem a League of Six-t. Lasd fenn.
Eggert
A Cubaval jatszottam, elegge PR-epigon, a szerepvalasztas nelkul, de azert eleg korrekt. Vegul is megvettem, mert PaYa tudott szerezni olcsoert, annyit meger alapon.
Megvettem a Civ. Hamburgumot, mert csak.
Gigantoskop
Jatszottunk este egy csomot a Spank the Monkey-val. Nagyon vicces, bar egy kicsit Munchkin-jellegu: ha mar megismerted a lapokat, veszit a varazsabol. De azert epkezlababb jatek van mogotte, mint a Munch. mogott.
Giochi
Megvettem a Medievaliat, hatha jo alapon. A szabalyfuzet alapjan nem ertettem meg teljesen, de van fenn FAQ, hatha majd ugy.
Lookout
Megvettem a Bohnanza Fan Editiont, mert hulye horcsog vagyok.
Make a Game
Jatszottam a Cavemannal. Leginkabb az Evora emlekeztet, ambator a dinok itt a termeszet (erosen befolyasolhato

) vak eroi, es kicsiny torzsunk probal naggya valna, meg a tuz, a kerek es a tobbi torzs skalpjanak birtokaba jutni. Nem volt rossz, de nem merult fel bennem a vasarlas.
MOD Games
Macht & Omacht: Ketszemelyes varazslos/lovagos strategia Angliaban. Vegul is megvettem, mert tetszik a doboza, meg mert vagy egy oran at foglaltuk az asztalt, de talan az osszes jatek kozul most ebben erzem a legnagyobb potencialt a szekrenytetejei nagydobozba kerulesre.
R&D
Megvettem a Key Harvestet, mert Richard Breese. Egyebkent a holland QWG Demetria neven forgalmazza a diszkiadasban.
Ravesburger
In Jahr des Draches. Haromszor kezdtem el, eloszor szombaton keso delutan, de zarora miatt abba kellett hagyni. Masodszor vasarnap delutan, de azutan megkerdezett minket egy ottani dolgozo, hogy ugyan nem csatlakoznank egy masik ket fohoz, mert ketten nem olyan jo. Ez erzodott is, ugyhogy mentunk. Raadasul kiderult, hogy csak egy szabalyt neztem el, de eleg fontosat.

Negyen jobb volt, de ez az alea mar nem az az alea. Nem ereztem csillapithatatlan vagyat a megvetelere. Mindenesetre szep, meg jo, csak epp...
Smart NV
A GIPF-project legujabb tagja, a TZAAR. Nagyon gyors jatek, es bar a negyediknel mar kovalygott az agyam es beneztem mindent, megiscsak eleg konnyed... Maradok a Yinshnel.
Suprised Stare
Scandaroon. Kartyajatek, ahol a sajat lerakott kartyaink hol a sajatjaink erteket manipulaljak, hol
meg a tobbiekkel szurnak ki. Megvettem, mert vegigjatszottam, meg mert kedvelem a kiadot.
Tenki
Chang Cheng, vagyis a Nagy Fal. Nagyon jol nez ki, bar borzaszto nagy dobozahoz kepest kisebb jatek. (Igaz, csak konnyedebb valtozatot jatszottunk.) Megvettem, mert nyertem, es mert jol nez ki.
Warfrog
Brass. Megvettem, mert Wallace, es mert adtak hozza egy pofas rohamsisakos bekat.
Zoch
Jatszottunk Burg Appenzellt (kulon standja volt, mert a DSP-nel ez nyert gyerekjatekban), kaptunk
sajtot, es meg is vettem (karacsonyi ajandek a keresztfiamnak, de ez tenyleg az a gyerekjatek,
amivel a felnott is szivesen jatszik). Meg dedikaltattuk is.
Z-Man
Jatszottam a Prophecy-vel, ami elegge amerikai (kalandozok, kasztok, szornyek, targyak,
kockak) ahhoz, hogy ne vegyem meg, es a Midgarddal, ami egy korrekt influence-jatek, de
nem eleg jo ahhoz, hogy megvegyem.
2F
Megvettem a Filou-t, mert aranyos es mert jol szerepelt a Fairplaynel, meg a Funkenschlag
uj eromuveit, mert hatha veszek egyszer egy Funkenschlagot, es akkor milyen jo lesz majd.
Aztan mivel a baratom nem ismerte, jatszottam Wikingert, Space Beanst, Nincs kegyelmet, Abalone-t,
Haste Bockot; jatszottam faepitost, Fragile-t, az egyensulyozos jatekot.
A legjobb az volt, hogy az utolso nap a Fata Morgananal lebarteroltuk, hogy ha jatszunk egy Tichut,
akkor utana jatszunk egy masik jatekukkal. Ami egy nagyon vicces foci vilagbajnoksagos jatek volt,
ahol az elejen fogadni kellett, meg lehetett csalni birokent; a legjobb az volt, amikor az egyik
jatekos a sajat csapatat ejtette ki egy ongollal (latva, hogy az ellenfele mar keptelen tamadni),
mivel az ellenfelre fogadott.... Nyelvfuggo volt egy kicsit, es inkabb party-jatek, semmint komoly,
de nagyon sokat nevettunk rajt'.
Meg vettem par ajandekot, meg vettem volna meg ketannyi jatekot, csak epp az anyagi
lehetosegeim....
Ja! What's Your Games?-nel Ghost for Sale. Vak licites-dedukcios jatek, aranyos is a maga modjan, de annyira nem nyugozott le, mint amennyibe kerult, ugyhogy nem vettem meg.
Módosította Thaur: 2007.10.23, 18:44