Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Ki mit játszik? #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
3389 hozzászólás érkezett eddig

# 1310249
Camus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 478 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaGlorius írta 2007.10.24, 11:56 -n:

Én Catanra gondoltam, kicsit gondolkodós, de játékélmény szinte rögtön szerezhető vele. Felmerült még Power Grid, esetleg Railroad Tycoon, Acquire...stb.

Sztem nem baj ha kicsit gondolkodós.

Hmm, mondjuk én nem vagyok kockapárti, jó ha látják, hogy van kockanélküli játék :) . Citadels jó lehet esetleg, magyar nyelvű, sok az interaktivitás, szemétkedés (már ha nem sértődösek), a szabály annyira nem bonyulult (meglepődésemre az újoncok kapásból értették eddig elsőre), nem túl hosszú, nem túl rövid, kártyajáték közkedvelt újoncoknál. Carcassone (őskori talán látványosabb elsőre), bár nagy asztal kell, de nagyon egyszerű és megmutatja a társasjátékok újszerű oldalát (mechanizmus). Condottiere, sokan jó, de az is egyszerű szabályrendszerű. Tikal esetleg, elég mély, de nem kell annyíira sok mindenre figyelni, mint pl. a Goa-ban. Mondjuk elég hosszú lehet elsőre, kb 2 óra. Ha könnyedebb akkor talán Alhambra, Bohnanza( ez vicces is)...Guillotine nagyon jó lenne ha nem lenne nyelvfüggő

Módosította Camus: 2007.10.24, 11:57

# 1310204
Glorius

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 197 Hozzászólás
Kellene egy-két tanács.

Elvileg pénteken (bár már sokadik időpont ez, nem sikerült még összehozni) összeülünk (3-4 fő) pár kollégával társasozni, viszont még egyikük sem tapasztalta meg eme remek társasági móka élményét (annyira hülye mondat lett hogy itthagyom:))
Szóval: ki mit ajánl?

Én Catanra gondoltam, kicsit gondolkodós, de játékélmény szinte rögtön szerezhető vele. Felmerült még Power Grid, esetleg Railroad Tycoon, Acquire...stb.

Sztem nem baj ha kicsit gondolkodós.

# 1310164
obi_z

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2287 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaThaur írta 2007.10.23, 19:40 -n:

... meg a Funkenschlag
uj eromuveit, mert hatha veszek egyszer egy Funkenschlagot, es akkor milyen jo lesz majd.
...
Ez a megjegyzés tetszett a legjobban! :)
Az egész meg nagyon jó (jellemzés) lett! :nos:

# 1310081
valentin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 970 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaCamus írta 2007.10.24, 00:58 -n:

mintha láttam volna kiegészítőjét is....de csak neten, mert sajna nem jártam Essenben (Majd jövőre :) )

Spielboxban van a mostani számban. Tényleg még mindig senki nem akar rá előfizetni? Segítene nekem is - azon kívül, hogy éves előfizetése lenne az egyik legnívósabb lapra -, hiszen igénybe tudnám venni az ajánlói kedvezményt.

Módosította valentin: 2007.10.24, 00:21

# 1310080
Camus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 478 Hozzászólás

Idézet

Giochi
Megvettem a Medievaliat, hatha jo alapon. A szabalyfuzet alapjan nem ertettem meg teljesen, de van fenn FAQ, hatha majd ugy.

Sőt! felkerült a weblapukra még 2 oktató anyagocska (tutorial)

itt lenne...

Azt írják még lesz több is

# 1310077
Camus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 478 Hozzászólás

Idézet

Giochi
Megvettem a Medievaliat, hatha jo alapon. A szabalyfuzet alapjan nem ertettem meg teljesen, de van fenn FAQ, hatha majd ugy.

Hmm, akkor nem nekem van meg elsőre a játék :) :rohog:. Elkezdtem fordítani, de ha esetleg lesz használható magyar szabályod, akkor elkérném. 1X fordítottam egy teljes szabályt, de nem lett valami fényes.

Idézet

Jatszottunk Burg Appenzellt...

mintha láttam volna kiegészítőjét is....de csak neten, mert sajna nem jártam Essenben (Majd jövőre :nos: )

# 1309968
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás
Hm. Hol s merre jartam....

Amigo:
Aus die Maus: Gyerekeknek kartyajatek. Kb. autoskartya szintu. Kihagyhato.
Patrizier: Amigotol nagyobb lepteku jatek (HiG-nel kicsi es konnyed lenne). Nem rossz, de semmi kulonos.
Ziegen Kriegen: Aranyos grafikaju kecskes kartyajatek. Kicsit emlekeztet a Vigyazz6-ra. Azert megvettem, legfeljebb bukok 5 eurot...
Megvettem meg a nagyobb Bohnanza-konyvet (benne a Pokbabbal (pokemberbab), es kaptam bele rajzot),
a Bohnröschent a gyűjteménybe, meg a 4 in 1-t, mert jol nez ki a doboz.

CzechBoardGames
Csak megvettem a Jantarist, mert ki tudja, lehet, hogy beszerezhetetlen lesz.

Czech Games Edition
Csak megvettem a League of Six-t. Lasd fenn.

Eggert
A Cubaval jatszottam, elegge PR-epigon, a szerepvalasztas nelkul, de azert eleg korrekt. Vegul is megvettem, mert PaYa tudott szerezni olcsoert, annyit meger alapon.
Megvettem a Civ. Hamburgumot, mert csak.

Gigantoskop
Jatszottunk este egy csomot a Spank the Monkey-val. Nagyon vicces, bar egy kicsit Munchkin-jellegu: ha mar megismerted a lapokat, veszit a varazsabol. De azert epkezlababb jatek van mogotte, mint a Munch. mogott.

Giochi

Lookout
Megvettem a Bohnanza Fan Editiont, mert hulye horcsog vagyok.

Make a Game
Jatszottam a Cavemannal. Leginkabb az Evora emlekeztet, ambator a dinok itt a termeszet (erosen befolyasolhato :) ) vak eroi, es kicsiny torzsunk probal naggya valna, meg a tuz, a kerek es a tobbi torzs skalpjanak birtokaba jutni. Nem volt rossz, de nem merult fel bennem a vasarlas.

MOD Games
Macht & Omacht: Ketszemelyes varazslos/lovagos strategia Angliaban. Vegul is megvettem, mert tetszik a doboza, meg mert vagy egy oran at foglaltuk az asztalt, de talan az osszes jatek kozul most ebben erzem a legnagyobb potencialt a szekrenytetejei nagydobozba kerulesre.

R&D
Megvettem a Key Harvestet, mert Richard Breese. Egyebkent a holland QWG Demetria neven forgalmazza a diszkiadasban.

Ravesburger
In Jahr des Draches. Haromszor kezdtem el, eloszor szombaton keso delutan, de zarora miatt abba kellett hagyni. Masodszor vasarnap delutan, de azutan megkerdezett minket egy ottani dolgozo, hogy ugyan nem csatlakoznank egy masik ket fohoz, mert ketten nem olyan jo. Ez erzodott is, ugyhogy mentunk. Raadasul kiderult, hogy csak egy szabalyt neztem el, de eleg fontosat. :nos: Negyen jobb volt, de ez az alea mar nem az az alea. Nem ereztem csillapithatatlan vagyat a megvetelere. Mindenesetre szep, meg jo, csak epp...

Smart NV
A GIPF-project legujabb tagja, a TZAAR. Nagyon gyors jatek, es bar a negyediknel mar kovalygott az agyam es beneztem mindent, megiscsak eleg konnyed... Maradok a Yinshnel.

Suprised Stare
Scandaroon. Kartyajatek, ahol a sajat lerakott kartyaink hol a sajatjaink erteket manipulaljak, hol
meg a tobbiekkel szurnak ki. Megvettem, mert vegigjatszottam, meg mert kedvelem a kiadot.

Tenki
Chang Cheng, vagyis a Nagy Fal. Nagyon jol nez ki, bar borzaszto nagy dobozahoz kepest kisebb jatek. (Igaz, csak konnyedebb valtozatot jatszottunk.) Megvettem, mert nyertem, es mert jol nez ki. :rohog:

Warfrog
Brass. Megvettem, mert Wallace, es mert adtak hozza egy pofas rohamsisakos bekat. :eeek:

Zoch
Jatszottunk Burg Appenzellt (kulon standja volt, mert a DSP-nel ez nyert gyerekjatekban), kaptunk
sajtot, es meg is vettem (karacsonyi ajandek a keresztfiamnak, de ez tenyleg az a gyerekjatek,
amivel a felnott is szivesen jatszik). Meg dedikaltattuk is.

Z-Man
Jatszottam a Prophecy-vel, ami elegge amerikai (kalandozok, kasztok, szornyek, targyak,
kockak) ahhoz, hogy ne vegyem meg, es a Midgarddal, ami egy korrekt influence-jatek, de
nem eleg jo ahhoz, hogy megvegyem.

2F
Megvettem a Filou-t, mert aranyos es mert jol szerepelt a Fairplaynel, meg a Funkenschlag
uj eromuveit, mert hatha veszek egyszer egy Funkenschlagot, es akkor milyen jo lesz majd.

Aztan mivel a baratom nem ismerte, jatszottam Wikingert, Space Beanst, Nincs kegyelmet, Abalone-t,
Haste Bockot; jatszottam faepitost, Fragile-t, az egyensulyozos jatekot.

A legjobb az volt, hogy az utolso nap a Fata Morgananal lebarteroltuk, hogy ha jatszunk egy Tichut,
akkor utana jatszunk egy masik jatekukkal. Ami egy nagyon vicces foci vilagbajnoksagos jatek volt,
ahol az elejen fogadni kellett, meg lehetett csalni birokent; a legjobb az volt, amikor az egyik
jatekos a sajat csapatat ejtette ki egy ongollal (latva, hogy az ellenfele mar keptelen tamadni),
mivel az ellenfelre fogadott.... Nyelvfuggo volt egy kicsit, es inkabb party-jatek, semmint komoly,
de nagyon sokat nevettunk rajt'.

Meg vettem par ajandekot, meg vettem volna meg ketannyi jatekot, csak epp az anyagi
lehetosegeim....

Ja! What's Your Games?-nel Ghost for Sale. Vak licites-dedukcios jatek, aranyos is a maga modjan, de annyira nem nyugozott le, mint amennyibe kerult, ugyhogy nem vettem meg.

Módosította Thaur: 2007.10.23, 18:44

# 1309932
Dunda

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 678 Hozzászólás
Az Agricola ennyire bejött? Kicsit tartottam tőle, mert a szerzőnek a Babokon kívül nagyon nincs csúcsjátéka.

A Tribune-Hamburgum-Cuba-Amyitis nem meglepetés: tőlük ezt vártam. /Sőt .../

A darjeliingről csak nem rég olvastam és elsőre szimpi volt.

És ha jól értem Tahur mester vásárlását: lesz 1-2 új fordítás hamarost (Hamburgum, Filou)

Thaur: és a játszottam vele kategóriába tartozókról mi az első benyomásod?

# 1309930
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1715 Hozzászólás
A Fairplay magazin szokott Essenben affele kozvelemenykutatast vegezni.

Az elso tiz (legalabb 50 szavazat)
1. TRIBUN von Karl-Heinz Schmiel (Heidelberger) 1,6
2. AGRICOLA von Uwe Rosenberg (Lookout) 1,7
3. HAMBURGUM von Walther „Mac“ Gerdts (Eggert) 2,0*
4. CUBA von Rieneck/Stadler (Eggert) 2,0* **
5. VOR DEM WIND von Torsten Landsvogt (Phalanx) 2,1
6. IM JAHR DES DRACHEN von Stefan Feld (Alea) 2,2**
7. FILOU von Friedemann Friese (2F) 2,3*
8. KINGSBURG von Chiarvesio/Iennaco (Truant) 2,3
9. AMYITIS von Cyril Demaegd (Ystari/Huch & friends) 2,4
10. DARJEELING von Günter Burkhardt (Abacus) 2,4

* Megvettem.
** Játszottam vele Essenben.

Az elso 25 (legalabb 1 szavazat)
Tribun Heidelberger
Brass Warfrog *
Agricola Lookout
Hannibal Valley
Hamburgum Eggert*
Origins Sierra Madre
Cuba Eggert * **
Vor dem Wind Phalanx
Galactic Trucker Czech Games Edition
Tzaar Smart **
Im Jahr des Drachen Alea **
König von Siam Histogame
Sechsstädtebund Czech Games Edition *
4in1 Amigo *
Container Valley
Filou 2F *
Kingsburg Truant
Key Harvest R&D *
Darjeeling Abacus
Amyitis Ystari
Linq BeWitched
Race for the Galaxy Rio Grande
Antler Island Fragor
Dia de los Muertos Sphinx
Perry Rhodan Kosmos

http://fairplay-online.blogspot.com/

# 1309926
valentin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 970 Hozzászólás
Essen legjobbjai? Hát sajna nem tudtam kimenni, de hónapok óta gyűjtöm és olvasom a kritikákat, híreket.

Remélem ha tévedek az ott jártak kijavítanak. Szóval:

Cuba (fordítás nemsokára kész)

Agricola

Hamburgum

Vor dem Wind (ami nem Essenben debütált, viszont a kritikák szerint csodálatos játék)

Tribune

Darjeeling (kedvenc teám, nincs is nap egy jó teázás nélkül)

Container

Amyitis (Ys Eggertspielével együtt a kedvenc kiadóim egyike)

Bár én ezek közül egyet sem szereztem be, az egyetlen amit Paya hozott nekem az a Giganten der Lüfte ami egy kockajáték. Ezt két okból is megkívántam. Egyrészt imádom a léghajókat, másrészt hiányzik a gyűjteményből egy könnyed kockajáték. (Ha azokra a csodálatos németországi kockapóker partikra gondolok '99-ben.... :) )

# 1309905
Lala-SR

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 214 Hozzászólás
Kicsit lemaradtam mostanában a társasjáték hírekkel, érdekelne, hogy mik az elmúlt pár hónap / Essen legjobb játékai? Persze néztem BGG-n canonical list-et, de valahogy nem esett le melyik az a legjobb 3-5 játék, amit nem lehet kihagyni, mert annyira jó!

Köszi a tippeket! :)

# 1307507
valentin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 970 Hozzászólás
Karácsonyra lehet meglepem majd magamat ezzel: Agricola Mindig is érdekelt, hogy milyen is az egy játékos üzemmód.

# 1307473
scaurus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 297 Hozzászólás
Hm.
Most láttam a boardgeek.com-on:
300: The Board Game
http://www.boardgamegeek.com/game/28843

Kifejezetten szimpatikus dolgokat írnak róla.

# 1305203
Schipy

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSchipy írta 2007.10.11, 12:43 -n:

Hozzászólás olvasásaArtax írta 2007.10.10, 13:33 -n:

Ezzel jatszott mar valaki?
Khet The Laser Game

Geeklist: The Most Overproduced Games Ever
"All I'm going to say about this game is that it comes with frickin' LASERS!" :(

A legnagyzolóbb játékok listája: "Erről a játékról csak annyit mondanék, hogy kicseszett LÉZEREKET adnak hozzá!" :)

# 1305196
Artax

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1289 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSchipy írta 2007.10.11, 12:43 -n:

Khet The Laser Game

"All I'm going to say about this game is that it comes with frickin' LASERS!" :)

Hat ha tudnek angolul talan ertenem is.. :(

# 1305192
Schipy

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 132 Hozzászólás

Khet The Laser Game

"All I'm going to say about this game is that it comes with frickin' LASERS!" :(

# 1304829
Artax

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1289 Hozzászólás
Khet The Laser Game

# 1301462
Glorius

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 197 Hozzászólás
Egyszer próbáltuk, de egyéb okokból nem fejeztük be. Lényegesen kevesebb stratégiai döntés, kiszámíthatóbb körök, és a diplomácia hiánya, ugyanakkor egy kicsit más megvilágításba kerülnek a dolgok. "Egy nagyon jó játéknak ilyen verziója közepessé minősül", mondanám, de talán még élveztem is, csak egy kicsit más szemszögből...

# 1301151
PaYa

Ha kell egy játék

• Fórumita
  • 3723 Hozzászólás
Imperial 2 személlyel milyen?

# 1299444
PaYa

Ha kell egy játék

• Fórumita
  • 3723 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSolam4 írta 2007.09.28, 08:18 -n: