Vicc volt szerintem is.
De ha meg komoly akkor azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy az NJK magyar mozaikszó amelynek az angol megfelelője az NPC. Tehát az elsőt magyarul kell kiejteni ha magyar az anyanyelved és magyarokkal játszol. Ha meg angolul magyarázol használd a az angol megfelelőjét!

# 1810859
Kelt 2010.12.18, 12:35
# 1810489
Kelt 2010.12.16, 21:41
Üdv!
Nos, én már itt röhögtem:Szóval szvsz poén volt.
Maradok tisztelettel: Alister
Pett-moondevil írta 2010.12.16, 15:25 -n:
Nem tudom, hogy ezt viccnek szántad-e, én nagyon jót derültem rajta.
LilaKarom írta 2010.12.16, 14:36 -n:
A D&D, MAGUS szóval a komolyabb szerepjátékokban nagyon elronthatja a kalandot
Maradok tisztelettel: Alister
# 1810405
Kelt 2010.12.16, 15:25
# 1810384
Kelt 2010.12.16, 14:36
Szerintem a játéktól függ. A D&D, MAGUS szóval a komolyabb szerepjátékokban nagyon elronthatja a kalandot, de ,na jó ez elég KM párti lesz, a JK-k részéről inkább. A KM tudja mikor kell viccelni s mikor nem, de a játékosok meg nem. A legegyszerűbb hogyha a KM viccel a játékosok is viccelhetnek, egyébként nem.
A viccelés viszont elengedhetetlen szerintem a RISUS-hoz, ha valaki ismeri, igaz könnyű szabályos játékokat mást nagyon nem ismerek, de szerintem azoknál is fontos lehet. Ott a társaság csak hülyülni gyűlt össze XD
Egyébként: NJK-enjéká de ez a magyar kiejtés, ugye. A másik lehetőség az angol: NJK-endzsíkéj körül belül.
A viccelés viszont elengedhetetlen szerintem a RISUS-hoz, ha valaki ismeri, igaz könnyű szabályos játékokat mást nagyon nem ismerek, de szerintem azoknál is fontos lehet. Ott a társaság csak hülyülni gyűlt össze XD
Egyébként: NJK-enjéká de ez a magyar kiejtés, ugye. A másik lehetőség az angol: NJK-endzsíkéj körül belül.
# 1802966
Kelt 2010.11.23, 19:00
[/quote]
nálunk is volt már hogy 20percig röhögtünk egy idióta beszóláson és utánna a játékülés végén tök jónak hatott az amúgy unalmaska átvezető történet is. Jó érzéssel gondoltunk az aznapi "kalandra". Ez is fontos egy szerepjátéknál. ugyanúgy hozzátartozik mint a mindennapi beszélgetéshez. Persze sokkal kevesebb röhögéssel, mert akkor komolyatalanná teszi a hangulatot. Ezt is a KM-nek kell szabályozni a mint minden egyebet. Hirtelen bemesél egy furcsa jelenetet vagy bestiát (nem kell lich king, jó lesz egy kóbor medve is
) és már beléjük is fagy a szó.
[/quote]
Nahát ez nálunk nem megy. Bedobott a mesélő egy démont ugyanúgy ment a hülyeség a csapat egyik részéről. Nekünk kell mindig egy 15-20 perc mire ráhangolódunk a kalandra addig meg elsüti mindenki az összes m.a.g.u.s.-os poént ami létezik, de utána megy a játék. Nem tudom mondjuk én,hogy ellensúlyoznám mert sajna következőnek én leszek a KM, mondjuk ideges is vagyok emiatt. De a hngulattal még szerencsére nem volt gond, mondjuk a múltkor az egyik csapattársunk elbaszta mindenki kalandját mert nem figyelt mert telefonozott, aztán kínjába egy felvonónak a kötelét elvágta és a zuhanástól 36k6-ot sebződött, összeveszett a KM-mel az meg befejezte a játékot az egyharmadánál... most öszintén az ilyenekkel mit kellene csinálni( tudom h nem ide tartozik , de kérlek válaszoljatok a Kezdő mesélő vagyok segítség topicban.
Előre is köszönöm!
nálunk is volt már hogy 20percig röhögtünk egy idióta beszóláson és utánna a játékülés végén tök jónak hatott az amúgy unalmaska átvezető történet is. Jó érzéssel gondoltunk az aznapi "kalandra". Ez is fontos egy szerepjátéknál. ugyanúgy hozzátartozik mint a mindennapi beszélgetéshez. Persze sokkal kevesebb röhögéssel, mert akkor komolyatalanná teszi a hangulatot. Ezt is a KM-nek kell szabályozni a mint minden egyebet. Hirtelen bemesél egy furcsa jelenetet vagy bestiát (nem kell lich king, jó lesz egy kóbor medve is
[/quote]
Nahát ez nálunk nem megy. Bedobott a mesélő egy démont ugyanúgy ment a hülyeség a csapat egyik részéről. Nekünk kell mindig egy 15-20 perc mire ráhangolódunk a kalandra addig meg elsüti mindenki az összes m.a.g.u.s.-os poént ami létezik, de utána megy a játék. Nem tudom mondjuk én,hogy ellensúlyoznám mert sajna következőnek én leszek a KM, mondjuk ideges is vagyok emiatt. De a hngulattal még szerencsére nem volt gond, mondjuk a múltkor az egyik csapattársunk elbaszta mindenki kalandját mert nem figyelt mert telefonozott, aztán kínjába egy felvonónak a kötelét elvágta és a zuhanástól 36k6-ot sebződött, összeveszett a KM-mel az meg befejezte a játékot az egyharmadánál... most öszintén az ilyenekkel mit kellene csinálni( tudom h nem ide tartozik , de kérlek válaszoljatok a Kezdő mesélő vagyok segítség topicban.
Előre is köszönöm!
Módosította Shanil: 2010.11.23, 19:05
# 1574952
Kelt 2009.02.12, 11:34
Zaraquer írta 2008.04.07, 22:30 -n:
Az az igazság, hogy a játék, mint olyan, a szórakozást szolgálja. Amíg mindenki jól szórakotik egy-egy VÉLETLENÜL előjött poénon, elszóláson, addig ez tökéletesen rendben van. Ha esetleg valaki szándékosan beleböfög úgymond vicceket a játékba, az már igen, valóban probléma. No ilyen ritkán fordul elő nálunk. 
# 1377556
Kelt 2008.04.07, 22:30
Az az igazság, hogy a játék, mint olyan, a szórakozást szolgálja. Amíg mindenki jól szórakotik egy-egy VÉLETLENÜL előjött poénon, elszóláson, addig ez tökéletesen rendben van. Ha esetleg valaki szándékosan beleböfög úgymond vicceket a játékba, az már igen, valóban probléma. No ilyen ritkán fordul elő nálunk.
# 1377065
Kelt 2008.04.06, 22:39
Karaktertől függően kellemetlen elbánásban részesíteném.
Mivel többnyire fekélyes lelkű és gonosz karaktereket játszom, ezért én simán kivégezném.
Ha a karakternek nem fér bele, akkor csak "rendszabályozza" meg.
Nálunk esett már meg több karakter összedarálása és utána felélesztése
Én speciel nem szeretem, ha a karakteremet gúnyolják, esetleg meglopják, főleg, ha csapattagok.
A kevés játékalkalom nem mentesítő tényező. Annyi, hogy várd ki a játékülés végét.
Az első karakterem másik játékos ellen úgy halt meg, hogy a tolvajom jó viccnek tartotta a bárdra dobni a frissen szétszedett nyúl beleit.
A játékos kivárta, hogy vége legyen a kalandnak, és amikor mentünk a jutalmunkért, akkor belekényszerített egy párbajba. És kivégzett.
Akkor megtanultam, hogy van egy határ, amit érdemes figyelni játékostársaknál és azóta ezt a tudást meg is osztottam másokkal.
Nálunk nem megy eseményszámba, ha a parti tagjai elkezdik egymást "gyengíteni".
Főleg a Vampire ilyen. Ott nem is nagyon volt még csapatunk, ami összetartott volna.
Szerintem jól játsszuk az egymás ellen áskálódó, képmutató és paranoid vámpírokat.
Száz szónak is egy a vége: a vicc túlzott mértékét szabályozni kell, ha kell, akkor durva eszközökkel.
Mivel többnyire fekélyes lelkű és gonosz karaktereket játszom, ezért én simán kivégezném.
Ha a karakternek nem fér bele, akkor csak "rendszabályozza" meg.
Nálunk esett már meg több karakter összedarálása és utána felélesztése
Én speciel nem szeretem, ha a karakteremet gúnyolják, esetleg meglopják, főleg, ha csapattagok.
A kevés játékalkalom nem mentesítő tényező. Annyi, hogy várd ki a játékülés végét.
Az első karakterem másik játékos ellen úgy halt meg, hogy a tolvajom jó viccnek tartotta a bárdra dobni a frissen szétszedett nyúl beleit.
A játékos kivárta, hogy vége legyen a kalandnak, és amikor mentünk a jutalmunkért, akkor belekényszerített egy párbajba. És kivégzett.
Akkor megtanultam, hogy van egy határ, amit érdemes figyelni játékostársaknál és azóta ezt a tudást meg is osztottam másokkal.
Nálunk nem megy eseményszámba, ha a parti tagjai elkezdik egymást "gyengíteni".
Főleg a Vampire ilyen. Ott nem is nagyon volt még csapatunk, ami összetartott volna.
Szerintem jól játsszuk az egymás ellen áskálódó, képmutató és paranoid vámpírokat.
Száz szónak is egy a vége: a vicc túlzott mértékét szabályozni kell, ha kell, akkor durva eszközökkel.
# 1376737
Kelt 2008.04.06, 05:25
Nálunk az az alapvető probléma, hogy meglehetősen ritkán sikerült egy-egy játékülést összehozni mostanság. Azonban leglább minden második játékalkalomkor megesik egy arcizomzsibbasztó röhögés, nevetés valaminek a kapcsán. Legutóbb például véletlenül Fujitsu-nak nevezett valaki egy szukét(enoszukeiek elnevezése M*-ban a külvilágiak számára, japánokhoz hasonló nép). Természetesen az asztalon volt egy Fujitsu Siemens DVD...
Eltartott jó egy fertályóráig(nagyjából negyed óra), mire helyrerázódtunk.
# 1376605
Kelt 2008.04.05, 18:16
Szerencsésnek számítok, mert egyik partimban sincs soha offtömkeleg és idétlen ökörködés. Poénok és vicces szituációk persze akadnak, de sose lépik túl azt a bizonyos keretet, ezt valahogy mindenki tiszteletben tartja, és mesélőként el is várja.
Viszont a karakterhalált nem tartom jó megoldásnak - azért mert a játékos offol, nem fogom a karakterét büntetni. Ha a partitagok közt csak egy mókamiki off-arc van, az könnyű eset, a többi egyszerűen elnyomja, nem lesz partnere a marhuláshoz, amúgy az ilyenekre rá lehet förmedni, de a notórius lazagyerekeket egyszerűen kivágnám a partiból.
wwufi:
Egy karakter tegye azt, amit a karakter tenne, nem jó, ha IRL tényezők befolyásolják a viselkedését. Mindenesetre ilyen eseteknél kell valakinek karaktert váltani - megkérni a mesélőt, hogy a bomlasztó elemet (ha az a te karaktered, akkor őt) mesélje ki a partiból.
Viszont a karakterhalált nem tartom jó megoldásnak - azért mert a játékos offol, nem fogom a karakterét büntetni. Ha a partitagok közt csak egy mókamiki off-arc van, az könnyű eset, a többi egyszerűen elnyomja, nem lesz partnere a marhuláshoz, amúgy az ilyenekre rá lehet förmedni, de a notórius lazagyerekeket egyszerűen kivágnám a partiból.
wwufi:
Idézet
ha komolyan gondolják, hogy ilyet jk nem tehet, csak km, asszem ki is szállok
Módosította LadyCrow: 2008.04.05, 18:16
# 1376486
Kelt 2008.04.05, 10:21
Ja... igyekszek megbeszélni velük dolgokat, remélem sikerül.
# 1376482
Kelt 2008.04.05, 10:08
wwufi: miert ne olhetne meg a csapattarsat a jk?
Oke, "kedvesebb" jatekban opcionalis szabaly, hogy akkor uj kari mindkettonek, de amugy ha ugy hozza a sors, akkor "igy jart"...
Ha komolyan gondoljak, amit irtal, tenyleg a legjobb megoldas a kiszallas.
(Ha a tolvaj lophat a csapattarsaktol, a harcos miert ne olhetne meg a csapattarsakat? :)
Oke, "kedvesebb" jatekban opcionalis szabaly, hogy akkor uj kari mindkettonek, de amugy ha ugy hozza a sors, akkor "igy jart"...
Ha komolyan gondoljak, amit irtal, tenyleg a legjobb megoldas a kiszallas.
(Ha a tolvaj lophat a csapattarsaktol, a harcos miert ne olhetne meg a csapattarsakat? :)
# 1376468
Kelt 2008.04.05, 09:12
Nálunk is most elég hangsúlyosan előkerült kérdés. Ok, mi is csomót offolunk meg röhögcsélünk általában.
De most lány mesélt DAt... maga a kaland jó lenne, csak kb semmi nem jött át hangulatból, mert lányok vezetésével tényleg félóra nem telt el idétlenkedés nélkül...
Egyik lány vmi majommal van, viccesnek találta hogy csapattagoktól lopkod, Brujah csaj ott örjöng, nekem lenyúlja szemüvegem, miközben ott vagyunk vmi elátkozott kísértetvárosban... már első lopás után is mondtam, kedvem lenne megszabadulni tőle, ezek után meg tényleg megölöm, és ha komolyan gondolják, hogy ilyet jk nem tehet, csak km, asszem ki is szállok.
De most lány mesélt DAt... maga a kaland jó lenne, csak kb semmi nem jött át hangulatból, mert lányok vezetésével tényleg félóra nem telt el idétlenkedés nélkül...
Egyik lány vmi majommal van, viccesnek találta hogy csapattagoktól lopkod, Brujah csaj ott örjöng, nekem lenyúlja szemüvegem, miközben ott vagyunk vmi elátkozott kísértetvárosban... már első lopás után is mondtam, kedvem lenne megszabadulni tőle, ezek után meg tényleg megölöm, és ha komolyan gondolják, hogy ilyet jk nem tehet, csak km, asszem ki is szállok.
# 1374773
Kelt 2008.04.01, 18:35
Szerintem meg a karakterek kilátásba helyezett halála hamar visszarángatja a játékosokat a "józanságba".
Néha a célzás kicsit jobbra sikerül és későn kapcsolnak. Ekkor esetenként karakterhalál.
Ahogy a jó öreg mondás tartja, a jókedv adomány, de nem kell a harchoz.
Ha a játékosok tudják, hogy különösebb előkészület nélkül kész vagy a mészárlásra, akkor megfontoltabbak lesznek.
Kevesebbet viccelődnek.
Nem azt mondom, hogy nálunk nincs röhögés, mert hajjaj, de, ha komoly játékülést akarok tartani, akkor élek a fentebb vázoltakkal.
Néhány kaland után a játékosok tudják, hogy mikor kell komolyan vegyenek.
Néha a célzás kicsit jobbra sikerül és későn kapcsolnak. Ekkor esetenként karakterhalál.
Ahogy a jó öreg mondás tartja, a jókedv adomány, de nem kell a harchoz.
Ha a játékosok tudják, hogy különösebb előkészület nélkül kész vagy a mészárlásra, akkor megfontoltabbak lesznek.
Kevesebbet viccelődnek.
Nem azt mondom, hogy nálunk nincs röhögés, mert hajjaj, de, ha komoly játékülést akarok tartani, akkor élek a fentebb vázoltakkal.
Néhány kaland után a játékosok tudják, hogy mikor kell komolyan vegyenek.
# 1373893
Kelt 2008.03.30, 23:49
Nekem az a tapasztalatom, ha sikerül a mesélőnek szándékosan bemesélni a kalandba valami tréfás történést, netán vicces/szerencsétlen NJK-t, akkor kevésbé fogják elviccelni a későbbieket a játékosok. Kedvelt eszközöm a pimasz goblin gyerek, aki mindenkibe beleköt, és aztán lehet dobálni. Valamit cirkuszban valamelyik JK-t betaszítani a bohócok ,,áldozatául''.
De számtalan lehetőség van, talán végtelen.
# 1373340
Kelt 2008.03.29, 13:48
A Paranoia és a Tales From The Floating Vagabond ilyen, bár nem eleve ezen múlik a siker, de jellegéből adódóan érvényes rá.
# 1373122
Kelt 2008.03.28, 21:53
Kéne olyan szerepjáték, pl. bohócos szerepjáték, ahol egy cselekvés sikere a viccességétől függ. Minél röhejesebb módon próbál egy karakter egy feladatot megoldani, annál jobban sikerül. 
A botch az lenne, ha a nagy hévvel felvázolt ötleten még csak nem is mosolyog senki a csapatból. XD
A botch az lenne, ha a nagy hévvel felvázolt ötleten még csak nem is mosolyog senki a csapatból. XD
# 1343848
Kelt 2008.01.15, 21:08
Nos, nálunk van aki pesszimizmussal felel a tényleg nehéz helyzetekre, van aki bepöccen és van aki megsértődik, de azért gondolkodnak, hogyan tovább. Humorérzék meg van bőven és ha nem is arra megyünk, akkor is sikerül a legnagyobb életveszély-haláltáncok alkalmával egyben a legviccesebb alakításokat is bedobni.... meg hát ahogy jön.
# 1330622
_Trevor Hebron (NPC/NJK)
Kelt 2007.12.11, 20:55
_Trevor Hebron (NPC/NJK)
A karakterek sokszor b..tatják egymást, egy kis mókára vágyva. Nálam ez akkor maradt abba, amikor az npc-k nem a karakterekkel nevettek, hanem rajtuk. pl nehéz volt félelmetesen viselkedni egy lovagnak, amikor mindenki azt várta, mikor zakózik megint egy nagyot. Nem túl kedvező az alkupozíció sem akkor, ha a karakterről mindenki tudja, hogy nem tud olvasni v nem ismeri a tárgyak értékét. A játékosok ilyenkor vagy bepöccennek, és mészárolnak, vagy megértik, hogy sok esetben a karakterről kialakult kép többet számíthat, mint a szászerű statisztika. Egyesek akár odáig is merészkedhetnek, hogy színészkedéssel, szerepjátékkal akarják megalapozni a karaktereik hírnevét, megbecsülését. Én itt szoktam szétválasztani a megrögzött vrpistikéket a szerepjátékosoktól.
És ti hogyan csináljátok?
És ti hogyan csináljátok?
# 1191763
Kelt 2007.01.28, 15:46
Zyphia,
koszi
Ner-Zul,
ezexerint ha poenkodnak, buntetesbol jol tovabb rohogteted oket?
Udv: CC
koszi
Ner-Zul,
ezexerint ha poenkodnak, buntetesbol jol tovabb rohogteted oket?
(OFF)
Szia Sics! Kepzeld, feltamadofelben vagyok itt, mint a mellekelt abra mutatja
(/OFF)
Szia Sics! Kepzeld, feltamadofelben vagyok itt, mint a mellekelt abra mutatja
(OFF) Bocs mindenkitol az offokert, de meg nincs eleg hsz-em, hogy tudjak kuldeni U2U-t
Az ismerosoknek viszont uzenem, hogy valaszolni tudok U2Ura, vagyis ha barmikor off kommunikalhatnekotok tamad, irjatok ram batran!
(/OFF)
Az ismerosoknek viszont uzenem, hogy valaszolni tudok U2Ura, vagyis ha barmikor off kommunikalhatnekotok tamad, irjatok ram batran!
Udv: CC
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére