Ugrás tartalomhoz

Hugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Humor vs. játék

• Nem írhatsz ebbe a témába
224 hozzászólás érkezett eddig

# 213254
Mike_

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 361 Hozzászólás
Hoi!

Mesélői hibák közé tartozik a viccelős mesélő! Valamelyik Rúnában (Oh, Rúna!) volt egy kis cikk erről! Aki nem ismerné annak idézem (nem garantálok pontosságot, mert fejből megy!)

KM: -Beléptek a kocsmába és veletek szemben 10 fegyveres ork áll!
JK: -Fegyvert rántok!
KM: -Csak vicceltem!

Nos, ez tacsra tudja vágni a játékot. Egyszer velem történt meg az, hogy a csapat kapott egy nagyon vérengzős KM-et Magusba! Amikor már minden harcon túl voltunk és vnúltunk a végső összecsapás helyére akkor a HÜLYE bárd csinált nekünk fénymáglyával egy csapat orkot! A varázsló az utolsó (kb.) 30 manapontját rájuk pazarolta el. Amikor megtudtuk, hogy mi volt ez akkor nagyon bepipultunk! Én személy szerint azóta még csak Magust se játszok...

Summa Summarium: óvatosan a poénokkal, mert rámehet a party!

Üdv Mindenkinek... :cool:

# 211324
Beast

Ancient Evil

• Fórumita
  • 1067 Hozzászólás
Üdv!

Nem lehet fapofával játsazni szerintem. Kell bele egykis humor is, persze ameddig nem megy a játék rovására. Pl.: tolvaj lelopja a csapattársát és hasonlók. Onnantól hogy elkezdik a DM-et kifigurázni vagy a másik játékost az egész bukott. Szünet vagy abba kell hagyni mert lehet egy jó kaland veszik el.

# 210298
kispalos

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 134 Hozzászólás
Sztem jó, ha van hangulat, de néhány kaland nem tűri (tűrné) + a polyénkodást, és így nevetségesség teszi a horrorisztikus kalandot.
Igazából nekem azok a polyénok nem tetszenek, mikor a mesélő elbészélése szerint 5 percig képtelen dolgok történnek, azt bejelenti: csak vicc volt!!! Egy ideig én is műveltem ilyet, és a JK-k nem akarták elhinni, hogy éppen nem viccelek! (már leszoktam róla.)
Asse jó, ha korhűtlen poénok esnek meg.
:lol:

# 208222
Mike_

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 361 Hozzászólás
Hoi!

Amikor nállunk kezd elharapózni a humor vagy a mellébeszélés akkor mindíg van egy józan ember aki szépen halkan hangosodva elmondja azt a kis szöveget amit kitaláltünk:

"Hát Örzse nénje hogy van! Hozzá ment más a Traktoroshoz, tudod aki ott lakik a ződ kapuval átéllenbe..."..stb.

Erre aztán mindenki eszbekap..

Üdv Mindenkinek... :pirul:

# 206480
pyre

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 57 Hozzászólás
Üdvözletem mindenkinek!

Nos a játék vs. humor...
egy érdekes és nehéz kérdés, abszolútértékben mindig van egy határt amin túl a humor nem egészséges, mert tönkreteszi a játékmenetet, a játék ritmusát, a hangulatot, az atmoszférát, de van rá általatok is kitűnően leírt sokféle orvosság...
Részemről a karakterét viszem leginkább humoros, mókás, vicces stb. helyzetbe a játékosnak, ha elindul a derültség, és a karakterével kell rá reagálnia a játékosnak, természetesen nem mentesen játékosi "beszólásoktól" sem...ezt felfokozzuk egy-egy magasabb szintre, majd visszaejtem a játék "humor alapszintjére" a történés normál menetébe, így nagyjából gyorsan és alaposan kivesézzük a poént is, és mindenki tesz hozzá még valamit, azaz senki sem akarja "túlbeszélni" ezután és minden megy tovább...
Old, nevetett és mégis "egyben tart"...nekem ez a módszer bevált, és finoman hangolható, adagolható...

tisztelettel:

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett