# 2014761
Kelt 2013.05.18, 16:23
Most néztem meg a Gengszterosztagot. Kicsit vegyes a benyomásom róla. Az ajánlóba túl gyengus, a megnenézdbe meg nem való, így gondoltam itt írok róla.
Elöljáróban annyit, hogy állatira vártam. Nagyon bejött a trailer alapján a hangulata, no meg mindig is tetszett ez a szesztilalmas, gengszteres környezet. A kellékkel és a színészekkel nem is lett volna bajom, de a cselekmény sajna nagyon kiszámíthatóra sikeredett. Ami ennél is szörnyűbb, hogy állati suta a szövegkönyv néhol, a szereplők reakciói meg néha teljesen indokolatlanok.
Lehet azért érzem kicsit csalódásnak, mert nagyon rá voltam pörögve, de az nyilvánvaló, hogy ebből sokkal de sokkal jobbat ki lehetett volna hozni. Ettől függetlenül nézhető film, de nem nevezném jónak.
Elöljáróban annyit, hogy állatira vártam. Nagyon bejött a trailer alapján a hangulata, no meg mindig is tetszett ez a szesztilalmas, gengszteres környezet. A kellékkel és a színészekkel nem is lett volna bajom, de a cselekmény sajna nagyon kiszámíthatóra sikeredett. Ami ennél is szörnyűbb, hogy állati suta a szövegkönyv néhol, a szereplők reakciói meg néha teljesen indokolatlanok.
Lehet azért érzem kicsit csalódásnak, mert nagyon rá voltam pörögve, de az nyilvánvaló, hogy ebből sokkal de sokkal jobbat ki lehetett volna hozni. Ettől függetlenül nézhető film, de nem nevezném jónak.
# 2013851
Kelt 2013.05.12, 09:34
# 2013575
Kelt 2013.05.10, 06:50
# 2013256
Kelt 2013.05.08, 10:58
Van aki szerint béna a humorérzékem, de megpróbálok segíteni. Én szeretem ezeket a filmeket.
The Other Guys
Easy A
Yes Man ha szereted Jim Carreyt
Death at a Funeral
Little Miss Sunshine
Superbad (egy kicsit mondjuk gyökér)
Dirty Rotten Scoundrels
Burn After Reading
Groundhog Day
Stranger Than Fiction
Hot Fuzz
Most más nem jut eszembe.
The Other Guys
Easy A
Yes Man ha szereted Jim Carreyt
Death at a Funeral
Little Miss Sunshine
Superbad (egy kicsit mondjuk gyökér)
Dirty Rotten Scoundrels
Burn After Reading
Groundhog Day
Stranger Than Fiction
Hot Fuzz
Most más nem jut eszembe.
# 2013230
Kelt 2013.05.08, 09:27
Tudtok esetleg ajánlani nem gyökér poénokkal operáló vígjátékokat?
# 2008883
Kelt 2013.04.10, 17:35
Csak hogy tudjátok, ilyen is van: én nagyon rég óta (kicsi gyerekkorom óta) képregényes vagyok, de nekem mind a Burton-, mind a Nolan-féle filmek egyformán bejönnek. Mindegyik másért, de mindegyik tetszik.
# 2008585
Kelt 2013.04.09, 08:12
original_trixi írta 2013.04.02, 18:54 -n:
galu22 írta 2013.04.02, 14:23 -n:
Azért nem szeretem az újabb filmeket (a "kezdődik" kivételével), mert pont a képregényes képi világot,a sötét, retkes gótikát ölte ki az egészből. Tudom, hogy sokaknak tetszik ez az "életszerű" stílus, de nálam pont az ellenkező hatást éri el; egy képregényfilmben nekem negatívum ha reális.
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
# 2007698
Kelt 2013.04.03, 17:56
Aleister írta 2013.04.03, 14:36 -n:
Idézet
Azt mondjuk észrevettem, hogy a régi részek fanjai előszeretettel szarozzák le az újakat...hozzátenném mindenféle alap nélkül.
Azért nem szeretem az újabb filmeket (a "kezdődik" kivételével), mert pont a képregényes képi világot,a sötét, retkes gótikát ölte ki az egészből. Tudom, hogy sokaknak tetszik ez az "életszerű" stílus, de nálam pont az ellenkező hatást éri el; egy képregényfilmben nekem negatívum ha reális.
Igen, ez tagadhatatlanul kényes terület egy adaptáció életében, hogy mennyire menjenek a trend után a rajongókkal szemben.
Nekem hála égnek nincs ilyen képregényes gyökerem. Jobban is tetszettek az újabb filmek.
# 2007663
Kelt 2013.04.03, 14:36
Idézet
Azt mondjuk észrevettem, hogy a régi részek fanjai előszeretettel szarozzák le az újakat...hozzátenném mindenféle alap nélkül.
Igen, ez tagadhatatlanul kényes terület egy adaptáció életében, hogy mennyire menjenek a trend után a rajongókkal szemben.
Nekem hála égnek nincs ilyen képregényes gyökerem. Jobban is tetszettek az újabb filmek.
# 2007527
Kelt 2013.04.02, 18:54
# 2007476
Kelt 2013.04.02, 14:23
Bulldy írta 2013.03.27, 23:06 -n:
The Dark Knight Rises
Most komolyan? A Sötét Lovag után ennyire tellett?
Nem volt rossz film, de nem volt kiemelkedő és a batman-érzést sem hozta. Kár érte. 5/10
(Tudom, régi téma, de nekem most sikerült megnézni.)
Bulldy
Nem volt rossz film, de nem volt kiemelkedő és a batman-érzést sem hozta. Kár érte. 5/10
Bulldy
Kábé egyetértek, egyszer meg lehet nézni, de semmi emlékezetes. Amire visszaemlékszem így a távolból az az, hogy meglehetősen sok volt a funkciótlan mellékszereplő ami miatt nagyon hosszúra nyúlt a játékidő, és unalmas lett az egész. Szerintem az összes Batman film közül egyedül a Jégemberesnél jobb, bár ez nem nagy kunszt
Idézet
# 2007457
Kelt 2013.04.02, 13:19
# 2006932
Kelt 2013.03.29, 03:41
Nos, lehetne erről még beszélni, de valami érdekes módon nem érzek sem erőt, sem kedvet hozzá. Zárjuk le annyiban a dolgot, hogy Anne Hathaway egy istennő.
# 2006877
Kelt 2013.03.28, 16:44
Aleister írta 2013.03.28, 16:08 -n:
Nem tudom, nekem a régi Batman filmek egyáltalán nem jöttek be. Ezzel szemben a 2000 utániak már lekötöttek. Azt mondjuk észrevettem, hogy a régi részek fanjai előszeretettel szarozzák le az újakat...hozzátenném mindenféle alap nélkül.
Nekem a Jack Nicholson -os Batman bejött, még annak a folytatása is Danny DeVito -val, a többi felejtős. Az új, CB/CN-féle szériából az első kettő nagyon tetszett (még úgy is, hogy CB színészi játéka számomra vitatható). A végére úgy tűnik elfogyott a szufla.
1. A vége és a macskanős szál számomra meglepetést okozott mondjuk.
Nekem az volt a meglepetés, hogy Anne Hathaway működött Macskanőként.
2. Na most erre nem emlékszem. Btw azt sem tudnám megmondani, hogy melyik volt az a film, amin utoljára izgultam. Túl sok mindent láttam már...gyanítom, hogy ez a luxus már nem adatik meg az életben.
Én sem várom el, hogy egy film fordulata felforgassa az életemet. De valahogy ezek a sokfordulatosnak szánt filmek nekem mindig olyanok, hogy pont tudom, hol mi lesz a fordulat. Így jártam az Inception -el is, az is csalódás volt, pedig DiCaprio -t kedvelem.
Pedig úgy ültem le ez elé a Batman elé, hogy "F*sza lesz, végre van időm megnézni!" Még az a vád sem érhet, hogy előre lehúztam magamban a filmet.
3. Na mert az előző Batmanek olyan k***a jól játszottak, ugye?
Szerintem semmi baj nem volt CB alakításával.
Nem, meg ugye a maszk alatt nehéz is játszani a mimikával. De azért egy "A" kategóriás sztártól elvárnám, hogy messze fölötte legyen Steven Seagal képességeinek. Ok, CB -nek volt mimikája, mozgott az arca, de nem adta át a karaktert és annak lelkiállapotát még maszk nélkül, Bruce Wayne-módban sem. A film végén meg kedélyesen elhumorizál, mikor alig van pár órája egy, a várost romba döntő bomba hatástalanítására. Ott volt az az érzésem, hogy ő tudja, hogy neki ez gyerekjáték lesz, mindent kitervelt, minden a helyén. És ez kb kiherélte az utolsó fél óra izgalmait.
4. Direkt jó, ha vannak olyan szereplők, amik nem igazán befolyásolnak semmit. Ez olyan, mint amikor belemesélsz a kalandodba valakit. Várják a JK-k, hogy tuti szerepe lesz...de nem. Ilyen az élet. Nincs mindennek funkciója.
A filmek, pontosabban a kötött idejű, terjedelmű cselekmények azonban nem így működnek. Nálam ez olyan, mintha a film végére elkészülne a kirakó, de vannak maradék darabok, amik itt-ott kilógnak. A készítők (rendező?) feladata lett volna ezeket leszabdalni, hogy a kép végül egységes egész legyen, ne hiányozzon semmi, de ne is legyen sallang. A legfölöslegesebbnek Gordon és a szőke főrendőr beszélgetését találtam, aminek annyi volt a szerepe, hogy a csávó végül egyenruhában agyonlövette magát. Mivel korábban nulla érzelmi kötődést alakítottak ki ezzel a szereplővel, így totál fölösleges volt ez. Ráadásul a filmbéli cselekedetei alapján teljesen érdemtelenül vezette a rendőröket Disney-hercegként: végig egy töketlen, hülye, antipatikus alak volt, még örültem is, mikor lelőtték. A rá áldozott játékidőt lehetett volna hasznosabb dolgokra is fordítani. (Vagy legalább többet mutatni Anne Hathaway -t Macskanőként.)
5. Nekem spec tetszett lezárása.
Bruce Wayne, miután kötelességtudatból visszajött, hogy az élete árán is mentse a várost, elutazik és vissza sem néz? Kb az egész "csakazértiskimászokalyukon"-félórát lőtte tarkón a lezárás. Azt el tudtam volna fogadni, hogy eljátssza a halálát, majd visszatér, és simán Bruce -ként és tapasztalatával, tudásával segíti a következő Batman -t (a rendőr srácot, aki meg inkább Nightwing, mint Robin...).
Na mindegy, biztos csak én vártam sokat az előző két rész alapján.
Bulldy
# 2006866
Kelt 2013.03.28, 16:08
Bulldy írta 2013.03.28, 10:27 -n:
Aleister írta 2013.03.28, 08:56 -n:
Ez most a nagydarab maszkos, börtönlukból kimászós?
Mert az k***a jó volt.
Mert az k***a jó volt.
B-kategóriás akciófilmnek kiváló lett volna. Végül is sok gond nem volt vele, csak:
1.) Az első pillanattól az utolsóig kiszámítható.
2.) Minimális feszültség sincs benne.
3.) Batman/Bruce Wayne kb. teljesen hiteltelen. A színész sem a befordult batmant, sem a kétségekkel gyötrődő batmant, sem a visszanyertem-az-önbizalmam batmant nem tudja hitelesen előadni.
4.) Egy csomó fölösleges szereplő van, akik semmit sem tesznek hozzá a történethez.
5.) Értelmetlen lezárás.
De lehetne még sorolni.
Pl. azt sem értettem, hogy a börtönben a két öreg miért segít batmannak? Ez itt Bane börtöne, mindenki be van fosva tőle, de simán fölgyógyítják a főszereplőt. Tudnak mindent, szurkolnak batmannak, de elfelejtik megemlíteni, hogy nem Bane a sötétség gyermeke. És még lehetne sorolni.
Nem volt szar film, olyan egyszer nézhetős, de semmi batman-feeling nem volt benne. Az Alkonyat - Hajnalhasadás, 1. rész -en jobban szórakoztam. (Mondjuk nem az írónő/készítők szándéka szerint, több helyen sírva röhögtünk, hogy mennyire szánalmas húzások vannak benne, de végül is jól szórakoztunk a feleségemmel.)
Bulldy
Nem tudom, nekem a régi Batman filmek egyáltalán nem jöttek be. Ezzel szemben a 2000 utániak már lekötöttek. Azt mondjuk észrevettem, hogy a régi részek fanjai előszeretettel szarozzák le az újakat...hozzátenném mindenféle alap nélkül.
1. A vége és a macskanős szál számomra meglepetést okozott mondjuk.
2. Na most erre nem emlékszem. Btw azt sem tudnám megmondani, hogy melyik volt az a film, amin utoljára izgultam. Túl sok mindent láttam már...gyanítom, hogy ez a luxus már nem adatik meg az életben.
3. Na mert az előző Batmanek olyan k***a jól játszottak, ugye?
4. Direkt jó, ha vannak olyan szereplők, amik nem igazán befolyásolnak semmit. Ez olyan, mint amikor belemesélsz a kalandodba valakit. Várják a JK-k, hogy tuti szerepe lesz...de nem. Ilyen az élet. Nincs mindennek funkciója.
5. Nekem spec tetszett lezárása.
# 2006810
Kelt 2013.03.28, 11:07
Bulldy írta 2013.03.28, 10:27 -n:
Mert az k***a jó volt.
Mert az k***a jó volt.
B-kategóriás akciófilmnek kiváló lett volna. Végül is sok gond nem volt vele, csak:
3.) Batman/Bruce Wayne kb. teljesen hiteltelen. A színész sem a befordult batmant, sem a kétségekkel gyötrődő batmant, sem a visszanyertem-az-önbizalmam batmant nem tudja hitelesen előadni.
4.) Egy csomó fölösleges szereplő van, akik semmit sem tesznek hozzá a történethez.
5.) Értelmetlen lezárás.
De lehetne még sorolni.
Pl. azt sem értettem, hogy a börtönben a két öreg miért segít batmannak? Ez itt Bane börtöne, mindenki be van fosva tőle, de simán fölgyógyítják a főszereplőt. Tudnak mindent, szurkolnak batmannak, de elfelejtik megemlíteni, hogy nem Bane a sötétség gyermeke. És még lehetne sorolni.
Nem volt szar film, olyan egyszer nézhetős, de semmi batman-feeling nem volt benne. Az Alkonyat - Hajnalhasadás, 1. rész -en jobban szórakoztam. (Mondjuk nem az írónő/készítők szándéka szerint, több helyen sírva röhögtünk, hogy mennyire szánalmas húzások vannak benne, de végül is jól szórakoztunk a feleségemmel.)
Bulldy
Hasonló érzésem támadt nekem is, olyannyira, hogy az általad említett problémákat el is temettem az emlékezetem mélyére. Valószínüleg azért,mert nem volt annyira érdekes számomra. Most, hogy felemlegetted így helyére került nálam is a film. Valóban nem emlékezetes egylövetű.
# 2006801
Kelt 2013.03.28, 10:27
Mert az k***a jó volt.
Mert az k***a jó volt.
5.) Értelmetlen lezárás.
De lehetne még sorolni.
Bulldy
# 2006778
Kelt 2013.03.28, 08:56
Mert az k***a jó volt.
Mert az k***a jó volt.
# 2006741
Kelt 2013.03.27, 23:06
The Dark Knight Rises
Bulldy
Bulldy
# 2003911
Kelt 2013.03.11, 14:41
galu22 írta 2013.03.11, 12:48 -n:
Ehhez nagyon sok lóvé kell, hogy ne essen a Honfoglalás-féle "nyolc lovas jelképezi a honfoglalókat" hibába.
Vagy kreativitás.
De amíg egy könnyedt közönségfilmet nem tudnak összerakni a magyar filmesek, addig ne legyenek túlzott reményeink...
Bulldy
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére