Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Filmes kocsma

• Nem írhatsz ebbe a témába
1442 hozzászólás érkezett eddig

# 2003895
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2535 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaVlaszov írta 2013.03.11, 11:04 -n:

"Mostanra elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy egy történelmi nagyjátékfilm keretében mutassuk be a második világháború egyik leghosszabb városostromaként számon tartott budapesti csatát. Úgy, ahogyan a fővárosban rekedt katonák és civilek, az ostromló szovjetek és románok, valamint a védőknek segítséget nyújtani próbáló felmentő seregek tagjai látták, átélték, szenvedtek, elestek: Budapestért."

http://www.ostromfilm-projekt.hu/kezdolap/

Ehhez nagyon sok lóvé kell, hogy ne essen a Honfoglalás-féle "nyolc lovas jelképezi a honfoglalókat" hibába.

# 2003865
Vlaszov

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 305 Hozzászólás
"Mostanra elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy egy történelmi nagyjátékfilm keretében mutassuk be a második világháború egyik leghosszabb városostromaként számon tartott budapesti csatát. Úgy, ahogyan a fővárosban rekedt katonák és civilek, az ostromló szovjetek és románok, valamint a védőknek segítséget nyújtani próbáló felmentő seregek tagjai látták, átélték, szenvedtek, elestek: Budapestért."

http://www.ostromfilm-projekt.hu/kezdolap/

Módosította Vlaszov: 2013.03.11, 11:05

# 2001691
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2379 Hozzászólás
Mitől olyan jó ez a Silver linings playbook (magyarul Napos oldal – zseniális)? A trailer és a leírás alapján átlagos csajfilmnek tűnik. És Jennifer Lawrence tényleg olyan jó színésznő, vagy csak felkapták? Még egy filmben sem láttam.

# 2001502
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2516 Hozzászólás
Ez az Oszkaros tema engem annyira sem erdekel, hogy a linkekre kattintsak, szoval csak annyit fuznek hozza, hogy az szerintem az Emlekmas egy kellemes esti mozi, ahol a futurisztikus varoskep megjelenitese egyszeruen brillians. A regihez nem sokat tesz hozza emlekeim szerint, de szerintem egy kellemes akcio-scifi, ami megeri azt a masfel orat.

# 2001491
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2535 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAleister írta 2013.02.25, 13:20 -n:

2013-as oszkárok.

...hát a Hobbit nem remekelt.

Most így átnézve azért meglepett, hogy a tavalyi év milyen gyenge volt... Amiket vártam azokban csalódtam (Prometheus, Dark Knight, Expandables 2), és igazából véletlenül megnézett baromi jó film is elmaradt.
Valamit több olyan neves mozi is van, amit eszem ágában sincs megnézni (Lincoln, Anna Karenina, Nyomorultak, Emlékmás, Hófehérke)

# 2001135
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3965 Hozzászólás
2013-as oszkárok.

...hát a Hobbit nem remekelt.

# 1980100
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2535 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaoriginal_trixi írta 2012.11.01, 10:22 -n:

Nézek sok látvány filmet is, meg sok gagyi horrort, nem csak mondanivalóval töltött mesterműveket :) De szerintem az utolsó három Star Wars film visszaesés volt. Főleg az Anakin–Amidala szerelmi történet. Persze azért nem voltak kifejezetten rossz filmek.
Nem tudom, mért vagytok benne olyan biztosak, hogy a Disney jobb munkát fog végezni, mint George Lucas.
(Amúgy vannak olyan Disney filmek, amiket szeretek, pl. nemrég néztem újra az egyik gyermekkori kedvencemet, a Herkulest és még mindig tetszik – bár pont nem tipikus Disney.)

Az utolsó 3 Star Wars nekem sem tetszett, pont ezért örülök a vérfrissítésnek. Nem biztos, hogy a Disney jobbat fog csinálni, de így legalább esély van (Lucas-szal nem tudtam ezt elképzelni).

# 1980078
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2379 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBulldy írta 2012.11.01, 00:53 -n:

A hozzászólásaid alapján te inkább művészlélek vagy, neked nyilván semmit nem nyújt egy ilyen film. Valószínűleg én pedig azoktól a filmektől fekszek ki, amik neked tetszenek. (No offense.) :)
Nézek sok látvány filmet is, meg sok gagyi horrort, nem csak mondanivalóval töltött mesterműveket :) De szerintem az utolsó három Star Wars film visszaesés volt. Főleg az Anakin–Amidala szerelmi történet. Persze azért nem voltak kifejezetten rossz filmek.
Nem tudom, mért vagytok benne olyan biztosak, hogy a Disney jobb munkát fog végezni, mint George Lucas.
(Amúgy vannak olyan Disney filmek, amiket szeretek, pl. nemrég néztem újra az egyik gyermekkori kedvencemet, a Herkulest és még mindig tetszik – bár pont nem tipikus Disney.)

# 1980056
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3543 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaoriginal_trixi írta 2012.10.31, 10:16 -n:

Azt akarom tudni, mért? Kinek hiányzik még harmadik, meg negyedik trilógia? Az átlagemberekre gondolok, nem azokra, akik profitálnak belőle. Tizenkét rész. Én megelégedtem volna hárommal is.
És Disney? Komolyan?

Ha el tudnak szakadni a "jediaf***a" hozzáállástól, akkor még valami jóság is kisülhet belőle. A Dark Horse - féle SW képregények között van jópár, amiben a galaxis söpredéke játsza a főszerepet: csempészek, fejvadászok és egyéb kétes elemek. Ezekből szerintem kellőképpen korrekt sci-fi sorozatot lehetne összehozni. A Jedi-hentelés meg maradhat a nagyvásznon.

Jó, én is poénkodok az éneklő SW-vel, de összességében én meg vagyok elégedve a Disney-vel, mint a kommersz szórakoztatás melegágyával.

A hozzászólásaid alapján te inkább művészlélek vagy, neked nyilván semmit nem nyújt egy ilyen film. Valószínűleg én pedig azoktól a filmektől fekszek ki, amik neked tetszenek. (No offense.) :)

Bulldy

# 1980008
Krezga

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 942 Hozzászólás
Ha majd megnéztem az új Star Wars-t, megmondom,hogy jó ötlet volt-e :D

Mindenesetre én várom (és tuti nem hagyom ki)

# 1979977
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2535 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaoriginal_trixi írta 2012.10.31, 10:16 -n:

Azt akarom tudni, mért? Kinek hiányzik még harmadik, meg negyedik trilógia? Az átlagemberekre gondolok, nem azokra, akik profitálnak belőle. Tizenkét rész. Én megelégedtem volna hárommal is.
És Disney? Komolyan?

Ebből még sülhet ki jó, mint pl. a Brosnan-féle James Bond: egy haldokló sorozatba lehet új életet.

SW szempontból meg jobb a Disney, mint ha Lucasé maradt volna: feltehetőleg nem ő fogja rendezni, ami hatalmas plusz :)

# 1979896
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2379 Hozzászólás
És Disney? Komolyan?

Módosította original_trixi: 2012.10.31, 10:16

# 1979829
bazs88

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 20 Hozzászólás
2015-ben érkezik az új Star Wars trilógia első része (azaz az Episode 7)!!!

http://cinema-art.hu/2012/10/31/elkepeszto-star-wars-hir-uj-eloszereplos-csillagok-haboruja-filmek-jonnek-episode-vii-2015-ben/

# 1976491
Petvik

Anonymus

• Fórumita
  • 244 Hozzászólás
Október 11-14. Cinema City Filmünnep. Mozijegy "óccsóé". Aki ki tudja használni hajrá!

# 1976469
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2516 Hozzászólás
Mi van, ha csak siman nem akarta, hogy kideruljon, nem csupan a fogore bennfentese, hanem raadasul a rokona is. En is auer-hez hasonloan gondolkodtam. Bar ennyi lenne az osszes csont, amin ragodni lehet.

# 1976435
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3965 Hozzászólás
Szerintem az androidok nem rendelkeznek családnévvel. David, Bishop, sbt...

Auer magyarázata meg több helyen is sántít. Egyrészt nem úgy ismertem meg a karaktert, aki bármilyen előnyt kihasználatlanul hagyna. Másrészt ebben a filmben már a main story-ban is óriási logikai hibák és hatalmas elnagyolások vannak. Ezek után kétlem, hogy a karakterek szándékaiba, előéletükbe ilyen mélységig belegondolt volna -a hármas bevilágítófiún kívül- bárki is.

szerk: mondjuk ezek valóban a film legkisebb hibái

Módosította Aleister: 2012.10.11, 14:24

# 1976420
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3644 Hozzászólás
Nem az apja nevét vette fel, nem azzal akart előrébb jutni - saját vélemény, ez még a nem annyira problémás rész volt.

Módosította auer: 2012.10.11, 13:13

# 1976419
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2535 Hozzászólás

Idézet

Ha a Csárlizszteron a Peter Weyland lánya, akkor miért Meredith Vickers-nek hívják?

Én úgy értelmeztem, hogy android. Nem a lánya valóban, csak a vállalatának egy "teremtménye".

Módosította galu22: 2012.10.11, 13:11

# 1976412
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3965 Hozzászólás
Noc:
Nem volt annyi idő. Csak az extrákból néztem meg a kihagyott jeleneteket. Pár perc az egész.

Aktuális apróságaim:
1. Ha a Csárlizszteron a Peter Weyland lánya, akkor miért Meredith Vickers-nek hívják?
2. Amikor kérdezi a robottól, hogy mennyi ideig voltak hibernálva, az ezt válaszolja: "2 years, 4 months, 18 days, 36 hours, 15 minutes.". Nade 36 óra már több mint 1 nap. Helyesen ez így lett volna: 2 years, 4 months, 19 days, 12 hours, 15 minutes.

Ez utóbbi már csak kukacoskodás a forgatókönyv bomló, oszló hulláján.

Összefoglalva, a Prometheus látványos kis film, csak senki ne várjon egy marék logikát sem tőle, és még véletlenül se kezdjen gondolkozni egy árva párbeszédén sem, mert kiderül, hogy hálivudban értelmi fogyatékosok rendezgetnek.

Az itt összegyűlt negatív postok után direkt vicces ennek a jeremeynek a kommentje a filmajánlóban:

Idézet

Megnéztem a kritikákat és a többsége lehúzná a filmet. Ízlések és pofonok, inkább utóbbiban részesíteném őket míg rá nem csapják a mentő ajtaját.
...és...

Idézet

A jegy mellé egy IQ tesztet azért csatolnék. Az egyik netes oldalon valaki egy kérdéscsokort tesz fel ami lényegében az egész film történetét taglalja. A válasz egyszerű ott volt a filmben! Vagy te mit néztél közben?

Szívesen venném a válaszait a lentiekre!

# 1976387
Avaaris

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 271 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSigmund írta 2012.10.10, 17:30 -n:

A szerintem legnagyobb ökörségek:
Spoiler

Nagyon hasonló véleményen vagyunk :w00t:
Ezt még annak idelyén az SF-magra írtam az adott témában...
Spoiler
:wow:

Módosította Avaaris: 2012.10.11, 10:27

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett