Hogy ki a legjobb ? Én inkább azt kérdezném, hogy kik a legjobbak, mert az egész inkább szubjektív megítélés kérdése. Ha viszont a kérdést bővítjük és pl. azt bocolgatjuk, hogy ki hogy ábrázolja a karaktereket, akkor már lehet konszenzusos választ találni, legalábbis nagyobb az esélye.
Most a telyesség igénye nélkül felírok egy pár nevet, a későbbiekben meg majd elemzem: Isaac Asimov, Stanislav Lem, J.R.R. Tolkien, Frank Herbert, Friedrich Nietsche, Machiavelli...
Ha valakit kihagytam, majd pótolom.

# 212502
Kelt 2003.01.29, 12:20
# 210185
Kelt 2003.01.25, 16:25
RRaoul Renier RULZ! :Ordog:
Pokol, Acél és oroszlán RULZ!

CSAK!
Pokol, Acél és oroszlán RULZ!
CSAK!
# 204477
Kelt 2003.01.15, 18:30
-off
Szerintem a Győri/Györfi/Vajda-féle "Információ és Kódelmélet" a legjobb... (most mit néztek így, van benne MP3 tömörítés is
-on
De tényleg... pl. én gondolkoztam már néhány Gibson-mű "látatlanban történő" beszerzésén, de csupáncsak azért, mert 'az a legjobb', nem fogok rögtön a könyvesboltba rohanni.
-- E.
# 204256
Kelt 2003.01.15, 12:53
Csak 1 kérés...
Ki a legjobb, miért és melyik könyve?
A miért nélkül nem hiszem el, hogy Gáspár Gyula: Műszaki matematika 1 c. műve a legjobb :Ordog:
Ki a legjobb, miért és melyik könyve?
A miért nélkül nem hiszem el, hogy Gáspár Gyula: Műszaki matematika 1 c. műve a legjobb :Ordog:
# 203382
Kelt 2003.01.13, 23:22
Üdv! Én nagy Anne Rice rajongó vagyok, főleg a vámpírkrónikáit csípem. A kárhozottak Királynője igaz kicsit vontatottra sikeredett, és a Pandora sem üti meg az Intejú, vagy a Lestat hangulatát, de azért érdekes olvasmány volt számomra mindkettő.
Ha valakinek megvan az Interjú a Vámpírral és/vagy a Lestat a vámpír, és már nem olvassa őket, én szeretném megvenni, mert annak idején, amikor olvastam, csak kölcsönbe kaptam.
Üdv!
Alvara Morrigan
< alvara@freemail.hu >
Ha valakinek megvan az Interjú a Vámpírral és/vagy a Lestat a vámpír, és már nem olvassa őket, én szeretném megvenni, mert annak idején, amikor olvastam, csak kölcsönbe kaptam.
Üdv!
Alvara Morrigan
< alvara@freemail.hu >
# 203160
Kelt 2003.01.13, 16:48
Inkább a jegjobb mű kategóriához szeretném hozzátenni William Gibson, Monalisa Ovedrive-ját, mint a legjobb íróhoz. Habát a többi írása is elég jó szerintem, azért nem merném megkockáztatni, hogy ő lenne a legjobb író.
# 202537
Kelt 2003.01.11, 23:58
Sally: A Harcikutya tényleg nagyon jó, de szvsz egyáltalán nem hagyományos kardosvarázslós sztori...
[Javítva: 2003.01.12 írta: Alyr Arkhon]
[Javítva: 2003.01.12 írta: Alyr Arkhon]
# 202533
_Xanta. (NPC/NJK)
Kelt 2003.01.11, 23:55
_Xanta. (NPC/NJK)
Mennyi író és gyönyörű mű hangzott el idáig. Engedjétek meg tehát hogy én is ideírjam kedvenc íróm nevét és művét.
Anthony Sheenard: Vadásznak Vadásza
Csak ajánlani tudom mindenkinek. No nem azért mert apám foglalkozása vadász, hanem csak úgy. Hmmm.... Mondjuk a könyv nem is a vadászatról szól.
Anthony Sheenard: Vadásznak Vadásza
Csak ajánlani tudom mindenkinek. No nem azért mert apám foglalkozása vadász, hanem csak úgy. Hmmm.... Mondjuk a könyv nem is a vadászatról szól.
# 202529
Kelt 2003.01.11, 23:48
Jó estét mindenkinek!
Szerény személyem szerint Elaine Cunningham a legjobb író és eddig mindegyik Forgotten Realms-es író nagyon jókat írt.
De esténként azért jó "meghallgatni" egy Dragonlance könyvet!
Szerény személyem szerint Elaine Cunningham a legjobb író és eddig mindegyik Forgotten Realms-es író nagyon jókat írt.
De esténként azért jó "meghallgatni" egy Dragonlance könyvet!
# 202496
_rancid (NPC/NJK)
Kelt 2003.01.11, 23:01
_rancid (NPC/NJK)
Üdvözlet!
A témához kapcsolódva szeretnék írni.
Szerintem R.A.salvatore a legjobb író, mert nem sokan tudnak ilyen jó és élvezhető könyveket írni mint Drizztek például vagy A Crown Empire könyvek vagy a Pap ciklus!
Üdv:Rancid
:Ordog:
Artemis Entreri FOREVER
A témához kapcsolódva szeretnék írni.
Szerintem R.A.salvatore a legjobb író, mert nem sokan tudnak ilyen jó és élvezhető könyveket írni mint Drizztek például vagy A Crown Empire könyvek vagy a Pap ciklus!
Üdv:Rancid
:Ordog:
Artemis Entreri FOREVER
# 200540
Kelt 2003.01.07, 23:43
Én is kedvelem Moorcock-ot. És ha már róla van szó, nem tud-e valaki arról, hogy további könyveit is lefordítanák magyarra? Csodálkozom azon, hogy mindössze 4 könyve van meg magyar nyelven...
@Erithiel:
"Mindenesetre ez jó jel, mert eszerint nemsokára a Song of Ice and Fire is megjelenik magyarul. "
Szvsz az a nemsokára még több év lesz. Kár pedig az ismerőseim mind el vannak ájulva a sorozattól...
@Erithiel:
"Mindenesetre ez jó jel, mert eszerint nemsokára a Song of Ice and Fire is megjelenik magyarul. "
Szvsz az a nemsokára még több év lesz. Kár pedig az ismerőseim mind el vannak ájulva a sorozattól...
# 200530
_Sally (NPC/NJK)
Kelt 2003.01.07, 23:03
_Sally (NPC/NJK)
Sziasztok!
Látom, folytak viták máshol a fantasy definíciójáról... Én a hagyományos kardosvarázslós sztorikat veszem annak (A Végtelen Történetet vagy Clive Barkertől a Korbácsot pl. nem), úgyhogy - kedvenc fantasy: Michael Moorkock: Harcikutya, no meg a Corum kardjai
Úgy teljességében nem tudnék kedvencet mondani, annyi van...
Látom, folytak viták máshol a fantasy definíciójáról... Én a hagyományos kardosvarázslós sztorikat veszem annak (A Végtelen Történetet vagy Clive Barkertől a Korbácsot pl. nem), úgyhogy - kedvenc fantasy: Michael Moorkock: Harcikutya, no meg a Corum kardjai
Úgy teljességében nem tudnék kedvencet mondani, annyi van...
# 198388
Kelt 2003.01.02, 07:22
@Erithiel (mindig tanulok újat
)
Feisttől elsősorban a Birodalom-trilógiát tudom ajánlani, nameg a Résháború-sorozat első két kötetét. (Mágus: A tanítvány, ill. Mágus: A mester)
A többi is jó, csak néhol már túlságosan sablonos a sztori, meg ugye a rétestészta-effekt...
Amúgy ki tud vmi infot Feist szerőtársáról, Janny Wurts-ról? Láttam már egy könyvét, amit önállóan írt. Az Midkemián játszódik, vagy egy másik világon?
Feisttől elsősorban a Birodalom-trilógiát tudom ajánlani, nameg a Résháború-sorozat első két kötetét. (Mágus: A tanítvány, ill. Mágus: A mester)
A többi is jó, csak néhol már túlságosan sablonos a sztori, meg ugye a rétestészta-effekt...
Amúgy ki tud vmi infot Feist szerőtársáról, Janny Wurts-ról? Láttam már egy könyvét, amit önállóan írt. Az Midkemián játszódik, vagy egy másik világon?
# 198001
Kelt 2002.12.31, 14:19
Najó, nem kukacoskodok tovább.. de szerintem eccerűbb mondjuk így: Erithiel 
The Fool
The Fool
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére