Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Ki a legjobb, miért és melyik könyve?

• Nem írhatsz ebbe a témába
353 hozzászólás érkezett eddig

# 212502
Keshik

főnökasszony

• Fórumita
  • 1425 Hozzászólás
Hogy ki a legjobb ? Én inkább azt kérdezném, hogy kik a legjobbak, mert az egész inkább szubjektív megítélés kérdése. Ha viszont a kérdést bővítjük és pl. azt bocolgatjuk, hogy ki hogy ábrázolja a karaktereket, akkor már lehet konszenzusos választ találni, legalábbis nagyobb az esélye.

Most a telyesség igénye nélkül felírok egy pár nevet, a későbbiekben meg majd elemzem: Isaac Asimov, Stanislav Lem, J.R.R. Tolkien, Frank Herbert, Friedrich Nietsche, Machiavelli...

Ha valakit kihagytam, majd pótolom.

# 210185
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
RRaoul Renier RULZ! :Ordog:

Pokol, Acél és oroszlán RULZ! :lol: :)

CSAK!

# 204477
Erithiel

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 137 Hozzászólás
:)
-off
Szerintem a Győri/Györfi/Vajda-féle "Információ és Kódelmélet" a legjobb... (most mit néztek így, van benne MP3 tömörítés is :))
-on
De tényleg... pl. én gondolkoztam már néhány Gibson-mű "látatlanban történő" beszerzésén, de csupáncsak azért, mert 'az a legjobb', nem fogok rögtön a könyvesboltba rohanni. :)

-- E.

# 204256
Xellos

Great Old One

• Fórumita
  • 1095 Hozzászólás
Csak 1 kérés...
Ki a legjobb, miért és melyik könyve?
A miért nélkül nem hiszem el, hogy Gáspár Gyula: Műszaki matematika 1 c. műve a legjobb :Ordog:

# 203382
alvara

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 7 Hozzászólás
Üdv! Én nagy Anne Rice rajongó vagyok, főleg a vámpírkrónikáit csípem. A kárhozottak Királynője igaz kicsit vontatottra sikeredett, és a Pandora sem üti meg az Intejú, vagy a Lestat hangulatát, de azért érdekes olvasmány volt számomra mindkettő.

Ha valakinek megvan az Interjú a Vámpírral és/vagy a Lestat a vámpír, és már nem olvassa őket, én szeretném megvenni, mert annak idején, amikor olvastam, csak kölcsönbe kaptam.

Üdv!
Alvara Morrigan
< alvara@freemail.hu > :D

# 203160
Jester

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1380 Hozzászólás
Inkább a jegjobb mű kategóriához szeretném hozzátenni William Gibson, Monalisa Ovedrive-ját, mint a legjobb íróhoz. Habát a többi írása is elég jó szerintem, azért nem merném megkockáztatni, hogy ő lenne a legjobb író.

# 202537
Alyr_Arkhon

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2002 Hozzászólás
Sally: A Harcikutya tényleg nagyon jó, de szvsz egyáltalán nem hagyományos kardosvarázslós sztori... :(

[Javítva: 2003.01.12 írta: Alyr Arkhon]

# 202533
_Xanta. (NPC/NJK)

• Látogató
Mennyi író és gyönyörű mű hangzott el idáig. Engedjétek meg tehát hogy én is ideírjam kedvenc íróm nevét és művét.
Anthony Sheenard: Vadásznak Vadásza
Csak ajánlani tudom mindenkinek. No nem azért mert apám foglalkozása vadász, hanem csak úgy. Hmmm.... Mondjuk a könyv nem is a vadászatról szól.
:(

# 202529
Soloviel

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 220 Hozzászólás
Jó estét mindenkinek!

Szerény személyem szerint Elaine Cunningham a legjobb író és eddig mindegyik Forgotten Realms-es író nagyon jókat írt.

De esténként azért jó "meghallgatni" egy Dragonlance könyvet!

# 202496
_rancid (NPC/NJK)

• Látogató
Üdvözlet!
A témához kapcsolódva szeretnék írni.
Szerintem R.A.salvatore a legjobb író, mert nem sokan tudnak ilyen jó és élvezhető könyveket írni mint Drizztek például vagy A Crown Empire könyvek vagy a Pap ciklus!
Üdv:Rancid
:Ordog:
Artemis Entreri FOREVER

# 200540
Derhelm

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 417 Hozzászólás
Én is kedvelem Moorcock-ot. És ha már róla van szó, nem tud-e valaki arról, hogy további könyveit is lefordítanák magyarra? Csodálkozom azon, hogy mindössze 4 könyve van meg magyar nyelven...

@Erithiel:
"Mindenesetre ez jó jel, mert eszerint nemsokára a Song of Ice and Fire is megjelenik magyarul. "

Szvsz az a nemsokára még több év lesz. Kár pedig az ismerőseim mind el vannak ájulva a sorozattól...

# 200530
_Sally (NPC/NJK)

• Látogató
Sziasztok!

Látom, folytak viták máshol a fantasy definíciójáról... Én a hagyományos kardosvarázslós sztorikat veszem annak (A Végtelen Történetet vagy Clive Barkertől a Korbácsot pl. nem), úgyhogy - kedvenc fantasy: Michael Moorkock: Harcikutya, no meg a Corum kardjai

Úgy teljességében nem tudnék kedvencet mondani, annyi van...

# 198388
Allenza

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 215 Hozzászólás
@Erithiel (mindig tanulok újat :felvon:)

Feisttől elsősorban a Birodalom-trilógiát tudom ajánlani, nameg a Résháború-sorozat első két kötetét. (Mágus: A tanítvány, ill. Mágus: A mester)

A többi is jó, csak néhol már túlságosan sablonos a sztori, meg ugye a rétestészta-effekt...

Amúgy ki tud vmi infot Feist szerőtársáról, Janny Wurts-ról? Láttam már egy könyvét, amit önállóan írt. Az Midkemián játszódik, vagy egy másik világon?

# 198001
Xellos

Great Old One

• Fórumita
  • 1095 Hozzászólás
Najó, nem kukacoskodok tovább.. de szerintem eccerűbb mondjuk így: Erithiel :felvon:

The Fool

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett